Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9589

Az M-Audio és társai olyan kínai minőségűek. Korábban a szovjet vagy csehszlovák jelző illette az ilyeneket. Olyan elsőre nem is rossz, de azért igen vacak. Az a kis olcsó M-Audió billentése nagyon közel állt az XK3c-éhez, szinte ugyanaz az érzet volt. És nagyon messze a Fatar waterfalltól -ami a Doepferé, meg a Claviáé, meg a Viscounté, meg a Hamichordé, meg a Key-B-é- valszeg a Korgé is, és még messzebb a Roland(Fatar) A33-étól. Szóval kicsit mosolyogtunk rajta sírás előtt. Igazából nem tudom mivel szerelték, de a kezem nem a mexokottat érezte hanem valami sokkal rosszabbat ami tiszta M-Audió-féle volt.

Gondolom köztudott hogy a kínai billentyűzetek 4-5 oktávon egy fehér billentyűnyivel rövidebbek. Ez épp jó arra hogy kínos legyen rajta játszani.

A Fatar/Studiologic waterfalljával nem az a nagy hiba hogy elromlik. Gyártanak ők sok ilyen tolókás kütyüt, azóta biztos kijavították a kezdebi bökkenőket. A nagyobb gond az ára ha utnanézel. Az brutál egy ötoktávosért. Aztán nagy is, nehéz is, pakolni sem lehet rá. Mindenki csak legfelső billentyűzetben gondolkodik szinte. Ráadásul mostanában rendes ötoktávosat nem is gyártanak, csak 4-6-7 kiszerelésűt.

Előzmény: djuice (9588)
djuice Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9588
A képen látható egy kis waterfallos Maudio is. Erről miket tudsz mesélni (billentésileg)?
Előzmény: tehtube (9582)
djuice Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9587
A hitspace a ahazai Fatar nagyhatalom állítólag azért nem tart ezekből ha erre gondolsz (és általában az új VMK-kból) mert gyalázatos minőségűek meghibásodást illetőleg. ??? Ha ők hazudtak ez ügyben az ők saruk, én nehezen képzelem el a Fatarról, de mindenképp kiváncsi volnék egy Doepfer megfejtésre is! Esetleg német ismerősöktől kéne kérdezősködni...
Előzmény: akapuli (9560)
tehtube Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9586

Ez szép alakítás, gratulálok. A hiányzó hangok (13-16=C#-E) hogy lettek megoldva? Vagy csak egyszerűen a lenti foldback feljebb tart? 

A nyolc regiszter hogy lett kiosztva elsősorban a végén? A kezdet egyértelmű a videó alapján.

Előzmény: betasound (9585)
betasound Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9585

Hammond M3 "kasztömajzing":

http://www.indavideo.hu/video/M3_furcsasag

( a háttérben a szomszédom fűrészeli a téli tüzelőjét:-))) Bocs...)

tehtube Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9584
Ez kimaradt.
Előzmény: tehtube (9583)
tehtube Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9583

Valahogy így? Ha ott az M3 én már nem raknék rá klónt. Ez is csak a Rolandosok kedvéért készült annó.

Továbbra is javaslom a felhőtlen boldogság érdekében az ABC-ket. Az M3 ugyan a legközelebb áll hangban, játékban hozzájuk, de számottevő a különbség. Fránya amerikaiak, jól kitalálták ezeket a típuslépcsőket.

Előzmény: okumoto (9568)
tehtube Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9582

Visszatérve a korábbi beszámolómhoz:

A meghallgatás Németország délnyugati végében volt. Van egy Németországba visszaköltözött barátom akinek a barátja egy hanxeráruház tulajdonosa. Egyből mellette van a családi háza is. KRZs-nál alaposan kipróbáltam, ill. beállítottam az ESI/ hangbankom/Rt-20/aktívbox összeállítást. Az Rt-20 a többihez képest elég jó lezliszimuláció, de mint megtapasztaltuk a 0 érték után a leggyengébb torzítási szint is akkora ugrás volt ami több mint elviselhető. Mi a megoldás? Egy kis csöves előfok. Nosza, elugrottunk a 70km-el arrébb lévő cimborájához hogy ilyenje biztos van. Betettük az ESI-t, meg az Rt20-at. Nem volt egy vacak előfoka sem, de ott virított a boltban a töméntelen kínai cucc között a 3300-as lezli, meg egy XK3c+XK1. Nos, ezekről szereztünk tapasztalatot pár órán keresztül, egész zárásig. Utána a tulaj srác (szintén zöld kockás ingben) segítségünkkel bepakolta a nem kínai, hordozhatóvá tett Bertram ABC-jét ill. 122 lezlijét a mikrobuszba mert este ment vele fellépni Konstanzba. Utána még lent a háza alagsorában megdöngettük az A102+251 összeállítást. Arra ráfér egy kis gondoskodás.

Mégegyszer a tapasztalatokról:

- Az XK3c ára megegyezik a Hamichordéval, a C1-ével és a Key-B solóval. (~2500Eu) Mindhárom hanxer magasan veri emezt mind hanghűségben, mind dinamikában, mind billentyűzet-játékban. Talán még súlyban is.

- A csöves előfok jó dolog. A 3300-as hangját is szépen felturbózta ahogy nálam is a Motiont, azzal már kellemes lágy, enyhén karcos, grízes orgonahang csiholható ki. És nem is drága.

Beállítás:

-KRZs-nak eleinte nagyon visított az összeállítása, de ez volt a boltban is. Azt tapasztaltam hogy mind a szimulációnál, mind az igazinál érdemes a magas rotort még középállásnál (ha van ilyen állás) is visszább venni és a karcot a sok magas helyett egy enyhe csöves túlvezérléssel hozzáadni.

Pár kép illusztrációként. A 3300-ra visszatérek még.

2×XK+3330+ESI

M-Audio+XK3c

A102+251

L122

Előzmény: djuice (9544)
tehtube Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9581

Nem is flanel Kósa Zsolt inge! Pamut. (szerintem :-)

Jó hogy van egy csapat (Team RB) amely ilyen rendszerezetten kezeli Radics Béla hagyatékát. Ez a Purple Hard Lovin' Man lenyúlás közvetlenül a Taurus utáni rövidke Alligátor korszakból származik. 1973? Sajna Béla csak ebben a két tiszavirág életű csapatban játszott igazából orgonistával. A Taurusban ugyanilyen egyértelműen átvett megoldások találhatóak több számban is.

Olvastam a Radics könyvet valamikor. Mintha arra emlékeznék hogy azt nyilatkozta nem szívesen játszik sajátokat mert azok szarok. Ha nem is korszakalkotóak, de legalább magyarul az első ilyen orgonás, rockos stílusúak. És néhány telitalálat is mexületett. Örülni kell annak a kevésnek ami abból az időszakból megmaradhatott.

Magyar kemény hammondos rockzene: Jon Lord nem tesz hozzá valamit?

Előzmény: szimizso1 (9571)
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9580

Ugyan olyan olajat vegyél. Szerintem nem érdemes Hammond olajat venni csak a neve miatt. Vannak nagyon kis viszkózitású műszerolajak. Ha lehet szintetikusat érdemes használni. Az nem avasodik meg.

A Premecz Matyó mesélte tegnap, hogy a Hammondja valami nedves próbateremben volt egy darabig, és a koncerten nem indult be a generátor, így a Clavia Nordon kellett játszania.

Az ásványi olajak hajlamosak a vízzel emulziót (szappant) képezni, ami persze nem úgy csúszik mint a finom olaj.......

Előzmény: betasound (9579)
betasound Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9579

Természetesen a Hammondhoz való generátor olajra gondoltam. Erre addig nem volt gondom, mert egy volt kolégámtól kaptam egy flasla igen kis viszkozitású un. kúszó olajat, utána néztem és mivel megfelel a célra (ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik mint az órás olaj) ezt használtam, de már nagyon fogyóban van.

Előzmény: szimizso1 (9578)
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.08 0 0 9578

Ti honnan szerzitek az olajat?

Milyen olajat?

Előzmény: betasound (9575)
betasound Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9577
Kösz az ajánlatot, de én a győztes csapaton ne változtass elvet vallom. Mondjuk egy komplett 760-as magastölcsér+driver lehet hogy a későbbiekben érdekelne, azt szívesen beraknám az allsoundomba mert ez az olasz nekem egy kicsit fura. De most ezt nem teszi lehetővé a családi költségvetés.
Előzmény: ham_peet (9576)
ham_peet Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9576
gratula! tényleg jól szól.
nekem is 760-asom volt, de többszöri átépítés, kásztomájzing után -ha minden igaz-
142-es születik belőle hamarosan.
760-ból már csak a motorok, a magastölcsér, a mélyrotor, és a 15-ös kockamágneses mélyhangszóró -immáron áttekerve 16 ohmosra- maradt meg.

van egy eladó csöves erősítőm (leslie 31A kicsit felturbózva), az első átalakításkor az került a tranyós 760 erősítő helyére.
jackes bemenet, magas-kzép-mély hangszín, drive poti, stb...
220-as motorokhoz lassú-stop-gyors, szilárdtest relés vezérléssel.
még megvan az eredeti 15-ös trafós hangszórója is.
pont beleférne a tiedbe! :-)
Előzmény: betasound (9573)
betasound Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9575
Engem semmi képp nem sertéttél meg, nem én írtam a dalokat, én csak eljátszottam.  De nem akarok belemenni OFF témába. Pláne hogy nem az én saram. Inkább Hammondozzunk nag Lesliezzünk... Ti honnan szerzitek az olajat?
Előzmény: szimizso1 (9574)
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9574

Elnézést kérek, ha valakit megbántottam!

Rosszul fogalmaztam..... szemérmetlen lopás= inspiráció.

Már írtam: Mozart óta minden hangjegy foglalt!:-)

Előzmény: betasound (9573)
betasound Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9573

Sziasztok! Akkor sorban:

LittleBig: A falnell ing tényleg gáz, mi (vagyis a zenekar többi tagja) sem álltuk meg szó nélkül, de egyesek véleménye szerint: Zöld csillag, Zöld a bíbor... Zöld az ing :-))

szimizso1: az érdem szegény Radics Béláé mindhárom számot ő írta. Bár ő inkább nagy Clapton rajongó volt, de ezek szerint a Purple is kellő hatást gyakorolt rá. Ezen a koncerten kivétel nélkül olyan nóták szólaltak meg, amit vagy Béla írt, vagy valamelyik formációjával játszott. Mellesleg  a szövegeket Horváth Attila vetette hozzá papírra. (Szerintem nem is olyan rossz dolog ha a Purple-höz van hasonlítva egy a 70-es évek elején írt nóta. Mivel 71-72 ben jelent meg a Fireball és a Machine head, nagy inspiráló hatása lehetett a kor zenészeire. Akkoriban ez nem hiszem hogy szégyelnivaló lett volna.)

ham pet: 760-am van, minden eredeti benne, de nincs meg az eredeti előerősítöje. Igy előerősítőnek egy szintén a 70-es évekből származó Ibanez Overdrive II pedált használok hozzá, és így együtt produkálják ezt a hangot. Nekem tetszik, és ha másnak is akkor örülök :-)))

Előzmény: LittleBig (9570)
ham_peet Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9572
sziasztok!

van esetleg valakinek elfekvőben egy leslie 122, 147, stb... kompatibilis hangszórócsatlakozó dugója?

köszi!
pet

nagyon jól szól az M3 ezen a videón! milyen leslien szól?
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9571

A flanel ing csak egy dolog. (az is gáz:-) De ilyen szemérmetlenül lopni a Deep Purple-től!............

Előzmény: LittleBig (9570)
LittleBig Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9570
A második különösen jó, csak azt a zöld flanelinget kellett volna otthon hagyni az énekesnek :)
Előzmény: betasound (9566)
vintagekey Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9569
Ha már tuningolt M3-ról esett szó akkor jelentem, hogy van nálam egy elfekvő tone preset selector duet sixteen, amit az electro tone gyártott szép állapotban hibátlan hosszú kábelkorbáccsal. Ha valakit érdekel akkor elboltozhatjuk 06 30 210 0670.
okumoto Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9568

Nagyjából én is így tervezem a cuccomat: M3, tetejére pakolva: XB-1, oldalt vagy velük szembefordítva a Triton + a jó öreg Yamaha szintim (aminek igazából csak a mellotronszerű' [csak DigiTech Legend-del!) Flute hangszíne használható). No meg a MS lezli'...  

(Remélem tehtube mester elspájzolt nekem egy tuning M3-ast! Üdv. néki is) :)

Üdv.Gyuri

Előzmény: okumoto (9567)
okumoto Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9567

Remek felvétel! Nekem nagyon tetszik! Ízletes' a szóló is, beindítja az Hammondgusztálgató nyáltermelést! mmmm.... :)

Respect! ;)

Előzmény: betasound (9566)
betasound Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9566
Mág egy kis ízelítő az M3-omból ha nem veszitek tolakodásnak:
888 3rd perc: http://www.indavideo.hu/video/Napfenyes_napok
itt legalább egy pár helyen mutatják is: http://www.indavideo.hu/video/RBEmlekkoncert-Csodalatos_utazas
koncert lévén az esetleges bakik felett kéretik elsiklani!
Előzmény: okumoto (9565)
okumoto Creative Commons License 2009.05.06 0 0 9565

Köszi! tehtube mesternek volt egy eladó példánya, nem is olyan rég... Foldback-elt. Nekem is szükségem lenne a foldbekk'elésre, mert alapvetően én is rock zenében használnám a hangszert. A 3 oktáv kompromisszum, de mégis csak HAMMOND... :) Booker T. felvételein is nagyon tetszik az a karcosság... Én még egy wah pedált is rákötnék majd, mert az XB-1 szund'ján is sokat dob (szólóknál).

Szerintem, úgy kb. 1-2 év és/vagy No Válság... és bizniszelek' egy 50-es évekbeli M3-at. Mintha J.Lord is egy M szériással kezdte volna... M100/102 asszem'...

Előzmény: betasound (9559)
trambi Creative Commons License 2009.05.06 0 0 9564

Igen ez az effekt az. De nagyon jópofa dolgot lehet csinálni /hisz most  lesz két felsörészed is/ ha két felsö tölcsér dolgozik és külön  állitható a sebességük akkor + "korus" effekt is , igen nagy térrel.... 

Előzmény: ozjo (9563)
ozjo Creative Commons License 2009.05.06 0 0 9563
Úgy tudom a native instruments b4 II-ben van egy ilyen átkapcsolási lehetőség, meg lehet hallgatni (dual-single átkapcsoló) vagy az mást jelent?
Előzmény: szimizso1 (9561)
ozjo Creative Commons License 2009.05.06 0 0 9562
Köszi, majd megbeszéljük
Előzmény: trambi (9557)
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 9561

Arra kíváncsi lennék, hogy hogy szól két tölcsérből a magas sugárzó! Nem zavaró a gyors lezlizésnél?

Előzmény: trambi (9557)
akapuli Creative Commons License 2009.05.06 0 0 9560

Mi a helyzet a Doepfer orgonabillentyűzet-modulokkal? Érdemes ilyet újítanom vagy inkább a Fatar orgona a nyerő?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!