Kapok egy szervíztávirányítót kölcsön egy barátomtól, egy speckó darab, az összes nem ugrókódos freki+kód benne van, és képes felismerni a készülékek kódját, frekijét. Ha ez bejön akkkor 10k bruttóért kapok egy vadi újat, ami azért mégiscsak barátságos összeg. És nem csak az állófűtéshez jó, hanem szinte bármihez.
Ja, a kütyü többi drótja ne zavarjon, a sárga a riasztó bemenete (kétféleképpen vezérelhet: vagy konstans +12V-ot kap és ha nem ennyi, akkor riaszt, vagy konstansan nincs áram alatt és +12-re riaszt), a másik kettőre külső kapcsolót, ill. külső LED-et tudsz kötni (fejből nem tudom, hogy melyik melyik).
Baxx.... Megírtam jó mélyen, erre elszállt a fórum. Jó szokásom szerint CtrlC-vel vágólapra tettem, de mire lett fórumom, valami hülyeséget beCtrlC-ztem helyette :-((
Szóval attól függ, hogy mid van. Ha Webasto-tasztatúrád, akkor marha egyszerű: pirosnak +12, feketének test, a kék vezérlőkábelt meg össze kell kötni a Webasto-tasztatúra feketéjével (a másik kettőt is a legegyszerűbb innen vinni, piros/piros, barna/fekete).
Gyári fűtés is lehet ilyen vezérlésű, de a többségük buszrendszeren kommunikál, ott a megoldás nem ilyen egyszerű. Ha 3 kábel jön ki a vezérlőórából, akkor nyert ügyünk van, mert akkor az nem buszos és a fentiek szerint van egy +, egy test és egy vezérkábel, ami mehet a kéknek. Ha buszos, akkor viszont szét kell kapni fizikailag a vezérlőt és a lángocskás gomb alatti mikrokapcsoló két lábától egy-egy drótot ki kell hozni és ezt zárni (célszerűen relével: a két drót lesz a relé kapcsolt kimenete, a bemenete pedig a kütyü fekete és kék kábele).
Eberspächernél is így kell működnie, annyi a különbség, hogy ott sárga a vezérkábele a tasztatúrának, nem fekete.
Nyáron éjszaka azért legtöbbször jóval 20°C alá megy a minimumhőmérséklet, max. beprogramozod havonta egyszer, hogy éjjel 3-kor röffenjen be 10 percre. A kóbor macskák imádni fognak érte :-)
Telefonos, de nem ám holmi Webasto :-), hanem valami német mesterember csinálta, nagyon okos kis cucc, kell hozzá egy SIEMENS mobiltelefon és onnan kezdve nagyon pöpec, még azt is be tudom állítani/kötni rajta, hogy ha az egyik bemenete áramot kap (pl. riasztótól), akkor felhívjon max. 5 db, a telefonban megadott számot :-)
Mobiltelefonnal együtt 50 ezerből bőven kijön (szerencse kérdése, hogy honnan és mennyiért tudsz olyan telefont szerezni, amivel kommunikál, a legolcsóbb ilyen asszem a SIEMENS M35i), de olcsóbb megoldásról is hallottam, illetve tud az a srác, akivel szereltük a cuccot.
Azért a havi egyszeri bekapcsolással nyáron vigyázni kell, mert azt meg még szigorúbban leírja a manual, hogy 20°C környezeti hőmérséklet felett nem szabad használni az üa-szivattyút.
Tényleg, amikor járó motornál segítek rá a melegedésre, akkor a kályha (TTE) van annyira okos, hogy kikapcsolja a saját szivattyúit???
ilyen tol-ig iranyarat irhatnal, ha megoldhato. koszi.
nekem a thermotop C benzin lenne a kerdes
tenlyeg, a vezerles az ugyanaz minden kocsi eseten?
ugy ertem, a Thermotop C tobb tipusban is lehet, de gondolom ezek nem atjarhatok max. a kalyhaalkatreszek vonatkozasaban. a vezerles nem cserelheto at.
Van egy csomó eladó állófűtés, használtak, dízel és benzines, vizes és meleglevegős, hibátlan és kishibás is! Akit érdekel, az dobjon mélet, küldöm a telefonszámot!
Mondom az!A motorház alján ott a kis cimke amin rajta van hogy Webasto és 5kw-os meg ilyen adatok!illetve a kályhán is rajta van!Gyári beépítésű nem utolagos..........
Ja, vérbeli fordítóként kiszúrtam pár hibát a magyar fordításban, de mindegy, anélkül is használható, ellenben a kézikönyv nem a legszerencsésebben mondja el a dolgokat: szóban 1 perc alatt érthetőbb felvilágosítást kaptam ott tőletek. :)
Amugy ha vki ennek tudja a használati és beállítási utasítását akkor megköszönném ha leirná mert németül még mindig nem tudok!Pl arra lennék kivánsi hogy az előző tulaj azt mondta hogy évet honapot napot is lehet előre beállitani!Na én csak az aktuális napon tudom az órát beállitani hogy mikor induljon!