Kicsit elmélázva a legtöbb épületről megállapítható melyik évtizedben is épült? Úgy 170 évre visszamenőleg.
Miután leírtam, én is hasonlón méláztam :)
De a szerkesztőalkalmatosság hatása az én meglátásom szerint jelentős, a program miatt a határok megszűntek, a hely, az épület helye (ország város) nem annyira meghatározó. Régen mintakönyvek (is) voltak. Nekem az emberközelibb formálás szimpatikusabb, az egyéni, szabadabb, és egyben harmonikusabb tömegalakítás, építészeti részletek. A mai nekem túl steril.
Elsősorban 2ly-nak címeztem, de természetesen mindenki másnak is.
Szerintem nem a szerkesztőalkalmatosság nyomja rá a bélyegét hanem az évtized. Kicsit elmélázva a legtöbb épületről megállapítható melyik évtizedben is épült? Úgy 170 évre visszamenőleg. Onnan szerintem durvább a felbontás :-)
Csak szólok (nehogy azt hidd hogy pusztába hajigálod ), hogy nagyon örülök a fotóidnak, köszönet hogy megosztod a jónéppel.
Lehet hogy tévedek, de szerintem fel lehet ismerni a kész épületeken, hogy AutoCAD-el tervezték. Sose használ(hat)tam, így nem igazán tudom, hogy mit nyújt, hogy nem tudna esetleg többet, mást, mint amiket látok. Nem mondom, hogy megfelelő időben nem mélyedtem volna el benne, de váletlenül sem az irigység beszél belőlem. Ez komoly.
Ami a külső látványterveket illet, én már hidegrázást kapok (ez nem komoly, csak utálom) a kockányi lombkoronájú fáktól.
Szó esett szombaton hogy milyen érdekes a BME Q épülete? A Tudósok körútján van, de a Duna felől is megközelíthető, bárki akadálytalanul bemehet, felliftezhet mindkét oldalszárny legfelső szintjére és áprilisban mindkét irányban szabadon ki lehetett menni a tetőteraszra.
A két szárny között meg hidak vannak. A legfelső hídról kerszthídon át lehet bejutni egy nagyelőadóba, ami lebegni látszik a magasban. (mondjuk ez eléggé hidegen hagyja a szigorlatozót :-)
Képek kedvcsinálónak. Érdemes jobb zoomos fényképezőt vinni, vagy távcsövet.
Ezek gyönyörű képek. De tán kár volt utólag színezni őket. Ilyen képeket ma is lehet Japánban készíteni, ma már nem is színes filmre, hanem színes digitális kamerával.
Tavasszal, ígérem, felmegyünk a tetőre. Akkor 1. látunk mindent, 2. én sem leszek cvíder, mint fázás-világbajnok (bár Yogival ezen vitánk van, ki a jobb a műfajban).
Bezony... A pogácsát csendben eszegetem, de nem múlik. :)
Amíg itt voltatok, nem akartam ezzel előhozakodni, mert ha elkezdek a családról beszélni, akkor sajnos hetekre össze kell költöznünk, de most már elmesélem. Volt nekem egy dédnagynénikém, aki tényleg Emma volt, született Hudolin, később Kelemen, de nem házasság, hanem a családon végigsöprő heveny névváltoztatás miatt. (Hédinek meg is mutattam ma este a fényképét a falon.) Rettentő helyes vénkisasszony volt, az élettel maradéktalanul elégedett ember, aki munkában, családdal körbevéve, kényelemben és békében élte le az életét, gyerekkorom bearanyozója volt a derűjével és a higgadtságával.
Temérdek családi történet szól róla, de a kedvencem, hogy az eucharisztikus világkongresszus idején a dédapám (az ő bátyja) által vezetett kőbányai énekkar is kint volt a Hősök terén énekelni, a többezer fős budapesti kórus részeként. Így aztán hosszú évtizedekig zrikálhatták azzal a drága Emma nénit, hogy milyen szépet szólózott ezen a páratlan ünnepségen. A Christus vincit, Christus regnat... éneklése közben sikerült ugyanis rosszul belépnie, így egy generálpauza kellős közepén harsant föl az ő különlegesen erős és tiszta altja, miszerint "kriiiiii". Sokáig visszhangozták is az Andrássy út házai....
No, ő éppen ezen az Emma napon halt meg a drága lélek, '84-ben. Nyolcvankilenc éves volt, igazán méltón ment el, tehát - ha szabad ilyet mondani - ez a nap a család számára "természetes mód" fontos dátum, olyasmit éltünk át akkor, ahogy régi korokban fogadhatták a veszteséget az emberek. Viszont ha megnézitek, mindmáig ez a 84-es november 24. a mindenkori melegrekord Budapesten. Máig bennem van, ahogy néztem a fekete égre a Ferenc körúton, sötét este volt, mégis meleg szellők fújtak a Duna felől. A család idősebb tagjai meg tettek-vettek, ahogy (akkor láttam ilyet életemben először) kell egy halott körül.
Szívesen máskor is. Legközelebb több tejjel készülök. :-) (És a család nagyon fog örülni ennek a rengeteg pompás sütinek, nem beszélve a felvágatlanul maradt másik kalácsról!)