Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Négyesi Creative Commons License 2003.11.02 0 0 749
Üdv mindenkinek!

Indítás kinyomott kuplunggal és mikor vissza engedem a kuplungot/üresben/csörgés,zörgés hallatszik.Ha ismét kinyomom elhallgat.

Mit tegyek azonnal szervíz vagy nem nagy gond?
Köszi a válaszokat.

Négyesi.

WaseK Creative Commons License 2003.10.28 0 0 748
Azért sem adom fel és zargatni fogom a Kalózos társadalmat is:)
www.daewooclub.hu
kiscipő Creative Commons License 2003.10.28 0 0 747
Én 75 lóerős Lanosból ültem át három hónapja (Kalosban mindjárt 10 ezer km lesz), hát van különbség, én nagyon észreveszem a nagyobb teljesítményt. Én alapvetően nem hajtom az autókat, de szükség esetén, előzésnél nagyon jól pörög és ez nekem biztonságérzetet ad. Hibát nem nagyon tudok még mondani, ha végignézed ezt a fórumot, itt sem fogsz sok hibát találni (nálam most egyetlen apró hiba van kialakulóban, a központi zár nem mindig csukja-nyitja az egyik hátsó ajtót, majd megnézetem). Köztudott kellemetlen jelenség - ha már kérdezted, hogy az oldalszélre eléggé érzékeny a magas építés miatt, illetve fogyaszthatna kevesebbet is.
Próbáld ki a 94 lóerős motorral szerelt autót, szerintem nagyon kellemes, jobb is a felszereltsége a 8 szelepes modellnél, de neked kell érezned..
Amikor mi nézelődtünk, a klímát ajándékba adták, így annyiba került, amennyiért más márkából az alap motoros verzió (kb. 60 lóval) jött volna ki rosszabb felszereltséggel, vagy az sem. Ha megnézed, a Daewoo-t nagyon megbízható és jó ár-érték arányú autónak tartják azok, akik ilyet használnak (nekem 2 is van), viszont talán rosszabb az értékvesztése, és néha összefut az ember olyan ismerősökkel, akik feltétlenül meg akarják őt győzni, hogy a 10 éves szakadt német roncs mennyivel menőbb...:-))
Előzmény: mephysto (746)
mephysto Creative Commons License 2003.10.27 0 0 746
Amire én kíváncsi vagyok, arra talán egy tesztvezetés adna választ igazán.
Milyen vele autózni (leginkább városban), hogy viselkedik? Valóban lehet érezni e benne azt a 94 lovat? Van benne dinamizmus? A nem egész 1000kg-os kaszni + 94 ló szerintem fürge kell, hogy legyen, nem?
Mivel kb. egy éve van igazán piacon a Kalos (ha jól tudom), nincs igazán értelme típusbetegségről, hibáról kérdezősködnöm, de mégis megteszem. Ennyi idő alatt tapasztaltál valami "bántó", vagy kellemetlen jelenséget?
Mennyire ülteti meg a klima a gépet?
Egyszerre most ennyi jutott eszembe. Nézelődöm a neten, olvasok fórumokat, tájékozódom. Remélhetőleg tavasszal már kereskedőt kell választanom :)
Ez valszeg. vagy a Gyulai lesz, vagy a Daewoo Sztráda.

minden jót...

Előzmény: kiscipő (745)
kiscipő Creative Commons License 2003.10.27 0 0 745
Igen. Mire vagy kíváncsi?
Előzmény: mephysto (743)
HJM Creative Commons License 2003.10.27 0 0 744
mephysto Creative Commons License 2003.10.25 0 0 743
Sziasztok!
Van esetleg közöttetek olyan, akinek 1.4 16 szelepes 5 ajtós Kalosa van? Érdekelnének a tapasztalatok. Gondolkodom egy ilyenen vagy egy 1.4-es Corsan. Talán majd jövőre :)
Természetesen átnézem a topikot is, de valami friss infonak örülnék! :)

minden jót...

Sarkany Creative Commons License 2003.10.25 0 0 742
Szia!

Örülök, hogy tetszik a kép!

Az irányjelző nem gyógyult meg, igaz a szervízben sem voltam azóta. Még csupán 6000 km-nél tartok...

Sok sikert az ADSL bekötéshez! Az ADSL-lel talán jobb lesz a neted.

Előzmény: Négyesi (739)
Lente Creative Commons License 2003.10.24 0 0 741
"Törlés közben olyan fátyolos marad az üveg.Próbáltam már letakarítani de nagyon jól tapad az üveghez./várom a tippet mivel mossam le??/"

Hello!
Tegnap hallottam erre egy jó megoldást, bár ott a szitu szlikonos ápoló miatt volt. Féktisztító szprével befújták az üveget, aztán jól ledörgölték. Talán náld is beválik erre.
L.

Inkognitóteszt Creative Commons License 2003.10.24 0 0 740
Daewoo kereskedés tesztje a Márkakereskedések inkognitótesztje topikban.
Négyesi Creative Commons License 2003.10.23 0 0 739
Hű de nagy a csend Kaloséknál.

A felni méretekhez sajna nemtudok okosat írni.
Az ablaktörlő gumi probléma valószínüleg megoldódott.Leszereltem lemostam majd száradás után lefújtam "Basta"nevű gumifelújíto spray-el 2 szer majd később a fölöst letöröltem.Azóta jól mükszik,nem hangoskodik.

Tanácsként még valami.Mikor vettem az autót úgy gondoltam dukál neki egy új sampon.Vettem is elég drágán valami viasz tartalmú löttyöt jó is a festéknek de nem jó a szélvédőnek.Törlés közben olyan fátyolos marad az üveg.Próbáltam már letakarítani de nagyon jól tapad az üveghez./várom a tippet mivel mossam le??/Nektem sem ajánlom a viasz tartalmú samponokat.

Szia Sarkany.
Köszi szépen a TISZAPARTI sétány képet nagyon szép azóta az a háttérképem.
Rendben van már az irányjelző karja?Én most elkezdtem megszervezni a városban az ADSL bekötését a városi TV.-vel karöltve. Remélem sikerül.

Üdv Nemfe.
Nemvolna érdemes a sógorékhoz átmenni téligumi ügyben te nem messze vagy hozzájuk?Hidd el nagyon nagy a két gumi között a különbség.Míg nem használtam én sem hittem el.

Üdv mindenkinek Négyesi

Pumuckly Creative Commons License 2003.10.17 0 0 738
Köszi a tanácsokat. Elég járatos vagy a témában. Ezek alapján marad a 14-es. No meg olcsóbb is :)
Találtam egy címet: http://www.gumibolt.hu/
Itt egész jó táblázatok vannak. Ebből néztem ki, hogy milyen paraméterei vannak a kerekemnek.
Jelenleg 185/60R14 82H van lemezfelnivel. Ez 578mm átmérőjű, 475kg-ot bír el és 210km/h-ig jó. Találtam váltó táblázatot is, amiből kikereshető, hogy milyen kerekeknek van hasonló méretük.
Most azt tervezem, hogy veszek erre ugyanilyen méretű téligumit és a nyárihoz meg veszek majd alufelnit. Csak nem tudom, hogy milyet.
Mit jelent az első szám alufelni esetében (pl. 6Jx14H2)?
A J a felni formájára utal, 14 az átmérő, H2 pedig, azt jelenti, hogy 2 biztonsági púp van kialakítva a felnin. De van pl. 7Jx14H2 is, és egy daewoo honlapon 14x5.5J alufelnit is kínáltak.
Szoktak írni még egy P.C.D. számot is, pl. 4/100. Mit jelentenek ezek?

Ablaktörlőre kaptam egy olyan tanácsot, hogy cseréljem le Bosch-ra. Ez viszont igen drága, meg nem bizti, hogy van Kalos-hoz.
Valaki kipróbálta már ezt, hogy tényleg jó-e?

Előzmény: Négyesi (737)
Négyesi Creative Commons License 2003.10.13 0 0 737
Szia Pumuckly !
Nem tudom most milyen felnid van. Ugyan is ha a felni mérete a gyárinál sokkal nagyobb akkor a megengedett kerék magasságot a gumi "perességével" kell korrigálni.

175/70 R 13 as kerék magasság 576 mm ezt a méretet kell figyelembe venni nagyobb felni vásárlásnál.Ennek megfelelő gumi méretek 14 es felninél 155/70R14,175/65R14,185/60R14. 15 ös felninél 175/55R15,185/55R15,195/50R15.
Ezek a gumi méretek kb. megfelelnek a gyári kerék magasságnak.
Talán nem is a fogyasztás növekedés a legfőbb gond hanem a fék és a futómű felfüggesztésének nagyobb mérvű igénybe vétele.
üdv Négyesi

Előzmény: Pumuckly (736)
Pumuckly Creative Commons License 2003.10.13 0 0 736
Most 7végén tapasztaltam én is az ablaktörlős jelenséget. Tényleg elég zavaró. Úgy láttam, hogy a gumi túl vékony rajta. De majd a 15000-esen rákérdezek, hogy mit lehet vele tenni.
A 15-ös keréknek szerintetek milyen jó/rossz hatásai lehetnek? Tényleg megnöveli a fogyasztást?
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.13 0 0 735
2002 december óta van meg a kalos, tehát egy kicsit télen is autóztam vele. A reggeli indulás télen sem okozott gondot, annak ellenére, hogy nincs garázsom. Rövid időn belül meleg levegőt ad, a párát is pillanatok alatt eltünteti. A gumik viszonylag jól birták a havas utat. Téli gumit csak akkor fogok venni ha a felni is belefér a költségvetésbe.
Csütörtökön kicserélték a vizpumpát és a fagyállót, természetesen garanciába.
Előzmény: Kalóz és társai (730)
Négyesi Creative Commons License 2003.10.11 0 0 734
Közel 30 éve autózom és csak az utólsó 5 évben volt téli gumim.Nem hittem el hogy ennyire jó a téli gumi. Most már rendszeresen használom őket.6000 ezer körül már használtat is lehet venni egészen jókat,csak figyelj oda hogy a keréken meglegyen a forgás irány.Tudod leszereléskor a gumiszerelők rá szokták rajzolni /jobb helyen/.Felnit nem fontos most venned majd veszel később ha lessz rá lé.Ha van időd olvasgasd az álltalam írt topokot,nagyon érdemes a lehető legjobb olajat adni a motornak meg hálája.
üdv.
Előzmény: kiscipő (733)
kiscipő Creative Commons License 2003.10.10 0 0 733
Téligumin még csak gondolkodom, mert azt mondta a feleségem, hogy most nincs pénzem rá:-)))Na igen, és a 16V Kalos 14 colos felnikkel jött, most jó drága lesz a téligumi. Én meg a Téligumi fórumot olvasom rendszeresen, most jöttek ki német és az osztrák téligumi tesztek, a Semperit Wintergrip a négy kimondottan ajánlott gumi közé került, ez van-volt akciósan az Auchan-ben, ezen gondolkodom. A motorolajhoz viszont nem értek.
Előzmény: Négyesi (732)
Négyesi Creative Commons License 2003.10.10 0 0 732
Szevasztok!
Nemnagyon reagáltatok a felvetett kérdésekre. /téli gumi beszer., ablaktörlő gumi, m.olajcsere./
Olvasom rendszeresen a"Milyen motorolajat használsz top-ot.
Most már igazán nemtudom hogy csere alkalmával mit rakassak a motorba.Vegyek magam valami jobbat vagy bízzam a szervíz álltal adottban.Én hajlok arra hogy veszek bele Castrol GTX Magnatec 10W-40-et és ha jól emlékszem Prulátor olaj szűrőt.Ezeket díjazzák legtöbben.Ez a szűrő áll.lag nemengedi vissza folyni az olajat a karterba és indításkor nem olajnélkül zajlik az első néhány másodperc.
Sarkany Creative Commons License 2003.10.09 0 0 731
A Kalos kerekei majd pörögni fognak, ha durván szeretnél indulni síkos úton... :))

Amióta elmúltak a kánikulai napok, azt tapasztalom, hogy baloldalról nem jön vissza automatikusan az indexkapcsoló karja. A legközelebbi szervízkor majd megnézetem.

Ennyi minden, ami említésre érdemes...

Előzmény: Kalóz és társai (730)
Kalóz és társai Creative Commons License 2003.10.09 0 0 730
Üdv Mindenkinek!

Igaz ami igaz, nem volt mit írni. :o))

Most jön az első telünk a kocsival (nagyjából miannyiunknak), kiváncsian várom, hogy a sarki hidegben mik lesznek vagy nem lesznek.

Eddig csak hátsókerék meghajtású kocsim volt (P126, F. Sierra), mászott a "hátsó részük" rendesen (inkább a Fordé) a kanyarokban . . . .

Üdv: Kalóz

Sarkany Creative Commons License 2003.10.06 0 0 729
Szia Négyesi!

Jó, hogy újra köztünk vagy! :))

Néhány reflexió:

Kuplung felől jövő hangok: a Kalosnak (is) hidraulikus a kuplungja. Ha felengeded csattan egyet. Teljesen normális. Ha viszont ennél nagyobb a zörgés, az már nem...

Kb. egy hónapja meghajtottam a Kalost az M5-ön. 170 km/h-t simán szaladt, de ment volna még. Tovább nem "nyomtam" neki.
Alacsonyabb sebességfokozatban nem húzattam még 5000/min felett. Emiatt nem volt alkalma leszabályozni. Azonban ismerem, hogy milyen érzés, amikor ez bekövetkezik...

Diesel motor: nem tudom mit engedhet meg magának otthon a Hyundai. A hírt az TotalCar-on olvastam. Gondoltam megosztom... :))

Előzmény: Négyesi (728)
Négyesi Creative Commons License 2003.10.06 0 0 728
Szia Nemfe top. társam,üdv. mindenkinek!

"SZEMÉLYES ÉRINTETSÉG MIATT VAGYOK KÉNYTELEN HOZZÁ SZÓLNI." /Mondta valaha Torgyán úr./

OFF---Sajnos már többször írtam hogy kínlódom a nettel.Hol volt hol nem kapcsolat.Valószínűleg az antenna sz..ozott.A szolg.rá se sza...t csak küldte a számlát. Majd szept.közepén egy felmondást.Én vizsgálatot kértem a Hírközlési Felügyelettől.Holnap jönnek Pécsről de semmi reményem hogy számomra kedvező fordulat legyen.De a remény hal meg utóljára. Bocs hogy off-oltam de sajnos ez miatt vagyok távol.Most úgy vagyok mint te a fix idős előfizetésből nekem már nem igen marad.Most hárman próbáljuk elosztani az időt.OFF---

ON--.Szomorúan olvasom hogy vízpumpa cserére vársz.
Hogyan álltok a téli gumik beszerzéssel? A régi autóm téli gumiját sikerült elcserélni Kalos méretre.A gumis ingyen cseréli le a gumikat és még kértem egy gumi ápoló spray-t.
Én időnként a kuplungnak hallok érdekes csörgő hangját, főleg reggel mikor kiállok a garázsból és üresbe teszem és vissza engedem. De nem mindíg.
Mostmár próbálgatom keményebben űzni de minden zokszó nélkül viseli. Voltmár valakinek hogy magas fordulaton leszabályzott az elektonika én úgy meg lepődtem hogy elfelejtettem megnézni hogy hol szab.le.Motorolajcserén gondolkodtatok már mit tetettek bele? Az ablaktörlő gumim a jobb oldali közel a felső végállás előtt akadozva rázkódva töröl eléggé zavaró.Megoldja valami gumiápolószer kezelés? Vagy csak a csere?Péterről nem tudok semmit.

Szia Sarkany.
"A TotalCar-on olvastam, hogy Dél-Koreában személyautókba nem építenek dieselmotort és ilyen irányú fejlesztésre a General Motors sem készül a Daewoo esetében..."

Ezt írtad akkor mi van a Hyundai_al nekik szabad?
Örülök hogy neked is jól dolgozik a géped.

üdv.Négyesi.

Pumuckly Creative Commons License 2003.10.06 0 0 727
3 hónap, 10e km :)
kiscipő Creative Commons License 2003.10.06 0 0 726
A Lanosban egyenlőre annyi van, hogy alulról látszik a vízpumpán a csöpögés nyoma (nem tócsa, csak a folyásnyom), a szerelő azt mondta, hogy a végét járja, de még bizonytalan ideig el fog menni. Épp csak egy kicsit csöpöghet, mert csak a szervízek alkalmával szokták utántölteni a folyadékot, én saját kezűleg nem, viszont nem érdemes megvárni, hogy teljesen meghaljon. A cseréhez úgy kell szétszedni, mint amikor vezérműszíjat cserélnek, úgyhogy a következő szervíznél kicseréltetem mindkettőt. Egyébként a Lanos ridegtartás mellett is nagyon megbízható autó, a 160e km alatt a kötelező szervízek voltak, elől kétszer fékbetét, egyszer féktárcsa csere, hátul minden az eredeti, 100 ezernél kormányösszekötő gömbfej csere. Mondjuk most már megérett az idő egy újabb fékcserére, és a lengéscsillapítók is megadják magukat lassan, év végén hat éves lesz, a vizsgára megcsináltatom. Egyetlen felróható hibája volt, két éve tönkrement a légzsákvezérlő elektronika, ez mondjuk rosszul esett nekem.
Remélem, hogy a Kalos is ilyen megbízhatóan muzsikál majd, eddig nincs vele gond.
Előzmény: aamen (723)
WaseK Creative Commons License 2003.10.06 0 0 725
Bocsánat, hogy beleszólok mert még csak nem is Lanosom van viszont a Raceremben úgy ment el a vízpumpa, hogy folyt a víz. Ezt is csak akkor vettem észre, amikor a vízhőmérséklet már a piros mezőnél járkált(de csak azért mert a kevés víz ami benne maradt a rendszerben nem tudott lehűlni). Szerencsére a motort nem főztem meg:)
Előzmény: aamen (723)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.06 0 0 724
Észre sem vettem, mert a víz hőfoka nem emelkedett a szokásos fölé, csak nem volt fűtés, ezért vittem a szervizbe.
Nem tudom hova lett Négyesi, ő volt a topic mozgatója, a fő hibafeltáró a kaloson. Eltünt Peter, eltünt a topic indító. Lehet, hogy tényleg ennyire jó a kalos és nincs mit mondani.
Előzmény: kiscipő (721)
aamen Creative Commons License 2003.10.06 0 0 723
"a Lanosban most 160e van, ott most lesz esedékes a vízpumpa"

ez a resze azert erdekelne, a lanosomban 95e van, eddig nem volt vele gond, de kivancsi lennek, mire szamitsak ha megtartom, nalad a 160e km alatt mik fordultak elo?

Sarkany Creative Commons License 2003.10.06 0 0 722
Szerintem nem, csupán nincs "jelenteni való"! :))
kiscipő Creative Commons License 2003.10.06 0 0 721
Nocsak. Ezzel a hibával várhatott volna még egy kicsit, de azért jó a 3 év garancia. Remélem, hogy ettől függetlenül hozni fogja az elvárt megbízhatóságot (a Lanosban most 160e van, ott most lesz esedékes a vízpumpa). Ja, jövő héten leelőzlek téged Kalos km-ben:-))).
A többieknek megszűnt az internet hozzáférése??
Előzmény: Törölt nick (720)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.06 0 0 720
8700 km. vizpumpa nyekk. Csere csütörtökön. Addig töltögessem utánna a vizet- mondta a szerelő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!