Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4544
üdv mindenkinek, most találtam ezt a nagyszerű topikot és nagyhirtelen végigolvastam az utolsó néhány ezer hozzászólást. Nagyon tetszett.
Kérdezném, hogy az antik órák (asztali, álló, fali, régi zseb, stb stb) teljesen kívül esnek-e a svájci óra támakörön és szakterületeteken? Ha nem ,talán meg tudja valaki mondani nekem, hogy nagyjából milyen értéket képviselhet egy két világháború közötti Lange hajókronométer (kitűnő állapotban).
sziasztok
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4543
Végigfutottam, ezen az egy oldalon akad 815.780 bájt képinformáció. Nem is csoda, hogy ez az egyik legnehezebben megnyitható téma a fórumon...
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4542
Sőt, a saját órám példája is visszafogottabb volt, mint amit mostanában másokon tapasztalok.

A sokéves utánajárás és elszánás alatt, ha valakivel e tárgyról váltottam egy pár szót és ő ennél esetleg egyszerűbb órát viselt, vagy szeretett volna, azt sohasem pocskondiáztam. Sem a személyét, sem a meglévő, vagy vágyakozása tárgyát. És nem sulykoltam belé, hogy vegyen helyette valami megalomán cikket, mert különben kevesebbé lesz az élete.

Az ilyen mentalitással az itt valóban érdeklődőként megfordulókat nemhogy megfertőznénk ezen szenvedéllyel, hanem egy pillanat alatt kiútáltatnak innen. (A modemkiller képállományok általi megnyitásbéli nehézségekről nem is beszélve...)

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4541
Gyula !

Mélységesen EGYÜTT ÉRZEK Veled.
Olyannyira, hogy időnként bennem is ezek a gondolatok tolulnak fel.

Előzmény: HRM KING GY I (4536)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4540
te_o:
Én nem beszéltem semmilyen Vulcain-kultuszról, csak hogy a Cricket volt az első népszerű karvekker. Manapság is egy '50 évekbeli Memovox 2-3x többe kerül. De persze te létrehozhatsz egy ilyen kultuszt, ha akarod. :)
Előzmény: te_o (4523)
j b Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4539
KING GYULA: Igazad van, de újólag azt mondom ne izgasd magad csak (óra)szeretetből és poénból teszik meggondolatlanságaikat. S azért e topic véleményem szerint mindenképpen előremozdítja a hazai kereskedelmet is még ha ez nem is mindegyikünknek köszönhető egyértelmüen, s néha egészen okos és figyelemreméltó hozzászólások is születnek, a képek meg általában szépek.
Előzmény: HRM KING GY I (4536)
j b Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4538
TE O: De ugye nem akarod Te is ezzel azt mondani, hogy van a Patek, Lange, Glashütte meg még egy-két ilyen kategóriás óra s a többi a kommersz!? Egyszer már APT is kiválóan megfogalmazta mi a luxus, s többségünk azt hiszem abban egyetért, hogy a luxusszint órában a 2-300 ezrestől tart az egymilliós óráig, az összes többi (efölötti)egy külön fogalom, csakúgy, mint az autók között az Rolls, Ferrari meg egyéb milliárdosok kiváltságának készült huncutságok. A sokszortízmilliósok pedig már eleve olyan elvont dolgok mint egy Picasso, ilyeneket nem csak hétköznapi emberek nem vesznek hanem a teljesen normális nagyon gazdagok többsége sem. De nehogy már egy Omegát (Mercedest, Volvot, BMW-t)lekommerszezzen valaki, mert rögtön orvosért kiáltok. S ennek - mármint a luxus oder kommersz kategóriának - nem sok köze a keresetekhez mivel ez az értékhatár a nyugati keresetek mellett is ugyanígy igaz, ha kell tanúkkal igazolom nektek.
Tehát szerintem e valóban csodálatos órák esetében nyugodtan megmaradhatunk a képgyüjtemény gyarapítás szorgalmazásán de nem hiszem, hogy közülünk bárkinek is az ezeken kivüleső darabok a kommersz kategóriát jelentenék.
Előzmény: te_o (4523)
Bateman Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4537
BVLGARI-t hol javítanak itthon?Nem tudja valaki?
HRM KING GY I Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4536
glashuette, sukosdg

Ami a kalapácsot (és a többi, szintén ott található régi órás szerszámot) illeti, azok eredeti XVIII. század beli szerszámok a Perrelet múzeumból. Nem utalás arra, amit egyes (persze nem rólatok van szó) nézelődők aberált fantáziája ötöl ki, hogy azzal kell szétverni az órát. Tisztán kirakatrendezésbeli, dekorációs elem, mely gyári előírás.

A sakkozó a "Gondolkodás szenvedélye" logoval egészül ki, ami (bár szerintem nem sértés, ha valaki néha gondolkodni is szokott, úgyhogy kár magyarázgatni) arra utal, hogy az óra készítői és vásárlói egyaránt szívesen használják a nyakuk végén lévő szervet.

Mellesleg úgy látom lassan ki fogok kopni ebből a fórumból, mivel ez a primitív szardobálás nagyon nincs ínyemre. Mindenki név nélkül ír amit akar, össze vissza, ha meg valaki a saját nevét is használva elmondja a tényeket, a névtelen tizenéves nagyszájú srácok rögtön tizen leugatják, hiszen ők biztosan mindent jobban tudnak. Voltak már óraimportőrök is, volt már boltjuk a Kígyó utcában is, árképzést is tanítottak már a közgázon, vámparancsnokok is voltak már, meg persze csempészek is és még sorolhatnám.

Ehhez az egészhez csak szívből gratulálni tudok.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4535
Nem tudom, talán JLC. De minek IWC házas JLC-t venni? :) Hmmm, tényleg, régen raktam be JLC képet... ;)

Előzmény: Törölt nick (4534)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4534
Messerschmidt

és az ébrsztősben mi lehet ?

Előzmény: Törölt nick (4533)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4533
te_o:
Az IWC szerintem legtöbbször ETÁt használ, néha JLC-t, elvétve sajátot.
Előzmény: te_o (4526)
te_o Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4532
sukosdg!
A marketing bizony egy olyan dolog, ami nem feltetlenul a tartalomra epit. Neki eleg a forma. Szerintem azert vagyunk itt sokan, mert eppen a dolgok moge akarunk latni, realis ertekiteletet szeretnenk kialakitani.
A Tissot T -rol meg volt az Ora Mag.-ban, meg van nemi iras Ozdoba lapjan is.

te_o

Előzmény: sukosdg (4528)
glashuette Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4531
sukosdg: Persze, mert csórók vagyunk. Ha lenne pénzünk, minden héten vennénk egy új kedvenc példányt és nem itt fárasztanánk a topiclakókat.

A kábítás meg kell, mert épp ésszel számomra felfoghatatlan lenne, hogy kerülhet egy acéltokos ETA óra 500e-1 millió ruppóba. Mellesleg a Breitlinget kihagytad, a léghajóival.

Előzmény: sukosdg (4528)
glashuette Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4530
JamesTKirk: Ez a piac. Nem könnyű okosnak lenni. Az ár behatárolja a lehetőségeket. Én sem tudom még mi jön majd a Lada után. Zavarbaejtő a választék.
Előzmény: Törölt nick (4527)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4529
Kamupipőke ! Mail ment...
Előzmény: Kamupipőke (4487)
sukosdg Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4528
1-et értek oysterrel, csak csorgatjuk a ..... képek láttán! Sajnos kevesek problémája a komplikált Ulysse Nardin beszerzése.
Igaz, hogy kvarc, de tud valaki infót a Tissot T multifunkciós órájáról?

A márkákhoz kialakított szemlélet nagyon zavar. Pl a Fortis erölteti az űrhajózást(hány űrhajós van aki Fortist használ??).... Perrelet-hez is már csak egy kalapácsot lehet kapcsolni, FC a sakkozók órája(bár gyárt egyáltalán sakkórát?), hát akkor már buborék, sokakat így lehet kábítani.

www.ora.ini.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4527
glashuette

Ismerem az árakat, egyszer kilógott az árcetli a Váci utcai orexben, hát éppenhogy majdnem 1m volt egy chrono...
Maga az óra tetszik úgy ahogy van, az Aquatimer és az Auto-Alarm. Persze ha nem nézem, hány Fortist vagy Omegát tudnék venni az árából ...

Előzmény: glashuette (4525)
te_o Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4526
JTK!
Az IWC legtobbszor Jaegert hasznal.
te_o
Előzmény: Törölt nick (4522)
glashuette Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4525
JamesTKirk: Az attól függ, hogy nézzük. Mint óra, jó. Ár/érték vagy ha úgy tetszik ár/egyediség, ár/exkluzivitás és folytathatnám a sort - szerintem - van jobb is (Jaeger). Érdemes bemenni az Orexhez és meginterjúvolni az eladónénit, hogy hány pénz. Ilyenkor ajánlatos még a válasz elhangzása előtt keményen megmarkolni a pultot.
Előzmény: Törölt nick (4522)
te_o Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4524
Ehhez mit szoltok? (Messerschmitt-fele forrasok fele mindig erdemes elindulni. :) ).
1956 -bol!

te_o

te_o Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4523
glashuette!
Mert amazok nem nehaik, hanem ma is dolgozo gyartok. Nekik meg kell a kalapacs. :)

oyster!
Igazad van, reszben. Viszont a valodi, csodas darabok viszonyitasi alapnak bizony elkelnek, hogy ne csak a kommersz vonal legyen cel es kovetendo pelda. No meg hogy szepen lassan raerezzunk valamennyien, hogy mi is az igazi oramuveszet!

messerschmitt!
Arrol a kultuszos Vulcainrol kicsit bovebbet? (en mar Venusrol is hallottam/olvastam valahol, hasonlo "tucsokkel".)

te_o

Előzmény: glashuette (4521)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4522
helló

Az IWC GST-ben milyen szerkezet van ?
Nekem nagyon tetszenek a GST-k, majdnem mindegyik. Korábban itt nagyon le voltak fikázva.

Előzmény: Törölt nick (4516)
glashuette Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4521
te_o: Jó gondolat! A Perrelet kirakatában kis kalapácsot láttam (gondolom a néhai Perrelet mester tiszteletére) a 2892-A2 ETA bázissal nem tudtam oksági kapcsolatba hozni. A Patek, a Jaeger meg a Vacheron alatt nem láttam segédeszközöket.
Előzmény: te_o (4519)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4520
Meg kell..., meg kell..., meg kéne !
De hát az ember időnként (vagy sűrűbben is) másra is költ ugyebár.

Egyébként a hirdetés imígyen leírva (én ugyan nem láttam) akár a "gondtalan élet" fantaérzésével szemben azt is jelentheti, hogy gondolkodásra képes, tehát értelmes embereknek szánták az FC-t. Azaz a ma egyre inkább kiveszőben lévő Homo Sapiens a célcsoport. Ez is lehet egy különleges kaszt, nemcsak a mérhetetlen gazdagság kiváltsága nyújt mindenkinek azonosulást.

Számomra ez egy otthonosabb kör, ezért is lesem időnként sanda szemmel azt, hogy mostanában itt, a topic-on egyre inkább a többmilliós státuszszimbólum-órák felé tolódik el a hangsúly. Ami egyrészt legtöbbünknek elérhetetlen, másrészt ha meg is lenne, csak féltve őrzendőként töltené be funkcióját. Akkor pedig tényleg inkább sakkozzak egy jó órával a csuklómon, mint mindig távol érezzem magam a szappanbuborékban lebegtetett másiktól.

Előzmény: glashuette (4518)
te_o Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4519
Valoszinuleg aki Patekot vesz, az nem gondolkodik, csak megveszi, aztan szappanbuborekot fuj. :))

te_o

Előzmény: glashuette (4518)
glashuette Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4518
oyster: Meg kell venni! Láttam a kirakatot, a FC reklámtábláján egy pali marhára gondolkodik a sakktábla fölött. Én nem tudom mit sugall ez a kép. Nekem nem mondott semmit.

A Patek hirdetéséről (egy böszme nagy autó hátsó ülésén három fiatal lány szappanbuborékot fúj) mondjuk arra asszociáltam, hogy gondtalan élet, miegymás.

Előzmény: Törölt nick (4513)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4517
Ha lenne 22000 felesleges dollárom, én egy használt Ulysse Nardin Planetariumot vennék.

Előzmény: glashuette (4515)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4516
És még két lehetőség van, ha manufakturális werket akarsz: veszel egy Poljotot vagy egy vintage Schildet! :)

Előzmény: te_o (4510)
glashuette Creative Commons License 2002.03.14 0 0 4515
speedwagon: Igen újra egy ÓRA, de egy kicsit húzós az ára! Ebből azért egy full extrás Volvo S40 kijön 1.8-as motorral, de lehet hogy a 2 literes is belefér. Mellesleg gyönyörű. De ez már abszolút a 4. kategória, luxusosztály. A gyári ára 2000 dolcsi alatt van. A Chopard is elkészíthenté már az 1.96 öröknaptármodulos változatát.
Előzmény: speedwagon (4509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!