Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

twk004 Creative Commons License 2004.03.17 0 0 869
Üdv mindenkinek!

Múlt hét szerdán vittük el a Kalózunkat szervizbe, az 1000-2000 km közötti ingyenes átvizsgálásra. Mivel óbudaiak vagyunk, így a Daewoo Óbudába, a Bécsi útra. 10-re vittük, 11.30-kor már csörgött is a mobilunk, hogy mehetünk érte. A munkafelvevő ajánlott egy olajcserét, amely fizetős volt ugyan, de a számla mindössze 6188,- HUF volt, így a biztonság kedvéért nem sokalltuk az összeget, hogy lecseréltettük. Összességében elégedetten távoztunk, vélhetően továbbra is oda hordjuk majd a kocsit.

Olvasgattam a hibákat. Nekünk egyelőre egy tüsszentésnyi gond sincs az autóval. Leszámítva azt, hogy az utólag beszerelt Defend-Lock váltózár néhány alkalommal hátramenetben rekesztette a váltókart, és azt izzadságos munka volt törés nélkül kiimádkozni rükvercből. De ez nem is a Kalos hibája... A check-lámpa sem világít rendellenesen, valamint a motor-felpörgést sem tapasztaltam. Illetve nem figyeltem, de ha fel sem tűnt, akkor vagy nincs, vagy ennyire kismértékű. Ellenben: szereti ám a benzint! Hasonló fogyasztásokat produkál (9-10 liter, tisztán városi forgalomban), mint a Wartburgom... Mondjuk, anyukámnak is elég nehéz a jobb lába (meg azért még voltak mínusz fokok rendesen...), így nem is csoda, de azért jó lenne, ha később tényleg lejjebb menne 1-1.5 liternyit. 1150 köbcenti, vagy nem? De ez minden, és baráti társaságban nemrég röstelkedve bevallottam: miután átvettük a kocsit, akkor bizony rosszabbra számítottam... Majd igazából 2-3 év múlva derül ki, hogy milyen választás volt a Kalos. Egy sztori: nézegettük a Corsákat a Kalóz szervizbe adása után a közös Opel-Daewoo szalonban. Azt mondja az anyukám: "De kis pofás ez a Corsa! Kérdezzük már meg, hogy mennyi ráfizetéssel ülhetnék át ilyenbe!". Corsa-értékesítő, pár perc múlva: "Nem ajánlom, több okból sem. Annyira fiatal a Kalos, hogy legalább 3-400 ezer forint értékcsökkenéssel vennénk vissza. Ja, és a Corsa egyáltalán nem jobb, főleg nem ennyivel, ezt higgyék el nekem..." :o))))

twk004

Grg Creative Commons License 2004.03.17 0 0 868
ttomcatt-hoz csatlakozva:
Mi utánaérdeklődtünk, hogy ha egy alap 1,2-est lufikkal rendelnénk akkor arra mennyit kellene rá várni. A válasz 5hónap volt, tehát biztos, hogy gyárják még.

Amúgy amit te irsz, az érdekes módon egyedül a Gyulainál létezik, a hivatalos Daewoo oldalon 5ajtós S1,4 nincs, 5ajtós S1,2 és SX1,4 illetve 4ajtós S1,4 van. Az 5ajtósba nem teszik bele a 8szelepes 1,4-es mocit.

http://www.daewoo.hu/models/kalos/index.htm

mephysto Creative Commons License 2004.03.17 0 0 867
Szerintem jó kis gép az 1.2 is! Nem lesz vele semmi gond, lehet csak én voltam elátkozva :)

mellesleg Daewoo Gyulai 5 ajtós S 1.4 1.990.000,-

http://www.daewoogyulai.hu/kalos.htm

Előzmény: ttomcatt (865)
Sztaki Creative Commons License 2004.03.16 0 0 866
Szia Pumuckly

Nekem nincsennek olyan jó tapasztalataim a fehérvári Daewoo szervízzel.

Tavaly novemberben vettem egy 1998-as Lanost. Az üzlet nyélbeütése előtt megnézettem az autót. Ezzel nem is volt probléma, mert 2eFt-ért átnézték.
Mivel a Lanoshoz nem adtak vezetett szervízkönyvet és óra szerint 64000 km-et futoott, gondoltam még mielőtt rendszeresen járok vele dolgozni (napi 125km) megnézetem a vezműszíjjat, olajat, ... .
Itt kezdődtek a gondok: Mindent cseréltetni akartak hivatkozva erre-arra. Pl a vezműszíjjat is cserélni akarták, mondván rongyokban lóg, persze ekkor a feszítőgörgők, vízpumpa is szóba jöttek. emlékeim szerint 120 eFt lett volna a csere. Nos a vezműszíjj-cserét nem kértem, mert gyanús volt a dolog. És igazam lett, mert otthon levszedve a vezműház fedelét, nehogy rongyokban nem lógott a vezműszíjj, hanem zsír újnak tünt (se repedés, se kopásnyomok).

A fenti okból nem bízok bennük, ezért a tatabányai Daewoo szervízbe megyek a közeljövőben.

Azért remélem Négyesi kedvét nem vettem el a fehérvári szervíztől.

Üdv: Sztaki

Előzmény: Pumuckly (810)
ttomcatt Creative Commons License 2004.03.16 0 0 865
Sziasztok Kalososok!

Mi is most (kb. 1 hete) rendeltük meg a Kalózt, ami 1.2-es és 5 ajtós lesz.
Nem tudom honnan ez a hír, hogy nem lesz már 1.2-es, de szerintem addig, amíg gyártják a Kalost, addig megmarad ez a motor is.
A Gyulai honlapján az árat elírták (vagy a köbcentit), nekünk nem említették, hogy az 1.4-es 2 milkó alatt lenne. (elhihetitek, egyből azt rendeltük volna :-) )
De mindegy, kipróbáltuk az 1.2-est és ez is tetszik, már nagyon várom a gépet. :-)
Én is átolvastam az egész Kalosos topicot, mert jó tudni, mire számíthatok. Remélem nekem nem kell majd hasonló "check engine"-es beszámolókat tartanom. :-)
Kérdezni most egyenlőre nem kérdezek, mert szinte mindent leírtatok már, de majd remélem én is megoszthatom Veletek tapasztalataimat.

Áve!

mephysto Creative Commons License 2004.03.16 0 0 864
Mikor mi vettük tavaly május-július környékén, már akkor mondták, hogy az 1.2-est gyártását megszüntetik. Persze ettől lehet még árulják 1-2 helyen. Legutóbb mikor a Gyulai weboldalán néztem, nem is volt 1.2-es. Sőt most olcsóbb náluk az 1.4 v8, mint annó az 1.2

Hidd el, nem én találtam ki :)

Előzmény: Grg (863)
Grg Creative Commons License 2004.03.16 0 0 863
Hali!

Ezt miből gondolod, vagy hol hallottad? Hisz az 1,2-es új kiadás, hisz eddig csak 1,4 8szelepes volt, és a 16V-ssel együtt jött az 1,2-es is ha nem tévedek.

Előzmény: mephysto (858)
mephysto Creative Commons License 2004.03.15 0 0 862
Szia Rambler!

Ez nem az új autó átka, hanem az új szériás autók "átka". A különbség világos remélem. A Daewoo egyébként hetente 15-20 szervíz riportot küld ki az új hibákról illetve észrevételekről. De legalább a Kalos nem ázott be, mint az első szériás 307-esek :) Csak azért sürgette a "pözsó" állítólag, mert a Zafira már kijött. Azzal nem is voltak ilyen problémák :)

Holterekről... megszokás kérdése, nekem az volt fura, hogy az Astrának láttam az elejét, ennek meg nem. Viszont hihetetlenül meg lehet szokni és igen is lehet érezni. A hátuljával ugyan ez a helyzet. Vezettél már Kalost egyáltalán??? :)
SZVSZ nem hiszem, hogy én lennék valami médium és ezzen tudás birtokában tudok vele parkolni hihetetlen szűk helyeken... tehát igen is alkalmas az autó felépítése a finom parkolásra.

A Fábiáról nem nyilatkozom, nincs tapasztalatom. De egy használható felszereléssel vételezhető Fábia helyett kollégám egy ugyan olyan árban lévő Astrát választot. Remélem gondolkodóba estél. A GM csak tud valamit :)

minden jót...

Előzmény: The Rambler (860)
mephysto Creative Commons License 2004.03.15 0 0 861
...bocsánat kedden lesz a műtét... hiába a hétköznapok rutinja :)
Előzmény: mephysto (859)
The Rambler Creative Commons License 2004.03.15 0 0 860
sziasztok!

én csendben végigolvastam az egész topicot, lassan tervezgetjük lecserélni eddigi skodánkat.

képek, leirtak alapján benyomásaim: sajnos az előjövő hibák minden uj autó átkai.Nagybátyám szerint ujautót nem szabad venni csak 3-4 évestől.(ezt nem bántás v ilyesmiből mondom). Sajnos itt is kiderül számomra a "keletre ez is jó lesz" stílus.Szomoru.Amugy nagyon szép az autó meg minden.Az alapár ami igazán vonzóvá teszi.Talán az alapáras Fabia a legnagyobb "ellenfele".

kérdések: kicsit nem nagyok a holterek elől? nekem ugy tünik.Tolatásnál lehet egyáltalán látni vmit? az 5 ajtósnak érthetetlenül magas a feneke.

csak ennyi.minden jót! sok balesetmentes izét meg minden :)

mephysto Creative Commons License 2004.03.15 0 0 859
Nekem egy napnál tovább nem volt még a gép szervízbe. Reggel lerakom, du. elhozom. Ha egy napnál tovább van ott a gép felkínálják. Pontosabban egyszer nekem is kínáltak, amikor két napról volt szó (riasztó és centrál beszerelésénél). Én nem kértem. Felelőség... meg 1 nap miatt...

Fogyasztás... Jó kérdés, én nem mérem. Amig nem tűnik feltűnően soknak, nem is fogom szerintem. Nagyjából tudom, hogy 10 literrel ( 2/3 város és 1/3 külváros ) elmegyek bő 140 km-t. Nekem néha nehéz a lábam. 2-3000 között közlekedem vele. Afölé nagyon nagyon nagyon ritkán, illetve hidegben sose hajtom. Reggel 1-2 percet jár és indulás kis nyomatékkal, nem pörgetve.

nekem is 4800-4900 körül van a km óra!!!

Hétfőn megyek tankcserére, végre mondhatni tökéletes lesz a gép. Tervezek bele cd-rádiót, ablakemelőt, ködlámpát. Dögös leeeesz :)

nu, minden jót...

Előzmény: Jardin04 (855)
mephysto Creative Commons License 2004.03.15 0 0 858
Hi!
Ha jól tudom 1.2-est nem árulnak már, csak 1.4-est. Vagy csak a gyártással van igy?
Előzmény: csipeti (857)
csipeti Creative Commons License 2004.03.13 0 0 857
Szaisztok!

Nekem ma jutott először eszembe, hogy Kalost is vehetnék a rászánt összegből. El is mentem a szalonba megnézni, a paraszt eladón kívül semmi gond nincs, csak a fogyasztás aggaszt egy kicsit, ahogy olvastam több fórumon is. Mennyi a valós fogyasztása az 1,2-esnek? Érdemes beleruházni?
Köszi!

zsolt160matizos Creative Commons License 2004.03.13 0 0 856
Az igazi fogyasztást maj később érzed meg, mikor kb. 10000 km-nél bejáródik a motor, és esik vissza a fogyasztás jó 1 liter! Matizom a tanu rá!
Előzmény: Jardin04 (855)
Jardin04 Creative Commons License 2004.03.13 0 0 855
A szerelő nevét nem tudom, de erre nem is gondoltam, majd megkérdezem, ha viszem kedden.
4800 km-t mentem vele.

Különben sokat fogyaszt, lehet, hogy a hiba miatt. 8,2 liter, nem is merem mondani másnak, mert kicikiznek.
A tiéd? igy hogy már kigyógyult?

Te kaptál csereautót amíg javitották? Mert nekem felajánlották, de ebben nincs tapasztalatom, érdemes-e bevállalni, végülis 1 hét nem számít.

Üdv

Előzmény: mephysto (854)
mephysto Creative Commons License 2004.03.12 0 0 854
Hali!

Örülök, hogy "segíthettem" :)

A gép miatt pedig ne izgulj, értenek hozzá. Nem tolják el a munkát. Az én esetemben is sorra elkezdték vizsgálni a dolgokat, mignem megtalálták. Nem tudod melyik szerelő fogja csinálni?

A váltás pedig lehet gyors!!! Érezni kell a gépet. Hány km-t tettél bele (lehet már írtad, csak nem figyeltem).

minden jót...

Előzmény: Jardin04 (853)
Jardin04 Creative Commons License 2004.03.12 0 0 853
Szia,
Köszi, nagyon jókat írtál.
Ma reggel elvittem a Gyulaiba. Rendesek ott nagyon, és foglalkoznak a kérdéssel. A hiba ahogy írtad égés rendellenesség. Most az a hiba állítólag, hogy két henger nem dolgozik összhangban, vagy ilyesmi. Azt mondták, hogy ott kell hagyni pár napra és a hengerekkel csinálnak valamit. (?)
Jobban örültem volna, ha valami injektor csere lenne, az végülis az agy.
A váltásra én is rájöttem, és így csinálom, ahogy te is itt leírtad. Lassabban, mint normál esetben.

Szóval a hibát ott éreztem amikor váltottam, aztán meg nem nyomtam a gázt, az autó meg ment, sőt bőgött a motor,mintha a gázpedál beragadt volna.

Köszi, hogy irásod egyben reményt is nyomott felém.
Szia:J.

Előzmény: mephysto (850)
mephysto Creative Commons License 2004.03.12 0 0 852
bocsánat, hogy nem áll be a pofám :)

A váltásnál felpörgés nálam is volt. Technika kérdése. Amikor átültem az Astrából a Kalosba, én is igy jártam. Egyszerüen rá kell érezni a kuplungra. Astránál úgy kellett váltani, hogy ahogy kinyomtam a kuplungot, abban a pillanatban kellett lelépnem a gázról. A Kalosban ugyan ez a "beidegzőséd" azt eredményezte, hogy felpörgött kicsit a motor. Tanúlság: kicsit előbb kell lelépni a gázról (nem kell megvárni a motorféket!:) majd utána a kuplung. Rá kell érezni, nekem kb. egy hónapomba telt az "átszokás"...

nu, mára ennyi :)

minden jót...

mephysto Creative Commons License 2004.03.12 0 0 851
megj:

Nem azért gyullad ki trafó csere után a csekk lámpa, mert az volt a baj és újra elromlott. Rendelenes égés egy pillanatnyi állapotban van, arra kigyullad, hogy nyomás szervízbe. Nekem az első két alkalommal egyszerüen lenullázták. Ezt csak "history"-ba teszi. A gyertyákat nálam is nézték, jók voltak. De a trafó... nem tudom, szerintem arról egy méréssel meg lehet mondani jó e vagy sem.

Amúgy én a D. Gyulaiba járok, szerintem ha nem boldogulsz, nézz el ide...

csaó!

mephysto Creative Commons License 2004.03.12 0 0 850
Halihó!
Nekem a legutolsó műtét segített. Az egyik injektor kormosabb volt mint kéne, azt kicserélték, illetve az új szoftvert tették rá, ami nagyobb intervallumokkal rendelkezik, ezért nem villantja a csekklámpát egyböl. És ezzel ez meg is oldódott, bár nem akarom elkiabálni. Nekem akkor kigyulladt, ha tartósan 2 fölött volt a fordulatszám. Most semmi, megy a gép. Azt hiszem azon emberek közé kezdek tartozni, akik csak tankolnak és élvezik az új autót :)
Amúgy nekem amikor kigyulladt a csekk, akkor egyértelmüen megmondta a computer, hogy "rendelenes égés" a probléma. Ez a szakik szerint több okból lehet (pl EGR szerelp).

Szóval... most királyság van, és bár fáj a fogam, mert most kb anni az 1.4 8 szelep, mint nyáron az 1.2-es volt, de.... sebaj, szedi ez is a lábait rendesen.

Ne keseredj el!!! Hova jársz szervízbe?

Sarkany Creative Commons License 2004.03.12 0 0 849
mephysto Kalosa küszködött hasonló problémákkal. Talán Ő tud írni valami biztatót is...
Előzmény: Jardin04 (848)
Jardin04 Creative Commons License 2004.03.11 0 0 848
Sziasztok!

Nagyon el vagyok keseredve! Nyáron vettem egy Daewoo Kalost 1,2-t. A hibajelenség: váltásnál hallom,hogy felpörög a motor, a mutató is fellendül. Voltam szervizben vele, először azt mondták semmi baja, aztán kigyulladt a cheklámpa, na akkor kicserélték a gyújtás trafót, utána 2 hét múlva kigyulladt újra a checklámpa. Akkor egy másik szervizbe mentem, ahol nagyon rendesek voltak, új softver raktak rá és a gyertyákat cserélték ki.
Azt gondoltam egész jó lett, nem is volt ez a felpörgés. Ma megint hallottam, és ki is gyulladt a checklámpa, folyamatosan világít.

Én már nem tudom mi lehet, van valakinek tanácsa? Lehet, hogy komoly elektronika vagy vezérlési hiba van? Miért nem tudják megjavítani?

Valaki tudna tanácsot adni, mert már teljesen elment a kedvem.

Köszönöm.

Négyesi Creative Commons License 2004.03.04 0 0 847
Szia Kiscipő!
Rég jártál erre. Engem vigasztalgatsz????????
Egy időben az eggyik legaktívabb topicos voltam és sok-sok buzdító mondatot írtam hogy
nem kell félni a Kalostól és nagyon jó.Örülök hogy te is osztod a véleményemet.

Karsat!
Javaslom hogy ne csak ezt az oldalt hanem menj vissza a topic elejére és onnan olvasd.Sok értékes mondat hangzott el/ Nemfe,Sarkany,Péter,ChristianID,Kalóz és társai./
Minden kérdésedre választ kaphatsz./átvételkori alku,bejáratás,fogyasztás,felszereltség/.
Egyébbként elfogadható a kezelési könyve is.
Szevasztok Négyesi.

Karsat Creative Commons License 2004.03.04 0 0 846
Sziasztok!

Ma voltam a kerweskedésben:itt az autó,jöv? héten hozhatom haza.
Abban adjatok tanácsot,mire kell figyelnem,miel?tt elhozom,és mire a bejáratás közben.(Bár a korábbi hozzászólások elolvasása után már néhány dolog tiszta.)
Más!Mai mondat egy ismer?st?l,aki eddig inkább lebeszélni akart:"Kezd érdekelni a Kalos!" Oka: állítólag valamelyik autós újság egy olvasói kérdésre("Ignist vagy Kalost vegyek?") azt válaszolta:inkább Kalost, ugyanis egyre jobban számolni kell vele!
Szerintem a Daewoo ezzel a típussal törte át azt a bizonyos gátat az autóival szemben meglév? el?ítéletekkel.

kiscipő Creative Commons License 2004.03.04 0 0 845
Szerintem elégedett leszel, nekünk most két Daewoo is van, a Kalosban fél év alatt több, mint 20e km, eddig hibátlanul. A fikázókkal meg ne törődj.
Előzmény: Négyesi (844)
Négyesi Creative Commons License 2004.03.03 0 0 844
Szia Karsat!
Bízom benne hogy te is hasonlóan megleszel elégedve az 1.4-es 8 szelepessel.
Nekem is az van. 11 000 km lassan 1 éves és hibátlan.Sajnos az utóbbi hozzászólásokból
kiderült hogy a 1.2-es ben néha van hiba.Ezek a kivételek erősítik a szabályt.
Sok szerencsét hozzá.
Üdv Négyesi
Előzmény: Karsat (843)
Karsat Creative Commons License 2004.03.03 0 0 843
Üdv Mindenkinek Ezen a Helyen!

Végigolvastam a Kalos-oldal eddigi termését.Két tapasztalat:
1. Örvendetesen üdít? a hozzászólók stílusa az egyéb topic-okon megszokott bumfordiság után.
2. Meger?sített az oldal a márt lezárt elhatározásomban:JÓ,HOGY KALOST VESZEK!!(Annak ellenére,hogy az utóbbi hozzászólások hibákról szólnak)

Heteken belül érkezik egy 1.4-es 8 V-s 4 ajtós autó.Megküzdöttem a kétked?kel:"De miért Daewoo-t?Ha már veszel,akor.....!Miután a képeket,felszereltség-listát,jellemz?ket megmutattam,már halkulóban volt a disszonancia.
Azt érzem,hogy mindenki próbálja lehúzni a Kalost(mert daewoo),de csak apró érvek léteznek a tarsolyban:olcsó m?anyagborítás,magas bed?l? felépítmény,stb.IGAZI ÉRV NEM SZÓL ELLENE!!És ez jó!!
Szóval:JÓ,HOGY KÖZTETEK VAGYOK!!!!!

mephysto Creative Commons License 2004.03.03 0 0 842
A check lámpa (lekopogom) most nem szórakozik. Mintha most sikerült volna belenyúlniuk. Remélem valóban igy lesz, majd az idő megmondja.

Most más van. Úgy néz ki, hogy cserélik a benzintartályt.

Jelenség: Pattogó hang az AC felöl (nem tud szellőzni, és a pumpa visszanyomja azt a levegőt, ami az AC-n keresztül akarna "távozni". Lelazított tanksapkánál nincs ilyen jelenség), illetve tankoláskor a töltőpisztolyt lekattintja, mintha tele lenne. Állítólag utobbi a Tacumáknál típus hiba.

Ok: valami dugulás van a tankban, szellőző csőben, vagy betöltöben.

Eredmény: csövek rendben, tankcsere intézése folyamatban...

Aztán majd meglátjuk. Nem súlyos a hiba, inkább idegesítő.

De hát, garis... időm van rá... most mit mondjak? Ettől függetlenül még mindig kedvelem.

Előzmény: koviprog (841)
koviprog Creative Commons License 2004.03.02 0 0 841
köszönöm segítséged Mephysto nálam is azt cserélik, de azt mondták a legfrissebb szoftver van a gépben. Remélem igazuk van azóta semmi problémád a járgánnyal?
mephysto Creative Commons License 2004.03.02 0 0 840
Hali!

koviprog:
Szerintem pontosan az injektor lehetett az! De ha nem felejtem el és szervíz környékén járok megkérdem. A szoftvert mindenképp említsd meg, kérdezz rá. Én a DaewooGyulaihoz járok. Szerintem elég korrektek. Nem egyszer a szerelővel együtt mentem a műhelybe, és ott figyeltem mit is csinál, kérdezz-felelek közben. Eddig (kopp-kopp) jók a tapasztalataim velük.

Kitartás! :)

Előzmény: koviprog (838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!