Keresés

Részletes keresés

Grones Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5505
Kedves conde!

Nem eszik olyan forrón a kását. Messerschmitt elég metsző gúnnyal szokott nyilatkozni mindenről különösen APT kakasos órájáról. Ennek ellenére ezen senki sem szokott megsértődni, én például gyakran csak kettejük pengeváltásai miatt olvasom a fórumot. Hagyjuk meg mindenkinek azt a jogát, hogy egy termékről véleményt alkosson személyeskedés nélkül. Ha Messerschmitt visszafogná magát akkor nagyon sivárrá válna a fórum.

PS: nekem BMW-m van de eddig nem tudtam, hogy ehhez Breitling dukál. Nem tartom magam parasztnak de néha a motorháztetőn szoktam enni a disznósajtot. Nem tudom miért de ilyenkor furcsán néznek rám az emberek itt Zürichben. Szerintetek m'ért?

Előzmény: Törölt nick (5501)
Passionata Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5504
négyzet = :)
Előzmény: Passionata (5503)
Passionata Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5503
Tiszteletem 
Szvsz. nem kellene a fórum szereplők közlési szokásait szigorítani , mert az igen igen ellaposítaná a kommunikáció ezen formáját ,az ,hogy valaki szeret egy márkát vagy nem és esetleg ennek hangot is ad teljesen belefér a fórum céljába hisz nem azért van itt bárki hogy fényesítési versenyt rendezzünk , pld én is rühellem a breitlinget kocsiban meg a bmw-t mert minden p***szt arra vágyik , ez még nem azt jelent ,hogy akinek breitlingje v. bmw je van az p***szt is de sajnos a mo-i vásárlási szokásokból számomra ez a kép jött le.én egyébként szeretem a rolexet –van is egy fake exploer 11-öm GMT -de én mondjuk háborogni nem fontos
jharrison Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5502
Kedves Conde!

Abban igazat kell adnom Messerschmittnek, hogy Rolexeket valóban gyakran látni "azokban a körökben" (is.) A legtöbben (NEM mindenki), akik Rolexet vesznek, semmiféle ismeretekkel nem rendelkeznek az órákról és elsösorban státuszszimbólumnak használják. A Rolexek belülröl "semmi különösek"; ok, tiszta, egyszerü, könnyen javítható szerkezetek, de gyakorlatilag komplikációk nélkül, kvázi "gazdag tudatlanok" számára. Ha pedig a gyár termelését veszed alapul (2000-ben MINIMUM 635.209 db szerkezet /ennyit küldtek be COSC-tesztre/, kenterbe veri bármelyik más svájci gyártót), akkor szerintem a Submariner-es hasonlat ugyancsak találó. Szóval én azt mondom, hogy ennyi irónia még belefér. Persze elfogadom, hogy Neked tetszenek a Rolex órák, de gustibus non est disputandum...Van esetleg egy a gyüjteményedben?

Üdv:
jh

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5501
Tiszteletem mindenkinek!

Kedves Messerschmitt!
Kitörő örömmel és lelkesedéssel olvasom tetszetős hozzászólásaidat, főleg melyek az általam kedvelt óramárkával - lásd Rolex - foglalkoznak.
Gondolom átfogó és széles szociológiai tanulmányokat végeztél a Rolex vásárlók köréről, amelyhez gratulálnék. De, szerintem evvel tovább nem kellene törödnöd többet, mert e topik lakói és látogatói az órák szeretetéről adtak tanúbizonyságot, köztük például az említett márkát szeretők is, s így nem kellene őket valamiféle személyes ellenszenv által vezérelt mondanivalóval bosszantani.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5500
A tachométeres lünetták kapcsán valaki - nem is tudom ki :))) - siránkozott, hogy milyen felesleges mondjuk 500-ig skálázni azt. Nos, azért ne felejtsük el, hogy a tachométer nem csak átlagsebesség, hanem bármely, periodikusan ismétlődő folyamat mérésére alkalmas, például amilyen az óránkénti gyártási darabszám. Nem véletlen, hogy gyakran tacho-productometer névvel illetik az ilyen skálát. Szemléletes példa: a Rolex gyár futószalagjának végén lemérjük 10 db Submariner elkészültének idejét, s látjuk, hogy ez 7mp volt. A lünettán itt található 500-at megszorozzuk 10-zel, s megkapjuk, hogy óránként 5000 Submarinert szerelnek össze a szorgos robotok (a drogdílerek és használtautó-kereskedők nagy-nagy örömére ;))). Máris kedvezőbb fényben tűnik fel a lünetta!
Előzmény: Törölt nick (5476)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5499
APT:
Így jártam. Különben a fehér arany meg a platina jöhet, a sárga fémeket nem szeretem. De a jelenlegi anyagi helyzetemben örülök, ha az órát ki tudom fizetni, nem pedig a nemesfém tokot.
Előzmény: APT (5497)
kispeti1 Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5498
Sziasztok! Látom nagyon beindult az óra hirdetés, így én is csatlakoznék:
Eladó egy Fortis Spacematik GMT,acélszíj, hibátlan,Mo-i vásárlás, augusztusig garis, doboz, pótszemek stb.
Ha valakit érdekel küldjön emilt. Köszi Peti
APT Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5497
MESSERSCHMITT: Pedig szépek a nemesfémtokok, értéktartóbbak, sőt egészségesebbek is! Ráadásul a legjobb órák általában nem is készülnek csak nemesfém tokokkal.
Előzmény: Törölt nick (5495)
APT Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5496
IDŐMÉRŐ: Látni kellene. Az Orion elég jelentéktelen gyártó volt, zömében egyszerű pecekgátszerkezeteket épített be. De egy jó állapotú,szép mikrorotoros darab biztos megér pár tízezret, nekem legalábbis megérne. Mennyit kértek érte (már ha egyáltalán eladó volt)?
Előzmény: idomero (5494)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5495
speedwagon:
Ha veszek, acéltokosat veszek, aranyórák nem érdekelnek.
Előzmény: speedwagon (5493)
idomero Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5494
A napokban kezembe került egy Orion márkájú karóra. Tiszta Chronoswiss tok, azokból az időkből, amikor még a Chronoswiss cég nem is létezett. Mikro rotoros automata szerkezet (Ronda Harley 2538). Nagyén szép építés. Üveg hátlap.
APT-hez és aki esetleg már látott ilyet!
Menyit érhet?
speedwagon Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5493
Elöbbi aranból van és az ára 2750 Pénz a Clinton ember féléböl de itt van ez a változat a szegényebbeknek 750 ért
speedwagon Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5492
Akkor talán ez

JA ki mit tud a Juvenia márkáról. Jót és persze rosszat
Elöre is köszike
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5491
Nem rossz, de én ilyet keresek (alacsony intenzitással, mert most másra kell a zseton):

Előzmény: speedwagon (5490)
speedwagon Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5490
Messerschmitt
Azt hiszem régebben egy ilyesmi Omegát kerestél

speedwagon
Passionata Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5489
Az óra a nagypapáé volt -43as- aztán kapott egy acélallergiát és vett egy arany IWCt-sajnos zseb változatban-ezt meg odaadta apámnak aki kellő érettségemet feltételezve átadta nekem .Azt tudom ,hogy repcsisek is ilyet hordtak-nem is magyar nem is német- gondolomezért az 1000-es tachymetre., a telemetre meg már kifejtették .

Nagyon féltem és ezért szeretnék egy másik szép de emonciónálisan kissebb értéket képviselő darabot.
Ámen

kzt Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5488
A tavmeres ezen hagyomanyos modszeret a Varso Szerzodes is hasznalta:). Az eloiras a kovetkezo volt: Katona meglatja az atomvillanast, feltori az uveglappal lezart ladat amiben a stopperora van es elinditja az orat. Megvarja amig odaera robbanas hangja (kozben elmelkedik a vilag vegerol, partonkivuliek csondben imadkozhatnak) es leolvassa az eltelt idot. Eloveszi a tablazatot es kiszamitja a robbanas tavolsagat. Utana jelentest tesz repules kozben mert addigra mar a lokeshulam is odaert :)))
Előzmény: te_o (5482)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5487
Végre valaki csinált egy jó fotót a Ludwig hátuljáról...

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5486
potyoro:
Legközelebb, mielőtt órát veszel, kérdezd meg a halakat, mi a véleményük róla. Így nem érnek meglepetések később.
Előzmény: Törölt nick (5485)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.08 0 0 5485
Hozzászólásommal legalább annyit elértem, hohy megtudjam, köztetek is vannak szép számmal horgászok. A Casiot csak azért szereztem, mert kíváncsi voltam hogy tényleg olyan nagy jelentősége van-e a légnyomásnak és a Hold állásának a halakra! Eddig még nem jöttem rá semmire, de legalább nem a másik órámat karcolom össze a vízparton, így is elég viseletes már. Üdv mindenkinek!
te_o Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5484
Na jo, persze. Hasznos lehet meg az ebresztoszerkezet is. Ergo az idealis ora a Fortis legujabb csodaoraja, ami ezeket egyesiti. Es meg felhuzni sem kell. :)
Meg a jarastartalek jelzo is jo lehet, aki nem hordja folyamatosan.
Stb.
Sot, a tachymeterskala olyan vonatvezetonek is, akinek elromlott a kilometeroraja! :)

Horgaszathoz meg regebben homeros Casiot hasznaltam, es tobbet fogtam, mint manapsag, mikor egy aut. Tissot-t hasznalok! (Igaz, feleannyit van idom jarni, mint akkor, de hatha nem ez az igazi ok). (Amugy oraugyben iszonyu babonas vagyok, de ez mar az en bajom.) :)

te_o

Előzmény: APT (5483)
APT Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5483
TE_O: Picit vitába szállnék, mert épp a kronográf igenis hasznos lehet a hétköznapi életben. Nem egy esetben például a munkámban célszerűen lehet méregetni vele időtartamokat, számomra néha egyértelműen hasznos. Meglennék természetesen nélküle, de ha már van, tudom mire használni, ellentétben a tüzérségi tachyméterskálával, Hold, vagy éppen a Szaturnusz fázisait mutató komlpikációkkal, vagy egy beépített kintornával, amelyeken nagyon jól esik a szemem legeltetni (vagy hallgatni), de ha megfeszülök, sem tudnám semmire ténylegesen értelmesen használni őket. Erre célozgattam a korábbiakban. Amúgy a tourbillon elvileg a pontosságot javítja, s mint ilyen természetesen nem haszontalan. Az már más kérdés, hogy mennyi eredménnyel és mennyi pénzért...
Előzmény: te_o (5482)
te_o Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5482
Hali!

oyster!

A telemeterskala meg anno a haborus idokrol maradt, akkor az ellenseges tuzerseg tavolsagat lehetett kb. beloni torkolattuz-hang alapjan. Es valoszinuleg volt is jelentosege. Ma a villamlasbol-dorgesbol valo vihartavolsag-meres az ideologia, ha setalsz, megtudod, hazaersz-e az eso elott. :)
Szvsz. egy karoraban ora es percjelzo mutaton kivul szigoruan veve nincsen szukseg! No, persze masodperc, meg datum az olyan hulyeknek, mint en. Tehat kar ezekrol vitatkozni, a kronograf is olyan mint a turbillon: szep, jo, elvileg lehetne jelentosege, de kit erdekel? Viszont kulonleges, egyedi, mutatos dolog. Van benne valami plusz. Ezert szeretjuk. :)

te_o

APT Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5481
Oyster: Örülök, hogy tachiméterügyben végül csak egyetértünk! Az acélszíj-acélcsat ügyben viszont vitába szállnék, a szíj az szíj, bármiből is légyen! Tehát az acélszíj szerintem mint fogalom helyes, a csat egyértelműen a záróelemet jelenti. Acél v. aranycsat lehet bőrszíjon is!
A horgászásban pedig jómagam sem találtam az órát releváns segédeszköznek. Egyetlen funkciója, hogy tudjam, most már illik hazamenni, ha szégyenszemre üres kézzel is... De a halak lehet, hogy kifinomult ízlésükkel kerülik a Casio-féle darabokat, talán ha egy gyémánttal kivert arany női Cartiert belógatok, akkor valami igényesebb anyaponty ráveti magát... :)))))
Sulcz Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5480
Eladó egy REVUE THOMMEN Airspeed automata karóra. 4 hónapos, alig hordott, hibátlan állapotú.

Érdeklődni az artmagic@axelero.hu címen lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5479
Találtam egy figyelemreméltó Zeno őrát, szokatlanul kisméretű (40,5 mm) egy Zenohoz képest, és nagyon kellemes klasszikus számlapja van (Langematik Ann.?). Kézi felhúzós Unitas zsebórawerk zafír hátlap alatt. ACÉLCSATOS BŐRSZÍJjal adják, de lehet, hogy FÉMSZÍJjal is meg lehet venni :) ~240USD.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5478
Ja, a linkelések kimaradtak :o(

Tehát itten akad egy ilyen 280-ért.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5477
Meg akad ám egy hirdetés itten a magyar tájmdizájnon is.
Egy hasonló számlapos, nem professional, hanem az automata. Acélcsatos. Kisebb pénzért...

.

Az "acélszíj" fából vaskarikát meg nem tudom ki is írta, meg nem értem, ezért nem is írom le ide, hogy a bőrszíj + fém csatszem ellentéte az acélcsat. (Amit mindannyian - én is - többnyire hibásan acélszíjnak nevezünk.)

Előzmény: Passionata (5474)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.07 0 0 5476
A teszt jól sikerült !
Nagyon impozáns ez a régi kronográf. (Minek akkor új ? ... Főleg idiótáktól - ha szereted a régit akkor már inkáb a Montreal :)

De tüzetesebben megvizualizálva a képet amondóvá váltam, hogy csatlakozom APT-hez.
Mert ez az átlagsebességmérő skála már a hülyeség határát súrolja.
A közelmúltban az épeszűbb gyártók általában a 400-as jelig skálázták gondolván a magukat extrém sportosnak tekintő autósokra (akik persze a közelítő számokat sem olvasták le róla valóságként sosem, de kellően sznobok voltak és elhitték, hogy kell nekik a 400-as max. érték) aztán persze felpörgött a világ és manapság már többnyire 500-ig skálázzák ezt (éreztetvén, hogy mégiscsak többet tudunk mint két évtizede, NO DE MINEK ?!).
A régmúlt ilyen skáláit, mint említettem volt pedig méginkább a realitások talaján tartották a kisebb leolvasható értékekkel.

NA DE !

Hogy valaki 600, meg 750, sőőőt 1000 km/h sebességnél ezzel bíbelődjön, és olyankor ezen értéket pontosnak tekintsen, hát kimeríti az öngyilkosjelölt hülye kategóriáját. Ezek az értékek tényleg arról árulkodnak, hogy az egész efféle skálázás csak a giccs kategóriájába tartozik. Jelen esetben még az áttekinthető leolvashatóságot is rontják. (Tényleg érdemes a lünettára száműzni, ott inkább betölti a díszítő funkcióját.)
Hasonló, eleve rossz a véleményem a "telemetre" skálákról, ami a hangsebességre skálázott távolságmérő. Egyszerűen nem ismerek, sőt nem is hallottam olyan embert, aki akár csak egyszer is hasznát vette volna.

Előzmény: Passionata (5475)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!