B2B3 Trio ! Gratula a LIVE fellépésetekhez ! Magával ragadó az egész, Koós Réka kiválóan énekel, és Ti is stílusosan , ízesen kíséritek ! Nagyon jó hallgatni az egészet együtt !
Az XBLeft/mono vonalkimenete (minimális reverb-bel, V2/C2-vel) megy a wah pedálba, a pedálból a jel pedig a Pro-145-be. A Right (szintén a minimális reverb-bel, V2/C2-vel) vonalkiement pedig egyenesen a MS-ba. Ezt azért oldottam így meg, mert ha csak a Left/mono-t használnám (orgona->pedál->lezli') akkor eléggé vékonyka lenne a szund'. (Ez jellemző jelenség pedál nélkül is...) Úgyhogy kétféle jel megy a lezli'-be. Egy a wah-effektezetlen és egy a vonalszintű orgona.
De az effektezetlen direkt hangot küldöd rá a pedálra ugye? Mi lenne ha a fejhallgatókimenetről hajtanád meg a wah-t? Az A0-28 is marha nagy jelet ad ki magából, nem egy szokásos vonalszintűt.
Valóban, a vártnál orrhangúbb lett. Ok, egy wahpedálnak az a dolga, de nem ennyire. Gondolom az XB-ből a száraz, nyers hang megy a pedálba majd onnan a Pro145-be?
Más, kicsit túlzottnak tartom a hardvermárkák ennyire előretolását. Ordítanak mind a videóról, mind a videócímről. Én az előadóművészre helyezném a hangsúlyt, oszt' ha valaki kíváncsi mi szól, járjon utána. Úgy érdekesebb is.
A MS beépített, gyári mikrofonjait (+ a dobot a KORG-ból) rákötöttem egy kis Behringer keverőre és a keverőről, vonalban vettem fel a hangot a laptoppal. Ez lett a végeredmény...
Sajnos a videokamerák nagytöbbsége alkalmatlan az ilyen felvételek készítésére. Nem szeretik, ha nagyon hangos valami. Gondolom adtál az arcára a motion soundodnak:-) Ha normál emberi hang-hangerőre veszed a ládát, jobb lesz az eredmény szerintem. A laptopos webkamerás felvételnél is hasonló a helyzet.
***KONCERT*** B2B3 Trio feat az isteni Koós Réka 2009/05/14 Csütörtök (azaz MA) 20:30 Take5 Jazz Klub http://www.take5.hu http://www.rtlklub.hu/musorok/reggeli/videok/54918
Az Ekhós srácok újjáalakultak Keep Floyding néven. A drum'n'bass váltott.
A honlapjukon a három számból a középsőn -Mother- Viscound DB5 szól szimmetrizáló trafóval az igazi 122 lezlihez a MűPa-ban. 3 éve lehetett ezen vendéxereplésem.
A billentyűk keskenységét annyival egészíteném ki, hogy már régebben lemértük tolómérővel, hogy standard méretek vannak minden tipusnál. (gondolom vmi szabvány létezik rá, mert még a befőttes gumira is van, nemhogy az ilyen dolgokra...) Viszont a szerelési kialakításban, a 61 billentyűre vetített billenytűközök hézaga, csak 0.1mm-es eltéréssel véve is (0.1*60=6) azaz 6cm!!!!!!! különbséget ad! Belefoglalva hogy az eltérés nem lehet stabilan 0.1mm, hanem minimális határok között szórhat az érték, simán kijön az amit Tube mond, hogy egy teljes billentyűvel rövidebb a manual.
Másrészt azt se feledjük, hogy pl a billentyűsök, zongoristák nagyrésze a tipikus nőgyógyász ujjakkal kényelmesen elvan a billentyűkön, míg egy "bányász kezű" zenész már megint teljesen más technikára kényszerül. (ismerek is ilyet) Ettől eltekintve őket sem hallani nagyon panaszkodni, hogy pl "bakker nem vót elég jó a Steinway a koncerten, haza is kűttem a közönséget..." :)
Egy szó mint száz, mindent meg lehet szokni, a cipő ui. itt sosem lesz annyira szoros, hogy ne lehessen kibírni. De természetesen el lehet menni a cipőboltba másikat nézni... :)
Más: április 21-én kijött egy új Booker T lemez Potato Hole címmel. Túl rokkos.
Épp hallgatok egy Booker T-t. Na az is érdekes, nincs benne dobos, csak Booker T dobprogramjai. De csak érdekes. A fülnek borzasztó az a sok ritmizált fehérzaj.
A Doepfernek ugyanaz a Fatar waterfallja van mint a legtöbbnek. (DB3, NE, Hami) Az elég jó, csak egy kicsit kemény.
Nem a waterfall forma a leglényegesebb, hanem hogy a billentyűzet méretben, formában, mozgásban mennyire hasonlít az eredetihez.
A kínaiak élből kihagyhatóak, mert kisbillentyűsök. Csak prüntyögni jók. Egy jobb futamnál már észreveszi a kéz az apró mérethiányt is. A mozgása sem az igazi.
Hogy mellékeljem melyik típus is, beszúrtam volna a linkjét. De kivették a waterfallt a listából, legalábbis jelenleg nincs a listájukon. Lehet hogy eladták ezt a kínaiaknak???