Érdekes, hogy ezt a ferde vonalas élességállítást, vagy valami hasonlót ebbe a vacak kis kamerámba is beletettek fókuszsegéd néven. Ami éles lesz a képen, annak körvonalat ad, a többi marad szürke. Igazából még nem próbáltam, mert így is elég gond szilárdan tartani a gépet kihajtott lcdvel, hiszen kereső nincs rajta, nemhogy még az lcdn taperoljam az élességállítást.
A kameraszerviz.hu-t csak jó konfliktustűrő embernek ajánlom. A fickó egy igazi bunyós pityu. Amikor beléptem a szervizbe, az első, amin megakadt a szemem, egy tonfa volt. A fickó mindjárt letegezett, pedig nem ma töltöttem a 18-at (egyébként ő sem). A Canon S5IS LCD-je rendetlenkedett, nem jelenítette meg rendesen a képet. Lelkendezett, hogy van is hozzá alkatrész, lengette a kibelezett donort, azt mondja, 20 ezer Ft. Mindjárt hozzátette, hogy a Canon márkaszervíz 35 ezerért javítaná meg. Meg is várhatom akár. Mondtam, nincs nálam 20 rongy, inkább visszajönnék. Megbeszéltük az időpontot, eltette a gépet. Én meg vártam a papírt. Néz rám, hogy mit akarok még. Mondom, valami papírt esetleg...? Miért, nem bízok benne? Őt a fórumokon mindenki csak dicséri! Mondom, én azért csak kérek papírt, jó kis gép ez. Kérdezi, ÁFÁ-s számlát is kérek róla? Mert akkor 25 ezer + ÁFA. Mondom, az hogy jön ki? Ha a nettó ára 20 rongy, akkor ha nem akarok adót csalni, még a nettó ár is megnő? Kiegyeztünk abban, hogy nem kérek számlát. Elkezdett firkálni, közben nem hagyta abba a szívózást. Megkérdezte, hogy mivel foglalkozom. Megmondtam. Azt mondja, "és ha hozzád bemegy valaki, hogy..." Itt elfogyott a türelmem, mondtam neki, hogy legyen szíves, ne oktasson ki, nem ezért jöttem ide, írja alá és hadd menjek. Erre megsértődött és visszaadta a gépemet, hogy nem hajlandó megjavítani. Ekkor már azt is szóvátettem, hogy letegezett, bár nem őriztünk együtt libát. Ekkor megint jött az öntudatos öntömjénezés, csak hogy értsem, hogy ezt ő megteheti. Hát megteheti. Nem azért, mert igaza van, hanem mert ilyen a szabadság. Csak sajnos én nem tehettem meg, hogy elkerülöm ezt a tulkot. Ha kicsit felemelem a hangomat, talán még a tonfával is kapok. Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy közben csörgött a telefonja, egy elégedetlen ügyfele telefonált. Amikor letette, jól kiosztotta előttem. Feltételezem, engem is szid az utánam betérő ügyfelek előtt.
Csináltam DOF adaptert. Sony alpha adapteres a vége, így a dslr objektívjeim mennek rá, ezáltal elég egy szett objektív. Canon EE-A mattüveget használtam hozzá és szerintem szép lett a képminősége. Ja és statikus verzió. Itt a tesztvideó Egyébként nagyon nem könnyű a használata leginkább a fordított képalkotás miatt. Elindítassz egy felvételt és valamit a kép közepén akarsz tartani, akkor fordítva kell gondolkodni. A fókuszpont megtalálása viszont a vártnál egyszerűbb. Ugyanis amikor éles a képrészlet, akkor a kijelzőn a ferde vonalak "megcsíkozódnak". Kb. mint amikor grafikánál nincs anti-aliasing. Bár az egésznek lassan nem lesz értelme, mert jönnek az aps-c érzékelő mertű kamerák.
Sziasztok! Most készülök kamerát venni! Az ár max 70e. Ami még fontos számomra: - képstabilizátor - manuális fókusz - éjszakai mód - jó képminőség - (time lapse)
A többi paraméterhez nem igazán értek ezért kérném a segítségeteket! Előre is köszi!
Nem csak kiástam a csatabárdot az Auviso nevü céggel, aminek a Media Playere képtelen lejátszani bármilyen MPEG2 streamet, sem egy USB chipröl, sem SD kártyárol, sem külsö vinyorol. (Pedig a prospektus szerint mindet tudnia kellene). A DVB-T képek is (a foci meccsek szinte mindig duplán jelentek meg, mig a normális TV-n gondatalanul ment az adás.
Már ötször küldtem nekik vissza, ök azt állitják, hogy kutya baja sincs, nálam meg semmi nem megy ebböl a masinábol - viszont minden más szerkezetemen (van vagy féltucat) illetve a youtubon mennek a videok, és a studiokból sem jött még egy sem vissza.
Sajnos a végtelen aroganciájuk kezd kihozni a sodromból és ügyvédekkel tárgyalgatok - mert egyszerüen szemétség amit tesznek.
Mondjuk ez a része elég világos, legalábbis nekem.
A klip beállításainál azt mondod meg, hogy a nyersanyag milyen, progresszív, vagy interlace. Ha ez a beállítás nem egyezik a valósággal, akkor biztos bukta az eredmény.
A projekt beállításainál meg azt határozod meg, hogy a renderelt végeredmény milyen legyen. Ez lehet a klip prog/interlace tulajdonságától különböző is, és akkor a szoftver dolga, hogy ezt megoldja.
Én a magam részéről úgy látom most már, hogy a kamera jó, csak én voltam a szerencsétlen. Tény, hogy ha úgy csinálok vegassal progresszív videót, hogy magát a klipet is átállítom progresszívre, akkor két félkép lesz egy félképen, de ha csak a projekt progresszív és a rendereléskor állítom be a progresszívet, akkor jó lesz a kapott anyag. Ez nem tudom miért van, itt már a vegashoz kellene kicsit érteni, én meg tulajdonképpen semmit sem értek. A tévén tényleg jónak látszik az interlace-es videó is.
Merre laksz? Ilyet én is szívesen találnék. Az ára szerintem nagyon nyomott, mert most a HD megy, mégis nagyon jó kamera. Érdemesebb inkább megtartani.
Szervusztok! Költözködésnél találtam egy Panasonic NV-GS500 kamerát, amire kb 2 órányi anyagot rögzítettem két kirándulás alkalmával. Mit gondoltok, mennyiért menne el? Doboz, távirányítók, magyar leírás, számla, tényleg bemutató állapot...
Nos, gondoltam egyet és csináltam egy projektet, ami progresszív 25p. A videót nem deinterlace-eltem, hanem renderelésnél csináltam szintén 25p mpeget és láss csodát, még a monitoron is jó lett. Köszönöm. Ezek szerint kezdem már kapisgálni a dolgot.
Kipróbáltam és tényleg úgy csak egy szárny látszik, igaz eddig is az látszott, de most a snapshotnál is csak egy szárnyat ment ki. Érdekes, hogy amikor viszont átállítom prograsszívre, akkor a snapshoton már két szárny látszik. Szóval ezek szerint valamit a program csinál rosszul, nem a kamera
mpeg4-et próbáltam renderelni avchd264 sony kodeket beállítva. Amúgy nekem a vegasban a snapshotnál is két fél kép volt egy kockán, úgyhogy lehet hogy már a projekt indítása is rossz volt.
Vigyem szervizbe? Vagy nincs is baja a kamerának, csak én vagyok béna? És ha én vagyok béna, hogy tudnék az internetre például egy ilyen felvételből nézhető progresszívet csinálni vegassal?
Én már elvesztettem a fonalat a beszélgetésetekben. Akkor most mi van a videóval? Nálam van csak a baj, amikor renderelem vegasban? Ezek szerint a felvételnek nincs baja?
Azzal kezdtem. Megint megcsináltam. Kiexportáltam eredeti minőségben, tehát mindenféle szűrők nélkül néhány képkockát BMP formátumba, és photoshopban egyszer a páros, egyszer a páratlan sorokat néztem és mentettem el külön fájlokba.
A végeredményt nézegetve képről képre mindig más időpillanatot látok, tehát nem értem azt hogy miért írtad, hogy mintha duplázná a field-eket?
"egy ilyen videonak alapbol jonak illene lennie"
Interlace-es tv-n. vagy progresszív lcd/plazmán,ami tartalmazza a megfelelő deinterlace szűrőt.
PC-n interlace-es anyag natúran nézve csíkos. A DV AVi is, a HDV mpeg2 is, és a fullhd-s AVCHD is.
"utolagos mahinacio nelkul is pengenek kell lennie a lejatszasa."
Ezalatt mit értesz? Fejtsd ki bővebben! Pengének? Tehát nem szabadna csíkosnak lennie? Szűrő nélkül nehéz lesz. Egy valódi 25P-s kamera anyag persze olyan!
Dehogy lehet. Csak egy példa: egy 60Hz-es lcd monitoron olyan csúnyán akadoznak az 50i-s videók, hogy fáj az ember feje tőle. 50Hz-et meg nem lehet beállítani ugyebár.
- no akkor fuss neki meg1x a letoltott eredeti video reszletnek, es nezd vegik kokckarol kockara es elemezd ki ;) - az nem erdekel engem, hogy milyen szuroket engedtel ra es csinaltal belole valamit ami mar emesztheto. - egy ilyen videonak alapbol jonak illene lennie, tovabba utolagos mahinacio nelkul is pengenek kell lennie a lejatszasa.
A PC-n csak szép lehet, mert az egészen másképpen jeleniti meg a képet (elvileg ahogy akarja csak jo legyen a Tv meg csak a jot tudja jol megjeleniteni)
Egy PC monitor soha sem lehet mérvado a video kép ilyen irányu vizsgálatára - azaz semmit sem jelent, ha azon müködik a video.
(Ez a nagy studiok örök dilemmája - és ezért vannak a méregdrága programok, mert a PC monitoron (sem a lapos TV-n - ma már sajnos a tobbség a studioban), nem lehet kiértékelni az anyagot (még a legdrágábbakon sem).
Itt ahány ház annyi szokás uralkodik, nincs szabvány, ami egyöntetüve tenné a megjelenitést.
Ami megy az egyiken, nem megy a másikon, amit látni a studioban, lehet, hogy a nézök százerei nem látják (a TV képtelen megjeleniteni progressiv anyagot, igy ott csak fekete képernyö lesz)......
sajnos ide jutottunk evvel a computer adta általános szavatossággal