Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5445
Korábban szó volt az oszlopszerűen kialakított órawerkekről. A 250-es kaliber ezen a képen (tabló Le Sentier-ből) kimeríti ennek a fogalmát?

Passionata Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5444
oyster
örülök ,hogy tetszik , az időfaktor mellékes én tudok várni .Bár lehet ,hogy elunom magam aztán veszek egy Star Caliber-t.:)

Az o+A -val kapcsolatban a tachymeter-es részre nem érkezett válasz ha megtennéd megköszönném.

Előzmény: Törölt nick (5407)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5443
APT:

5251 Handwind
5251
IWC 9521
In house pocketwatch
Moonphase and sub seconds

Automatic date
3513/14
IWC 37521
ETA 2892-A2
auto date centre seconds

Ultra slim
2010
IWC 849
Jaeger 849
Ultra slim

Perpetual Calendar
3541
IWC 37582
ETA 2892-A2
Perpetual Calendar 4 digit year indication

Romana Perpetual Calendar
2050
IWC 18561
Jaeger 849
Perpetual Calendar 2 digit year indication ultra slim

Squelette automatic
2701
IWC 2717
F Piguet Calibre 71
Open worked movement, sapphire crystal and back

Nem emlékszem honnan származik, a leleplező anyagok között találtam ;)

Előzmény: APT (5442)
APT Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5442
MESSERSCHMITT, GRONES: Az általam ismert Portofinókban JLC automata dolgozott. Mivel nyilván nem dicsekszik az IWC a nem saját szerkezetekkel (el is fedi az ügyet saját típusszámokkal), ezért kizárni nem mernék semmit, de ha biztos vagy a dologban MESSERSCHMITT, és tudsz valamilyen forrást, ahonnan ez biztosan kideríthető, akkor osszd meg velünk!

JiG: Korábban már körüljártuk a szíjtémát, ha visszaolvasol, találsz infót. Mindenesetre Hirsch szíj ügyben nézz szét a CENTRO KFT-nél (1089.Bláthy u. 6-8, az Üllői út-Könyves K. körút kereszteződéséhez közel)! Egy minőségi Hirsch szíj 3-5000 Ft között van, szerintem a cseréjét is meg tudják oldani, de azt egy hegyes, pici csavarhúzóval akár Te is megteheted! Az órádat meg szerintem 4-5 évente kellene szervizelni, így ha ez még nem telt le, akkor nem okvetlenül kell erőltetni.

540i: A tokja is erősebb, és a tömítései is. Amúgy a hátlapot és az üveget-lünettát bizony méretezni kell a nyomásra, így szükségszerűen a nagyobb vízállóságú óra erősebb, vastagabb üveget-hátlapot kap. 3 bar-ig még hagyján, de a 10-20 bar nyomásállóságú órák között már nem is találsz kecses, filigrán darabokat.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (5437)
540i Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5441
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy a gyártó mi alapján állapítja meg egy típusának vízállóságát.
Mondjuk van egy óra, aminek csavaros a hátlapja meg a koronája és a gyár szerint 100 m-ig vízálló.
De a 200 m-es óra is menetesen záródik, mégis 200 m-es. Miért?
Talán erősebb a tokja?
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5440
JIG! Nézz körül a www.poen.hu honlapon, ott megtalálod a szerviz-árakat is. Nekem most vállalták egy negyven éves Doxa teljes felújítását /tokfelújítás, üvegcsere, koronacsere, tisztítás+olajozás+beszabályozás/ 15-16 ezer forintért, igaz két hónapra. Óratípusonként le vannak írva az árak, bonyolultságtól függően. Üdvözlök mindenkit!
Előzmény: JiG (5438)
Grones Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5439
Most akkor mi az igazsag? Nekem is tul olcsonak tunt, de gondoltam megtalaltam az evszazad uzletet. Ezek szerint megsem? :(
Előzmény: Törölt nick (5437)
JiG Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5438
Sziasztok!

Az elmult egy ev alatt egy kicsit eloregedett az Omega oram borszija, igy idoszeru lenne lecserelnem. Most, hogy a garancia mar ket honapja lejart, elvittem a Baross utcai szervizbe (megigertek, hogy meg atnezik azert garanciaban az orat (szetszedes, tisztitas, olajozas), mert egyebkent ennek az ara jelenleg 31800Ft(!!!!!)). Itt erdeklodtem a szijak utan, es nagyjabol 25-30e koruli arakat tudtak ajanlani.
Ennyit nem akarok fizetni egy szijert, ezert kerlek Benneteket, hogy mondjatok nekem olyan orast, ahol nagyon jo minosegu borszijakat lehet kapni - barati aron(!!), es meg segitenek is az orahoz a legjobban illot kivalasztani. (Nem meret, hanem stilus alapjan)

Elore is koszonom:

JiG

Mas. Van mar egyebkent tapasztalatotk a Baross utcai szervizrol Omega tekinteteben? Egyebkent a POEN is ilyen arakkal dolgozik?? Van esetleg mas olyan hely, ahol erdemes egy automata Omegat szervizeltetni - mondjuk ugy 4 evente?

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5437
Grones:
Az IWC Portofino Automatic-ban APT kedvenc ETA 2892-A2 werkje ketyeg. Jó is lenne egy új JLC werkes óra 1000USD-ért...
Előzmény: Grones (5429)
Sulcz Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5436
Helló mindenkinek!

Családi okok miatt meg kell válnom a gyüjteményem egyik darabjátol, ezért eladnám Revue Thommen Airspeed tip. automata karórámat. 100m vízálló, acél tok, zafír üveg. Werk: ETA 2839-2, 25 jew. Ha valakit érdekelne vagy tuda segíteni az eladásában az írjon a btzs@rette.net címre. Minden érdeklődést és segítséget köszönök.

Üdv. Sulcz

APT Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5435
P126FUN: Hogyne találhatnál! A 45 utáni órák között van egy gyakorlatilag ugyanilyen darab. Ez az óra az 50-es évek végének termése, így kettőtök között biztosan "Ő" a korelnök!
Előzmény: p126fun (5433)
glashuette Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5434
APT: Uggggyan már, mit nem mond?! Dísz lenne a holdfázis? Akkor az IWC 4 digites évszámkijelzése, meg a 24 órás mutató micsoda? Aki nem tudja, hogy hányat írunk, meg hogy reggel van esetleg éjszaka... (mindenki maga befejezheti a mondatot).
Előzmény: APT (5426)
p126fun Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5433
Na még egyszer próbálkozom:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

p126fun Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5432
kedves APT, a honlapodon Onsát nem találtam, de az enyémet bescanneltem. Nos, Róla van szó:

Majd felbátorodtam és lecsavartam a hátlapját, szépen óvatosan. Ezt találtam:

A kérdésem ugyanaz lenne: melyikünk idősebb, Onsa Úr, vagy én :)?

Köszi előre is

p126fun

Grones Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5431
Koszi, igy tenyleg jo vetelnek tunik!
Előzmény: APT (5430)
APT Creative Commons License 2002.05.05 0 0 5430
GRONES: Az IWC Portofinokban Jaeger automaták dolgoznak, nagyon tisztességes darabok. És 1300$-os árat szerintem meg is érnek.
Előzmény: Grones (5429)
Grones Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5429
Mi a véleményetek egy IWC Portofino Automatic orarol? Megéri az árát (kb. 1300 USD)? Ebbei is valami ETA szerkezet ketyeg?
Elore is koszi!
APT Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5428
SALTWATER: Teljesen normális. Ne is foglalkozz vele!
Előzmény: saltwater (5427)
saltwater Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5427
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámmal kapcsolatban:
Vásároltam 1 Certina DS Spel Automata órát, ami 11:55-kor lépteti a napokat...azt szeretném tudni, ez az 5 perc normális eltérés, vagy pedig hibás lenne?

Válaszotokat előre is köszönöm,

Üdv: Tibi

Előzmény: Lacek XS (2610)
APT Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5426
ÖCCSE: A Poljotban levő 2209 pompás, a legjobb nyugati darabokkal vetekedő werk. Miven nagyon finom kidolgozású és szokatlanul bonyolult szerkezet, ezért érzékeny a szennyeződésre-olajra, de szépen kitisztítva fantasztikusan pontos, napi 4-5 mp pontosságúra simán beállítható! Mindenképpen hozasd rendbe, mert nagyon szép óra, és az árát tekintve nyugodtan "talált kincsnek" tarthatod! A Longines pedig - ha jó állapotban van - szerintem megéri az árát.

JHARRISON: Lange tesztet például a www.timezone.com/watchschool alatt is olvashatsz. Egy Glucidur billegő pedig általában tényleg jó minőségű, a megfelelő hajszálrugóval párosítva kiváló hőkompenzációt adó párosítás, csak talán nem kellene pusztán a díszítés kedvéért összefurkálni és csavarokkal megtűzdelni, és valóban megfelelő, Breguet véggörbéjű rugóval kellene párosítani. Ha egy motor dugattyúfenekét és hengerfejét televésik művészi vadászjelenetekkel, arany és zománcberakásokkal díszítik, a karburátort pedig szkelettálják, akkor a motor biztos, hogy nagyon szép lesz, de egészen biztos, hogy jobb nem...
A Lange holdfázisos órájának pedig a pontos áttételezés a lényege, mivel a legtöbb holdfázisos óra csak közelítő pontosságú áttételt tartalmaz. A dolog lényege az, hogy a hold 29.53 nap alatt esik át egy teljes fázisváltozáson, de ez olyan tört érték, amelyet csak összetettebb áttétellel lehet megvalósítani. A legtöbb holdfázisos órában ezt egy 59 fogú kerék napoknénti egy foggal való továbbításával oldják meg, a keréken két felfestett hold van, tehát egy fordulat két fázisváltozást jelent, vagyis 29.5 napnak mutatnak egy holdfázisciklust. Ez 33.3 hónaponként egy nap eltérést jelent. Összetettebb áttétellel ez csökkenthető, a Lange sem abszolút pontos, de úgy emlékszem, csak vagy 100 év alatt hoz össze egy nap eltérést. Csak az a bajom ezzel, hogy jobb lenne, ha az óráik pontosságára koncentrálnánk, a holdfázis ma már amúgy sem bír túl sok jelentőséggel, inkább csak amolyan dísz!

P126FUN: Az ONSA lehet nagyjából veled egyidős, vagy akár sokkal idősebb is, de legfeljebb csak pár évvel lehet fiatalabb, mert a cég tudtommal a 70-es évek közepéig termelt. Milyen az állapota? Láthatsz az én gyűjteményemben is egyet a 45 utáni kézifelhúzósoknál, ilyesmi? A szerkezetet jó lenne látni, mert épített be a cég elég gyenge pecekgátszerkezeteket is, de minőségi katalógusszerkezetek is vannak bennük. Mindenesetre ennyi pénzért igencsak jó üzlet volt! A vízállóságot pedig a plexiüveg és a tömítések cseréje rendbe tudja tenni.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: jharrison (5421)
öccse Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5425
APT!
Most találtam meg a Longines párját a joseph-watches.com-on,az 54-es sorszám alatt.Pont így néz ki az általam említett,de nem ilyen szépen felújított.Árat nem tüntettek fel,mert már eladták.
öccse Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5424
APT!
A Poljot nagyon jó állapotban van,egy kicsit karcos az üvege és a tokja,az előbbit gondolom ki lehet cserélni.A szerkezet nagyon jól néz ki,mintha új lenne,pont olyan,mint a gyűjteményedben levő.Mennyire pontos ez a werk?

A Longines-nak érdekes,vastag szíjtartó fülei vannak,kis méretű az óra,azt mondják,abban az időben ez volt a divat.A werket a számlappal együtt elölről lehet kivenni a tokból.Sajnos képet nem tudok mellékelni.

Előzmény: APT (5416)
p126fun Creative Commons License 2002.05.04 0 0 5423
Üdv a topicnak!

Hát, hogy járam ma! Betértem egy óráshoz elemcserélni, de azért a kirakatot is szemmel tartottam. Nem is hiába, mert az egyik alsó sarokban ott árválkodott egy Onsa 17 köves karóra, mattírozott aluszámlapja szerit waterproof (gondolom ez a tulajdonsága már megkophatott), incabloc és swiss made. Miután potom 4700 Ft-ért tulajdonosváltás történt, szemügyre vettem a csavaros hátlapot is, melyen az előbbiek vannak megismételve, kiegészítve egy "antimagnetic" felirattal. Acéltok, acél mutatók, felhúzós, bőrszíj, öregurasan (lassabban) ketyeg mint a Citizen-em, hát gyönyörű!
Kérdésem: idősebb-e nálam Onsa úr (én 34 vagyok), ha igen, kb. mennyivel? Az ára és az értéke arányban állt? (A csavaros hátlapot eszköz és szakértelem híján nem bontanám meg, így a szerkezetről nyilatkozni nem tudok...)

Köszi előre is

(megfertőzött) p126fun

Sulcz Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5422
Jó estét kívánok!

segítséget szeretnék kérni, hogy hol érdemes órát hírdetni a net-en, hogy annak értelme is legyen? Egy Revue Thommen AIRSPEEDRÖl lenne szó.

Köszönöm. btzs@rette.net

jharrison Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5421
Kedves APT,

nem állt szándékomban "félrehallani" Téged, ha így tünt, akkor bocs, valószínüleg a Lange iránti elfogultságom az oka. Hibáztam, mert még egy Lange teszt sem került a kezembe (túl sokról, igaz, nem is hallottam). Ha esetleg ismersz ilyet, meg tudnád adni, hogy hol és mikor jelent meg?

Én eddig úgy tudtam, hogy a Glucydur Unruh (ezek szerint ezt magyarul "billegönek" hívják) a felsöbb kategóriába tartozik...akkor szerinted a Glucydur a hibás az órák rossz pontosságáért, vagy a Lange a díszítéseivel?

Amúgy mit tudtok a Lange bázeli újdonságáról, a holdfázisos Lange 1-röl? Én azt olvastam, hogy ebben a holdfázisban van valami újdonság a "hagyományos" holdfázisos órákkal szemben, de nem egészen értettem, hogy mi is ez. Szerintem maga az óra mesés, kinézetre mindenképpen.

Üdv:
jharrison

Előzmény: APT (5386)
APT Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5420
JHARRISON: Bizony a Breguet tourbillonjai is Lemania eredetűek! De például az egyvonalas öröknaptárjuk saját fejlesztésű modul.
Az AP Dynapographe-ja egy ütős óra (nem egyszerűen ismétlő), ahol nem csak az időmérő alapszerkezet, de az ütőmodul rugója is járástartalék-kijelzőt kapott. Szép darab!
Előzmény: jharrison (5419)
jharrison Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5419
Kedves Messerschmitt,

én úgy tudtam, hogy a Breguet a komplikáltabb óráihoz saját fejlesztésü szerkezeteket használ (tourbillon, öröknaptár, percismétlés), de javíts ki, ha tévednék. Esetleg ezeket is a Lemaniától rendelik?
Amúgy most láttam az új Chronos mellékletében az új, a Royal Oak sorozat 30 éves évfordulójára kiadott AP Concept-et...egy kis remekmü, de nem értem, mi benne az a "dynamographe" (németül "Drehmomentanzeige").
Ami a GP különlegességeit illeti, nekem a 3 hidas tourbillon a kedvencem, eltökélt vágyam, hogy egyszer legalább kézbe vegyem.

Üdv:
jh

Előzmény: Törölt nick (5384)
H_Kovacs Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5418
Hello mindenki
Bizonyos okok miatt el szeretném adni az egyik órámat, történetesen egy Fortis Flieger Chrono-t üveg hátlappal. Az óra a POEN-ból lett vásárolva 2 éve és 3 hónapja. Dobozával. Ha valakit érdekel magánban megbeszéljük.
APT Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5417
GLASHUETTE: Hol nincs áruk? Mert idehaza még tényleg nincs (érdemes is venni szorgalmasan)! Nyugatabbra már bizony van keményen!
Előzmény: glashuette (5415)
APT Creative Commons License 2002.05.03 0 0 5416
ÖCCSE: Nem tudnám megmondani így, megéri-e a Longines, látni kellene. De első megközelítésben nem irreális ez az ár. A Poljot viszont pompás vétel volt ennyiért! Milyen állapotban van?

ROXUL: A Tissot komoly és szép saját werkeket gyártott egészen a 60-as évekig. Sajna mára szinte teljesen elvesztette egykori presztízsét, most kezd viszakapaszkodni. Láthatsz két szépet a lapomon is (link alant)!

TomVeil: Képet nem tudsz beszúrni? Típus alapján nehéz a Grovanának utánanézni!

MESSERSCHMITT: Azért tegyük hozzá a Lemania ügyhöz, hogy a cégnek csodálatos, fantasztikus werkjei vannak, a Patekkal, JLC-vel vetekedő percütős, tourbillonos remekműveket is készítenek, egyedileg, és természetesen nagyon magas áron. S mivel a cég is a Swatch Group tagja, s ide tartozik a Blancpain és Breguet is, ezért szerintem tekinthetőek ezek "házon belüli manufaktúragyártmányoknak" is. S azért a Breguet igenis ad tradíciót is, persze nem vitatom, hogy a régi fény egy kissé megkopott!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: öccse (5402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!