Keresés

Részletes keresés

Grones Creative Commons License 2002.03.08 0 0 4364
Alakul a dolog! :) Tudtam en, hogy jo helyen kerdezek!
Előzmény: kab (4363)
kab Creative Commons License 2002.03.08 0 0 4363
GRONES: Most láttam a swissmade.hu-n, hogy a mai friss hír is egy ilyen vekkeres újdonságról, az Auguste Reymond új modelljéről ír. Ennek az árfekvését nem tudom, de az óra elég jól néz ki, tök egyedi darab.

Üdv,

kab

U.I: Azért közös erővel csak összegyűlik egy néhány automata vekkeres óra, nem?

Előzmény: APT (4362)
APT Creative Commons License 2002.03.08 0 0 4362
GRONES: MESSERSCHMITT - nagyon helyesen - beletalált, amikor a Jaegert Master Memovoxot felhozta. A HEEL katalógus szerint ez az óra pillanatnyilag acéltokkal, bőrszíjjal 3800 EURÓ, ami még talán a "határodon" van, és nyilván - hosszas utánvizslatással - másodkézből jobb ajánlat is kerülhet. A benne levő J914-es kaliber "nemes vad", 18 köves, kézifelhúzós, kis hangrúdon ütő (meghallgattam, nagyon szép hangja van!) werk. A 918-as werkkel már automata (a vekker itt is kézifelhúzós), de ez drágább darab.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Grones (4361)
Grones Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4361
Ez szep nagyon! Koszi a tippet!
Előzmény: Törölt nick (4359)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4360
APT:
A szép órák belinkelését én inkább engedelmeddel ismeretterjesztésnek vagy ízlésformálásnak tekintem, mintsem rejszolásra való felbujtásnak...

A Lange 1 leírásában pedig "guilloched polished mother-of-pearl" szerepel, úgyhogy valószínűleg tényleg gyöngyház.

Előzmény: APT (4350)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4359
Grones:
3000Euro körül már találsz Jaeger-LeCoultre Master MemoVox-ot, annál jobbat nemigen kaphatsz.

Előzmény: Grones (4351)
APT Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4358
SÜKÖSDG: Biz a Rolex olyan, amilyen. Bár a kép nem jó minőségű (muszáj ilyen gyenge képet felrakni, hogy ne legyen tú nagy), a számlap ugyanis pontos és megfelelő, de hát nyilvánvalóan nem eredeti. Egyértelmű, hogy ebben az órában a szerkezet a lényeg. A PATEK tokja viszont teljesen rendben van, kiköpött ilyen Calatrava bizony készült, acél és aranytokkal is, így semmiképpen sem stílustörő. Egy utángyártott tok sem lenne jobb...
Előzmény: sukosdg (4357)
sukosdg Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4357
APT
Igazad van a számlapokkal kapcsolatban, de ha megnézed a Rolex-ed sajnos nagyon elszúrták. Ferde és nagyon eltolódott. Ez szerintem nagymértékben lerontja az értékét! A Patek órádhoz pedig tudok az eredetihez hasonló tokot csináltatni aranyból, mert amilyen a tied soha nem gyártottak! Az ár kb 40 e.ft.

Érdemes lenne a többi kereskedőt is tesztelni és a véleményeket leírni!

www.ora.ini.hu

Grones Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4356
APT!

Koszonom!
Milyen furcsa, hogy ezt a praktikus funkciot (Alarm) a legtobb ora nelkulozi.
Kezdenek ezek a Poljot orak egyre jobban tetszeni, es tenyleg hihetetlenul olcsok. Amig gyujtok egy Patekre addig pont jok lesznek. Korulnezek az oldalukon jobban.
Megegyszer koszi a tippet!

Grones

Előzmény: APT (4355)
APT Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4355
IDŐMÉRŐ: Ha a Breitlingben egy efféle szerkezetet látsz, mint az alábbi kép, akkor ez egy a Landeron által a Hahn-al közösen, 1930 körül készített kronográfszerkezet. Ha csak másodpercet mér - a leírásod alapján nincs perc gyűjtőszámlapja - akkor ez egy echte "doctor's watch". Van pulzusszámláló skálázása? Értékes darab, ha tényleg jó állapotú, akkor a nyugati ára 1500$ körül lehet, itthon úgy a fele, tehát 150-200 ezer forint, persze aladni nem könnyű...

GRONES: Egészen meglepően nehezet kérdezel, ugyanis a szuperdrága prémium órákat leszámítva (Jaeger, stb...) csak két szerkezet "játszik" a mechanikus ébresztőknél, egyrészt a Poljot kézifelhúzósa (nagyon jó áron kiváló, sőt a megjelölt áron gyönyörű aranytokban is megkaphatod), másrészt az AS5008 automata szerkezete, amellyel azonban nem sok óra készül. A NIVREL tényleg az egyik tipp, nézz szét "Gyula királynál", szerintem jól fogsz járni! De azt azért tudnod kell, hogy az automatika itt csak az óraművet húzza fel, az ébresztőmodul rugója kézifelhúzós. A mai napig a FORTIS "óriáscsecsemője" az egyetlen teljesen automata vekker! Van is ára, meg súlya is...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: idomero (4354)
idomero Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4354
ATP
Igen oszlopkerekes. Egy külön gomb vezérli.
Grones Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4353
Koszi, megnezem!
Előzmény: kab (4352)
kab Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4352
Hali,

én tavaly egy ilyen NIVREL-re kacsingattam, de végül mást vettem meg. Automata vekkeres volt és úgy 500.000,- ft körül volt az ára, s amit én magamnak néztem, annak a szerkezete különlegesen díszített volt, igaz annak az ára 800.000,- felett volt. Ezt nézd meg, mert érdekes óra. Van egyébként a Nivrelnek most egy jobb órája is, ez az 5-perc ütős óra, melynek az ára még ismeretlen számomra.

Üdv,

kab

Előzmény: Grones (4351)
Grones Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4351
Tudtok ajanlani kb 2-3000 EUR erteku orat ebreszto funkcioval? APT azt mondta, hogy a Fortis tul nagy, raadasul draga is. Minden otletnek orulnek!
Elore is koszonom!
APT Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4350
GLASHUETTE: A gyöngyházat nem gravírozzák. Nem elég vastag a gyöngyházréteg, csak a természetes igazgyöngy van teljes egészében gyöngyházból, a kagyló héján amúgy csak néhány tizedmilliméteres a gyöngyháztéteg. Le is lehet "hántani" helyenként, és ezt kihasználva nagyon szép kámeákat készítenek vésnökök, mert a vésés helyén már más színű az anyag. A képről nem tűnik gyöngyháznak ez az óra, de ha mégis az, akkor feltehetően gyöngyházlakkal operáltak. (Bár a LANGE-tól kitelik, hogy kerítenek nagyon vastag héjú óriáskagylót, és mivel azon esetenként milliméter vastag gyöngyházréteg is lehet, azt már lehet vésegetni. Az áraikba az is beleférne, hogy a Holdról hozzák az anyagot...)

IDŐMÉRŐ: A Breitlingre visszatérve: oszlopkerekes-e a mechanizmus, és egy különálló gomb vezérli-e, vagy maga a korona a gomb?

A SÜKÖSDG által korábbal leírtakra is visszakanyarodnék egy mondat erejéig, miszerint: "Egy értékes óra számlapját nam szabad újrafesteni!!!!! Az eredetiség megőrzése nagyon fontos. "
- Ez természetesen igaz, de azért definiálni kell, milyen is a kicsit viseltes számlap. A számlapok nagy része - tekintve, hogy a régi órák zöme nem volt vízálló - istenesen tönkrement. Egy kis patina, pláne némi egyenletes elszíneződés nem árt az órának. De szerintem mindenki érzi, hol is van az a határ, amitől az óra már nem hordhatóan ramaty. Ez már mindenképpen súlyosan értékteleníti az órát, és jobb ilyenkor a felújítás. Ugyanakkor egyszínű, nem bonyolult, pláne rátett, szegecselt számlapos órát olyan tökéletesen fel lehet újítani, hogy a gyárban is legfeljebb a festés vegyelemzésével tudják megmondani, mi is történt. Ez nem ront az óra értékén, sőt! De sajnos összetett, többszínű, bonyolult számlapokat nem lehet szépen helyreállítani, ilyen számlapos órát reménytelen állapotban ne vegyetek meg! Ugyanígy a porcelánnál is javíthatatlanok a sérülések, viszont a vékony, alig látható "pókháló" repedések szinte hozzátartoznak az évszázados porcelán számlapokhoz, ez nem nagy hiba, és az óra értékén sem ront sokat, bár természetesen a sértetlen szép számlap az igazán kívánatos!

A belinkelt megfizethetetlen luxusórák fölötti merengés meg arra emlékeztet engem, amikor megboldogult kamaszkoromban társaimmal ültünk a gimiben a szexlapok fölött, és csak csöpögött a nyálunk...

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (4344)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4349
Nekem meg ez (úgyis ritkán rakok be Reversokat):

Előzmény: Törölt nick (4347)
glashuette Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4348
Messerschmitt: Akkor már inkább a Lange 1 Tourbillon, vagy az Alfred Helvig 2 a Glashüttétől. De a Vacheron is készít(tet) szépeket. Kár, hogy ez utóbbihoz négy-öt szalmazsákot kell feltörnöm otthon :O Mit szól vajh az asszony?
Előzmény: Törölt nick (4346)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4347
Azért a 4202 jobban tetszik ;-)
Előzmény: Törölt nick (4346)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4346
glashuette:
Ne vacakolj már annyit, kapj elő a szalmazsákodból 100000 Eurot, és vegyél egy Breguet Anniversary Tourbillont... :)

Előzmény: glashuette (4345)
glashuette Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4345
oyster: A tettek mindig elmélkedéssel kezdődnek. Épp azon szorgoskodom, hogy megteremtsem a pénzügyi alapot. Hogy hogyan szerzem meg azt még nem tudom, de megszerzem!
Előzmény: Törölt nick (4337)
glashuette Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4344
APT: Kérdésem az alanti (talán ÓRÁ-nak nevezhető wirtsafthoz kapcsolódik). A gyöngyházat lehet gravírozni? Vagy mi az amit látunk egész pontosan???
Előzmény: glashuette (4343)
glashuette Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4343
Messerschmitt: Már megint azon kaptam magam, hogy egy LUC-ot akarok berakni, de az egyhangúságot megtörve, most a Teáltalad ajánlott olvasmányból álljon itt egy szemelvény :)

Előzmény: Törölt nick (4334)
glashuette Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4342
te_o: Az 5000-es werket már kitárgyaltuk, az IWC megirigyelte a LUC sikerét nyilván. Az 5000-es legalább olyan komoly szerkezet munt az 1.96 de sajna 42-es tokba tették és a számlap sem különösen felkavaró, mi több, inkább puritán. Egy kis díszítést azért kaphatott volna. Az acél változat fekete számlapja nekem nem jön be.
Előzmény: te_o (4331)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4341
Hmmm... Már régen raktam be Reverso képet... :) Le Gran' Sport Automatique:

alexandrosz Creative Commons License 2002.03.07 0 0 4340
öccse!

Esetleg elviheted a La Boutique Suisse-be is (Edison u. valamennyi, Zuglóban). Nekem ott szabályozták be, kitűnően. Mellesleg egy forintot sem kértek érte.

Előzmény: öccse (4339)
öccse Creative Commons License 2002.03.06 0 0 4339
APT!
Átjött a mail,rögtön el is kezdtem olvasni.Sok érdekes dologra leltem benne,de bánatomra a képek nem hozzáférhetők.Valamit állítani kellene a gépemen?Pontosabban a szöveghez mellékelt képek nem láthatók.
Még egyszer köszönöm!

jb!
Türelem,a scan-elés folyamatban van.Írod,hogy majd pontosabbra lehet beszabályozni az órát.Garancia alatt gondolom csak a POEN nyúlhat hozzá?!

idomero Creative Commons License 2002.03.06 0 0 4338
Nagyon szépen köszönök minden információt. Tényleg nagyon érdekes és szép példány a karstopperek őskorából.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.06 0 0 4337
Béla !
(Ha már úgyis tombolsz...)

Szóval a képen betett hagyományos fazonú Rolex valami fenomenális !!! És nem megvetendően visszafogott, tehát feltűnésmentesen viselhető.

Többiek !
Mit elmélkedtek az üveghutai órákról, meg a luc-ról (ja, az sem fenyő, tényleg) ? Szerezzetek egy ilyet !

Előzmény: Törölt nick (4297)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.06 0 0 4336
Idomero !

A Breitling, ismereteim szerint az említett egygombos kronográfvezérlést 1923. óta alkalmazza. Büszke is ennek – karórában történt - úttörő alkalmazói mivoltára.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.06 0 0 4335
Ez szerintem nem a súlyos állapot azonosítása. Én még irígyelném is az ilyet, hogy ennyire felvállalja az eziránti rajongását.

:-)

Na, de az illető nem esne kétségbe annak láttán, hogy estére mást mutat a - tourbillonnal helyzeti kompenzált zsebórája - meg a jobb csukló - fordított gombelrendezésű - kronográfja, illetve a bal bokára szíjazott karkronométere ??? (Néhány mp. eltérés biztos összejön...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!