Keresés

Részletes keresés

APT Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5354
P126FUN: Tipikus női mentalitás! Az én oldalbordám is a csillogóra ugrik, de már a lányaim (ici-picik még) is gyémánttal kivert aranyórára áhítoznak... De azért nem reménytelen a helyzet, egyszer érdemes megmutatni az asszonykának egy tisztességes régi mechanikus óra (pl: a Stowa ;)) ) szép, díszített szerkezetét, és mellétenni egy Citizen jellegű kvarcot kinyitva, hadd csodálja meg a gagyi Miyota műanyag werket. Ezek után általában büszkébbek lesznek a mechanikusra..
Amúgy valóban építi a Bulova és a Sector az órádban levő werket óráiba, de azért ezek csak az olcsóbb darabjaiban fordulnak elő. A "drágább" (eleve nem számít egyik sem prémium gyártónak) óráikban ETÁ-k ketyegnek. De ez ne zavarjon, nagyon tisztességes ez a mechanika, "belépő" mechanikus órának tökéletesen megfelel. Ha később kellően megfertőződsz óragyűjtési mizériával, úgyis szaporítod a kollekciót! ;-)

IDŐMÉRŐ: Bocsáss meg, de én is a helyesírás csiszolgatását javasolnám, az egyszerűség kedvéért ellenőriztesd le a kész szöveget a WinWord helyesírásellenőrzőjével, komolyabb baki akkor már feltehetően nem marad benne. Amúgy tetszenek a képek, az menyasszonyod kis oszlopos vizsgaórája pedig nagyon szép munka! Közelebbi képeket is szívesen látnék róla!

GLASHUETTE: Igazolva érzem régi pampogásom, miszerint nem mind arany, ami fénylik! Sajnos a Lange - szerintem - nem teljesen jó úton jár. Az órái fantasztikusak, de a csodálatos kidolgozás nem párosul megfelelő gépesítettséggel, és feltehetően nem egyenletes a minőség. Engem például zavar a funkció nélkül is csavaros billegő, mert ez például szinte biztos, hogy ront a pontosságon. Egy sima billegő Breguet rugóval alighanem sokat javítana a minőségen (tudom, optikailag meg rontana)! Másrészt a Lange konstrukciói amolyan "Fradi" stílusú (mindent bele) dolgok, pl: a Sax-O-Mat tragikusan el van bonyolítva, teljesen felesleges műszaki nyakatekerések vannak benne, márpedig mérnökként felelősségem tudatában ki merem jelenteni, hogy bármilyen műszaki probléma megoldására a lehetséges legegyszerűbb konstrukció a legjobb konstrukció! A Lange féle kézzel beszerelt csavaros kőfoglalatok soha nem adnak olyan pontos megvezetést, mint amire a CNC szerszámgépekkel mart foglalatba precíziós préssel helyreillesztett kövek képesek, stb... Nem véletlenül kukacoskodtam anno, hogy a Lange minőségét szerintem egy kézzel finishelt ETA is eléri, sőt meghaladja (lásd pl: NOMOS, D&S, stb..)!
- A Chopard a tipikus példája annak, hogy mire képes a mai technológia, ha egy werket eleve maximálisan a gépi gyártás lehetőségeit kiaknázva terveznek, és a kézi munkát azokra a végbeállítási fázisokra használják, amelyek ténylegesen javítják a minőséget! Mellesleg emiatt Chopard árban is sokkal elérhetőbb.
- Másrészt tanulságos az, hogy új werkekről van szó, s az egy szál, már használt és koros Patek werk "kilóg" a sorból. Bizony jó lenne megmérni, 5-10 év múlva is ezeket a werkeket! A Chopard szoros illesztései lehet, hogy az olaj öregedtével és egy minimális kopás után már pár év elteltével is komolyabb eltéréseket mutatnának, míg a Patek felhasznált anyagai és minősége garantálják, hogy az óra fogja hozni a formáját évtizek, talán egy évszázad múlva is (a tesztben szereplő eredmények szerintem egyértelműen az öreg olajnak és némi szennyeződésnek tulajdoníthatóak). A Lange-ről inkább nem mondok semmit, mert annyira gondos a kidolgozás, és annyira jók az anyagok, hogy ezt a talán nem élvonalbeli, de a hétköznapi felhasználás igényeit kielégíteni tökéletesen képes pontosságot lehet, hogy időtlen időkig fogja hozni. De ezt senki nem tudja, a 8 éve újraindított Lange werkjeinek közük nincs a 45 előttiekhez, nincs tapasztalat, majd 100 év múlva megbeszéljük!
- Tapasztalatként általánosságban azt merném mondani, hogy egy óra minőségét én valójában csak egy öreg óránál bátorkodom megítélni. Új korában gyárilag beszabályozva majd' mindegyik óra jó, ami már ekkor sem az igazi, nos az spártai egyszerűséggel gagyinak titulálható! De a valóban jó minőségű óra évtizekek múlva is jó! És ezt öreg órákban matatva lehet legjobban megítélni. Hadd tegyek némi rangsorolást a saját régi óráimon szerzett tapasztalataim alapján:
- Talán a legjobbak a régi (45 előtti) kézifelhúzós minőségi werkek. Ezekben Breguet rugó, bimetál billegő van. Ütésbiztosítás nincs, ez sajnálatos, de ha vigyázunk az órára, akkor nem baj. Nagyon munkás a beszabályozásuk, de hidegben-melegben kiválóan működnek. Lazábbak a csapillesztések, és alacsonyabb a féllengésszám, így ezek a werkek általában napi 4-8 mp pontosságnál nem jobbak, de ezt a pontosságot az olaj öregedésétől függetlenül hozzák, de még "kiszáradva" is pontosan és megbízhatóan járnak. Ilyen az öreg Patek, IWC, Zenith, Longines (még nincs kinnt), de több más veretes darab is ilyennek minősül. A nem kompenzált billegőjű, de minőségi darabok ugyanezen tartósságot kissé rosszabb pontosság mellet hozzák.
A modern darabokból persze több maradt, és így nagyobb is a szórás, hisz az egész régi órákból eleve többnyire csak a jó minőségűek maradtak fenn.
- A 45 utáni eresztés legjobb darabjai a régi IWC-k, JLC-k, Rolexek, Longinesek. Ezek ma is teljesítik a gyári elvárásokat, említésre méltó kopások nincsenek. Nagyobb a féllengésszám, sokkal érzékenyebbek az olajokra. Frissen olajozva, gondosan beállítva kiváló értékeket mutatnak, de már egy fél évre letéve, nem használva, illik újra beszabályozni őket. Négy-öt évente muszáj kitisztítani, újraolajozni őket.
- Nekem viszont csalódás az Omega! Nem mintha rossz lenne, de a hírnevéhez mérten nem vagyok elragadtatva. Erősen elhasználódott, kopott werkek, az automatáknál a rotorok csapágyaival legtöbbször gond van, szinte nincs is kisebb-nagyobb javításra nem szoruló darab. Az én meglátásom szerint a régi Omegák minősége meg sem közelíti a JLC, IWC vagy Rolex által hozott minőséget, nem jobb, mint a minőségibb tömeggyártott werkek színvonala. Ugyanakkor meglepően sok ETA és AS kiváló állapotban van éltes kora ellenére. Ezek már a minőségi tömeggyártás termékei, nem véletlen, hogy gyártásban a 70-es évek után csak a valóban kiemelkedő minőségű egyedi werkek maradtak meg (azok sem mind), hiába gyönyörű egy bronz Omega 552-es automata, ha rosszabb, mint egy ETA 2892 (sok a baj az 552 automatikájával, még az egyszerűbbnek szánt 1022-es is megbízhatóbb, de annak meg a felhúzó-állítószerkezete szokott vacakolni)! Ugyanakkor rám nagyon jó benyomást tettek a Certina, a Marvin, a DOXA, GUB!! saját 50-es, 60-as évekbeli werkjei. Szinte mind megbízhatóan működnek, jó pontosságot hoznak, az elhasználódás minimális. Az ápolásra, olajzásra ezek is érzékenyek. (Az oroszokat meg már korábban kitárgyaltuk.)
- Más szint a sok olcsó, igénytelen, divatórába szánt pecekgátszerkezet, sík egyszerű svájcihorgony. Bár vannak meglepően stramm darabok, de a legtöbbnél érezhető, hogy amolyan "Swatchos" stílusban, pár éves, legfeljebb egy évtizedes élettartamra méretezték őket. Van ugyanakkor néhány (pl: EB) pecekgátszerkezet-típus, ahol a kopásokkal olyan jól számoltak, hogy az istennek sem akarnak kimúlni. Túl pontosnak nem nevezhetőek, de évtizedekig üzembiztosak voltak, ma is stabilan járnak.
- S végül egy kicsit más világ a nagy óraipari krach utáni eresztés. Ezek a mai werkek a CNC gépek szülöttei, pontosak, hihetetlenül jó, néha "hajókronométergyanús" mérési értékeket lehet velük produkálni, másodpercre pontosan beszabályozni őket, viszont nem tudni, hogy a nagy féllengésszám és a nagyon szoros illesztések elkerülhetetlen kis kopásai, az olaj öregedése pár évtized alatt mire vezet majd. Valószínűleg a ragyogó új állapotbeli értékeket nem fogják hozni, de a jobb darabok üzembiztos és megfelelően pontos járásra képesek lesznek évtizedek múlva is (hozzáromlanak a Langék minőségéhez ;-))) ).
- Hozzáteszem, hogy mindezek a saját tapasztalataimból leszűrt vélemények, s nyilván az egész óraipar csak egy szűk szegletére van rálátásom!

ORAGYUJTEMENY

fönök Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5353
Kösz! Nem csavaros, hanem van benne egy gumigyűrű. Hiába próbáltam bele nagyobbat, az nem segített. Attól félek, hogy belemegy a pára meg a kosz, és elrozsdál. Viszont így meg nem tudom hordani.
Előzmény: APT (5300)
p126fun Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5352
Egyébként Róla van szó:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Más. Az ÓRAGYŰJTEMÉNY-edben nézelődtem, mivel mégiscsak kellene az asszonynak is egy komoly időmérő szerkezet (például, hogy ne drágállja az enyémet, ugye). A STOWA-t nézegettük, csináltam a kedvet, hogy 70 éves, meg megélt háborút, stb., mire ő: "...és milyen szép piros bőrszíj!" Hát itt a szavam elakadt :(((
Ezek után, azt hiszem a Casio-ján fogok üveget cseréltetni. Tud valaki címet, ahol zafírt tesznek bele? Más sajnos nem bírja nála, ez ki van próbálva...

p126fun

Előzmény: APT (5344)
glashuette Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5351
micsike: Gyűjteni kellene még 2,5 millát hozzá, és egy egész klassz óra kikerekedhetne a történetből (márkát most azért se írok, hadd fúrja ki APT oldalát a kíváncsiság), de véleményem szerint mind2 óra meleg (árban mindenképp, a dolog technikai összetevőit tekintve pedig ismered a véleményem).
Ennyiért asszem Baume&Mercier-t vennék. (vagyis a Baume&Mercier féle tokozást választanám)
Előzmény: micsike (5332)
robicsek Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5350
idomero, van pár felesleges elválasztás, pl "Kikövetkez- tethető", így!, meg pár nagyon zavaró helyesírási hiba, pl.: "szivét","ki kel emelni ", "szabályozólyuknak ", (ez aranyos, csak szvsz nem ezt akartad írni:))"
Szerintem ha a pontosságról, precizitásról írsz, akkor ezen apróságok is fontosak.
Előzmény: idomero (5349)
idomero Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5349

Egy gyors javítás, a honlapon. Remélem most minden, jól működik. Ha most is találtok hibát, kérlek, jelezzétek.

te_o
Nem az opera a hiba.

glashuette Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5348
Messerschmitt: Úgy látszik, Parmigiani mesternek elsült a keze. Lécci homályosíts fel, hogy kell linket beszúrni, mert nem tudom. Hálás köszönetem előre is.

APT: Thanks a lot! Mit szól ehhez, mármint hogy Odets apó szerint a Patek, meg a Lange tesztben szereplő darabjai, fikusz líviuszok az 1.96 mellett???? Lehet, hogy ogyecc bácsi a Chopard fizetett bértollnoka? Elképzelhető?

Előzmény: Törölt nick (5310)
p126fun Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5347
Kedves APT, köszönöm az infót! Ezexerint ha jól értem, ugyanez a werk dolgozik a Bulovában ill. Sectorban? Mert mindkettőt nézegettem, főleg a Bulovát, de végül is Ő maradt...
Az mindenesetre biztató, hogy a hátlapba beütött sorozatszám 0967, ilyen kevés készült volna belőle?
A számlapon levő jelölések ill. a mutatók tríciumosak lehetnek? Bármennyi fény éri, nem világít erősebben, ugyanakkor egész éjjel jól leolvasható (ma hajnalban fél ötkor felébredtem, az időt onnan tudom, hogy ránéztem az órámra...).

Az enyémnek a hátlapja sajnos nem üveg. Vajon lehetne hozzá szerezni ill. ki lehet cserélni?

Üdv

p126fun

Előzmény: APT (5344)
te_o Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5346
Hali!

idomero!
Bar a kepeket nem tudtam nagyban megnezni, ebben lehet h. az Opera a hibas, majd raprobalok Explorerrel is. A kedvesed vizsgamunkaja viszont erdekes, ha jol tudom, a Jaegernek volt egy hasonlo kulseju darabja, uveghazban. Marmint ilyen, ahol mintegy vonalra "felfuzve", sorban vannak az egyes elemek.
Ja, es koszi, h. nem feledkeztel meg rolam! :)

te_o

Előzmény: idomero (5345)
idomero Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5345
Frissítettem a honlapomat. Végre megtudtam, oldani a képek feltételét. A Mónika vizsgamunkáját mindenki figyelmébe ajánlom. Kíváncsian várom véleményeiteket.
www.extra.hu/idomero

te_o
A napokban küldöm a levelet.
APT Creative Commons License 2002.05.01 0 0 5344
P126FUN: Találsz a 4421-es szám alatt egy általam elkövetett, eme óra körül forgó kis elemzést!

ÖCCSE: Mi az óra típusa? Egyfelől ki kellene deríteni, hogy tengely, vagy csapágyprobléma van-e? A csapágy nem lenne olyan nagy baj. A tengellyel az a baj, hogy régi órához - még márkáshoz is - ritkán van kész gyári tengely. S ha nincs, és törött, túlságosan kopott, akkor újat kell esztergálni. Erre kevesen hajlandóak. Kicsit "kalaposra" kopott tengellyel meg lehet csinálni, hogy felcsiszolják újra hengeresre, és a lyukaskövet szűkebbre cserélik. Ez jó eredményt ad (elvileg még növelheti is a pontosságot), de az elvékonyodó tengely miatt nagyobb lesz a törésveszély.

UNBORN: A réz számlapos óra általában ilyenre van festve. De az is előfordul, hogy a felpolírozott vörösrezet lakkozzák. Mindkét esetben le kell a lakkot (a festett jelekkel együtt...) tisztítani, újrafesteni-polírozni a számlapot, jelzések vissza, majd lakkozás. Ergo: házilag nem megy a dolog. De a szennyeződést fülpiszkálóval és mosogatószeres vízzel óvatosan jórészt le lehet tisztítani.

KUONI PÁSZTOR: Még annyival kiegészíteném a korábbiakat, hogy kis órák számára a kotyva keverésénél a kenőszappannál jobb eredményt adhat valami jó mosogatószer. A kenőszappant nagyon gondosan kell ugyanis kimosni tisztítás után az alkatrészekből, mert hajlamos jól odaragadni. Én amúgy ezek után még babonából benzinben is szoktam áztatni, bár ennek már különösebb jelentősége nincs. De még egyszer: a horgonyt és billegőt csak benzinben tisztítsd! A konyva oldja a kövek ragasztásánál használt sellakkot!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: öccse (5342)
öccse Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5343
Oyster!
Láttam én is őket,valóban nagyon szépek!Eléggé visszafogottak,hasonlítanak a régi Rolexekre,nekem különben is csak a régi fazonú Rolexek tetszenek.
Érdekes módon a linken csak 17 köves werkeket láttam,az enyém 21 köves.Számít ez valamit a minőségben,vagy csak beépítettek még 4 követ,hogy többet kérhessenek érte?
Előzmény: Törölt nick (5308)
öccse Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5342
APT!
Mibe kerül egy ilyen billegőtengely cseréje?Szívesen viselném az órát,de már eleget költöttem rá.Ütésbiztosítás nincs benne.
Előzmény: APT (5300)
Unborn Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5341
APT:
Láttam az óráid között réz számlaposat is.
Mivel lehet szebbé tenni?
Na nem a tiédet:-))

A cigány árusokról:
Hétvégén lattam pecsánál romáknál(bocsánat a szóhasználatért, csak a beazonosítás végett) nagyon szép női karórát (porcelán számlap, arany tok aminek eleje és hátulja is nyitható, római számok,felirat ami a típusra utal nem volt).Gyönyörű, talán 1900-as évek eleji, nem tudom de ha tényleg arany akkor sokszorosát éri. 25 000.-re tartotta , de ha feléért odaadja ahogy mondjátok, akkor v.melyikőtöket biztos érdekli.
Vasárnap volt kint az eladó, de ki tudja.
A Doxával kapcsolatban köszi a választ, a márkáról továbbra is várom mindenki infóját.
Köszi.

p126fun Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5340
De bizony, csak a tok más és a hátlap nem üveg, de a szerkezet minden bizonnyal megegyezik ugyanott van a billegőkerék is. Mondj valamit róla, kérlek! (DICSÉRD LÉCCI!:)))))

p126fun

APT Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5339
P126FUN: Így biztos nem! Még a típusát sem írtad meg! Viszont a leírásod alapján némi gynúm van. Nézd meg az alanti linken a gyűjteményemben a japán órák között a titán Citizent. Nem valami efféle a dolog?

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: p126fun (5338)
p126fun Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5338
Üdv a topicnak!

Svájci automata órára vágytam én is, aztán elcsábultam egy japán kedvéért... Mentségemre legyen mondva, gyönyörű. Titán-aranyozott bicolor, sötétkék számlappal, zafírüveg, és 7óránál a billegő látható. Szóval csodaszép.

Amikor a feleségemnek ecseteltem, hogy ezentúl szimbiózisban élek majd az órámmal (ugyebár én látom el Őt energiával, Ő pedig az időt közli velem, tehát kölcsönösen előnyös együttélés), hát akkor az asszonyt látni kellett volna... :)

Amiért a topikhoz fordulok, az az, hogy nézegettem a neten, de nem találtam semmit erről az óráról. Ki tud róla közelebbit? Szerkezet tartóssága, féllengésszám, meg ilyenek érdekelnének.

ELőre is köszi

p126fun

APT Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5337
SZUCSR: Is-is. Sajnos a megfelelő csapfuratátmérőjű mutatók sem mindig ülnek jól a helyükön, fontos a perem magassága, a külső átmérő is, és van, hogy túl vastag egy mutató. Egyszóval: csak ha odapróbáltad, akkor lehetsz biztos benne, hogy jó.
Előzmény: szucsr (5336)
szucsr Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5336
APT

De ettől még nem bizotos, hogy illenek az adott órához

Itt stilusbeli illeszkedesrol van szo, vagy mechanikairol?

Robi

Előzmény: APT (5333)
DINGO Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5335
oyster:

„Ugyanis az többnyire használtan került a páciens lábára, azonban egy szépen felújított, felköszörült fémtiszta darab ellen higiénés okokból senki nem ellenkezett� :-)”

nos ebben igazsagod vagyon. kulonbseget csak ott latok, hogy a spanyolcsizmat az ember nem onszantabol vette fel. innentol kezdve pedig akar tiltakozhatott is, nem volt jelentosege :-)

„Egyébként fogadd gratulációmat az új cipőhöz ! Akarom mondani új órához.”

köcike! :-)

Előzmény: Törölt nick (5307)
APT Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5334
MESSERSCHMITT: Nekem, mint KOZMOKREÁTOR OMNIPOTENSnek is lehetnek rossz napjaim. Egy különösen görbe éjszaka utáni fejfájós reggel selejt terméke manifesztálódott személyedben. Ezúton kérek az emberiségtől elnézést teremtői mivoltam eme eltévelyedésétől. De jóváteszem ám a csorbát!! Megy a FREEZER!!!!
Előzmény: Törölt nick (5331)
APT Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5333
TE_O, SZUCSR: Vannak általános mutatókészletek, a korábbiakban emlegetett üzletekben lehet venni ilyeneket. Paramétereik a belső átmérő és a hossz. De ettől még nem bizotos, hogy illenek az adott órához, venni ezer darabot, hogy valamelyik csak jól lesz, az meg százezres mulatság. Azt meg egyik helyen sem engedik meg, hogy vidd a werket, és próbálgasd a mutatókat. Szóval ha mindenképpen új kell, legjobb óráshoz vinni, ott van esély megfelelőt találni. Már nekem is van egy kis készletem bontott werkek mutatóiból, és nemegyszer sikerült is pótolnom velük a hiányzókat.

MESSERSCHMITT: Elkészült már a végrendelelet? Utolsókat ketyegi a FREEZER órája!!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: te_o (5330)
micsike Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5332
Sziasztok, az alábbi kérdés eldöntésében kérem a tanácsotokat, hogy melyik órát érdemesebb megvenni:
1, Breitling Cronomat bicolor, pilot csattal, vadi új, certifikát, papírok 580-ért
2, Omega Broad Arrow pár hónapos, papírok 700-ért

Egy haverom szeretné megvenni, mindkettő tetszik neki. Szerintem az Omega értékesebb szerkezetű, a Breitlinget korábban többször alaposan lehuztátok ( és egy 7750-es van benne ), mit tanácsoljak neki? Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5331
APT:
Te, mint KOZMOKREÁTOR OMNIPOTENS teremtetted az ilyen papucsállatkákat is, mint én. Magadra vess.

norver:
Én is ezt mondtam, ennek a JLC-nek annyi "bűne" van, hogy hasonlít a Rolexre. Mint órabuzi és mint Memovox rajongó jogot formálok a kritikára. A Freezerrel meg ne hősködj, mert rajtad is átgázol egy Kabinroller, mikor bambulsz az utcán :)))))

Előzmény: APT (5329)
te_o Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5330
kuoni pasztor!

Meg annyit a "feljaroshoz", hogy mivel sok erdekes oraja van, neha erdemes nala korulnezni. Csak affele felmeres szintjen. Meg ha valamit nagyon el akar adni. A ciganytol meg alkudd le legalabb a felere! :) (no azert nem a Rolexet, de a kommerszebb orakat neha meglepoen alacsony aron is odaadjak, csak visszajojjon mar a penzuk).

APT!
mutatocsere: csak markasabb darabokhoz vannak, vagy van altalanos mutatokeszlet is? Ezeket mi alapjan (belso meret?), mennyiert es hol lehet beszerezni?

te_o

Előzmény: kuoni pasztor (5327)
APT Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5329
NORVER: Azzal együtt megettem ám a dolgot! Pedig tényleg annyira Omega, hogy illett volna észrevennem. No de későn volt, meg minden... Viszont az ETA tényleg gyárt-gyártott a saját neve alatt is órákat, így a kérdés azért jogos volt.

MESSERSCHMITT: Pukkadj meg! A továbbiakban a KABINROLLER számomra legalacsonyabb létforma szinonímája lesz, valahol a szerves koacervátumok és az egysejtű véglények közötti szinten! ;))))))) (A FREEZEREN pedig már ketyeg a Gagarin-féle időzítőóra! Végrendelkezz!!)

KUONI PÁSZTOR: Nem szabad! Bemegy a tokba és tönkreteszi a számlapot! A szerkezetet tulajdonképpen nem kell tőle félteni, de a porcelán kivételével a szalmiákszesz kivégzi a számlapokat. Erős csavaros toknyitóval kell próbálkozni, esetleg finoman a csavarlazító szóba jöhet, de én attól is tartanék egy picit.

SZUCSR: A mutatót le-fel rakosgatni nem ügy, kell egy mutatólevevő fogó és kész. De jó új mutatót találni elég problémás, márkás órára meglepően drága is tud lenni. Viszont egyáltalán nem reménytelen újrafesteni a mutatókat, én ehhez egy fakockába szúrt gombostűre akasztom a rozsdátlanított, simára csiszolt mutatót, majd makettezőboltban beszerezhető tűhegyes makettező ecsettel és híg makettfestékkel lefestem. Teljesen jó végeredményt lehet produkálni.

ORAGYUJTEMENY

norver Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5328
APT : köszi, csak kíváncsiak voltunk.

te_o : én editáltam át, mert érdekelt a véleményetek. ( szegény O+A megjárta velem :-)

Messerschmitt : mi bajod van Neked azzal Memovoxal??? Igenis szép darab. Szegénynek annyi "bűne" van,hogy a lünettája hasonlít a Rolexre. De semmi egyéb. Mint órabuzi és mint Memovox rajongó is kikérem magunknak.
APT, építenél nekem is egy Freezert?

kuoni pasztor Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5327
Elore elnezest kerek a forum tagjaitol az amator es unalmas kerdeseimtol, ami raadasul nem is kapcsolodik szorosan a forum temajahoz...

[off]
APT: a kotyva-t lehet alkalmazni begyogyult csavaros hatlap meglazitasahoz, vagy hasznaljak csavarlazitot?

Az itt olvasottak teljesen raillenek a szinpadi feljaros sracra, es hanyagolom. Akkor inkabb megveszem a ciganytol az 'arany rolexet 150-ert' :)
[on]

k.p.

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5326
APT:
Nemcsak a lünetta, hanem az egész tok oysteres (szemből). Mindenesetre valóban érdekes darab, demonstrálja a JLC mélypontját designban. :))) Jöhet a Freezer! Habár épp mostanság láttam egy chronograph-jukat a '90-es évek elejéről, aminek a számlapja olyan volt, mint a Daytonáé, az se volt semmi! Szerencsére '95 után rájöttek, hogy a legjobb, ha önmagukat másolják...
Előzmény: APT (5318)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.30 0 0 5325
alexandrosz:
Szerintem ez egy ajándékóra, amit a baszk terrorszervezet feliratoztatott és az ügyfeleinek meg a tagjainak ad ajándékba.
Előzmény: alexandrosz (5322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!