sztem jobban jársz a tepsi kikenésével, akkor sokkal finomabb sült részeket kapsz és egy mozdulattal kijönnek! nyugodtan próbáld ki, ha jó minőségű a tepsi, nemm fog ragadni.
Akkor lehet, hogy csak az volt a baj. Én mindig légkeverésesben sütöm a maflásokat, de 20C fokkal csökkentem a hőmérsékletet a receptben megadotthoz képest (már persze ha nem írták oda, hogy lk-ben mennyin kell sütni :))
Sztem hétvégén gyorsan ki is próbálom, hogy több zsíradékot teszek bele, hátha...
Medvemacs
Próbáltam melegen, hidegen, de mindenhogy ráragadt.
Nerdy
Nem szilikonosom van, hanem teflonos (Fackelman). Nézegettem a szilikonosat tegnap, de csak kicsikék voltak.
Mara2
Lehetséges az is, hogy kicsit jobban megsütöttem, mert először csináltam és még a sütőt is próbálgattam, hogy légkeveréssel, vagy alsó-felső sütéssel süssem.
Egy ötlet a "kapszlitalanításra": ne papírkapszlit használj! :) Én már egy ideje amikor sütök mindig réteslappal bélelem ki a formát. Így mindenkinek jobban tetszik - nem kell kirágni a papírból :) Kicsit macerás, de megéri megpróbálni!
Azért próbáld meg 1x kapszli nélkül. A teflonos tepsibe nem tud annyira beleragadni. Jól ki kell olajozni. Nem mondom, hogy utána egy papírtörlővel elintézed a mosogatást :-), de sokkal kevésbé ragad hozzá, mint a papírhoz. Én a minimufásban szoktam sajtosat sütni, mindig meztelenül. Mármint nem én vagyok a sütés közben meztelen.... :-DDDDDDDDDD
Nekem is ilyen gondom van méghozzá a sajtossal. Az édeseket nem szeretjük, ezért a sajtost sütjük sok-sok változatban. Úgy kellett szombaton kirágni a kapszliból, de azért elfogyott. Most kukoricát és babot kevert bele a Leánykám. Sima 12-es teflonos sütőm van, kapszli nélkül meg se mernénk próbálni.
Van valakinek valami ötlete vagy rágjuk ki továbbra is a kapszliból?
Nem sütötted túl sokáig? Én is így jártam az első muffinommal anno, mert azt hittem, hogy nem sült meg. Nem kell teljesen szilárdnak lennie. De egy kicsit mindig ráragad
Csak tippelni tudok: esetleg kevés volt benne a zsíradék? (vaj, margarin, olaj...)
Nekem a sajtos szokott néha úgy belekötni, hogy szinte ki kell rágni a kapszliból. :-DD Ha csak egy leheletnyi réteg marad a papíron, az szerintem normális jelenség.
Eddig csak olvasgattalak Benneteket, recepteket , ötleteket gyüjtöttem....
Első Muffinomat tegnap sikerült megsütni, de nem sikerült túl jól, ugyanis nem akart rendesen kijönni a papírkájából. Maga a süti finom volt, de nagyon rá volt ragadva a papír.
Szerintetek mi lehet a baj?
Nem megfelelő volt a tészta, vagy a papírral lehet gond?
Asszem, én elég gyengén vagyok eleresztve: egy 7lyukú ikás szilikonosom, +7lyukú, szívalakú noname szilkonos muflon-formám van. Ezenkívül szilikonos tortaforma a startpiskótának +1 szilikonos gyümölcskenyérforma bármilyen keverttésztának :)))
Áááá, ez nem annyira off, elvégre lekvár sokszor kell muffinba ;)
Kenyérsütőgép, lekvárkészítő program (1 órás). Másfél csésze apróra vágott gyümölcs (de tényleg apróra, mert a gép nem vágja tovább!) +1 csésze befőzőcukor. Ebből lesz egy befőttesüvegnyi lekvár. Nem kell rá tartósítószer, mert előbb elfogy, mintsem megromolhatna :P
Kiegészítő információként :-) elmondom, hogy az Auchan-beli 12-es muflitepsi 999-ért Fackelmann gyártmány.
Másik info: egy szintén muflirajongó barátnőm hívott, hogy a b.őrsi Auchanban csak 370 ft az aszalt pirosáfonya. A miénkben (Savoya) meg 499. Disznóság! Vetettem vele egy csomaggal, úgyhogy nemsokára csinálok valami finom lingonos muffint. :-)
Nem szilikonos. Az a "hagyományos" fekete tapadásgátló bevonatos.
Egyébként én simán el tudom képzelni, hogy hamarosan lesz ennél nem sokkal drágábbért szilikonos is. Azt is Kínában gyártják, ha nem "adódik hozzá" a márkanév, plusz marketingköltségek, az se kerülhet többe. Másik topikon már meséltem, hogy a Profiban vettem 799 ft-ért tök profi :-))) világoskék szilikonos tepsiket. Négyszögleteset meg kereket. Nem túl gyakran járok oda, de ha betérek, szoktam is figyelni, hátha lesz mufli-forma is. :-)
igen, olyan hihetetlen??? :-))) barna zománc, vagy miafene van rajta, bevonat, vagy mi. de mindegy, mert az auchanos akcijós most akkor magasan veri.. basszus, ha ez előbb tudom, ott jöttem el előtte... de most keddig nem járok arra...