A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Milyen (vagy melyik) iskolába jársz te? Amikor én általánosos voltam akkor is voltak ilyen tanítás nélküli munkanapok (ill. 1-1 alkalomkor különféle iskola programok tanítás helyett), de olyan soha nem volt, hogy mivel a fél tanári kar hiányzott ezért ne kelljen bemenni, mert épp nem lehetett biztosítani a helyettesítést.
Volt már rá példa, amikor a terhelési próba volt, akkor érdekes módon a terelés mellett döntöttek. Egyébként a 75-76 trolit nem érinti a dolog? Csak mert arról nem ír a BKV oldala.
Azoknak, akik el tudják képzelni egy Margít híd lezárását, egy hozzá kapcsolódó forgalmi torlódást a Lánchídon és környékén, azoknak annyira nem. Neked persze egyértelmű, hogy érdekes.
Egészen konkrétan Április végén terveztem (illetve majd nyáron). :-) De 17-59 tuti nem lesz nyáron, szóval muszáj lesz következő hónapban menni (akkor lesz több időm).
Napkeltétől kb. 11-12-ig tudsz a Víztorony megálló után, a felüljárónál, illetve Újpest-Központban, Városkapuban ajtósból, de 30-ast/25-öst is, ajtótlanból. Olyan déltől kb. 14-ig az Erdőkerülő utca 27-nél ajtótlanból lehet 46/96/130/196/296-ost. Kb. 10-11-től 13-14-ig a Szentmihályi úti végállomáson lehet ajtósból. Kb. 15-16-tól tudsz a Zsókavár utcában ajtótlanból, illetve ugyanebben az időszakban a Páskomliget utca/Bánkút utca kereszteződésnél (ezek inkább nyáron működnek, utóbbit kifejezetten a hosszabb napokon ajánlom, amikor még elég magasan van a nap). Kb. 14.40-től a temetőnél (a Bánkút utcában) a Tompa Mihály utcai kereszteződésben ajtósból. Jelenleg olyan 16 óráig működik, nyáron nyilván tovább. Ugyanitt kb. 10-től 13.30-ig ajtótlanból is tudsz.
Újpest-Központban az István úton kb. 13-tól van lehetőség 30-as/25-ös fotózására ajtósból, a Nyár utcai kereszteződésben, illetve a St. Stephen's Basilicánál is ugyanígy.
Lehetséges, hogy valamelyik mondatot elrontottam, illetve az időintervallumok változhatnak a nyár közeledtével (plusz még az óraátállítás). :-)
Az hogy az elmúlt két vagy három héteben, egy héten egyszer nem volt sulim, mert a fél tanári kar hiányzott, és helyettesítést nem tudtak szerezni, arról én nem tehetek. De garantálom neked hogy mostmár ilyen nem lesz. Meg másrész minden iskola rendelkezik 3 nappal amikor ő azt kiadhatja a diákjainak hogy nem kell bejönni :)
Nem mindegy, mert adót fizetek, amiből a Te iskoláztatásodat fizeti az állam.
Ő elmúlt már 18 éves, tehát felnőtt ember és azt csinál, amit akar. De Te nem múltál el 18 éves, tehát iskolaköteles vagy és az iskolában a helyed, mert ha nem tanulsz, akkor buta és munkanélküli leszel.