Kiindulásnak jó lehet. Akinek van ideje és türelme, hátha megtalálja, de sok reményt én sem fűznék hozzá, mert semmi emlékem nincs erről. Habár 1989-re májustól nem emlékszem, mert külföldön voltam, szóval azért nem 100%.
Az előzetesek alapján két tippem van. A valószínűbb az, hogy az Angyalszív sztoriját koppintják le, tehát a feka csaj Sith tanítvány lesz, de nem fog rá emlékezni, ezért azt hiszi, hogy ártatlanul vádolják gyilkossággal, pedig nem.
A második verzió az, hogy van egy ikertestvére és ő a Sith tanítvány.
A Sith a maszk mögött nő lesz, Carrie Anne-Moss jedi mestere rögtön az elején meghal. Ha nem akarnak ellentmondást a Phantom Menace-szel, akkor a jediknek mind meg kellene halniuk, a Sitheknek pedig találni valakit, aki elviszi a balhét.
Vicces, amikor a stúdió modellek különböző mérete miatt eltérő a részletgazdagságuk és ehhez egyesek elméleteket gyártanak. Így lett az I és a II csillagromboló osztály.
A modelleket harckocsi, autó és hadihajó modell alkatrészek felhasználásával részletezték. Itt a kötött méretaányok korlátozták, hogy melyik stúdió modellen lehetett felhasználni ezeket és melyiken nem. De pl. a WW2-es Király Tigris motor szellőző rácsa a több sw modellen felfedezhető.
A Tantive IV. is érdekes. Mekkora a hajó? 150m-es korvett vagy egy 30m-es csempészhajó. Az eredeti stúdió modellen rajta van a bejárati ajtó amin Solonak kellett volna ki-be közlekednie, de ha a hajó 150 méreses akkor a csempész barátunk egy King Kong. :)
Az SW kapcsán, ahogy telik az idő, egyre gyakrabban szeretnek egyesek olyan dolgokban hinni, amik nem igazak, vagy nem úgy voltak. De idővel így "megszépülnek" majd pedig tényekké változnak.
A tévében a CsH volt a 80-as években és az Így készült a Birodalom visszavág c. doksi. Egyesek a jelek szerint utóbbira is kezdenek úgy emlékezni, mintha az is a film lett volna. Dehát nem :)
A 80-as években nem adták le a BV-ot, egészen biztosan.
Német ker. tévéken (Sat1, RTL Plus) asszem már akkor leadták, a Pro7-en 1991-ben egészen biztosan, akkor láttam először német szinkronnal.
Magyarul csak 1984. karácsonyán a CSH-t, Ep. 4-et.
Őszintén szólva nem is értem, mire jó ez a legendakeltés. Mivel eléggé behatárolt volt a SW 80-as évekbeli hazai kezelése, nem olyan nehéz lenyomozni, ha valaki még nem élt még vagy netán túl kiskorú volt akkor, hogy mi történt.
Világosan emlékszem arra, amikor kisgyerekként a Star Warst láttam az M1-en, ahogy arra is, amikor az RoTJ-t megnéztem egy kertmoziban, egész biztos arra is emlékeznék, ha leadták volna a tévében a Birodalom visszavágot. Szerintem ez csak legenda.
na ez majd tárgyaljuk ki, mivel én meglehetősen nagy csillagromboló-buzi vagyok :)
első ami szemet szúrt:
"Így viszont már csak egy megbízható módja maradt a két osztály megkülönböztetésének: a hajtóművek azonnal elárulják, hogy I-es vagy II-es csillagrombolóval van dolgunk. Belóg-e a nagy hajtóművekbe 3 terelőlapát, illetve üzemelnek-e a kis hajtóművek?"
Én azt hittem, a nagy a normál, a kicsi a hiperhajtómű és akkor kapcsolják fel, amikor ugrik.
Thrawn hajója a Chimera is azért rostokolt a bolygón, mert nem működött a hiperhajtóműve, a kisebbikek.
Viszont a terelőlapátot nem is figyeltem, tök jó észrevétel! Na erről a témáról is lehetne videós anyag :)
Nekem első blikkre szinte semmi sem szimpatikus ebben (címe, rendező, szereplők), ugyanakkor valami miatt mégis érdekel. Itt a sori időablaka miatt lehet esetleg egy olyan sztori, ami még nem volt és ezért érdekes/izgalmas lesz, persze nyilván ezt is el lehet cseszni :)
Hát hogy őszinték legyünk, azért a néhány perc filmbemutatóért és könnyűzenei klipért néztük a Zenebutikot, és nem a Bach 28. szonátáját vagy kantátáját akartuk hallgatni.
Ja, csak ezt a kövér tekergőző példányt, még csak most szúrtam ki... A többit már láttam. Bár, van-e még valahol, valami? Nem féltek attól, hogy valami galibát okoznak, a forgatások alatt?
Találtam egy "sziszegit" tekeregni a Birodalom visszavágban! Sőt, nem is egy mezei kígyó, hanem inkább már piton! A GUILD-es kópiákon, rajta van-e, azt most passzolom, a MOKÉP-es túl sötét, hogy olyannyira feltűnő legyen. Ez a kép, egy 1984/86-os keltezésű US CBS FOX vhsrip-ből való.... Eléggé szépen tekergőzik, nem sokkal Yoda felbukkanása előtt. (kb. fél perccel előtte.)
Basszus, a 20th Century Fox-os intró sem úgy szólnak, a két "első szinkronos" Birodalom visszavág kópián, mint ahogy a Csillagok háborúja esetén is feltűnt...
Nyilván, 1982-ben nem sokan vehették fel, késsőbb már annál inkább. Ha más végett nem, akkor a műsor tartalma miatt. Amúgy, nem ismételték meg az összes műsort, akár a '90-es években, akár 2010 előtt/után? 2db M3-as felvételű részlet van fent, a YT-on.
Hát, mert ugye miért is vette volna fel az ember a Zenebutikot? Meg eleve, 1982-ben (?) kinek lett volna otthon egyáltalán videója? Én arra emlékszem csak, hogy láttam. De nekem nem rémlik vágott anyag, sokkal inkább egy szekvencia a Hoth felvonásból. Hogy milyen hosszú volt, arra sem emlékszem már.
Ha ez igaz... Eddig sem fűzhettünk túl sok reményt a dolgokhoz, meg kritizáltuk is az új szarokat, na de ez... Kezdem azt hinni, hogy ez itt a "végtelen sok majdom és az írógép" kísérlet, hozzá nem értő balfaszoknak adják az SW-t újra és úkra és mi várjuk, hogy majd egyszer értelmes sztorit kapunk (mert a tétel értelmében egyszer majd azt kapunk!) :D
A mi fele csapatunk meg addig is érvel tovább amellett, hogy "deeeee, ez is jó és átgondolt SW, csak te vagy beszűkülve". Dehát tessék, a király már régestelen régen meztelen!
Én meg azon csodálkozom, hogy-hogy nincs még fent, a kis videócska, a YT-on?? Van fent, pár Zenebutik részlet, de egyikben sincs SW-os trailer, utalás, bármi. A Három kívánságos Jedi részlet, az egyetlen, ami jól ismert és fent van. Bár, van egy az ANH-ból is egy feliratos és közel félperces részlet fent. Viszont nem tudni, hogy ténylegesen TV-ben volt-e eredetileg leadva. Ha, minden igaz talán még most fent van, egy másik olyan videó is, amelyben, ugyancsak egy szélesvásznú részlet volt bemutatva (Vader a Tantive IV-en), a filmből 1987-ből, csak kár hogy nem színes.