Alapvetően nekem is tetszene, magyarul kiejtve is, angolul is, (mondjuk nem adnám saját gyereknek) de iszonyú elcsépelt lett sztem : ( legalábbis nekem már túl gyakori : D még Kamillából van sok az utóbbi években ismerősök körében.
Engem a Jázmin nagyon meglepett, igaz, nem ott élek, de nem hallottam még gyereknek. Csak egyet ismerek, a lányom óvónénijét, bár ő máshogy írja. :-) Amúgy tetszik (meg az óvónéni is nagyon aranyos). :-)
ööö... fogsz találni olyant, ami nincs a 100-as listán, de névszerű (vagyis valamennyire köztudatban levő), vidám hangalak, nincs negatív ismerős hozzá? Még a Szilvesztert javasolnám, de asszem a rövidség is kritérium volt... Akkor marad a Helego által javasolt Bodó... :)
mert a 100-ban benne vannak. Persze nem törlődnek, annyira azért nem vagyok elvetemült, csak megdőlnek picit:) Gergő gyakori (családban is van), Regő nekem idegen (nem külföldi, csak nem névszerű), Csongor nevű bolondot ismerek:S :)
Hát a Richárdot legalább az oroszlánszívűhöz tudom kötni, de a Rikárdó csak szappanopera hős lehet. Nekem. Nem ismerek egyet sem ezzel a névvel, azért olyan fura, hogy egy alatt 161 is született belőle.....
"A Dorián is a 100 között van, pedig még sose hallottam ezt a nevet." Én emiatt nem panaszkodnék... :-D
Pfau, igazad van, hogy neked a Richárd nem magyarosabb Rikardónál, de azért mégis csak Magyarországon a Richárdnak van meg a történetibb múltja, mostanra ez ivódott be a köztudatba. Amúgy nekem se a szívem csücske, pont a "ch" miatt is, amit ugyan leírunk benne, de ki nem ejtjük, hanem csak sima 'h'-t. Eléggé disszonáns. Mondjuk a Rikárdót, ha "ó" nélkül jött volna, bizony elfogadtam volna (de így nem!) A lengyelek egyébként 'Ryszard'-nak mondják (ejtsd: "Risárd":-) Summa summarum, ez a név úgy rossz ahogy van, bárhogy írják, vagy ejtsék! :-D
Hát a Rikárdót meg kell védenem... Én a Richárdot semmiképp nem tartom magyarosabbnak. Még ha Rihárd lenne... Sőt, megkockáztatom, hogy nekem Rikárdóként sokkal jobban tetszik, még ha így is van leírva... Egyébként nekem a Ricsi becézés se igazán tetszik, a Riki sokkal inkább, de végülis egy Rikárdó is lehet Ricsi becézve. Jó, mondjuk nálunk egyik gyereknél se szerepelt opcióként a Rikárdó...