Keresés

Részletes keresés

Tuppence Creative Commons License 2005.03.11 0 0 1738
Tegnap este Én is megnéztem a Tíz kicsi négert színházban. Biztos ami biztos elég rosszra számítottam és így igen kellemes meglepetés ért. Szerintem egész jó volt a darab. Persze tudnék kötözködni, de szerintem a díszlet, hang,  Benedek Miklós és Kárász Zénó nagyon jók voltak. 
Előzmény: cserhad (1725)
cserhad Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1737

Talán már többen hallottatok róla, de most indul egy új műsor az m1-en A Nagy könyv címmel. Lehet szavazni a kedvenc könyvekre, és vagy némi nyeremény is. Akit érdekel, az nézze meg a www.anagykonyv.hu weboldalt.

webservices Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1736

Nekem olyan AC filmek kellenének, melyek lemezen (nem VHS-en) vannak (elsősorban DVD-n), és nem Suchet vagy  Hickson a főszereplője. Gondolok a régebbi darabokra (Ustinovval, Rutherforddal vagy másokkal). Olyan is érdekel, amelyik nem Poirot vagy Marple történet.

Tud valaki segíteni? Előre is köszi.

Hkoala Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1734

Az este megnéztem a tévében a "Ház a világ végén"-t és észrevettem valamit, amit a könyv olvasása során nem: végig nem derül ki, hogy ki lőtte keresztül Nick Buckley kalapját az elején.

Mi a véleményetek?

csiki52 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1733
Szia!
Szüleim kitalálták, hogy szülinapi ajándékként, elmegyünk megnézni ezt a "Tíz kicsi néger" darabot.
Elsősorban az Agatha Christie rajongásom miatt, másodsorban meg Benedek Miklós miatt, akért szintén teljesen odavagyok. Így aztán mondhatni "két legyet ütök egy csapásra".
Azt kérdezném tőled, hogy neked mennyire tetszett a darab, és mennyire számítsak a könyv adaptációjára, vagy ez inkább csak "a címe ugyanaz, de semmi köze hozzá" féle feldolgozás? Csak azért, hogy mennyire éljem bele magam, hogy mit is fogok látni.
Az e-mail címem: ciekl@freemail.hu
Köszi
Előzmény: cserhad (1725)
cserhad Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1732
Nekem megvan vhs-en az eddig leadott összes film. Ha kell, akkor írj e-mailt és megbeszéljük a részleteket.
Előzmény: wartom (1729)
Phaedra11 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1731
Ezek vannak meg, összevissza írva:
Mr. Davenheim eltűnése (kicsi)
Az álom (kicsi)
Ékszerrablás a Grand Metropolitanban (kicsi)
Az itáliai nemes esete (kicsi)
A kutya se látta (hosszú)
Halál a felhők felett (hosszú)
Az ijedt szemű lány (hosszú)
Az ABC gyilkosságok (hosszú)
Ház a világ végén (hosszú)

És két VHS: Az Ackroyd-gyilkosság, és A kisegér mindent lát (Gyilkosság a diákszállón néven futott magyarul, ennek aze eljéből hiányzik pár perc.)

Nekem továbbra is jöhet olyan rész, ami nincs meg. ,)

P.
Phaedra11 Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1730
Szia!

Nekem megvan jónéhány avi-ban, illetve kettő VHS-en, most csak rohanva írok, így nem tudok listával szolgálni, de este kilenc után, ha hazaérek, átnézem a filmeket. A listát felteszem ide, hátha mást is érdekel, de a tranzakciót innentől átirányíthatjuk privát emilezésre is. ,)

P.
wartom Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1729

Keresem a Duna Tv-n szombatonként este vetített Agatha Christie filmek egyes részeit (3-4) VHS-en, vagy bármilyen formában (David Suchet főszereplésével).

Bármilyen megoldás érdekel !

Kérem segítsenek, ha tudnak !

Előre is köszönöm 

Vik 23 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1728
Vasárnap meg is sütöttem. Tényleg nagyon finom.
Előzmény: medvemacs (1727)
medvemacs Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1727
Ezt tessék a Muffin-topikba is... :) nyami
Előzmény: Vik 23 (1726)
Vik 23 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1726
MISS MARPLE MAZSOLÁS-VAJAS SÜTEMÉNYE
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 4 tojás, 10 dkg mazsola, 1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna. A sütéshez: kosárka-formák vagy muffinsütő + papírkosárkák.
A vajat habosra keveerjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és azokkal is jól kikeverjük. Végül a vajas krémbe keverjük a sütőporos lisztet, majd a megmosott mazsolát.
A tésztát kanállal a kosárka-formákba vagy muffinsütő-mélyedésekbe helyezett papírkosárkákba szedjük úgy, hogy a formák kb. 2/3-részig legyenek megtöltve. Forró sütőben tűpróbáig sütjük.
cserhad Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1725
Tegnap délután megnéztem az ...és már senki sem-avagy 10 kicsi néger című darabot a vidámszínpadon. Először azt gondoltam, hogy írok egy hosszú kritikát a darbról, aztán arra jutottam, hogy lehet, hogy ezzel sokakat befolyásolnék, épp ezért akit nagyon érdekel, vagy szintén látta, azzal szívesen megvitatom a dolgot e-mailben.
lonci518 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1722

Köszi. A hét végét a Lexikon alaposabb tanulmányozásának fogom szentelni....:_)

Előzmény: Törölt nick (1721)
lonci518 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1720

HELP !!!!

Elkészítettem az Agatha Bibliográfiámat. Kiderült, hogy az utolsó két novelláskötete hiányzik:

A Pollensa öböl és az Álmok háza

Akinek van fölös példánya, jó áron megvenném!!!

Köszi

lonci518@freemail.hu

lonci518 Creative Commons License 2005.02.25 0 0 1719

Szia Gloriana!

Szívesen megadom a telefonszámot, a férfi, aki felvette ugyan nem mutatkzott be, de valószínűleg ez az otthoni telefonszáma a volt igazgatónak, akit Baráz Miklósnak hívnak.

Körzetszám: 29 (Maglód) 325-135

Sokra nem fogsz vele menni, mert nekem azt mondta, hogy semmilyen könyvnek nem tud utánanézni...:-((( Mindenesetre nagyon udvarias volt, bár kissé hülyének tartott - gondolom én...:-)

Előzmény: Törölt nick (1718)
malvin2 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1717
> ... Sikerült beszélnem a Hunga Könyvek volt igazgatójával ...

Ugyes vagy! Elarulnad nekem is a telefonszamot?
Vagy, ha nem okoz nehezseget, akkor - bar ez ezen a forumon egy kicsit off topic - megkerdezned a kovetkezot:

A Hunga-print kiadott nehany G.Simenon-t (Maigret) is. A Hunga-print konyvek vegen a megjelentek kozott tobbszor szerepel a kovetkezo ket cim
Bergerac bolondja
Maigret bizalma

Erdekelne, hogy ezek tenyleg megjelentek?
En egyenlore senkivel nem talalkoztam, aki ismerne ezeket.

Előzmény: lonci518 (1715)
lonci518 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1716
Thibi: köszi Neked, megyek fel a mokkára:-)
lonci518 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 1715

Kedves Szürke Csacsi!

Köszönöm a felvilágosítást. Sikerült beszélnem a Hunga Könyvek volt igazgatójával telefonon, aki azt mondta, hogy bizonyos könyvekre a kereskedők miatt nem írták rá az évszámot, mert ha mondjuk Karácsonyra ígérték és átcsúsztak januárba a nyomtatással, akkor a kereskedő, mint "tavalyi" könyvet, már nem vette át. Nem tudom, hogy ez igaz-e, mindenesetre a Hunga megszűnt, és az igazgató azt mondta, hogy nem is tud utánanézni semminek.

A saját "bibliográfiámban" tehát ezeket a könyveket úgy jelölöm meg, hogy Kiadás éve nincs feltüntetve...

Jean Paget Creative Commons License 2005.02.23 0 0 1714

Sziasztok!

Nagyon örülök,hogy van egy AC rajongó fórum,nem is gondoltam volna.Én a környezetemben teljesen egyedül vagyok a mániámmal.Nagyon szeretem a könyveit,de a filmek szerintem sem adják vissza a könyvet.Valaki régebben írta,hogy melyik volt a kedvenc könyve az írónőnek.Én az életrajzában azt olvastam,hogy az egyik legkedvesebb neki a Ferde ház,amit nagyon sokáig tervezgetett,érlelt magában.Az Ackroyd gyilkosság állítólag annak idején a megjelenéskor nagy port kavart a szokatlansága miatt és sokan fanyalogtak.A férje ezt az egy könyvét soha nem is olvasta,mert a sajtó miatt tudta ki a gyilkos.Az is érdekes,hogy a legkevésbé sikerült könyvének A titokzatos kék vonatot tartja.

Elnézést ha esetleg valaki már írt ezekről,de túl sokat nem olvastam vissza.

gulyasg Creative Commons License 2005.02.23 0 0 1713
Van egy kezdetleges excel listám, már átküldtem a fríméles címedre, remélem rendben megkapod, és talán még használható is. Nincsen minden rovat kitöltve, sőt frissíteni is régen frissítettem.
Előzmény: Szürke Csacsi (1708)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2005.02.22 0 0 1712
Nem baj, bármilyen segítség jól jönne. Email címedre írhatok?
Előzmény: Törölt nick (1711)
Thibi Creative Commons License 2005.02.22 0 0 1710
a www.mokka.hu szerint: 97,97,92,97,96,90,97
Előzmény: lonci518 (1707)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2005.02.22 0 0 1709
Szó volt korábban már néhányszor a fordításokról. Nos a múltkor általam említett Gyilkosság a csendes házban-t visszaminősíteném közepesre - elhamarkodott volt a lelkesedésem a belelapozáskor. Azóta viszont találtam egy valódi remekművet: ez a Függöny Gy. Horváth László fordításában (1978). Az úr egyébként az Európa Könyvkiadó főszerkesztője (volt, vagy még most is az, ezt nem tudom).
Szürke Csacsi Creative Commons License 2005.02.22 0 0 1708

Szerintem: könyvtár. Ha valamilyen könyvtárban megvan a könyv (márpedig illene, mert némelyik mű csak Hunga kiadásban létezik), akkor ott annak is nyilvántartva kéne lennie, melyik évben jelent meg... A magyar kiadásoknak a Tamás gyűjtötte és vitte gépre az adatait, de ő már hosszú ideje nem foglalkozik a honlapunkkal.

Itt ezennel megragadom az alkalmat, hogy ha valakinek lenne kedve és főleg ideje - ha csak egy egész kicsit is - segíteni a honlap bővítésében-fejlesztésében, kérem, írja meg. Köszi!

Előzmény: lonci518 (1707)
lonci518 Creative Commons License 2005.02.22 0 0 1707

Sziasztok! Nekem a Pollensa öböl kivételével minden krimije megvan.

Szeretnék valakit találni, aki meg tudná fejteni, hogy a HUNGA-LIBRI/HUNGA PRINT  kiadásban megjelent könyek közül néhánynak mi a kiadási éve, mert azt sehol nem találom  a könyvben:

Ezek a következők:

POIROT MUNKÁBAN

KIRÁLYOK ÉS KALANDOROK

A TITKOS ELLENFÉL

A LISTERDAY-REJTÉLY

PARKER PAYNE NYOMOZ

HERKULES MUNKÁI

TÜKRÖKKEL CSINÁLJÁK

A cég eltűnt a süllyesztőben, nem találom meg őket, pedig látszólag léteznek.

Aki tudna segíteni, kérem, hogy írjon egy emailt

lonci518@citromail.hu

Köszi előre is.

Nannics Creative Commons License 2005.02.22 0 0 1706
a napi menu tok olcso, viszont az etlap arai eleg huzosak (nekem).
Előzmény: Phaedra11 (1704)
Hkoala Creative Commons License 2005.02.22 0 0 1705

Ismét kapható a Három vak egér!

www.fokuszonline.hu

Phaedra11 Creative Commons License 2005.02.21 0 0 1704
Sziasztok!

Érdekes hely lehet:

http://www.bertramhaz.hu/index.php?menu=5&sub=10

P.
Thibi Creative Commons License 2005.02.18 0 0 1703

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!