Mindennek lehet kultúrája: A viselkedésnek, az állattartásnak, a nevelésnek, az írásnak, az olvasásnak, a vitának, a szexnek az evésnek az ivásnak stb. stb. Ezért ebben a topikban semmi nem off. Írhatsz bármiről, az sem baj, ha nem mindig kulturáltan.?;)) Reményeim szerint kialakul majd párbeszéd, vita, de szívesen látom a magányos farkasokat is.
Sokat olvastam, ahogy számoltam az ünnepek környéki meg utáni termést, szűk 2000 oldal. Magam is meglepődtem, persze ehhez hozzájárult egy antibigyós felső légúti fertőzés, ami meg megkívánta, hogy túl sokat ne mozgolódjak odakint. Mindennek van előnye :)
Teljesen véletlenül, de rábukkantam a Rózsa nevéből készült, feltehetően olasz filmsorozatra. Csak az első két részét láttam, nem tudom, folytatják-e és mikor, de amit eddig láttam, nagyon érdekes volt, úgyhogy figyelni fogom! Újra elő kéne vennem a könyvet, mert nem minden epizódra emlékeztem, legalábbis egy nőnemű, íjászkodó bosszúállóra nem.
Tegnap a pesti belvárosban kellett mennem, és nagoyn megtetszett egy művészeti galéria kirakatában látott Betlehem. Nem a születés ábrázolása volt, hanem a betlehemezésé, a ruhák alapján ítélve valahol Székelyföldön. Sok-sok havas fenyő, subák, kalapok, bár a nők inkább csak kendőt hordtak. Viszont praktikusabb dolgokat hoztak ajándékba, például ételt, bort, tüzifát. Minden baba egyedi kidolgozású, részletes volt a ruha is rajtuk, egyszóval hosszan gyönyörködtem benne. A kedvencem viszont egy nagy szán volt, amit feltehetően ló húzott idáig, és egy kicsi szánkó volt utána kötve.
Ígértem, hogy majd írok a kiállításról a Ludwigban (elsősorban Magdus várja, de úgy látom nem kell kapkodnom :D), de mivel közben vettem még egy jegyet a MüPába erre
Úgy látom ebben a topikban nem tolonganak. :-) Magdus is eltűnt, Zsanna nyilván bejglizik. :-)
Morfondírozok, hogy írjak-e olyanokról, ami ezt a három embert esetleg nem is érinti/érdekli? Kérdeztem pl. a jazzt (a budapesti helyszínekről írnék), de zsanna pécsi, téged ahogy elnéztem nem érint...
Azon én is, de lassacskán megszokom, eddig se nagyon vettem ilyesmit, most sem fogok!
A Vörösmarty téri kirakodóvásár kissé levegősebb és jobban elrendezett, mint eddig, de úgy veszem észre, kevesebb az árus. Bár lehet, hogy csak azért van, mert elég korán mentem ki.
Jó volt erről olvasni! Nagyon röstellem magam, de az utóbbi időben nem nagoyn volt kedvem kimozdulni otthonról, jól bekuckózom magam, és olvasok. Ez a hét meg a takarításé, utána karácsony, aztán vége az évnek.
Jártam egy-két karácsonyi vásáron, nem sok újdonságot láttam, nem is nagyon vásároltam semmit. Viszont nézelődni nézelődtem.