Még 1x: mert az íród nem képes lassabban írni. Ilyen és kész, így gyártották. Nyilván konstrukciós okai vannak a dolognak, a gyártóknak így olcsóbb. Az átlagjuzer gyorsan akar írni, azt mindenképpen tudni kell, engednek hát lent. Csak azokkal a sebességekkel tud írni, amire az írót felkészítették. Ha lassabban akasz írni, szerezz be egy régebbi írót. Én pl. tartok emiatt raktáron egy régebbi Yamaha 8824-est.
Az újak közül nem nagyont tud 4x-nél lassabban egyik sem. Talan a Yamaha 1 évvel ezelőtti csúcsmodellje volt az utolsó 1x író cucc.
Azt meg végképp nem értem, hogy miért akarsz a köztes sebességekkel írni.... Annak végképp semmi értelme. Ha a szoftverben ki is tudnád választani mondjuk a 17x írást, az íród akkor is a hozzá legközelebb eső saját sebességével fog írni. Ezért az intelligensebb szoftverek már nem is kínálják fel a nem lehetséges sebességeket.
Azt értem, hogy felfelé meghatározza melyik a legnagyobb sebesség amivel írhatok a lemezre, de kisebbet miért nem tudok választani? pl választható: 4X-8X-16X-32X
És a köztesek?
A probléma ami miatt kell, hogy van egy régebbi hifim és 4x-el írva ugrál néha az audio CD ha csak 2X-el írom tök tuti...
De nem tudom kiválasztani a nyüves 2X sebességet. :(
Az írási sebesség alsó határa kizárólag az írótól függ, a felső a lemezen lévő infótól. (ATIP) Elvileg bármilyen lemezre lehet 1x írni, még azokra is, amikre a dobozon lévő felirat szerint nem. Az más kérdés, hogy lejátszás közben pattog, egyes lejátszók nem tudják lejátszani stb.
Az új írók nagyon ritkán tudnak 4x-nél lassabban írni. Ezzel együtt kell élni.... Ezen kívül egyre ritkább az olyan lemez, ami valóban alkalmas lassú írásra.
Vannak trükkös író+szoftver kombinációk, amik ugyan azt mondják, hogy 1x írsz, de mégis 20 perc alatt van készen a 80 perces lemez.....
Próbáltam megkeresni a hozzászólások között, de nem találtam:
NERO 6 -om van és szeretnék vele 1X vagy 2X-esen írni de a legördülő ablakban 4X a legkisebb amit ki tudok választani. Hogyan lehet elérni, hogy kisebb sebességet is ki tudja választani?
Nem tudom, egyelőre én is csak kacérkodom a gondolattal, hogy rendelek tőlük. De az 5 Euró az a teljes postaköltség (DHL-el jön). Majd ha rászánom magam, és rendelek, megírom a tapasztalatokat.
jo tudni -- de az upgrade nem artott, mert amikor irot csereltem, az osszes korabbi programom (cdrwin, cdda, stb) megszuntek mukszeni, most hirtelen feleledtek. A furio lehet hogy nem is az aspit hasznalja, mert hasonlo promptokat mondott mint elotte, csak nem mertem nagyon belemaszni -- most meg mukodik, az a lenyeg. :)
Aha az Aspi.... Nem kell ám az neki, a beállításokban van egy olyan lehetőség, hogy Devicelo Control és akkor kapásból látja az összes olyan meghajtót, amit a vindóz felismer. Egy trükk: az író programban külön beállítórész van, ott is meg kell csinálni.
Az Aspira akkor van szükség, ha olyan írót használsz, amihez a vindóz nem tud betüt rendelni.
Érdekes hely. Vajon hogyan jönne ki mindennel együtt egy megrendelés? Abban a 5 EUR-ban benne van minden postai költség? És ugye nekem nem EUR-ban kell kifizetnem átvételkor azt az árat?
Igaz, hogy csak elég nagy kiszerelésben árulják a cuccot, és csak rendelni lehet, üzletük nincs... ráadásul persze a szállításért is kell fizetni 5 vagy 8 eurót (attól függően, hogy fizet az ember). Most megpróbálok összesezdni néhány havert, akikkel együtt rendelünk, és akkor eloszlik a postaköltség...
DVD-s topicban kérdeztem már, de eddig még nincs megoldás, hátha itt tudtok valami tippet adni:
Tudtok-e Bp-i illetőségű, a neten is megtalálható, olcsó CD/DVD lemezeket forgalmazó helyet ajánlani?
Én az alábbi kettőt ismertem eddig:
http://dvdrlemezek.fw.hu
http://cd.wbteam.com
Az elsőnél most sajnos nincs gurigás CD, csak 100-as kiszerelésben, az meg most nekem sok lenne, a másodikat pedig valami jóakaró felnyomta a rendőrségen és a webhelyük is megszűnt...
Koszi, talaltam furiot, es tenyleg csinalja (miutan lekuzdottem az aspi drivereket meg ravettem hogy hasznalja az irot irasra...) meg a Nero expressben is megtalaltam az errol szolo funkciot.
Esetleg ha leirnad pontosan a konfiguraciot, iro tipusat, stb. egyebeket, tobben tudnanak segiteni. Azota irtam jopar forumba, de (meg) nincs valasz. :( Lehet, hogy hardverhiba es vissza kell vinni a gepet.
Azt nem irja ki elotte, hogy "Could not perform fixation" meg "Invalid field in parameter"? Ha igen, akkor ugyanabban a cipoben jarunk, nekem is ujabban ez a problemam (l. nehany hsz-sal lejjebb), es most mar a Nero is csinalja! Ha valamit megtudsz mashonnan vagy meg tudod oldani a problemeat, kerlek, mindenkeppen ird le ide, en is igy teszek!
Problémám van. Lehet, hogy volt már itten hasonlóról szó, de többezer hozzászólást most nincs időm végigböngészni. Szal az van, hogy írok cd-re, elrontja "Couldnt perform endtrack" szöveggel. Ezután se diszkmen, se programok, semmi nem tud mit kezdeni vele. Isobusterrel megnéztem, az adatok rajta vannak, és az Isob.-rel le is lehet azokat szépen szedni a cd-ről, tehát vmi más lehet a gond.
Mi ez, és mit csináljak, hogy minden rendbe menjen? Előre is kösz.
kerdezem a tapasztalt cd iroktol, mi az oka hogy egy most olcson vasarlt cd-t a cd irommal nem tudok megirni mikozben a dragabbakat igen, valamit maskent kene csinalnom mint eddig?
Tudnátok nekem egy olyan megbízható programot ajánlani, amely segítségével audio CD-ből ISO fájlt lehet készíteni? Olyan kellene amely letölthető a netről.