Semmi akadálya, de ne támassz felénk túl nagy követelményeket, mert valószínűleg nem a ti korosztályotok vagyunk:)) 60 felettiek, akik igencsak utazós kedvükben vannak már régóta:)) Ha emiatt meggondoltad magadat, egyáltalán nem haragszom:))
Bocsi, hogy belekotyogok, mi okt.19-én repülünk Portóba, és ott szeretnénk autót bérelni 3 napra. Semmi gyakorlatunk nincs ebben, soha nem béreltünk még, ezért nagyon figyelek a tapasztalatotokra és az infókra. Kérlek osszatok meg mindent ami jó és ami rossz azt is.Köszi.
Köszönöm az infókat Mindenkinek! Még mindig nem döntöttük el, hogy hol béreljünk, annyira nagy a választék... :-) Az Ember olcsóbbat szeretne, én meg olyat, amiben kevesebb a kockázat :-) De már elindult a visszaszámlálás, nincs egy hónap az utazásig :-) Remélem jó idő lesz szeptember elején....
Minden kocsiban benne van, úgyhogy igazából szinte lemondani kell, nem is kérni. :) De elég ott. Amúgy ha nem kéred, akkor is használhatod a pályákat, csak éppen sorba kell állni a fizetőkapuknál, nem tudod használni a zöld folyosót.
Így már értem. De nekünk a zárolás olyan, mintha semmi sem történt volna, mert az a pénz eleve egy erre a célra elkülönített pénz, amit a végén visszakapunk.
Mi az Enterprise/Alamo/Guerin-nél foglaltunk, ezt egy cég szolgálja ki Lisszabonban, bármelyiknél foglalsz is. A kicsi, elsőre olcsóbbnak tűnő cégekről elég rossz visszajelzések vannak a neten, bár első kézbeli tapasztalatom nincs velük.
Az autópályás fizetéshez lehet egy kis eszközt kérni, ami gyűjti az összegeket és leadáskor, egyben kell majd a bérlő cégnek fizetni (a pályán mindig a zöld kapukat kell használni).
Szerintem előre érdemes foglalni és az önrész-nullázó biztosítást is harmadik félnél kötöttem, de ez ízlés kérdése.
Annyi tippet adnék még, hogy a mini kategóriánál nagyobbat érdemes bérelni, mert a meredek, macskaköves utakon alig bírt felmenni a Toyota Aygo, amit kaptunk.
Segítséget szeretnék kérni. Először utazunk egy hónap múlva Portugáliába. Az autóbérlés, ami igencsak nagy fejtörést okoz. Wizzair géppel megyünk egy hétre és a repülőtérről szeretnénk bérelni autót. Van-e javaslat, hogy melyik cégnél érdemes? Annyira sok közvetítő van, hogy teljesen elvesztünk a rengetegben .... :-( A reptéren szeretnénk felvenni. Előre foglaljunk vagy ott a helyszínen?
Nagy kérdés a biztosítás, milyet érdemes kötni? Illetve hogy van ez az autópálya fizetés dolog... ?
Kérlek, ha van valakinek energiája/ideje, segítsetek!
Nekem a zárolás nem gond, van hitelkártyám igen nagy kerettel, elfér rajta. De megszoktam a Kanári szigeteken, hogy nincs kaució és az jobban tetszett. Persze tudom, ez az európai kontinensen másképp megy. Biztos, hogy jövünk még Portugáliába, mert nagyon jól érezzük magunkat most is, akkor majd jobban körül nézek kocsi ügyben. Annyi itt a hely, ahova el lehet menni csavarogni, várost nézni, strandolni... Nagyon bejön. Tegnap egész nap különböző strandokon voltunk észak felé. A vége Ericeira volt, az is kellemes kis hely, nagyot sétáltunk ott is. Este felé kimentünk Cabo da Roca-ra naplemente előtt, majd megvártuk a legnyugatibb naplementét. Klassz volt, leszámítva az iszonyatos szelet. Már pár napja igen nagy szél fúj, amit leginkább az óceán parton nehezebb elviselni, meg fönt a hegyoldalban... Szerencsére kocsival voltunk, így szépen, mint az autós moziban, várhattuk meg a napnyugtát :)
Máshol volt róla szó, hogy a közvetítős biztosítást nem tekintik magukra nézve kötelező érvényűnek, akkor is zárolnak.
Aki ezt el akarja kerülni, az helyben kössön biztosítást, máskülönben 2x fog, és a közvetítős nem fizeti vissza. Akinek csak a biztosítás megléte a fontos, a zárolást tudja vállalni, az kössön közvetítőst.