Egy 6 hetes sivatagi turara milyen orat vinnetek. Nem lehet ellenorizni a pontossagot! Az oravilag.hu-n olvastam a Panerai akciorol. Mennyire lehet szamitani szerintetek egy mechanikus orara szelsoseges korulmenyek kozott. Ilyen esetekben nem alkalmasabb egy kvarc ora brutalis tokba epitve??
A magyar legieron tul meg ki hasznal Fortis-t, a mieink valasztottak vagy reklambol viselik?
apt köszi, valami hasonló, mint a Zech féle óra, de újabb. Megpróbálom rávenni a kereskedőt, hogy szétszedjük. Hasonló, de még újabbat láttam egyszer-kétszer a Tangón "éjjeliőr óra" néven, de a koráról ott sem tudtak semmit mondeni.
A Késhutai Predator lecsapott gyarló angolomra :) Igaz-igaz, nem bite, hanem pite, vagyis süti... vagy cookie (cooky?) már teljesen összezavarodtam.
Mindenesetre a Kabinroller Freezerhez felajánlok egy latrinalámpát... Üdv
Az egy 250db-os limitált, gyűjtőknek szánt széria volt, a pilóták valszeg olyat kaptak, ami a "normál" szériából van. A képen egyébként nem is Flieger van, hanem Pilot Prof. Chrono
Ezen a lentebbi képen nem látszik a FORTIS-on a pápai repülős címer !
Tán mégiscsak marketingfogás volt a kereskedelmi forgalmi darabokon ennek szerepeltetése ???
Messerschmitt !
Nemhogy "literszám" hagyná el számat a nyáladzás, hanem emlékezz csak vissza ! Tán egyedül én voltam, aki magasztalta is az említett vintage órát ...
A gyűjteményedben magam is felfedeztem ezt az Oyster Date modellt.
A ritka számlap-mutató kombináción túl a lünettája viszont számomra mindenképp érdekes. Ha ez nemesfém, úgy mostanában már sajnálatos módon lefelé adták a Cégnél az igényszintet. Ugyanis a jelenkori daraboknál ezt az „engine turned” fazont már acélból forgácsolják.
Tudsz-e típusszámot, sorozatszámot ?
(Mint sokszor utaltam rá, ezekből kideríthető a pontos gyártási év is, de az eredeti felszereltségének megfelelő lünetta anyaga és típusa is.)
Egyébként milyen hozománnyal volt elérhető ? Doboz, certifikát, stb, eredeti kereskedő nagymamájának leánykori neve, ... ? ;-)
Szerbusztok! Kérésem lenne,-keresem az Óra magazin 2-3-4. számait,megvételre , kölcsön / a másolás idejére/stb./. Ha valakinek hiányzik, a 8-9 -10- 11-13 szám szivesen odaadom. e-mail: sanci1@freemail.hu Köszi Sanci
OYSTER: Kérésedre kiegészítésképpen alább egy kép a 1560-ról, és a hozzá tartozó óráról (új szerzemény):
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Ritka jellegzetes darab, a lila (teflonbevonatú) két automata kilincskerék eltéveszthetetlen. Erre odafigyelve akár egy laikus is ellenőrizheti a szerkezet valódiságát, mert ilyet színű kerekeket egy werkben senki más soha nem használt.
De tudott azért a cég már régen is érdekeset alkotni, itt van az öreg Rolex és szerkezete képe:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Bár a szerkezet legfeljebb a 40-es évekből származik, semmiképpen nem fiatalabb, de már gondoskodtak az ütésbiztosításról. Sajátságos a középmásodperc megoldása is. Kár, hogy a tok, számlap nem eredeti!
Messerschmitt: Már hogy lenne rajta csillag? Viszont csillog :) A meglepi pedig az lesz, hogy elemezni fogom az Óra magazin-t. Csak most dolgoznom kell. De majd nemsokára...
speedwagon:
Sajnos el kell keserítselek, de én az automata és karcórákon kívül ismerek egy harmadik fajtát is: a kézi felhúzósokat. Nos, én ezeket gyűjtöm.
A Fortisnak van egy Q. sorozata ami stilusban olyan mint a swatch. A poénban is lehet kapni, régen csinált felhúzost, nekem volt Fortis handaufzug ébresztős karórám.
ETA 1256 ki tud valamit?
Messerschmitt
Sajnos el kell keserítselek de ha jól emlékszem a Fortisnak van vagy volt (vagy lesz) karcórája. Én egy nöi modellre emlékszem. Nem tudom hogy gyártják e még de volt
Lássuk milyen meglepit tartogat Glasshütte
speedwagon
Biztos mindenki a nagy óra gyüjteményét most állítja előre, hogy ekkora alvás van!!
Speedwagon nagyon szép a kép de már ezerszer megjelent a modemek meg azóta sem lettek gyorsabbak.
http://www.webdo.ch/montrespassion/2001/17/index.html
látogassatok ide el, le kell tölteni egy 3D-s programot és ez után rengeteg óra szerkezetet és tokot lehet megbámuni, térben forgatni, nagyítani...
speedwagon: Majd én felpezsdítem nemsokára... Csak figyelj!
Messerschmitt: Én csak úgy hívom a 410-es El Primeromat, hogy nagypapaóra. 2 évig kukkoltam a kirakatban, mire megvettem, és elsősorban az üvege tetszett meg. Úgy néz ki mint egy 50 éves darab. Neked is javaslom unalmas délutánokra. Az üvege olyan, mintha egy nagyító lenne.
Tudom hogy szidni fogtok mert egy kicsit nagy ez a kép de nagyon magyar vonatkozású ugyhogy muszáj volt beraknom.Ez itt a reklám helye. FORTIS
Nagyon kezd aludni ez a topic
speedwagon
Üdv a nagytudású, szaktársaknak. Mi a véleményetek elsősorban szervizelés szempontjából az ETA 1256-ról, mert vettem egy ilyen szerkezetes girard perregauxot és fel szeretném frissitenni egy kissé.
A pár napja zajlott poljot vitához annyit tennék hozzá, hogy a poljot név illetve embléma mind-mind az űrhajózásnak állít emléket de Gagarin már poljotként hordta (poljot annyit tesz oroszul- repülés) ugyanis Gagarin 1961 ápr. 12-én első emberként volt a világűrben de a szovjetek, már a sputnyik fellövése (1957 okt. 10.) óta repülés mámorban usztak. Tehát már Gagarinnál poljotnak hívták az eredetileg Kirow márkájú órákat amik az első moszkvai óragyárból kerültek ki. Gagarin az űrutazásához pedig valóban nem stpperest hordott hanem egy teljessen egyszerű sturmanszkij típust.
HARPOON: Az 52 jutányos árnak tűnik. Főleg, hogy némi alkudozással lesz az úgy 45 is. Ezt pedig bátran megadhatod érte, ennyit, de inkább többet mindig meg fog érni, tehát jó befektetés. És ha még tetszik is, hát mi kell több?
MESSERSCHMITT: Gúny és gonoszság egyvelege lengi át legutóbbi hozzászólásaidat. Jól van, de tájékoztatásodul közlöm, hogy éppen homokfúvással érdesítem a rettegett végbélszondát, és egyszersmind átmérőjét is felbővítettem uncum-funcum nyolc centiméterre. Új neve is van: KABINROLLER FREEZER. Reszkess!!
REGULATOR: Amit láttál, az egy korabeli, feltehetően barokk asztali vagy utazóóra óra volt. Ezek még jellemzően kanálbillegős, de mindenképpen orsójáratú darabok voltak. Nézd meg a lapom óratörténeti részén a jó öreg Zech féle órát, összességében valami effélét láthattál. Igen ritka madár már az ilyen, meg kell becsülni!
regulateur:
Mi az a terabite, sok-sok milliárdnyi harapás? Amúgy mit értesz zene maradványán? Szétszórt kottafejek? Én nem tudom mi lehet ez az óra, még gótikus latrinaórát se láttam. Viszont APT biztos tudja, neki még kakasos meg palacsintasütőórája is van.
harpoon: egy hete láttam a PECSA mellett arany tokos, hibátlan Zenithet 110-ért. Két srác kínálta, akik a tangón rendszeresen árulnak ( én már vettem tőlük ezüstöt, az rendben volt). esetleg érdemes még nézegetned.
egy kérdés a nagytudásúakhoz (sajnos nem tudok terabite-nyi képeket belinkelni)
láttam egy régiségboltban egy órát, melyhez hasonlóval sem nagyon találkoztam még.
Egy kb 10 cm átmérőjű és kb 6 cm magas réz henger (leginkább a kisebb méretű régi melegítős konzervdobozra hasonlít), zsebóra szerű, de brutális füllel. A teteje felnyitható, egy kisebb körben van a számlap, római szám, csak nagymutató, felette elforgatható kereszt (védőrács?). Körülötte valami zene maradványa. Az egész a gótikus laternaórák hangulatát idézi, de a kidolgozási inkább ipari és a robosztussága is "ipari" felhasználásra utal. Lámagyújtogató zsebórája? A szerkezetét nem tudtuk megnézni, lefényképezni nem tudom. Van ötlet? Köszi