Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 161
Igazán nem smúzolásból, de ezt a hsz-edet elmentettem, és alkalmanként, amikor nagyon aktuális, idézni fogom... Ha nincs ellene kifogásod.
Előzmény: Geyza (154)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 160
Túlképpen nincs vita közöttünk. Illetve egyben, a kilencvenes évek elején nem volt az eleve elrendeltetett, hogy a szadi baloldali párt legyen. Hogy most az, abban nincs vita.
Előzmény: Libera nos, Domine! (146)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 159
Én nem így gondolom, nem volt eleve elrendeltetett a szadi baloldalisága.
A tömegigény sem erre irányult, ezért volt nagy párt a szadi, és ezért választották elnökké Tölgyessyt. A kemény mag persze balos volt mindig, ebben igazatok van, hisz a balfordulatot is ők vezényelték le. Valszeg az okosabbak már ekkor rájöttek a szadi balliberális párt, de a hülyébbeknek -mint pl. nekem:-)- csak 94 után esett le a tantusz.

A liberális alternatíva létezésének időszakában a fidesz valszeg semleges volt, nem volt jobbos vagy balos. Az igazi feszültség máshonnan eredeztethető szvsz, hisz még a szavazók is úgy tekintettek rá, mint a szadi -nem hivatalos- ifjusági szervezetére.
De már akkor sokkal jobb politikai helyzetfelismerés jellemezte őket, hisz a megüresedő jobboldal pozicióját rekordidő alatt foglalta el. Ez benne volt a szadiban is, hogy mégsem ő lett a nagy jobbközép párt nálunk, az egyértelműen az alapítók sara, túl dogmatikusak, és balosak voltak ehhez. *

* bár lehet, most igazságtalan vagyok velük. Egy alapvetően balos gárda mi a francért erőszakolná meg önmagát, mégha hatalmas politikai hozadáka volna is ennek?
Előzmény: gozzano (141)
gozzano Creative Commons License 2006.11.25 0 0 158
mi a különbség?
Előzmény: weress (156)
weress Creative Commons License 2006.11.25 0 0 156
A találat nem feltételezés.
Előzmény: gozzano (151)
Geyza Creative Commons License 2006.11.25 0 0 154

OFF

Annyiszor voltam már fidesznáci, klerikális, stb., hogy egy kis lezsidózás kimondottan üdítő!

Mutatja, hogy alaptételem helyes: a politikabuziság alapvetően idióta dolog és az ész ill. a hülyeség egyaránt teljesen pártfüggetlen!

Előzmény: Törölt nick (150)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 152
Megint igazad van        :)    
Előzmény: Geyza (147)
gozzano Creative Commons License 2006.11.25 0 0 151

dehogynem:

volt korábban egy a betűvel kezdődő nicked? Mer' az a feltűnően hasonló stílusú nick, viszont az volt önkormányzati képviselő. Ő le is lepleződött, Hell István emberjogi harcos, önkormányzati képviselő, SZDSZ-es politikus,

Előzmény: weress (149)
weress Creative Commons License 2006.11.25 0 0 149
Nem találgatta.
Előzmény: gozzano (145)
Geyza Creative Commons License 2006.11.25 0 0 147

Egyetlen megoldás: ignorálás.

Üdv:

Geyza

Előzmény: Törölt nick (142)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.11.25 0 0 146
Szerintem az SZDSZ mindig is baloldali liberális párt volt. De megengedem, hogy te másnak tekintsd. A Magyar Kommunista Munkáspárt például jobboldali pártnak tekinti az MSZP-t is, a MIÉP meg balliberálisnak a Fideszt. Ízlés ésértékrend dolga. Én azért vagyok SZDSZ-szavazó, mert baloldalinak (is) tartom és tartottam az SZDSZ-t.
Előzmény: Törölt nick (139)
gozzano Creative Commons License 2006.11.25 0 0 145

ha letagadja, helyesen teszi. neked nincs jogod senkinek a kilétét találgatni, aki anonim akar ide irni.

Előzmény: mos (128)
weress Creative Commons License 2006.11.25 0 0 144

Mint liberális, megengedhetnéd nekem, hogy azt képzeljek, amit akarok! Amit meg képzelek, had irjam le!

Vagy eddig nem terjed a liberalizmusotok? Igazi szadeszbőlélőnek tűnsz.

Előzmény: Törölt nick (142)
weress Creative Commons License 2006.11.25 0 0 143

Egyébként, a helyes (intelligens) kérdés ilyenkor: Hogy bukhattam volna meg, ha nem lehet amit mondasz?

Előzmény: Libera nos, Domine! (129)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 142
Geyzát légyszíves hagyd ki ebből. És hogy jössz ahhoz, hogy bárki magyarságát kétségbevond?!
Előzmény: weress (138)
gozzano Creative Commons License 2006.11.25 0 0 141

asszem a baloldaliság és a jobboldaliság kétféle értelmezése miatt elbeszélünk egymás mellett...

én az elvi szintről beszélek, te meg arról, hogy kivel köt szövetséget. te a balra fordulaton azt érted, hogy az MSZP-vel koaliciót kötött.

szerintem nem is volt ilyen alternativa. az SZDSZ és a Fidesz vezetők gondolkodásmódja szerintem nagyon messze van egymástól és ez már 93-94-ben is igy volt...

az MSZP bizonyos részének a gondolkodásmódja viszont nagyon közel áll az SZDSZ-hez.

az SZDSZ szerintem most van a helyén. az liberális gondolkodásmód, melyet alapitói képviselnek egy kisebbségi álláspont. csak a demokrácia kialakulatlansága miatt szavaztak 90-ben és 94-ben 20% körül az SZDSZ-re.

Előzmény: Törölt nick (124)
weress Creative Commons License 2006.11.25 0 0 140
Teljesen igaza van. Aki megbukik, az húzódjon háttérbe! Persze neki nem európai az értékrendje, lehet, hogy mégsem ugyanarra gondoltatok?
Előzmény: Libera nos, Domine! (137)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 139
Nem értem ez miben cáfol engem. 90 után a legnagyobb ellenzéki párt nem volt baloldali. Pont. És ez attól független, hogy mit dekralálnak magukról egy korábbi időpontban, illetve mit állít utólag magáról. A papír sokmindent elbir.
Előzmény: Libera nos, Domine! (118)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.11.25 0 0 137
Lehet, hogy igazad van.
Előzmény: Geyza (133)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 134
amely baloldali, tehát a privatizáció vagy általában a magántulajdon ellen irányulna,

Lehet hogy újat mondok, de még fideszes körökben sem vélekednek úgy: baloldali=kommunista.
Felvetésed csak ilyen összefüggés esetén állná meg a helyét.
Előzmény: Törölt nick (114)
Geyza Creative Commons License 2006.11.25 0 0 133

Legfeljebb vizsgán történhetett, mert itt legfeljebb lebukni lehet:-)))

Egyébként hülyeség ez a "lebuktál", stb.

Az ilyen hülye felcsattanásokra nem is kellene reagáni szvsz.

Előzmény: Libera nos, Domine! (129)
figyelő Creative Commons License 2006.11.25 0 0 132
Akár te is lehetsz olyan!
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.11.25 0 0 131
Mondtam már, hogy nem vagyok képviselő. Mindegy, hogy ezt elhiszed vagy nem, de tény.
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.11.25 0 0 129
Mikor buktam meg?
Előzmény: weress (127)
mos Creative Commons License 2006.11.25 0 0 128
Nincs azzal bajom, ha valaki önkormányzati képviselő és a pénzért (is) csinálja, csak az zavar, ha valaki ezt szemrebenés nélkül letagadja. Volt már pár nick, aki lelepleződött itt ebben a tekintetben.
Előzmény: gozzano (125)
weress Creative Commons License 2006.11.25 0 0 127

Megint megbuktál? Szóval mégiscsak élsz az eszméből nem csak a párttagdíjat fizeted?

Miért hiszem, hogy jól láttam amikor ezt megkérdeztem tőled? Te meg miért is tagadtad? Megélhetési "liberális" vagy, ahogy először gondoltam.

Előzmény: Libera nos, Domine! (121)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2006.11.25 0 0 126
Hát... ha az Fidesz tüntetése volt (amit egyébként én nem zárok ki), amit a rendőrség szétvert, akkor a Fidesz tele van bűnözőkkel. És jól tette a rendőrség, hogy szétverte. De ez nem érinti azt a tüntetést (naggyűlést) az Astoriánál, ami békében végetért a rendőrök odaérkezése előtt egy órával.
Előzmény: Egy értelmiségi (108)
gozzano Creative Commons License 2006.11.25 0 0 125

nem értem, mi az hogy lelepleződött? mindenkinek joga van ide anonim irni.

ráadásul attól, hogy valaki egy párt képviselője nem okvetlenül elfogultabb, mint aki csak szimpatizáns.

ha ettől függne, hogy ki mennyire gyakran és elfogultan áll ki itt bizonyos pártok mellett, akkor arra kéne gyanakodnom, hogy a fórum tele van képviselőkkel:-)

Előzmény: mos (119)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.25 0 0 124
ennek semmi köze a jobb és baloldalisághoz...

Dehogy nem. Hisz pont ez a lényeg. Az SZDSZ balfordulata egyúttal megszüntette a magyar politikai élet egyik irányát. A "liberális alternatíva" 94-ben virtuálisan ki lett végezve. A szadi balra, a fidesz jobbra ment el. Azóta kétosztatú a magyar politikai élet, hiába létezik több párt a két nagy mellett. Ezek csak segéderők, de azóta fel sem merül senkiben egy külön liberális volna önálló léte. És ez nem véletlen.
Előzmény: gozzano (105)
Geyza Creative Commons License 2006.11.25 0 0 123

A bal- és jobboldalra való felosztás szvsz már teljesen elavult és értelmetlen.

Külön-külön kell nézni, hogy egy párt hogy viszonyul

a magántulajdonhoz,

demokráciához,

emberi jogokhoz,

környezetvédelemhez,

egyházakhoz,

hazafisághoz,

Európai Unióhoz,

stb. stb.

és az alapján kell dönteni (vagy el se menni választani), hogy a számodra fontos kérdésben melyik képvisel helyes és hiteles álláspontot.

És persze a szimbolikus handabandázást nem kellene annyira figyelembe venni, mint a lényeges tetteket!

Előzmény: Törölt nick (114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!