Keresés

Részletes keresés

Passionata Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5475

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

test

Passionata Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5474
Láttam én is , viszont annak a zsír új ára EUR 1900,namost ez 1611, így azért már nem olyan kedvező ,bár elgondolkodtató.ha ez pro akkor ez a manós változat ugye?:)
Előzmény: Törölt nick (5473)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5473
Passionata:
Ha még nem mondtál le róla, hogy ilyen idióták által gyártott órát vegyél, a swissmade.hu apróhirdetes oldalan valaki 9 hónapos, garanciás Speedmaster Pro Moonwatch-ot árul 390e-ért.
Előzmény: Passionata (5467)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5472
sukosdg:
Acélszíjjal, nem? A csat csak a záróelem a szíjon. Ne keverd a fogalmakat, mert rádküldöm a kismanókat a Moonwatch-ból :)
Előzmény: sukosdg (5471)
sukosdg Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5471
Messerschmitt
Csak acél csattal. A képet tőled vártam :))) Az óra gyönyörűűűű!!!
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5470
sukosdg:
Hát igen...

Kár, hogy nekem mindenképp Duoface kell...

Előzmény: sukosdg (5468)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5469
"Tehát ők az idióták."

Így van !
;-)
Előzmény: Passionata (5467)
sukosdg Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5468
A pecázásban sajnos semmi óra nem segített nekem sem. :))

Egy barátom most árulja JLC Reverso Date óráját. Full acél+csat, doboz, papírok. Akinek van 800 e.ft felesleges pénze érdemes belevágni (sajnos én terveztem a megvételt de nem találtam éppen 800e.ft-ot)

www.ora.ini.hu

Passionata Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5467
Mindenféle rossz érzés nélkül a hangomban..

Ha én kérdezek valamit azt azért teszem mert úgy gondolom ,hogy ez a legmefelelőbb hely ahol választ kapok , én is mondjuk 99.8% pontosággal tudtam ,hogy mi az a tahymeter de az o+a site picit elbízonytalanított .Tehát ők az idióták.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5466
Akkor tán velem van a baj...

Én ugyanis valóban rábíztam anno a Poljot kronográfra, illetve annak átlagsebességmérő gravírozott lünettájára az autóm sebességmérőjének kalibrálását.
Megnéztem 50-et tartva is, 80-nál és 120-nál is. (Az utóbbi kivételével gyorsabb így, mint fejszámolva. Vagy megragadtam a 80-as IQ körül. :)
Az érdekesség az volt, hogy az eltérés nemlineáris. Mindig többet mutatott a km-óra, mint a leolvasható érték. De sem fix többletkm, sem állandó többletszázalékkal le nem írható módon. No, de sebaj, legalább tudtam, hogy trafi esetén 5-10 km plusz még gondmentes lehet.

Más hasznát pedig valóban nem leltem. Azt pld. elképzelni sem tudom, hogy a levegőben ugyanezt milyen km táblák között tudná egy pilóta mérni. :-)

Előzmény: APT (5456)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5465
potyoro:
Szerintem kevesebb halat fogsz, ha a halak látják, hogy egy Casio van rajtad.
Előzmény: Törölt nick (5464)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5464
APT: Sajnos én vitázni nem fogok Veled, mert osztom véleményedet. Nekem van egy automata hárommutatós Orisom, amit imádok és tökéletesen elég, ezenkívül egy Casiom, ami holfázist+légnyomást+hőmérsékletet mér+még iránytű is. Ezt horgászatkor veszem fel, igaz halat akkor sem fogok többet. Egyik ismerősömnek van egy arany Rolex kronográfja, de hogy mi mire van rajta, arról gőze sincs. Üdv mindenkinek!
zoltan1234 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5463
Sziasztok!

Eladó egy automata BREITLING karóra!

Bõvebbet róla itt!

Ûdv,

Zoltán

saltwater Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5462
APT,

Köszi a megnyugtatást a certinával kapcs.-ban, ezt mondták a boltban is, csak hallani szerettem volna más helyről is.

Még1x köszi,

Tibi

acid Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5461
APT
Az évet minden éveben két hónapig (míg meg nem tanulom) használnáh szívesen.
A forgatható lünetta nagyon jó arra ha unatkozik az ember vagy feltünösködni szeretne, akkor lehet kattogtatni (volt aki elhitte, hogy így kell felhúzni),
A sznoboknak meg minden izé jó szolgálatot tesz, így én is vágyok holdfázis mutatóra meg ütőszerkezetre meg mindenre egyben
"all in one" :-)))
Grones Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5460
Messerschmitt:
Hozzám már másodkézből jutott el a manó vállalkozásod története, innen akadhat a féreértés. Elnézést kérek ha esetleg téged vagy a manókat megbántottam volna!
Előzmény: Törölt nick (5457)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5459
APT:
A listából pontosan kiderül, melyik Portofino modellben mi ketyeg, ti. ez a 6 IWC Portofino modell listája. Elnézést, hogy nem írtam oda, de a Portofinoról volt szó, gondoltam evidens.

A lábszagmérő komplikáció feleslegességével teljesen egyetértek: ha érezni a szagot, akkor redundáns, ha nem érezni, akkor nem mindegy, mennyi? Viszont a óra-, negyedóra- vagy percütős órák zseniálisak. Meg az ébresztősök is (Memovox!!!). Volt egy Sergio Leone western (A Handful of Dollars?) amiben Morricone az egész filmzenét egy zenélő zsebóra motívumára építette fel, azóta betegesen vonzódom a mechanikus csilingeléshez...

p126fun Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5458
Szerintem a luxus ott kezdődik, hogy van egy órám, de veszek MÉG EGYET :))
APT, szemezgettem azzal a Horthy-rendőrségnél rendszeresített órával, nem is az ára sok, hanem a pénzem kevés...
Egyébként kis feleségem múlt héten gazdagabb lett egy Helvetia kvarccal, aranyozott, zafír, 100m, dátum, bőrszíj, úgyhogy most én következem!

p126fun

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5457
Grones:
Nem kellett értékesítenem a kismanókat, csak megmondtam nekik, hogy hozzanak egy Kabinrollert. És hoztak.
Előzmény: Grones (5455)
APT Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5456
MESSERSCHMITT: Köszi a listát az IWC-ről, csak ebből még mindig nem derül ki, hogy egy konkrét Portofino modellben mi ketyeg! Az egyszerűbbekben bizonyára tényleg ETA, de egyesekben viszont biztosan Jaeger, ezt személyesen tanúsíthatom!
- A tachimétermizériában egyetértek Veled. Ezeknek a mindenféle "csicsamicsa" segédskáláknak egy átlagember esetén az égegyadta világon semmi értelme nincs, csak nehezítik az óra leolvasását. Az átlagsebességet 80-at meghaladó IQ-jú személy egy műveletes fejszámolással is megmondhatja az eltelt időt figyelve, de egyáltalán miféle valós jelentősége lehet ennek? Én például szoktam repülgetni, de el nem tudom képzelni, miféle hasznát tudnám venni a mindenféle Breitlinges-Longineses repülő navigációs segédszámlapoknak. Ha ezzel kellene kezdeni valamit, az már maga lenne a vég! Talán nem véletlen, hogy például még a Fortis Pilot Professional, Flieger és Spacematik családjairól is hiányzik mindenféle segédszámlap-lünetta, és mellesleg ezek jobban leolvasható órák. Valamit azért Fortisék is sejtenek... Saját véleményem szerint bármiféle - akár csekélyke - gyakorlati haszna az alábbi komplikációknak lehet:

- Automata - ezt nem kell bemutatni.

- Ébresztő - ezt sem.

- Dátum, nap - esetleg hónap. De hónapot inkább csak öröknaptár esetén, mert az legalább korrekt módon váltja a dátumot, persze ez esetben évet is szokott mutatni. De ennek már tényleg csekély a valós értéke.

- Kronográf - nem baj, ha nem csak 30/45/60 perces segédszámlapja van, néha jó, ha órákat is mér.

- Második időzóna - nagyon-nagyon sokat utazó, és közben az otthoni ügyeiket intéző üzletembereknek nem haszontalan. GMT skálát minden közforgalmi pilóta hasznosítani tud. Időzónás forgatható lünettát (a'la Rakéta), vagy JLC Master Geographic típusú más időzónákat számító órát esetleg használni tud egy nemzetközi bróker, vagy egy kontinensközi nagystílű házasságszédelgő.

- Az órájával nem túlzottan törődő tulajdonosnak nem haszontalan a járástartalék-mutató. De ilyen csak igényes órán van, amilyet nem vesz meg az előbbi szempontnak megfelelő úriember, inkább vesz egy átlagos kvarcórát.

Ezeknél több funkciót hétköznapi ember kihasználni soha nem fog tudni. De speciális esetekben jól jöhet néhány dolog. Ezek szerintem talán az alábbiak:

- Hosszú, esetleg több napos barlangi túrán, vagy földalatti vártömlöcbe vettetve jól jöhet a 24 órás skálázás dátummal. De az Isten szabad ege alatt "vegetáló" átlagembereket inkább csak zavarná. Vakond hajlamúak tartsanak egy külön 24-órás darabot ilyen esetekre (esetleg 24-es segédszámlap)! Titkos tippem a Maurice-Lacroix Jout-et-Noir. Gyönyörű, erős, és úgy 24 órás, hogy szinte nem is igazán az. Csak félteném egy barlangban...

- Rossz látási viszonyok esetén hasznos búvároknak, de (kizárólag nekik!) a búvár lünetta, de egy búvár inkább vegyen fel háttérvilágított kvarcórát, amely segédszámlapon jelzi az hátralévő időt (fogy ám az oxigén!). Ha az életem függene ettől, biztos nem sznobkodnék egy automata IWC-vel, vagy arany Rolex Daytonával, hogy aztán 40 méter mélyen gurnyadt szemekkel próbáljam a hunyorgó lámpafényben a tríciumos mutatókat leolvasni! Bár megkockáztatnám talán a ChronoSwiss Timemaster-ét, annak az egész számlapja superluminova...
- Ugyancsak búvárok hasznát vehetik mélységmérő, stb.. komplikációkkal felszerelt órának, de a búvár karjára szép nagy, precíz és megvilágított mélységmérő kötelezően fel van szerelve. De egy kis óra piciny segédszámlapja alig olvasható le a víz alatt, aki erre bízza az életét, az nem normális. Amelyik óra pedig olyan nagy, hogy az idő mellett mondjuk a nyomás is jól leolvasható róla, az olyan méretű, hogy a partra kimászva iziben szalonképtelenné válik. Ezek nem órák, hanem merülési segédműszerek. Hétköznap ilyet hordani kicsit hasonló, mint ha egy fogadáson békauszonyban, a frakkja fölött levegőpalackkal jelenne meg az illető...

- Vadul regattázó vitorláshajósok egy csekélyke hasznát vehetik a yacht-timereknek. De szeritem nekik sincs igazi szükségük rá...

- Orvosoknak nagyon-nagyon csekély értelemmel, de bírhat a pulzusskála. De sok értelme itt sincs, ha az orvos figyeli az órát, és mindenféle csodaskála mellőzésével kereken egy percig (ha sietős, úgy fél percig) számol, közvetlenül megkapja a pulzust. Nem véletlen, hogy az első (és később az egyszerűbb) "Doctor's Watch"-ok semmiféle extra skálázást nem tartalmaztak, egyszerűen csak egy, a normál óra-perc számlappal összemérhető méretű másik számlapon jól leolvashatóvá tették a másodperceket. De a középmásodpercmutatós óráknál már ez sem volt fontos.

- Közforgalmi pilóták hasznát vehetik 100-as skálázású órának, bár nagy jelentősége nincs. A navigációs műszereken ott van, ami kell.

- Kisgépes és harci pilótáknak szorult helyzetben jól jöhet a Breitling Emergency jellegű jeladós óra. A közforgalmi nagygépek pilótáinak legfeljebb nem ellenőrzött légterekben (őserdő v. a Himalája felett) lehet izgalmas. De mondjuk Európa felett tuti látják, hova esett le.

- Nagy természetjárók hasznát vehetik GPS-nek. De a kézi GPS-ek olcsóbbak, nem merülnek le órák alatt, és sokkal többet tudnak. Ráadásul alig nagyobbak. A CASIO ilyen órájának áráért lehet venni egy "valódi" GPS-t, egy jó, minden funkciót tudó, masszív (kvarc) órát, plusz egy jót reggelizni elindulás előtt.

- A holdfázismutatók, az ütőszerkezetek, a napegyenletet, napnyugtát-napkeltét, lábméretet-lábszagot, feromonok szintjét, üstökösök bolyongását mutató-mérő komplikációknak valós jelentősége nincs. De esetleg "feldobják" az órát, és műszaki bravúrokat valósítanak meg (mint a mindenféle retrográd mutatószerkezetek is). És ez természetesen nagyon fontos dolog (régi vágyam egy jó kis percütős karóra), de azért igazi jelentősége - lássuk be - nincs! Na jó a percütő vakoknak talán... De ők meg vegyenek egy 10000 Ft-os Rakéta Blinenuhrt! Igaz, gazdag vakok is vannak...

- Mindezek persze a saját véleményemet tükrözik, ha másé más, úgy izgalmas, vitaindítónak szántam! ;-)))

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (5454)
Grones Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5455
Passionata: Messerschmitt komolyan gondoltam amit irt. Sokáig abból élt, hogy a kiugró manókat értékesítette. Ebből vette első Kabinrollerét.
Előzmény: Passionata (5449)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5454
Passionata:
Részemről lezártam a tachymetre problémát. Annak az eldöntése, hogy mi a különbség két ugyanolyan lünetta között, meghaladja a képességeimet... :)
Előzmény: Passionata (5449)
Passionata Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5453
oyster
a professional-"ez lehetett" jelű
a reduced-"ilyen volt" jelű
Előzmény: Törölt nick (5451)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5452
Egy ilyen Explorer beszerezhető az itt korábban emlegetett Váci utcai kereskedőnél is. Azaz az igen ritka fekete számlapos változata, szinte újonnan.
(Az ára majdnem a csillagos ég...)

De esetleg ha már fekete számlap és GMT tudomány :
Nem jöhet szóba maga a GMT Master ?
Ugyanis az is akad vadiújonnan, egysaroknyira a Petőfi S. utcai Helvetia üzletben. (Mintegy 20 % a különbség, de esetleg ebből még egyezkedni lehet itt is - ott is.)

Előzmény: Rikkie (5259)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5451
Hát bizony erről sokat magam sem tudok.

Az valószínű, hogy mindegyik tachymeter-es Omega Speedmaster egyazon tudománnyal bír. Tulajdonképpen az LCD-s rém (Xvalami) kivételével mindegyik átlagsebességmérős.

Egyébként a tachymeter - itt már többször említett - működése a következő :
Általában 1 km megtételére skálázottak a számlapgyűrűk, így a következő egy km-es szakasz elején indítva a kronográffunkciót, majd a táv megtételekor leállítva a skáláról azonnal leolvasható a közbülső időtartam átlagsebessége. (Konstans tempó esetén a pontos sebesség. Nálam pont ez volt az egy szem gyakorlati haszna, ugyanis közel jól tartva a sebességet azonnal tudható volt, hogy végülis mennyivel haladtam. Így legalább megismerhető a gépkocsi sebességmérőjének pontatlansága.)

Tehát tényleg a jó megérzésed miatt nem jött rá külön válasz. Mint már itt valaki említette is. (Ki is ?)

Érdekességképp a régi órák esetében nem csak egy kör mentén helyezkedett el az érték, hanem egy csigavonalban folytatódott és így az akkor szokásosabb 60 alatti átlag is mérhető volt oly módon, hogy a krono mutató egy percen túli mérését a belső (kisebb számokat felsoroló) részén lehetett leolvasni km/órában.

Aztán viszatérve az első különbségfelfedezésedhez :
Milyenek voltak ezek az órák ?
Gondolom a Professional ez lehetett.
Ez végülis a klasszikus, kézifelhúzós Moon Watch plexiüveggel és 38-as átmérővel.

Az automata pedig ilyen volt-e , vagy pedig ilyen ?

Az előbbi a redukált méretű, de az eredetire legalább a közel azonos számlapelrendezésével és a plexiüvegével jobban hasonlító darab, míg az utóbbi már egészen másképp fest a V7750-re jellemző számlapjával és zafírüvegével, de legalább szinte azonos méretű és dátumot is tud. Mindkettő kedvezőbb árú darab...

Előzmény: Passionata (5444)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5450
"... csak nem tudom meddig bírja az aranyozás, bár lehet ... Azért az FC zárja színvonalasabb és az sem egetrengető árazású ..."

- Majd beszámolok róla. (Ha kopásra hajlamos, akkor a gyár személyemben rossz lóra tett, mert a testnedveim gyorsabban fogják lemarni, mint más akár csak gondolna rá. Tapasztalat.):
- Az FC (ha ez mérhető) valóban egy nagyságrenddel külömebb csat.
Árban is majdnem ennyi a különbség...

Előzmény: j b (5409)
Passionata Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5449
Messerschmitt
most
vagy nem látom a szmájlit
vagy hülye vagyok
vagy ha megkérhetnélek kifejtenéd?
-lehet ,hogy speedmaster lesz a kiválasztott?
Előzmény: Törölt nick (5448)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5448
Passionata:
A moonwatch-ban van egy kismanó, aki szól, amikor az objektum áthalad az 1 km-es vonalon, ez az igazi tachymetre. A reducedben nincs kismanó.
Előzmény: Passionata (5447)
Passionata Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5447
Okay ,de akkor az o+a site miért tünteti fel
külön funkciónak a tacym. a moonwatchnál és nem jelöli a reduced szériánál pedig a lünetta uaz.
Előzmény: Törölt nick (5446)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.06 0 0 5446
Passionata:
Szerintem azért nem érkezett válasz, mert jó volt amit írtál. Az eltelt idő alapján megtudod a sebességet (persze azt az egységnyi távolságot kell megtennie az objektumnak, amire a lünetta kalibrálva van, pl. 1km-t)
Előzmény: Passionata (5444)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!