Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

lobo33 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 839
sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Fordító vagyok és a daewoo biztonsági övekről van egy szövegem. Nem tudjátok véletlenül, hogy mi a túrót jelent magyarul az, hogy "web locking retractor"? Úgy tűnik, hogy ezt a kifejezést csak a daewoo használja az öv-előfeszítéseknél. Előre is köszi!
koviprog Creative Commons License 2004.02.27 0 0 838
Üdv!

mephysto: élgyszíves ha vissza tudod nekem nyomozni, hogy mit is cseréltek ki a legfrissebb szervíznél azt nagyon megköszönném. Kedden viszem az autót, én is és akkor nekem is cserélik az alkatrészt azt mondták hogy az injektor-t is kicserélik lehetséges hogy az is okozhatja a jelenséget, de sz azért szólok hogy frissítsék a szoftver-t is! Amúgy te melyik szakszervízbe jársz mi a címük? Na jobbulást az autódnak remélem végre megszünik a szenvedésünk:-( Az autóval nekem sincs semmi bajom csak egy kis + ideget azért rak az emberbe a mindenkori szervízbe járkálás. Most mikor kint voltam Olaszországban láttam ott is kezdik vásárolni az autót, ez elég jó jel nem? :-))) Na legyetek jók és a KALOs legyen veletek!

Négyesi Creative Commons License 2004.02.27 0 0 837
Székesfehérváron
Előzmény: zsolt160matizos (836)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.02.27 0 0 836
Hol lesz a szervíz??
Előzmény: Négyesi (834)
Syl_18 Creative Commons License 2004.02.26 0 0 835
Üdvözlök mindenkit!
Immáron két és fél hete, én is újautó tulajdonosnak számítok! Egy kis Kalosénak!
Hát emberek, nagyon tudom sajnálni azokat akik nagyon pórul járnak az új kocsival, és naponta kell visszavinni a szervízbe, én azonban az ellenvéleményt képviselem. Két hét alatt nagyon a szivemhez nött!

Látogassatok el ide http://free.x3.hu/kalosfp/

Négyesi Creative Commons License 2004.02.26 0 0 834
De nem ám!!!
Én évente vagy 10-11000 ezernél cserélem.Meghálálja a motor.Castrol gtx magnatec 10w-40.
Előzmény: stones (833)
stones Creative Commons License 2004.02.26 0 0 833
Nem 30.000 km-nél van a szerviz ciklus, olajcsere?
Előzmény: Négyesi (831)
mephysto Creative Commons License 2004.02.26 0 0 832
Hali!
Én is ezzel küzdök, de talán most megtalálták a problémát. Az egyik hengernél valam kormosabb volt mint kéne (már nem emléxem a szaxerű megnevezésre), azt kicserélték és most (lekopogom) semmi.
Amúgy megint frissítettek rajta szoftvert. Állítólag a Daewoo bizonyos küszöbértékeket kitolt, mert igy elég sokszor jelez a rendszer rendelenes égést. Úgy látszik ez egy elég általános jelenség lehet.
Lambda csere nálam is volt, mert nem szabályozott úgy, ahogy kéne.
Én nem keseredem el, ettől függetlenül elégedett vagyok a géppel, szeretem. Sokat számít, hogy a szervíz ott van tölem 3 percre. Ja és amíg garanciába megy... belefér :)
Előzmény: koviprog (829)
Négyesi Creative Commons License 2004.02.25 0 0 831
Szia Koviprog!
Igazán sajnálom hogy ennyit kínlódsz az autóval.
Nekem 1.4-es 8 szelepes van semmi probléma 11 000 km megy mint a a golyó csak benzin bele.
Most akarom vinni az első olaj cserére.Ezt most azért írtam mert az utóbbi írások elég keserű hangulatúak voltak.Bízom benne hogy megoldódik a gondok minél előbb.
Üdv. Négyesi.
S.Zola Creative Commons License 2004.02.25 0 0 830
Lehet, hogy ez is eszi az olajat, mint az Opel Ecotec ?
koviprog Creative Commons License 2004.02.25 0 0 829
Halihó!

Egyszerűen nem hiszem el ami az autómmal történik:-( A szonda cseréje után is kigyulladt a check lámpa! Most viszem utoljára immáron 7-re szervízbe az autót ugyanis beszéltem a szalonigazgatóval é ha most sem javúl a dolog az autó cseréjét kérjük! Állítólag a hengerfedél kormosodott be belűlről és néha leválik a piszok és ezt égeti el a motor és ezért írja ki a rendellenes égést! Na csak ennyit akartam még! Remélem azért a következő találkozóra végre elmehetek hibátlan autóval!

zsolt160matizos Creative Commons License 2004.02.24 0 0 828
Rendszámtábla, átiratás (mivel a szalon az első tulaj), forgalmi, törzskártya, zöldkártya, stb...
Nekem 2 éve 30000.- volt, de ez függ a szalontól is, volt ahol több volt ez az ár, annó Pesten több volt mint itt Kaposváron, de ott is változó volt! A Pesti árakat a régi Matizklubos tagság elmondásai alapján tudom!
Előzmény: Grg (825)
koviprog Creative Commons License 2004.02.24 0 0 827
Halihó!

Kedves bajtársaim csak hogy ne legyen felhőtlen a kép, most érkeztem haza Olaszországból és hazafelé indúlva VELENCE kellős közepén ismét kigyulladt a check lámpa! Hazaértem 1800 km megtétele után alvás nálkűl egyből mentem a szervízbe, ahol most már az első LAMBDA szondát is cserélték, ugyanis erre hivatkozott a számítógép. Hát nem fura?! Az autóban jelenleg 7721 Km van, és a szondákat 30.000 km-ént kellene csak ellenőrizni. Na csak ennyit szerettem volna, amúgy az autó 140 km/h-ás tempóval simán kisuhant VELENCÉIG, és vissza!

Ui:. Áprislisban kerűlnek rá 15"-os Alessio felnik 195/50/15-ös gumikkal:-) A 155/70/13-as halj meg még ma gumik helyett!

firvald2 Creative Commons License 2004.02.19 0 0 826
Hali!

Segítsetek emberek!
Használt Daewoo Matizt keresek. A következő paraméterekkel: 2001-2002-es évjárat, lehetőleg 25.000 km alatt, elektromos ablak, központi zár, szervó (nem olyan lényeges, de jó lenne), cd-s autórádió. Természetesen sérülésmentes, szervízkönyves. Szín: mindegy, de ne legyen fehér.
Nos árban a következőket gondolom irányadónak. 1.350.000 Ft-ig, 500.000 Ft a többit pedig hitelből tudom vállalni. Ha van ilyen, vagy hasonló kérem jelezzétek.
Köszi!

Grg Creative Commons License 2004.02.18 0 0 825
Üdv!

Mit takar ez az "átadási költség"? Nekem nem rémlik ilyen az eddigi autóvételeinkkor (igaz nem én intéztem az anyagiakat).

Pumuckly Creative Commons License 2004.02.16 0 0 824
19ezer km-nél nekem is kigyulladt az légzsák visszajelző lámpa. Ma reggel vittem is szervízbe, de nem volt komoly a hiba. Ráraktak egy műszert, ami kijelezte, hogy a vezetőülésben lévő légzsákkal van gond. Kiderült, hogy kilazult egy csatlakozó az ülés alatt és ez okozta a jelenséget. Valamit piszkáltak rajta és azt mondták, ha ismét kigyullad a checklámpa, megrendelik és kicserélik a csatlakozót.
mephysto Creative Commons License 2004.02.12 0 0 823
Üdv!
Check megint megmutatta magát, söt néha villog is... Reggel 7re megyek szervízbe, majd kiderül, hogy az új EGR zsonglörködik e, vagy valami más...
Sarkany Creative Commons License 2004.02.03 0 0 822
De miért csak az 1,2-esnél?
Sem az 1,4-es Lanosomnál, sem most, az SX 1,4 16V-nél ilyen problémám nem volt...
Előzmény: S.Zola (820)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.02.03 0 0 821
Esti Daewoo chat, katt ide!
Nickname bár mi
Channel #daewoo
aztán katt a logi-ra!
Este 8 után szokott leni pár ember! Proxi mögül is müxik!
S.Zola Creative Commons License 2004.02.03 0 0 820
Opel-örökség. Ecotec. Sose lesz jó. Ki kell iktatni majd az EGR-szelepet.
Előzmény: koviprog (818)
mephysto Creative Commons License 2004.02.03 0 0 819
1.2 Kalos, vásárlás: 2003. május
1. check lámpa ~1700km
2. check lámpa ~2100km

Mindkettő EGR szelepel, mindkét alkalommal lenullázták. Garanciális csere ~2200km-nél (EGR + szofver), most ~3000km-nél vagyok és semmi probléma...

Ne is legyen :)

Előzmény: koviprog (818)
koviprog Creative Commons License 2004.02.03 0 0 818
Üdv! Kérdésem lenne az itt jelenlévő Daewoo Kalos 1.2s KALOS tulajdonosaihoz. A következő javításon esett át az autó 5130 km-nél! A CHECK ENGINE lámpa folyamatosan kigyulladt és nem írta ki konkrétan mi a baj! RENDELENNES ÉGÉSI FOLYAMAT, erre azt mondták bármi lehet, mire harmadszorra vittem kicserélték az EGR szelepet és most várom a hatást! 2 hét múlva megyek ki VELENCÉBE nem szeretném az olasz autópályán hagyni az autót!:-( Ha valakinek volt még ilyen vagy ehez hasonló problémája az autójával, az írja már meg nekem, hogy hány kilométernél következett be és az autó vásárlási idejét is. KÖSZÖNÖM. (koviprog@axelero.hu)
zsolt160matizos Creative Commons License 2004.02.01 0 0 817
"Azt tudom, hogy 66 ezer HUF volt az átadás költsége." Nekem lassan két éve 40'000.- Ft volt.
"Mit takar? Hát amit a rendőr is kér: elakadásjelző háromszög, izzókészlet, mentődoboz. Mi kaptunk még egy vontatókötelet és egy autómosó-szivacsot is hozzá, egy zöld Daewoo Óbuda feliratú táskában." Ez elméletileg a te beszerzésedhez tartozik, nem az autó tartozéka, de normális szalonokban "grátiszként" adják!
"Aztán dícsérte a fűtést " A Daewook fűtéseét mindenki dicséri, a Matyiban is nagyon jó a fűtés!
"Majd ŐK veszekszenek rajta! :o))) " Ezek után biztosan! :oD
Előzmény: twk004 (816)
twk004 Creative Commons License 2004.02.01 0 0 816
Üdv, Zsolt!

Nem lesz veszekedés, mert kb. 15 kilométerre lakunk egymástól... :o)))

Lehet, hogy nekünk (illetve az anyukámnak) is fizetni kellett a tartozékokért. Az anyagi részét nem én intéztem. Azt tudom, hogy 66 ezer HUF volt az átadás költsége. Ebbe belefér már a kötelező tartozék-garnitúra is... :o)

Mit takar? Hát amit a rendőr is kér: elakadásjelző háromszög, izzókészlet, mentődoboz. Mi kaptunk még egy vontatókötelet és egy autómosó-szivacsot is hozzá, egy zöld Daewoo Óbuda feliratú táskában. Hogy ez egyéni figyelmesség, vagy felszámították, azt nem tudom. A váltózár fizetős volt (sajnos nem én alkudoztam, kisírtam volna ingyen szerintem...), meg a rádió is.

Mellesleg: elvittem tankolni a héten a kocsit, és velem tartott a feleségem is. Aki nem akarta vezetni, mikor az átvétel másnapján visszavittem a tulajnak. Inkább jött a Wartburggal... No, beült, és elámult: "Te, ez milyen nagy belül!", mire én: "Hehe! Bedőltél Te is a trükknek! Nem is olyan nagy, csak a bőséges fejtér miatt érzed úgy...". :o))) Aztán dícsérte a fűtést (a jó öreg zweitakt csak menet közben fűt, állóhelyben nem szokása...), meg úgy általában az egészet. Majd ŐK veszekszenek rajta! :o)))

twk004

U.I.: Ja, és sikerült elvinnem mindkét kulcsát szegény Kalóznak! Az "éles" kulcs a tankolás után a zsebemben felejtődött, majd miután nem jó helyre sikerült beparkolni, így megkaptam a pótkulcsot is ("majd visszaadod, most már ne gyere vissza vele, csak állj át ODA" felkiáltással). Másnap, mikor munkába kellett volna vele indulni, minden kiderült ... :o)

Előzmény: zsolt160matizos (809)
Négyesi Creative Commons License 2004.01.31 0 0 815
Nem érdekel benneteket hogy szintetikus vagy ásványi,milyen teljesítmény szintű,milyen viszkozitasi fokazatú?Ezek mind a motor élettartamát és a teljesíményét nagyban befolyásolják.Bocs, ha úgy tünik hogy észt osztogatok.Sajnos nagyon sok vissza élést olvastam olaj cserék alkalmával.
üdv Négyesi.
ChristianID Creative Commons License 2004.01.31 0 0 814
Sziasztok!

Én is túl vagyok az egyéves szervízen...nekem 20 volt, ebbe olaj (Castrol),olajszűrő,légszűrőcsere fért bele, valamint szilikonnal befújták a zsanérokat...

egyébként végig ott voltam, szerintem elég lelkiismeretesen átnézték...meg voltam velük elégedve...

Chris

Sarkany Creative Commons License 2004.01.31 0 0 813
"kb. 17e HUF volt a 15000-es szervíz"

Az összeg teljesen normális. Én is ennyit fizettem, amikor a Lanos ennyi idős volt. A Kalossal még nem voltam 15000-es szervízen...

Előzmény: Pumuckly (812)
Pumuckly Creative Commons License 2004.01.31 0 0 812
Valami Opeles gyári olajat. Nekem a színe nem tetszett, mert nem volt teljesen világos aranysárga. De azért beletöltettem. Mikor újonnan átvettem, szinte nem is lehetett látni az olajat. Először meg is lepődtem, hogy nem raktak bele :)
És kb. 17e HUF volt a 15000-es szervíz.
Előzmény: Négyesi (811)
Négyesi Creative Commons License 2004.01.30 0 0 811
Köszi Pumuckly!
Valószínüleg oda viszem a Kalost.Ők milyen olajat töltenek a motorba?
Szia Négyesi.
Előzmény: Pumuckly (810)
Pumuckly Creative Commons License 2004.01.30 0 0 810
Daewoo Fehérvár
Márkakereskedés és szervíz
8000 Székesfehérvár, Szt. Flórián krt. 4.
(Ez a Szfvári elkerülőn van)
T:22-516-250
F:22-516-259
Mellette van az opel kereskedés és szervíz is.
+ közelben van egy olcsó Total kút (-10 Ft).

Csak arra gondoltam, nehogy véletlenül kiszámlázzák az olajat is. Egyébként nagyon rendesek. De ha szólsz az elején, akkor csak olajszűröt cserélnek, kitisztítják a légszűrőt és töltenek bele ablakmosót. Nekem kb. 1 óra alatt megcsinálták.

Előzmény: Négyesi (805)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!