MESSERSCHMITT: Nem tagadtad meg magad, úgy megdícsérted a JLC-t, hogy arról koldult! No sebaj, jön majd a FREEZER!... A werkeket meg mind megvizitáltam, már a korábban leírtakat is erre bátorkodtam építeni! Amúgy a - számomra - legszebbnek tűnő werkek a régi Longinesekben vannak. Ez természetesen nem egy abszolút minőségi mutató, de az összképük nekem nagyon tetszik!
Messerschmitt: Tegnap este tourbillon játékot játszottam, letettem az órámat a földre és körbe-körbe forogtam. A végére egész elszédültem. Az FC-t meg kérlek ne ajánld, mert újra elkapom a bárányhimlőt!
Szegény APT:
Pont kifogtál egy olyan Memovoxot, amin bordázott(!) arany lünetta van? Úgy néz ki, mint egy Rolex President (boaaaaa...)! ;))))) Kár érte, pedig jó kis felhúzós 911-es werk van benne, nyammm... Most gondolom beröffentetted a Freezer motorját, mi? :) Sajnos nem tudtam megállni... A kalapácsos automatáról jut eszembe, hogy pénteken megláttam egy Memovoxot a Walther kirakatában, sajnos az is az. Viszont Walther Úr nem olvasott semmit, mikor beléptem... ???
Apropó, most hogy már van IWC-d, JLC-d, Pateked, Omegád, Rolexed a '40-60-as évekből, a lupéd alá vonhatnád a werkjeiket alaposabban, és összehasonlíthatnád a kidolgozottságukat...
BIGBOSS: Én maximum 100-ig mennék el, feltéve, hogy tényleg nagyon szép az az Omega. A plexiüveg természetes egy ilyen korú óránál, és ugyan ki lehet cserélni, de minek? A domború zafír elég drága dolog, nem is biztos, hogy meg tudják oldani. A kristályüveg nem gond, de a mai edzett plexik felületi keménysége csaknem ugyanolyan nagy, mint az üvegé, viszont vagy tízszer rugalmasabbak. Sokkal jobban védik az órát, és ha mégis összekarcolódnak, akkor maximum egy ezresért bárhol kicserélik. Kár szerintem bolygatni!
UNBORN: Előfordulnak régi Langendorfok (nekem is van egy cilinderes öreg karórám tőlük, de helyrehozhatatlanul ramaty, így nem is tettem közszemlére). Alsó-középkategóriás gyártó volt, a század derekán "felszívódott".
GLASHÜETTE: Az IWC tourbillonjai már csak ilyenek. De 52 KEuróért a 7-es buszt is megveheted, és megtöltheted fizetett tapsoncokkal, akik ünneplik az órádat - bármilyen is legyen az....
MÁS: Frissítgettem a már elkészült dolgokkal. Messerschmitt: a JLC Memovox mellett van egy öreg kalapácsos Omega automata is, ez ugyan nem egészen olyan, mint amilyenre TE vágysz, de remélem elnyeri tetszésedet!
UlrichRudenz: Hát 52.000 Euróért kicsit meleg az IWC tourbillon, amiről nem is látni, hogy az, csak ráírták. Este lefekvés előtt a hátlapoldalon megtekinthető. 52.000-ért legyen már kivágva az a tourbillon, hadd polgárpukkasszam vele a 7-es busz törzsközönségét!
Oyster: A Heuer tényleg szép, de úgy vagyok vele mint az amerikai autóval: nagyon! tetszik, de nem használnám.Egyébkén az óra stílusa is arra emlékeztet.
Langendorf ?
Hallottatok már erről a márkáról?
Én vettem egyet 5000-ért:-)
Érdekes hullámos mutatója van (zsebóra) század eleji lehet.
Szóval ki Ő , mi lett a márkával?(euro lett helyette is?)
Uraim! Tudom, hogy latatlanban nagyon nehez valaszolni, de: mennyiert szabad megvenni egy 1971-es Omega Constellationt, azt a tipust, amelyiknek a tokja szinte "beleolvad" a fem karcsatba? Az ora - allitolag - teljesen uj, abszolute karcmentes, minden certifikatja, doboza megvan. Letezik-e az, hogy ez az ora gyarilag plexiuveges? Es ha igen, ki lehet-e cserelni a plexiuveget kristalyuvegre? Koszonet a hozzaertoknek!
KUONI PÁSZTOR: Mi az hogy! A magára valamit adó, kifejezetten órákat áruló urak kérésre önként előhalásszák a nyitókést. Komolyabb daraboknál (értsd 15-20eFt fölött) természetes elvárás a "nőgyógyászati vizit" lehetősége. Bár szerszámmal nagyon gyéren vannak felszerelve, ami van, az is rémes szokott lenni, ezért toknyitót célszerű vinni magaddal!
TE_O: Általában igen, a legfinomabb, 1-es fokozatú olaj csak az egész pici (női) werkek gátszerkezetéhez szokott kívántos lenni. Nagyobb órákhoz, zsebórához esetleg már túl könnyű a 2-es olaj, ott használható nehezebb, vagy könnyebb műszerolaj is. De a gátszerkezethez itt is 2-est használok. Persze ez sokszor kompromisszum, de valójában szinte biztosan meg fog felelni (és sokkal jobb egy tiszta csapágy 2-es olajjal, mint egy koszos kenetlenül!). A nagy féllengésszámú werkekhez (28800-36000) sokszor speciális, könnyebb olaj, de legalábbis 1-es kell, de kezdetben nem valószínű, hogy valaki egy El-Primeron, vagy jobb Longines-en kezd gyakorolni. Egy jó öreg Pobeda számára meg a tisztítás és a 2-es olaj maga a nirvána! Rugóhoz én műszerolajat, nagyobb darabokhoz finom zsírt használok.
OYSTER: Ühüm. Pompás ez a HEUER, de valahogy nem tudnám rávenni magam a hordására... De sebaj, ezért jó, hogy másoknak más az ízlése, így Ő is tetszeni fog valakinek!
J B: Mi ez a tolerálhatatlan pongyolaság? Mi az hogy "fennséges padisah"? Szerénységem szabatos megszólítása: FÉNYESSÉGES TEKINTETŰ PADISAH! Az eltévelyedőkre pediglen lesújt haragom eszköze, a KABINROLLER FREEZER!! ;))))))))
URAIM! Úgy hiszem byron007 az alanti üzenetével volt olyan kedves és felhívta a figyelmünket arra ami a miénket elkerülte, nevezetesen, hogy az alapító Ruppynak hála:
Folyt.:
No, meg az is érdekes, hogy ezeket kint többnyire Cal.11-esként kínálják. Érzékeltetve a legeredetibb automata kronográf mivoltot. Pedig rengeteg HEUER a továbbfejlesztett Cal.12-vel készült. Már egy év után is.
Ilyenek ismeretében szerintem kár megjeleníteni egy ilyen képet az eladó darabról :
Nekem itt pont ez nem derül ki pontosan…
Csak nem ez az a fazon, ami „bejön” ?
Végre sikerült egy ilyen Silverstone-t is látnom. A tegnapelőtti linken. Meg az is feltűnt, hogy meglehetősen megkérik az árát.
Ezt egyébként én meglehetősen olyan fazonúként értékeltem, ami manapság már kevésbé viselhető mindennaposan.
Amit pedig emlegettem Autavia-t, annak a kiköpött mása, párja pedig itten vagyon. Ezen is látszik ám a hetvenes évek világa...
Azonban a kinti 875 $ helyett a fele alatt elérhető volt a közelmúltban.
Az még elgondolkoztatott, hogy ha manapság a Carrera mellett nem a Monaco jelent volna meg a re-edition sorozatban, hanem ez, úgy valószínűleg jelentősen többe kerülne egy ilyen régi darab.
Sziasztok! Ajánlanám figyelmetekbe a Polgár Galériában (Váci utca 11b) lévő órakiállítást. Bár az órák nagy része fali illetve kandallóóra, azért van egy pár szép régi és új karóra is. Zenith Primero-ból is van egy pár igen szép darab, de ki van állítva az IWC Tourbillon-os, holdfázisos órája is ami egyszerűen gyönyörű.
Üdv
glashuette:
Te akartad, majd a népharag elsöpör. Érdemes megjegyezni, hogy a Lange pl. az IWC-hez és a JLC-hez hasonlóan egy bonyolultabb holdnaptár-mechanizmust használ, ami több mint 122 évenként tér el egy nappal a holdnaptártól (az átlag 59 fogas holdnaptár-mechanikák 33 hónaponként hoznak össze 1 napot).
OYSTER: Pontosan nem emlékszem de a Vörösmarty tér felé haladva a Petőfi S. u. bal oldalán van, közvetlenül egy sarkon a jobb oldalon és ha jól rémlik nem is keresztutcánál hanem talán egy mélygarázs lejáró vagy valami a P.S. utca síkjánál beljebb épített épület van kicsit beljebb!? Az órásbolt (kb. Citizen a kategória!) bejárata pont a sarkon van, beljebb, a kirakata mellett meg úgy emlékszem mintha korlát lenne. Ez alapján meg kell találnod! Ez egy egyszerübb de tetszetős kivitelü zár, viszont olcsó.
APT: Fennséges Padisah! E részletes tájékoztatódnak azt hiszem többen is nagy hasznát fogjuk venni! Aztán utána jelentkezünk a POEN-nál, hogy rakják helyre a dolgokat :o) Orosz Gábor, aki számomra szintén Padisah, egyszer megjegyezte az Óra Magazinban a szerkezetekről szóló cikkében, hogy reméli ennek hatására nem fog emelkedni az órás csavarhúzók és nagyítók forgalma. Végeredményben lehet, hogy mindezek hatására az ő szervízük forgalma fog jócskán felívelni! :o)
Koszonom szepen a hasznosabbnal hasznosabb tanacsokat. Remelem majus elsejet mar hasznosan fogom tudni tolteni, felteve ha a bolhan hozzajutok valami nagyszeru darabhoz...