Mélységesen egyetértek azzal, hogy nem elég sírni-ríni mint a fürdősk*rvák azért, hogy kevés publicitást kap a progresszív zene manapság, nem elég hangot adni annak, - az egyébként teljesen jogos kritikának - hogy az ecccerű tekintetű magyar a maunikasót, és a valóvilágot bámulja, továbbá, hogy zenei élményt a fásimulatóban, vagy csocsesz ajkán csüngve talál, hanem (reklám híján) barátainknak, ismerőseinknek tovább adni az ilyen, és ehhez hasonló koncertek hírét, netán meg is hívni Őket! A magam részéről - ha semmi másban nem is - egyben igazat adok az egyházalapítónak: MINDENKI HOZZON MAGÁVAL (legalább) EGY EMBERT! :-)))
És még valami: Jelen voltam anno, a Solaris Fusion, és a Nostradamus koncertjein is. Hallottam (különösen az elején) egészen elgondolkodtató interpretációkat. :-))
A Tompox március 11-én méltó módon idézte fel a SOLARIS hangzást! Saját szerzeményük, a Nap Kapujában, pedig ragyogó zene, remek imprókkal! Köszönjük szépen, csak így tovább Fiúk!
Szerintem: A vitatkozási szándék mindaddig méltányolandó, amíg szándékos bántást, ártani-akarást nem lehet felefedezni mögötte. Amikor az indulatok a másik kárára szóló hozzászólásokat szülnek. Mondom én: jobb a békesség!
Ebben a tekintetben mi (mármint ez a Solaris-topic) még nagyon is jól állunk, hiszen a fórumozás egyik Murphy-törvénye azt mondja: "bármiről is szól egy fórumtéma - a hozzászólók az ötvenedik hozzászólásnál már úgyis egymást anyázzák" Ha most nevettél, - tudod miről beszélek.
hogy ezt az érdemtelen vitát fejezze be, bármelyik oldalon áll is. Nagyon elszomorodtam, ezzel csak azt fogjátok elérni, hogy egyszercsak - mint alapító - bezáratom ezt a topicot oszt' akkor csinálhattok magatoknak másikat.
Nektek is kívánok szép tavaszt a megújulás jegyében!
Szerintünk is felháborító az esemény, Ildikó, köszi, hogy az előzményekről kicsit részletesebben írtál. Elképesztő, hogy kicsiny progresszív világunkban IS vannak ilyen jelenségek.
Nem marad más hátra, mint elhatárolódni ezektől és tenni a dolgunkat! Tamáséknak mégegyszer köszönet és reméljük a lemez és a további koncertek sikeresek lesznek. Reméljük, hogy lesznek még közös koncertjeink :D A gitáros kollégának pedig külön kalaplengetés!!! :)
Ez a részlet elég ok arra, hogy egy jól sikerült buli után felmenjen az ember vérnyomása vasárnap reggel. Kedves Solaris rajongónknak ismét csak köszönni tudom "áldozatos"
munkáját, amit a Tompox zenekar és a velük játszó összes zenekar ellen tesz. Nagyon sajnálom, hogy azok a remek zenészek, akik Pócs Tamással és zenekarával játszanak ilyen méltatalan helyzetbe kerülnek miatta.
Kérdésem lenne, amire bárki válaszolhat..... Ha Böszörményi Gergely is felvállalta, hogy a nevét adja ehhez az eseményhez, akkor a T. rajongó hogy merészeli azt bojkottálni, mint egy kis mezei rajongó? Ki ő? Hogy teheti ezt meg? Hogy kampányolhat valami ellen, amit jóformán nem is ismer? Miért rekeszti ki azokat az embereket, akik amúgy lehet, hogy kiváncsiak lennének rá, mert neki "elvei" vannak? Miért nem örül annak, hogy a Solaris nevet életben tartja valaki? Miért nem jó neki, hogy a Tompox koncerteken Solaris lemezt és DVD-t vásárolmak?
A fiatalok körében a Tompox tette ismertté a Solaris nevet, szerezve ezzel számos új rajongót.
A Tompox zenekar nem CSAK Solaris zenét játszik, a műsor fele saját szerzeményekből áll.
Nem is lehetne másképp, mert a Solaris zenéjére élőben igény van!!!!! Tessék tudomásul venni!!!!!
Mélységesen fel vagyok háborodva. Pink Floydor bárki játszhat? Azért rajongunk? Hogy is van ez?
Száz szónak is egy a vége: a Tompox továbbra is népszerűsíteni fogja a Solais zenéjét és természetesen a sajátját is. Erre klub-szinten is igény van. Nem csak külföldön és a MÜPÁ-ban. Ha jól emlékszem, a Solaris is játszott kis klubokban. (Benczúr)
Nem értem én ezt az egészet. Nincs most Solaris, de van Tompox. Miért kell elhatárolódni attól, ami VAN, ami új? Sosem fogom megérteni... Az alábbi érvelés szerintem üres kifogáskeresés a lustaságra. Ennyi. Eddig minden budapesti koncertünkön volt vendég zenekar és ez mindig az adott est előnyére volt. Ezután is így lesz.
Köszönjük azoknak, akik ott voltak, köszönjük Matusa Pistának és a Yesterdays-nek, és köszönjük Böszörményi Gergelynek, hogy támogatta és műsorvezetésével is segítette a koncertet.
Sajnos bántóan kevesen nézték meg ezt a csodás hangszert tegnap koncerten... pedig szólt, nem is akárhogyan!
Tamásnak és a Tompoxnak köszönet a Solaris dallamokért, a vendéglátásért és a csodás zenei élményért. :) Folytatása következik, határon innen és túl és VÁRJUK azt a bizonyos lemezt!!!
Aki kihagyta, az sajnálhatja. Lehet szavakat szaporítani és jópofizni. JÁTSZOTT A TOMPOX és a Yesterdays. 40 embernek.
Lehet erről filozofálgatni, mentegetőzni. Időben szólva volt róla. Halódik a stílus és a "rajongók" dobják rá a földet. Éljünk a múltban és az aktív progrock zenekaroknak szép lassan elmegy a kedve az alkotástól, a lemezmegjelentetésről és a koncertezéstől. Mennek fészbúkon a buta és üres lájkok. Kedves Solaris rajongók, hol voltatok tegnap este?
Elnézést a méltatlankodásért, de ez a koncert nagyobb figyelmet és közönséget érdemelt volna. Kifogások mindig vannak, csak nem biztos, hogy jók.
A márciusi Tompox klub ez alkalommal ideiglenesen átköltözik az Óbudai Kulturális Központba.
A zenekar a Yesterdays lemezbemutató koncertjének vendége lesz, de rendes egy óra tizenöt perces programmal.
Közreműködik Vincze Lilla. A műsorvezető Böszörményi Gergely. Természetesen ismét lesz meglepi szám.
2011. március 11. péntek. Kapunyitás 18 óra 30 perc.
Kezdés pontosan! 19 órakor, mert 22 órakor el kell zárni a csapot.
Óbudai Kulturális Központ. Bp. 1032 San Marco u. 81.
A koncert szervezője Matusa István, aki nagyon sokat dolgozik azon,
hogy megfelelő számú közönsége legyen ennek az eseménynek. (Úgy legyen Pista:-)))
A Yesterdays főleg erdélyi fiatalokból álló zenekar, és hasonlóan a Solarishoz külföldön is népszerűek.
Néhány sor a Facebookról:
"Aki otthonosan mozog a 60-as 70-es évek progresszív rockjában annak ismerősen cseng a következő zenekarok neve: Yes, Genesis, Pink Floyd vagy a Jethro Tull. 2011-ben progresszív rockot játszani viszont csak haladó módon lehet, figyelembe véve azt, hogy sokminden megváltozott. A Beatles és a Yes nyomdokait követve, igényes popzenei elemekkel vegyített progresszív rockzenét hallhatnak mindazok, akik 2011 március 11-én el...jönnek az Óbudai Művelődési Házba, ahol az erdélyi Yesterdays zenekar második lemezét mutatja be. Franciaországi, hollandiai, finnországi és japán CD megjelenések és koncertek után a zenekar végre ismét Magyarországon játszik. A mostani koncerten idén megjelent Colours Caffé c. második nagylemezét teljes egészében bemutató zenekar természetesen a Holdfénykert c. első lemez "slágereit" is felvonultatja majd. Aki tehát belekóstolna a 70-es évek progrockjának és napjaink igényes popzenéjének izgalmas fúziójába, azokat sok szeretettel várjuk március 11-én.Bővebb információért látogassák meg a Yesterdays honlapját"