Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2009.05.23 0 0 9679

Orgona szóló :) 'hátrálvafelfejlődésben'. http://www.youtube.com/watch?v=1uJGM63PNzo

80 centis szekrényre emeltem a lezli't, feleségem javaslatára. :) Márismégjobbanszól!!! :)

KarnEvil Creative Commons License 2009.05.23 0 0 9678
Én is gratulálok hozzá, jó kis modul!
A billentyűs VK8-at használtam pár hete
Szlovéniában (nem hurcoltam a CX-3-at a repülőn, inkább
kölcsönöztem egy orgit), volt egy Doors tribute bulink és
nagyon tetszett, kis csavargatással egész jó
VOX Continental hangot sikerült kihoznom belőle.
A Spring shock is nagyon hasznos volt :)
Előzmény: benkodavid (9673)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.05.22 0 0 9677

Lemezbörze a Pecsában, több mint 100 nagy asztal eladóval !!!

Figyelem, figyelem! Most vasárnap 24.-én a Petőfi Csarnokban Nemzetközi Hanglemezbörze! Több mint 100 asztal LP-vel, CD lemezekkel. A szervezők szerint az eddigi legnagyobb bakelitlemezvásár közeleg a válság ellenére (lehet pont ezért), tehát választékben nem lesz hiány.
Most iratkozz Te is fel a Victor Audio hanglemez klubba!
A börzén személyesen regisztrálhatod Magad standunknál a főbejárattól balra.
Miért előnyös a klubbtagság Neked?
• Folyamatosan hírlevélben értesítünk újdonságainkról, akcióinkról.
• Az első vásárlásnál (interneten is) 20% árengedményt kapsz!
• Klubbtagok további vásárlás esetén mindenkor 10% kedvezményt kapnak.vinyl forever
és meg egy apróság, hogy on is legyen a topic: lesz pár tucat Hammond orgonás LP is a Jazz ládában, egyenesen az óperenciás tengerentúlról is:-)
tehtube Creative Commons License 2009.05.22 0 0 9676

Gratulálok a modulhoz!

Kis méretben és mindent egy dobozban, valószínűleg ebben találni meg leginkább a követelményeket.

A Vintage1 tényleg hiányzik a VK7-ből. Sokkal régiesebb, csövesebb hangzás a 2-nél, még a c3 vibrátója is jobb ezáltal. Egyébként 2002-ben jött ki. Aztóta keleten szépen hátradőlnek és ülnek a babérjukon :-)

Talán a Wersi még ilyen komplex kis modul, de félek hogy hangra nem jönne be. Olyannal sajnos még nem sikerült találkoznom. A B4000 se járt még errefelé.

Még idejöhet a Nord Rack. Annak ismerős a hangja, nemrég egy rock and roll bandában hallottam. (Pedrofon)

Előzmény: benkodavid (9673)
tehtube Creative Commons License 2009.05.22 0 0 9675

Nagyon jó lesz. A doboz gyönyörű, a 760-as erősítőjének hangja is a tranyósok közt a lexebb.

Kíváncsi leszek az olasz egységekre, mennyire válnak be?

Előzmény: ham_peet (9674)
ham_peet Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9674
ez a natúr mdf doboz, 3x alapozva, becsisszantva, 2x festve.
a furnéros verzió kb két hét múlva lesz szállítható állapotban, a politúr sajnos pepecs meló..

ebbe a fehérbe kerül egy 760-as erősítő rugós zengetővel bővítve, preamp on board. jack line bemenet, xlr motor kapcs, 220 betáp.
anconai spacesound tölcsér, dob, motorok.
Előzmény: tehtube (9672)
benkodavid Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9673
Roland Vk8M teszt:

vk8m

múlt héten megérkezett a németországból szerzett vk8m hangmodulom, ami a vk7-et fogja váltani az idei nyárra. A váltásnak elsősorban logisztikai oka van, hiszen így elég egy billentyűt vinnem (yamaha motif xs 7, amiben a hammondon kívül minden első osztály) ahhoz, hogy minden fontos hangszín kéznél legyen. Most, hogy sikerült többé kevésbé beállítani a hangszíneket és megismerkedni a szerkentyűvel bátran állíthatom, hogy remek darab a vk8M! bár a hangja nem vastagabb, viszont puhább elődjénél, ami sok helyen jól jön. kevésbé csengenek azok a frekvenciák, amik nekem a digitális hangzást jelentik. többféle erősítőszimuláció van rajta, amik nagyon jól használhatóak különböző karakterű hangok előállítására. A leslie szim. minimálisan változott, de egy picit közelebb kerül az eredetihez! az egyetlen dolog, amiben jobban tetszett a vk7, az a percussion, bár még nem próbáltam ki ennek minden változtatási lehetőségét. A chorus-vibrato az vintage 2 tonewheel módban meghökkentően szépen sír, főleg a vk7hez képest, akinek ez volt az egyik legnagyobb gyengéje. a d-beam kontroller inkább vakításra jó, viszont arra nagyon: a rugós zengető által keltett dörrenés, a spring shock és egyik kedvencem, a ring modulator nagyon izgalmasan alkalmazható. Szintén hasznos a stereo audio in, hiszen így nem kell külön keverő, a motif(amivel midivezérlem a vk-t), audioban is a vk-.ba van ledugva, a hangerőarány nagyon praktikusan állítható. tehát, a lényeg, hogy szerintem a vk8m igen versenyképes, dacára, hogy már 4 éves! Fontos megemlíteni, hogy a motif xs különösen jó masterkeyboard funkciójának is köszönhető, hogy a setup nagyon kényelmes és egyszerű. a szombati paso szülinapi bulin a dürerben végülis ez a digit felszerelés fog szerepelni, hiszen sajnos nem tudtuk megoldani költséghatékonyan az l122 és a 125 szállítását.

akit érdekel a sokat látott vk7 dobjon egy emailt: benkodavidjanos@gmail.com
tehtube Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9672

Hűűűha! Ez nagyon szépen sikerült!

Furnérozott, vagy a festés miatt nem?

Gratulálok.

Előzmény: ham_peet (9668)
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9671

Nagyon szép lett!!! Gratulálok hozzá!!!

ham_peet Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9670
köszi!

"sajnos" etz a fehéret megrendelésre csináltuk, de vérzik a szivem, hogy ki kell adnom a kezemből... nagyon szép lett.
Előzmény: okumoto (9669)
okumoto Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9669
gyönyörű!!!!!!!!!!!
ham_peet Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9668
Kis lépés az embernek...
ham_peet Creative Commons License 2009.05.21 0 0 9667
köszi!

találtam is csapágyakat.
amire viszont még nincs magoldásom, az a kis gumi "cilinder" a csapágyban.
bár még nem szakadtak el, de nincsenek túl szép állapotban.
Előzmény: betasound (9666)
betasound Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9666

Csapágy adatok:

Típus: 6200-2RS

Egysoros mélyhornyú golyóscsapágy
méretei:10x30x9
Kétoldalt gumírozott porvédővel zárt.

Egyéb paraméterei pl.:

http://medias.ina.de/medias/en!hp.ec.br.pr/62_FAG*6200_FAG;b3E833ykd4Sg

vagy:

http://www.thebigbearingstore.com/servlet/the-421/6200-Radial-Ball-Bearing/Detail

Minőségtől függően 400-1500 ft körül vehető meg.

Előzmény: ham_peet (9665)
ham_peet Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9665
sziasztok!

tudja esetleg valaki, hogy pontosan mekkora csapágyak vannak a 760-as alsó dob tengelyén?

köszi!
pet
djuice Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9664
tehtube Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9663
Talán majd jövőre.
Előzmény: djuice (9662)
djuice Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9662
És a képhez tartozó video anyag véletlenül nincs meg? :)
Előzmény: tehtube (9656)
Lizzi Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9661

Sziasztok,

bocsánat ha botorságot írok mert közel nincs akkora tapasztalatom mint a legtöbbeteknek, de véleményem szerint egy Korg M1 és hasonló mechanikájú billentyűzeteken igen nehéz orgonálni. Nekem több mint 10 éve van és bár sosem játszottam A, B, C-n de régen próbáltam P100-at, L100-at. Hát az egész más volt. Nagyon kedvelem az M1-et mert tényleg strapabíró és jó mechanikája van de inkább zongorás, rhodes-os játékra.

Próbáltam már clone-okat is (persze abból is csak keveset) de eddig ami nekem a legjobban tetszett az a Nord C1 volt. Sajnos Viscount-hoz még nem volt szerencsém, azt is kipróbálnám.

Ami nekem még van az OFF a vermona formation 1 ON. Ezen sokkal könnyebb orgonás dolgokat játszani. Ha valahogy lehetne a billentyűzetét midisíteni, szívesen megcsinálnám felső vagy alsó manuálnak az XB2-höz. Mellesleg az XB-2 nek nagyon hasonló billentése van mint az M1-nek. Nem is megy rajta a virga:(

Nemrég viszont próbáltam A33-at és Zsoltnak adok igazat, ez tényleg sokkal inkább alkalmas orgonás játékra mint más billentyűzetek.
Hát ennyi az én véleményem.

Üdv: Rt

Előzmény: djuice (9638)
Sycsa Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9660
Szegény Emersont az ág is húzza, elterebélyesedő kézsérülése miatt le kellett mondja az idei Keith Emerson Band és az év végi ELP újraegyesülési turnét, ráadásul az édesanyját is elvesztette.
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9659

Ajjj! De kár! Titokban pedig azt reméltem, hogy sikerült vendégül látnod egy kis zenélésre. Szerintem egy páran megpukkantunk volna az irígységtől!:-) Talán majd legközelebb....

Előzmény: tehtube (9658)
tehtube Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9658

Amerikából van a kép. Egyszerűen csak annyi, hogy nem a saját speciális, midisített orgonáját használja hanem egy hagyományos B3-ast.

Viszont így eléggé más repertoárból kell hogy előadjon.

Előzmény: szimizso1 (9657)
szimizso1 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9657

Nem a saját orgonáját használja.

Cak nem a Te orgonádon játszik a Dennerlein kisasszony?:-)

Előzmény: tehtube (9656)
tehtube Creative Commons License 2009.05.18 0 0 9656

Mi a furcsa a képen?

djuice Creative Commons License 2009.05.18 0 0 9655
(a CD-hez annyit, hogy DeFrancesco személyesen dedikálta itt Budapesti koncertjén!!!) :)
djuice Creative Commons License 2009.05.18 0 0 9654

nem értem miért nem rakja be elsőre???

joey cd
djuice Creative Commons License 2009.05.18 0 0 9653

Billentyűzethez kapcsolódóan, most járt kezem alatt egy Roland EP85 digizongi. Igazából nem valódi zongora, mert nem kalapácsos, de nagyon kiválló Hammond-közeli szintibillentése van! Tökéletesebb még az említett etalon DX7 keyboardhoz képest is! Annyi hibája van mindössze, hogy nem waterfal, hanem szabályos zongora billentyűi vannak (azaz vékony perem a fehér billek elején - ez nem túl praktikus egy glissandónál, tehát le kell köszörülni).

Ugyan a cucc 88 billentyűs, de van 76-os változatban is, billentésre ua.

Utánna fogok kérdezni ennek a mechanikatipusnak, mert jobb mint az A33, A37 és egy ügyes asztalos munkával lehetne belőle vmit kreálni, pl két ilyet egy kaszniba berakni stb...

Eladnám alábbi Joey lemezemet ha valakit érdekel esetleg!!!

(telefon: 70 866-1881)

tehtube Creative Commons License 2009.05.18 0 0 9652

Akit érdekel, eladó egy Hammond M3.

Felturbózva Organ Mate zengetővel, felső és alsó!!! foldbackkal.

Totál felújítva a TG, kontaktok, preamp, asztalosilag az orgonaszekrény. (ok, a szekrényen még így is látni hogy már volt sokfelé)

Német C3 féle formájú, inkább világosabb árnyalatban. Koncert hátlapja van.

Híres emberek játszottak rajta. Fogarasi, Thijs Van Leer-Focus, mintha Omega videón is ezt láttam volna. Szerintem kivételes lehetőség.

Ára 440e.

betasound Creative Commons License 2009.05.17 0 0 9651

Nos ilyen:

http://www.indavideo.hu/video/Hammond_M3_VS_XK-1_part_III

A chorus intenzitását kicsit lejjebb vettem 15 helyett 13-ra, mert szerintem már nagyon "bugyborékolt" de én az M lágyabb kórusához vagyok szokva.

Előzmény: tehtube (9649)
betasound Creative Commons License 2009.05.17 0 0 9650

Köszönöm a felvilágosítást! Azon nyomban ki is próbáltam, és :(

Kicsit mintha fényesedne, de...

Gondoltam nem kellene feladni ilyen könnyen, és a vibrato menüben találtam egy chorus emphasis nevű paramétart gyárilag "5" felcsavartam 9-re, és mindjárt jobb kedvem lett. Pont az történt amit írtál, most az M3 normal chorus-a a az XK C2-jénél fényesebb, a C3-jánál kicsit "fakóbb". A c3 intenzívebb is.

Készítek majd videót róla hogy meghallgatható is legyen.

A becsapást illetőleg lehet hogy az a gond, hogy a kamera kb 30cm-rel volt a Leslie felett. (A másodok résznél látszik is s sarka.)

Addig is HAMMONDos szép vasárnapot mindenkinek.

Előzmény: tehtube (9649)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!