Sajnos semmit. Csapnivaló játék, nulla védekezés, a kecskeméti zónával semmit sem tudtunk kezdeni, CB akkor dobott pontot, amikor akart, Lapov hozta szokásos formáját, nálunk senkit sem tudnék kiemelni. Bebizonyosodott, hogy egy rossz beidegződött stílust sajnos néhány nap alatt nem lehet levetkőzni, megváltoztatni. Nem elég az edzőváltás, néhány légióst is el kellene zavarni, és egy igazi ötöst hozni kettő helyett. ( Trepi- tragédia,amit csinált.Konare-vicc.Gordan a padon.Maxey túl önző,de még így is sokat dob sok hibával.Sanders-szinte csak a lepattanók.Kestutis-még mindig nem értik a többiek a passzait,és nem tudják elkapni a labdáit, pedig többnyire jók.LD-nek ha egyszer nem megy,akkor semmi sem megy,még a zsák sem.Hendlein-kedvetlen,motiválatlan.Sziko-próbálta CB-t kikapcsolni, nem mindig sikerült.Gráczer - ?) Talán dióhéjban ennyi. Dzunicsról azért nem ejtettem szót, mert néhány nap alatt nem lehet csodát várni tőle, sajnos ez a társaság alapos agymosásra szorul.
Szolnok-Kaposvár 62:51 A Szolnok sokkal tudatosabban támadott és szervezettebben védekezett. Soares végre mutatott valamit a tudásából. A vendégek támadójátéka ötletjátékra, teljes improvizációra hasonlított, gyenge védekezéssel fűszerezve. A mérkőzésen majdnem teljes egészében Gráczer irányított, pedig véleményem, hogy ő ebben a szerepkörben gyenge. Mit tud Marciulionis? Magyar játékosok: Szolnok 22 pont, Kaposvár 9 pont.
Olvastam. Jó, gondoltam, hogy ő lesz, de azért reménykedtem, hogy nem. Nagyon jó játékos volt, de szerintem most van egy ugyanolyan tapasztalatlan, rutintalan edzőnk mint volt. Nekem Farek vagy Zsebe példája azt mutatja, nagyon kevés a szép játékosmúlt ahhoz, hogy az ember egyből jó edző is legyen.
Sőt, plusszba még azt is, hogy a hétvégén már majdnem sikerült a ZTE-vel megverniük az Univert, szóval felkészült belőlük már egyszer. Így biztosan több esélyünk lesz. És nagyon-nagyon kellene egy hazai bravúr győzelem a Sopron meccs óta.
Azért Bánét szinte mindenki szereti Kaposváron, Roncát és a fiatalokat ő is biztosan játszatni fogja, remélem a zalaiakénál kétségtelenül jobb játékosállománnyal bizonyítani tud majd. Hosszútávra lehet vele elvileg számolni. Így kapásból ezek az érvek szerintem mellette állnak bőven.
Mivel részben érintettnek érzem magam a "fanyalgásban" ezért válaszolok (és a delfinek.hu-n is). Vagy inkább idézem pacey mondatát Dzunicsról:
„Na, jólvan. Csak most meg nehogy idehozzák Dzunicsot...”
„Kb. ugyanannyit tett le edzőként az asztalra eddig, mint Farek. Semmit.”
Illetve magamtól:
„Bár hozzáteszem, hogy Bánénak is hasonló gondjai voltak a ZTE-nél, mint nekünk. Egypasszos támadások, figurák és védekezés nélkül... Igaz, a mi állományunkat összeségében azért jobbnak érzem a zalaiakénál, szóval ha ott ezen múlt, akkor nálunk még sikeres lehet Báne.”
”Mindenesetre én reményteljesen állnék Bánéhoz...”
1, Most komolyan, ez AKKORA fanyalgás? Én nem hinném… 2, Miért kell általánosítani, hogy "az indexen"? Itt is önálló emberek vannak, önálló véleményekkel. 3, Tőled még nem olvastam meccs elemzést, nem olvastam kritikát (jót se, rossza se), semmit. Vagy de, más véleményének kritikáját, azt olvastam már párszor...
Itt a válasz : " Dzunics Braniszlav lett a Kaposvári KK vezetőedzője A csapat egykori játékosa szakmai irányítóként tér vissza Somogyba Kaposvár
A távozó Farkas László és Puska Zoltán edzőkettős helyett csürtörtök estétől Dzunics Braniszlav lett a Kaposvári KK vezetőedzője. – Több jelölttel is tárgyaltunk, végül a Zalaegerszegről távozó Dzunics Braniszlavval sikerült megállapodnunk – közölte Kovács László, a Kaposvári KK ügyvezető elnöke. – Vele erre a szezonra szóló szerződést kötöttünk, ami az eredményesség függvényében bővíthető. A játékoskeretben egyelőre nem lesz változás az Univer elleni összecsapást biztosan ez a keret vívja. Az is eldőlt, hogy a játékoskeretünket jól ismerő szakember egyelőre egyedül készíti fel a csapatot a következő feladatokra." www.kaposkosar.hu
"Neked ugyan már ki lenne megfelelő edző és játékos? Mert eddig mindenkit csak kritizálni tudtál. Azt a legkönnyebb..."
Amúgy meg ezt honnan vetted?? Mi az hogy mindenkit kritizálok? Farekkal abszolút nem voltam megelégedve, örülök, hogy más lesz a vezetőedző. Trepákot nagyon sokáig én védtem egyedül, amikor már mindenki szidja, Szikót is mindig én (meg Lecsó barátom) védjük a szerintem igazságtalan kritikáktól. Konarét meg Wiatre-t is szidtam, oké, dicsérje aki akarja, én a te kedvetért sem fogom. Meg még Nagy Gábort szoktam szidni néha. Ennyi. Ha megnézzük, ki hány játékost szokott szidni, szerintém én ezzel hárommal nagyon hátul állok...
Azt mindenki tudhatja, én kit szeretnék edzőnek, ha érdekel olvass vissza... Fiatal és idealista vagyok még (ez egyébként nem igaz...), én úgy szeretem a kosárlabdát, ha jó védekezést láthatok, szép csapatjátékot, passzokat (ez a kettő megvilágitja egyben azt is, mit gondolok pl. Maxey-ről), némi elképzelést, csapatot és nem egy összegányolt , abszolút össze nem illő játékosokból álló "bandát". Ezt az utóbbit arra értem, amit az angol "chemistry"-nek hiv. Na, olyan itt nincs.
A trágárkodás meg nem igazán jellemző rám, de az okoskodás sem, te vagy itt a nagy megmondóember, nem én.
Mondjuk a két utolsó mondatodból nekem pont az a következtetésem volt, hogy Te érzed magad "rajtunk" (!?) felülálló személynek...
Odaállok nyíltan eléd és megmondom a véleményemet ha erről van szó. Nincs ezzel semmi baj (a baj csak az, hogy itthon majdnem mindenki annyira büszke, hogy nem "alacsonyodik le", ahhoz, hogy meghallgassa mások véleményét, hasznosítsa ötleteiket, stb.). Persze ha valaki fizeti az utiköltségemet, meg ilyesmik ;)
A fórumozók fórumoznak, az edzők a csapattal törődnek, mindennek megvan a maga rendje :) Azt meg el kell viselni, hogy ebben az országban mindenki ért mindenhez :)))
A trágárság részemről itt nem feltétlenül a káromkodást, csúnya szavakat jelenti. Csak nem szeretem, ha valaki annyira okos, hogy mindent és mindenkinél jobban tud. Oda kell állni nyíltan, és megmondani a véleményt. Nemrég volt szurkolói fórum Farekkel, és érdekes módon 1-2 emberke jött csak el, és azok sem mertek direkt kritizálni. Ha pedig a fórumozókra lesz majd bízva a csapatok összeállítása, akkor szívesen várjuk az ötleteket. Lehetett szavazni al Kelet-Nyugat gálára, tegyétek ott.
Csak egy költői kérdés : Neked ugyan már ki lenne megfelelő edző és játékos? Mert eddig mindenkit csak kritizálni tudtál. Azt a legkönnyebb... Semmibe sem kerül jópofa trágárságokat írogatni az álnév fedezékéből.
Megelőzöm a találgatásokat: Dzunics lesz Kaposváron a vezetőedző, a mai helyi újságban elmondta, hogy Dombóvárról és Kaposvárról is folyamatosan kapott ajánlatokat. Én kétlem, hogy megint Dombóvárt választaná, így egyismeretlenesenek tűnik az egyenlet.
Farkas László közös megegyezéssel távozik a Kaposvári KK-tól Az új trénerről várhatóan még csütörtökön döntenek Kaposvár
Csütörtökön távozott a Kaposvári KK vezetőedzői posztjáról Farkas László. A klub vezetése közös megegyezéssel bontott szerződést a somogyiakat a nyár óta irányító szakemberrel. A távozó Kmézics Zorán helyett június végén nevezték ki Farkas Lászlót a Kaposvári KK vezetőedzői posztjára. A szakemberrel kétéves megállapodást kötöttek. A huszonegy éves játékos-pályafutást követően edzőként is bemutatkozó Farkas ezt megelőzően két esztendőt töltött az ifjúsági csapat mellett. A felnőtteket Puska Zoltán edzővel közösen készítette fel a bajnoki nyitányra. – A csapat eddigi vártnál gyengébb szereplése miatt közös megegyezéssel bontottunk szerződést Farkas Lászlóval – nyilatkozta Kovács László ügyvezető-elnök. – Abban is megegyeztünk a trénerrel, hogy tárgyalásaink részleteiről nem tájékoztatjuk a közvéleményt. Farkas mellett távozik Puska Zoltán edző is. Az új vezetőedző személyéről remélhetőleg még csütörtök este dönthetünk.