Szerintem korrektek voltak. Kollégám szanaszét anyázza magát, mert az 1.999 M HUF-os Agilájához nem kapott kötelező (!!!) tartozékokat, mindent neki kellett megvennie. Viszont a 90 perces átadást kicsit sokalltam, főleg papírmunka miatt szaladgált az értékesítő. Az autó utána már 10 perc alatt megvolt (na jó: amíg a papírozás folyt, én azért leltározgattam, szerszámkészlet, stb...). Adtak egy liter Mobil-olajat is, ajándékba (rosszindulatú poén a kollegáktól: "Mi van, újonnan is eszi az olajat?", hja kérem, az irigység...)!
Első benyomások: kellemes! Többek közt azért, mert egy "szőr-új" autó, de amúgy is. Majd 2-3 év múlva kiderül, hogy milyen is az autó. Nekem elöl pont "passzentos", pont annyi a hely, amennyi feltétlenül szükséges. Táncolni nem tudok, de nem is szűkölködöm. Teszem hozzá: 188 centi vagyok... Mögém már csak madárcsontú hölgyek férnek be, de ha ez gond lenne, akkor Evandát vagy Tacumát vettünk volna. :o) A csomagtartó se túl nagy, de az anyukámnak még sok is (nemigen jár csomagokkal). Motorikusan még nem tudok nyilatkozni (kíméltem, hisz' egy "újszülött"...), a váltója (új autóhoz illően) kissé darabos (majd bejáródik, úgyis csak a 2. fokozat akadozik), nekem kicsit jobban hátra esik a váltókar, mint ahogyan kényelmes lenne, de hát végül is nem az én autóm lesz. Városba, szaladgálni, egy nőnek, hibátlannak ígérkezik.
twk004
U.I. Ja, a bejáratás! Hoztam el a szalonból a kocsit, és az anyukám félúton megszólalt: "Azt hiszem, menni fog ez nekem is!". Puff neked, bejáratás, meg "az első szervízig te viszed el!". Pénteken reggel átvettük, és már szombat délelőtt ki is szálltam belőle... :o))))
Szia Négyesi!
Hát a topikokban mindenhol más a név, például, itt az indexen az egyik ex Matizos Detonátor, a Daewoo kluban, igaz régen járt ott, Gyula002.
Na , Kaposváron 8-9 ezer az olajcsere, + 5000 a kötelező, kocsit láthatod, bár nekem márciusban lesz a kötelező!
Olaj amit használnak, azt mondták Opelekbe is ezt teszik, gyári Opel olaj! Ezt mondták!
Szia Pumuckly!
Légy szíves írd meg a tel. számát címét a servíznek.Konkrétan mire gondoltál?
"Ha viszel olajat, akkor a számlázásnál érdemes odafigyelni."
Ez Daewoo servíz?
Köszi Négyesi
Szfehérváron végig ott lehettem a szervízben és kérdésemre el is mondták, hogy mit töltenek bele.
Ha viszel olajat, akkor a számlázásnál érdemes odafigyelni.
Örülök, hogy újra olvashatlak. Annak még jobban, hogy "meggyógyult" a zörgés a kuplung felől...
Küldök majd emailban néhány képet a városról. Talán kicsit múlasztja a honvágyad. :))
Szia Zsolt!
BALATONFÖLDVÁR.
Egyébként /most bocsika/nagyon szelektív az emlékezeted már többször is beszéltünk a topikban a nagyatádi /itt vettem az autót/,kaposvári szervizről,megbeszéltünk egy talit K.váron de lemondtam mert nem tudtam pontos időt írni neked.--beugrott vagy Cavinton.Lehet hogy rosszul írom a gy.szer nevét.
Mégegyszer bocs csak tréfáltam.
Nekem az lenne a lényeg hogy ott lehessek az autó mellet a szervizbe és azt az olajat tegyék bele amit viszek.Én magammal is maximalista vagyok és másoktól is azt várom.Már rájöttem hogy számomra sokszor csalódás.Az Opelnél /K.váron/ azt hiszem hogy van ismerősöm /rokonom/.Írj ha van ötleted.
Na csááá Zsolti.
Szia Sarkany!
Itt vagyooook!!!!!
Rendszeresen olvasom a topicot.Hála az égnek nem sok problémáról olvasok.
A neten töltött idő állt. 10 -15 perc letöltök és csak akkor írok ha szem.szer.érintett vagyok.Elég sokan kérnek tanácsokat a Kalossal kapcsolatba de olvasom hogy mindig válaszol valaki és ha elolvassa az elejétől szinte mindenre választ kaphat.Az elején nagyon sok jó hozzászólás volt-van.Nemfével emal-ban beszélgetünk hetente 2-3-szor.Neki már meg van az ADSL-je ha jól emlékszem novembertől.Az én szervezésemben ott tartunk hogy már a regisztrációban100% fölött van Földvár,csak a szerződések nagyon lassan érkeznek az AX-tol.Talán márc.ápr.ra meg lesz.Az autó kifogástalanul működik még az a bizonyos kuplung zörgés is elmúlt szerviz nélkül.Most kb. 9500 km van benne.Lassan vinni kell a 15000 ezresre.Már érdeklődtem hogy milyen olajat raknak az autóba-MOBIL 1-et.Csak nagyon bizalmatlan vagyok a siófoki szervizzel.Olyan sok rosszat olvasok a szervizekkel kapcsolatban,nincs ott ismerősöm.
Lehet hogy inkább nem oda viszem.
Mi a helyzet a Tiszamenti városban.Egy időben még szolnoki topikot is olvasgattam.
Sokat álmodozom hogy elmegyek és egy napot ott töltök és össze járom a régi emlékek színhelyét.
Bocs hogy egy kicsit off voltam és üdv mindenkinek Négyesi.
2000 km-nél szerintem felesleges az olajcsere. Szinte ugyanolyan tiszta volt mint új állapotban. 15000-nél viszont már elég sötét szine volt. És persze olajszűrőt is kellett cserélni. Viszont a 2000-es szervízen ingyen átnéznek mindent.
15e-ként kötelező szerviz tényleg megúszható ennyiért. A Daewoo ugyanis költségcsökkentő stratégiát folytat, így elméletileg nála a legolcsóbb a szervízköltség. 60ezres szervízre mondtak kb. 70e-t a vezérműlánc miatt. Ezt viszont érdemes kicseréltetni, mert Lanos-os és Opeles tapasztalatok alapján jó esély van rá hogy 70 és 90e km között elszakad. Én inkább nem várok addig.
1.2 S Confort Cool vagy 1.2 S Premium Plus csomagban van légkondi. Szerintem csak ezek rendelése esetén lehetett volna egy kis ráhatással ajándékba kérni a légkondit.
Nekem pl. csak a metálfényt engedték el.
ad 1./ 1000-2000 km között van egy ingyenes átvizsgálás, ingyenes olajcsere nélkül. Ha ekkor olajat is szeretnél cseréltetni, akkor zsebbe kell nyúlni.
ad 2./ A 15.000 km-es és 30.000 km-es szervizekre igaz, a 45.000 km-esre nem. Ez utóbbinál gyertyacsere van, lecserélik a fékolajat, stb. stb.
ad 3./ Nem tudok hozzászólni, 1,4 SX 16V-m van.
ad 4./ Az ügyfél agilitásától függően szalonja válogatja...
Jövő pénteken érkezik egy 5 ajtós Kalos 1.2 a családba. Édesanyám autója lesz, de az első pár száz kilométer megtételét rám bízza (én is veszem át a szalonból), "bejáratás" címszóval. Hiába mondtam, hogy a mai technikai színvonal mellett ez a kifejezés értelmét vesztette, hajthatatlan volt. Sebaj, elmászkálok én vele! :o) A kérdéseim a jártasabbakhoz:
1. Itt is létezik 1500 kilométeres ingyen olajcsere-szerviz? Az előző Feliciánkon csinált ilyet a Porsche Buda szervize.
2. Ahogyan beleolvasgattam a topicba (végig még nem bogarásztam...), úgy következtetek, hogy a szervizlátogatások 15-20 E HUF között "megúszhatók". Helytálló ez? Természetesen "eseménymentes" (tehát nem több oldalas hibalistával) szervizlátogatásokra gondolok. A garanciális szervizelés a futás növekedtével kb. mennyivel növekszik? Csak úgy hozzávetőleg...
3. Van -e komolyabb típushibája az 1.2-es Kalosnak? Itt lentebb találtam valami ilyesmit. Bár ezek a hibák nem mindig törvényszerűek, az 1.3 MPi Feliciák pl. lambdaszonda-betegek szeretnek lenni, és a miénk 2 évig hibátlanul szolgált...
4. Nekünk nem ajánlottak fel ajándék-klímát. Ez csak az 1.4-eshez jár? Megrendeltük a "Komfort" csomagot a kocsihoz (szervókormány, centrálzár, elektromos ablak), de ezen kívül semmi pluszt nem ajánlottak fel. Szokásos ez... ?
Egyelőre ennyi, a válaszokat előre is köszönöm, ha adódik majd valami, ígérem, hogy kérdezek 1000-rel! :o)))
Én még tavaly decemberben voltam a 15ezres szervízen (5 hónap). Olajcsere + o.szűrő csere + 2 l ablakmosó + légszűrő tisztítás = ~17e HUF.
Azóta már a 18e km-hez közelítek.
Furcsa volt hogy előre kikészítették az olajat és azt öntötték bele. Rá is kérdeztem, mire a szerelő azt mondta, hogy gyári opel motorolaj. A színe nem volt teljesen átlátszó aranysárga.
A hangos ablaktörlőt ingyen kicserélték egy kis trükközéssel. Azóta tökéletesen töröl.
Tapasztalta már valaki, hogy hidegben általában nem nyílik ki elsőre a jobb hátsó ajtózár kulcsos központi esetén?
Ma raktak fel a gépre oldalcsíkokat és szélterelőket minden ajtóra. Szerintem sokat dob a gépen kinézetre. Majd csinálok pár képet.
A csíkok 12e, a szélterelők 8e huf-ba fájtak. Viszont mind gyári. A csíkban kis dizájnos Kalos felirat, akárcsak a szélterelőkön.
Továbbá kicserélték az EGR (kipuf.gáz visszavezető) szelepet. Úgy vettem észre, hogy ez az 1.2-esek egy részénél típusbetegség. Ezzel együtt kapott állítólag egy új szoftvert is.
A hiba az volt, hogy fogta magát és adott egy hibakódot, amitől kigyulladt a check lámpa. Ezt minden alkalommal törölték, a második alkalommal cserélték gariba.
Sziasztok !
Rég jártam erre. Voltam 1 éves kötelezőn. a kocsiban 11600 km. A számla igy alakult :
olajszűrő 1775,-Ft
1 éves revízió 10.250,-Ft
teleszkóp vizsgálat 1000,-Ft
így összesen 13.025,-Ft
A szerviz vezető a "saját" készletéből adott olajat 7000,-Ft tehát összesen egy 20-as
1. A fordulattal kapcsolatban jelen topicban már volt szó. Az okát nem tudtuk kideríteni, csak találgattunk.
A magam részéről azon az állásponton vagyok, hogy ez a késleltetett fordulatvisszaejtés amiatt lehet, hogy ne rángasson az autó még akkor sem, ha lassan váltasz sebességet.
2. Én is hasonló testmagassággal bírok, de ilyen problémám nem volt.
Az SX-ben az üléstávolságon túl a kormányoszlop magassága és az ülőlap magassága is állítható. A három állítási lehetőség kombinációjával sem sikerül egy megfelelő beállítást elérned?
Udv..
Nemreg lett a csaladnak egy 1.4 Sx 5 ajtos kalosa idaig meg vagyok vele elegedve..
viszont lenne 2 kerdesem ..
1 Miert esik le ilyen lassan a fordulat???
eleg furcsa bar lehet ,hogy meg kene csak szokni..
2 elfer mindenki rendesen a vezeto ulesben ???
nem vagyok atlagosnal nagyobb darab (180) de nekem a labam sehogy se akar elferni .. csak ha az ulest nagyon hatra tolom de akkor meg a kormany van tul "messze"..
amugy nagyon jo kis auto..
Mit érdemes rendelni... ezt neked kell tudnod, mi ér pénzt neked, és mennyit, és nem lesz nehéz dönteni, mert nagy választék extrákból nincs. Nekem az SX van, én szeretem az ablakemelőket, a központi zárat, az ajándék klímát (ami biztosan idén is lesz), örülök, hogy van benne légzsák.
Szia Veronik---!
A hátsó ülőlapot az alján előlről a /padlólemeznél/egy határozott rántással felemeled
jobbról is ballról is.Jöhet a huzat.Vissza pedig a helyére pattintod.
BUÉK és nagyon sok balasetmentes km-t kívánok a Kalossal.
CSÁÁÁ NÉGYESI.
Üdv Mindenkinek!
Új vagyok a fórumon és egyelőre e topic miatt regeltem be :-)
Amennyire lehetett átolvastam az eddigi hozzászólásokat ugyanis érdekel ez a koreai csodaautó! :-) Mivel faterék már a második Matizukat nyúzzák és nagyon meg vannak vele elégedve (párszor én is vezettem, szerintem tuti kis autó), gondoltam ha már 1x autóvásárlásra adom a fejem és veszek egy családi autót (asszony + 1 gyerek (egyelőre)), akkor a 4 ajtós Kalost megnézem magamnak. A lényeg, hogy sok meditálás után a családi kupaktanács egy 1.4S 4 ajtós Kalóz mellett döntött. A vásárlás tavasszal lesz esedékes, lévén az utolsó löket pénzmag akkor "érkezik" adóvisszatérítés formájában. Summasummárom 1,2 Millióval tudnánk belevágni a dologba. Pár kereskedőtől kértem már árajánlatot, ha minden igaz jövő héten már pontosabb szám- (és forint) adatokat tudok majd. Mivel túl sokat nem szeretnék havi törlesztésre költeni, hisz a kötelező + casco is szépen apasztja majd a buxánkat, így az alap változat lesz, de lehet, hogy 1-2 pluszt még kérek majd bele, viszont 1-2 kilónál többet nem szeretnénk rákölteni. Itt jön a kérdésem: Ti mit ajánlotok, mit érdemes belevenni, hisz a fapad azért fapad... :-)
Remélem sokat tudunk majd itt dumálni, ahogy láttam (olvastam) jó kis Kalózos társaság jött itt össze!
Sziasztok!
virgoncz
Kb 1 hónapja vettünk egy 4 ajtós Kalost:)Nagyon elégedett vagyok a működésével /már amennyire nőként meg tudom itélni/ mindenesetre semmi problémám nem volt vele.Vagyis volna egy icike - picike nem probléma inkább a hozzáértés hiánya.:))
Történt ugyanis,hogy a szép autóhoz vásároltam egy hozzáillő üléshuzatot :)) Ne tudjátok milyen klassz /volna/ , a hátsó ülés felső részét sikerült lehajtanom de az alsóval nem boldogultam:((( írja le valaki hogyan lehet azt ki illetve lehajtani :(( Kérlek Benneteket segítsetek ez Nektek bizonyosan nem okoz gondot.
Nem tudom pontosan mire gondolsz,de ha a hangtechnikára,akkor a következő a helyzet!
Alapban adják a 4 hangszorót (nem csúcsminőség,de megjárja) az antennát(kábelezve)+komplett kábelezést Daewoo csatlakozóval.Ha házilag akarod berakni a magnót (CD-ét)akkor érdemes venni a Média-Markt-ban (ott a legolcsóbb) egy Daewoo-Euro csatlakozót.Azzal pillanatok alatt kész van,és nem kell bibelődni semmivel!!
Boldog ünnepeket mindenkinek!!!Csá