van egy samsung tv-m es egy jvc videom. a tv es a video kulon kanocon kapja a kabel jelet (mert igy szebb a kep, ha a tv tunerjen nezem) es egy scart csatis kabellel van osszekotve. ha a videot bekapcsolom, a tvt videocsatornara rakom, akkor az aktualis adon a kepben egesz halvanyan lilas-kekes arnyalatokat/csikokat lehet felfedezni. ha a tv-n atvaltok ugyanarra a csatornara, mint amin a video van, es onnan vissza a videocsatornara, akkor megszunik a dolog, es tokeletes a kep. ha mas adora valtok, es onnan vissza, akkor marad.
ha "foltos" a kep, a felvetel akkor is tokeletesen tiszta.
mitol lehet ez? a scart minden laba be van kotve, de nincs minden szal kulon arnyekolva. vegyek egy olyat es probaljam azzal?
Sziasztok! Lehet, hogy OFF-topic leszek, de szeretnek valamit megtudni, es ebben a temaban ez a topic "el"
Szoval csak annyi lenne, hogy majusban megyek haza Mo.-ra, es vinnek par videokazettat. Azt szeretnem megtudni, ha valaki tudna infoval szolgalni, hogy
1, Hol lehet NTSC-rol PAL-ra atmasoltatni kazettakat?
2, Kb. mennyibe kerul mondjuk 1 ora?
3, mennyi most egy ket-normas video Mo.n?
Nálam az RTLKlub és TV2 Nicam, a National geographic és Eurosport Dual, az MTV1 (új nevén m1) mono, a többi sztereo (A2). Mindez UPC hálózatban a VIII. ker-ben. A HBO A2. A videóm Samsung 615-ös HiFi. Van valakinek tapasztalata? Főként a hangkimenetét használom fel házimozihoz. Most úgy tűnik, hogy az RF kimenete kezd bekrepálni, pedig alig múlt 1 éves. Tud valaki egy megbízható szervízt?
Nekem a VII ker-ben van kábeltv-m, helyi szolgáltató, senki nagy, és csak az HBO és Z+ jön be sztereóban a Nicam videón (Sony SLV-SX70EN). Gagyi lenne a szolgáltató?
Egy nagyon fontos dolog! Ha Sony Tv-t Pana videóval kötök össze, működik a videó Q-link opciója? Valaki próbálta már? Mert most ha nem? akkor vegyek Sony videót?
Nekem is lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz.
Nemrégiben hozzájutottam egy Grundig 100Hz-es TV-hez. Az a problémám, hogy van egy nem túl régi, kétfejes TOSHIBA videóm, ami most lejátszáskor úgy csinál, mintha ráznák szegényt. Remeg a képe. De csak lejátszáskor és csak ezzel a TV-vel. Az nem megoldás, hogy kidobom, mivel olyan penge felvételeket csinál, hogy még a két másik négyfejesem sem tudja utána csinálni. (Ez a funkciója most is működik.)
A hangolás nem segített. Szerintetek mi lehet az oka?
Nagyon sokan. Pl. a legolcsóbb Philipsek is. Manapság ez már szinte természetes. Az újab gépek szinte mind tudják.
Egyébként a Teletext adástól veszik a jelet.
Sziasztok!
Szeretnék venni egy PANASONIC NV-F65 tip. videót.
Ha tud valaki egy eladót azt megkérném ,hogy írjon mailt.
Azt is megköszönném ha valaki megmondaná vagy íná,
hogy mennyiért és hol kapok egy ilyen gépet.
bocs, kicsit felreertheto voltam. arra gondoltam, hogy mivel hbo stereo, de a2, es ekkor a led vilagit, ezert a video tudja az a2-t. rtlklub is stereo, de nicam, ennel nem jelzi a video hogy stereo, ezert nem tud nicamot.
a ledes dolog csak azert jutott eszembe, mert - mint korabban irtam - az en kabelesem csak az hbo-t, az mtv1-et es az rtlklubut nyomja stereoban. (a tv legalabbis csak ezeknel jelzi, a tobbire monot mond)
kozben talaltam a kezelesi konyvben egy nagyon apro betus reszt a specifikaciokrol, sokkal okosabb nem lettem, de:
recording system: rotary two-head helical scan system with slant double-azimouth combination video heads
HI-FI Recording system: Deep-layer recording system conforming to stereo HI-FI VHS standard.
a gep uj, de garancia nelkul adjak (kb fel evet allt a bizo raktaraban)
Lenne nehany kerdesem a hozzaertokhoz:
kaptam egy videot, a tipusa JVC HR-D880EG
Van errol valakinek bovebb infoja? En mar sok helyet vegigneztem a neten, de sehol nem emlitik.
Esetleg valami regebbi jvc katalogusban benne van.
Lehajthato az elolap, lcd-s taviranyitoja van
Amit a kezikonyv alapjan kideritettem:
Hifi stereo, PAL, NICAM, VPS, VISS, a szokasos idoprogramozasok, gyorsitas, lassitas.
Van rajta bemeneti jelszint es balansz szabalyozas, 1 scart csatija van, nincs jog&shuttle.
Amiket kiprobaltam: eleg bonyolult a tuner hangolasa, nehany ado nem jon be (tv1, orosz, rtl2, minimax, helyi hirdetocsatorna)
Csak az HBO-nal vilagit a stereot jelzo led (talan nem tud nicamot, csak a2-t?)
kerdesek: Lehet, hogy nem 6 hanem csak 4 fejes?
34 ezret adhatok-e erte?
Ha nem tud nicamot, akkor ez milyen hatrannyal jar?
Eloszor arra gondoltam, nemet piacra keszult, de van hozza magyar nyelvu hasznalati utasitas. A menuben viszont nincs magyar nyelv.
Ez SZVSZ csak parasztvakítás: ha igazán precízek akarunk lenni és minden fejet összeszámolunk, talán még több is kijöhet, mint 9... :-)
HiFi, sztereó videónál normál esetben repülőből van 4 videó-, 2 HiFi hang-, 2 törlőfej, továbbá ott van még a (z álló) mono hangfej és ahhoz is egy törlőfej. Ez pl. 10...
Úgy tíz(!!) éve olvastam a Videotechnikában egy sharp csúcsvideóról, ami 9 fejes volt, ezek vajon mire jók. Videószerelő ismerősöm szerint ebből 4 vidó 2 hangfej a maradék 3 pedig a forgó(repülő) törlőfej lenne.
Na most pontosítok egy kicsit , mert végre megtaláltam azt a videótechnikát amiben olvastam(1991/7-8-as szám 86. oldal) Szóval: az említett Grundig videó is memóriában tárolja a felsorolt adatokat. És most idéznék a cikkből: " A Grundig VS 960 típusú videó 700 műsor legfontosabb jellemzőit tudja tárolni és szükség esetén a képernyőn meg is tudja jeleníteni a tartalomjegyzéket. Az emlékező áramkör lelkét egy memóriachip alkotja, ami a felvétel készítése során elraktározza a VPS rendszerben kisugárzott információkat (cím,műsoridő, dátum), továbbá a magnó által 40 ms-os időközönként a szalagra rögzített háromjegyű azonosítókódot a szalag későbbi azonosításához Ezenkívül megjegyzi az adott szalag hosszát, és a csoport kategóriát. Ha behelyezzük a magnóba egy olyan kazettát amely csak ugyanezzel a magnóval rögzített felvételeket tartalmaz, autómatikusan megjelenik a képernyőn a kazetta tartalomjegyzéke. A 2000 DM-be kerülő hifi videó archiváló rendszere pillanatnyilag még egyedülálló a képmagnópiacon"
Nem tudom, másnak feltűnt-e de a Hitachi készülékek teljes palettája eltűnt a magyar piacról, sajnos. Kb egy hónapja a hivatalos márkaképviseleten egy kellemes női hang japán akcentussal közölte, hogy a Hitachi felszámolta az értékesítését Európában, bár elképzelhető, hogy 1-2 leleményes cég mégis importál japánból.