Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.10 0 0 5535
alexandrosz:
Csak az automata a gond. Apropó, megvan még a Rado Ceramicád? Hogy tartja magát?
Előzmény: alexandrosz (5534)
alexandrosz Creative Commons License 2002.05.10 0 0 5534
Egy kis klasszikus feeling. Messerschmitt-nek is ajánlanám, ha nem volna ETA, fémtokos és automata.
:o)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.10 0 0 5533
Részemről a köszönet !
(Én speciel kifejezetten útálom, amikor valaki személyem ismerete nélkül alkot rólam drogdílerkígyúrtkopasztopmenedzserautótolvaj véleményt.)
Előzmény: Törölt nick (5501)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.10 0 0 5532
Passionata !
Ha félreérthetően fogalmaztam, akkor bocs !
Az óráról alkotott véleményem az akkori hozzászólás második sorának első mondatában volt, tehát megemeltem előtte a kalpagom. (A többi polemizálgatásnak tekintendő.)
És egyben kívánom, hogy sikerüljön "egy másik szép de emonciónálisan kissebb értéket képviselő darabot" beszerzened. (Ami jó választás esetén szintén erős érzelmi láncokkal fog kötődni Hozzád.)
Előzmény: Passionata (5489)
j b Creative Commons License 2002.05.10 0 0 5531
ÖCCSE: Szépen gyarapodó gyüjteményed utolsóként felsorolt darabját milyen alkalmakkor viseled? :o)
Előzmény: öccse (5529)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5530
APT:
A Rodina nekem is nagyon bűzlik. Valószínűleg a tulajdonosa fényesíteni akarja a gyüjteményét. Az utolsó blaszfémikus mondatodat meg sem hallottam. Szegény Lajka nyugodjék békében!
Előzmény: APT (5527)
öccse Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5529
Üdv mindenkinek!
Csatlakozom én is a Messerschmitt-et "pártfogásba" vevőkhöz,kimondottan "csípem" a humorát,még akkor is,amikor néha ellenem irányul.Fel kell venni a kesztyűt és frappánsan vissza kell vágni!Ki Kabinrollerrel,ki Rolex-el,ki kakasos ,ki automata v. kvarc de mindenképpen aranyszínű órával.

APT!
Most látom,hogy a Poljot de Luxe tokja 20 mikron arannyal van futtatva.Mennyiért újítják fel az ilyet ?
Láttam Vosztok órákat is,miről ismerni fel a Precisiont?A Te gyűjteményedben szereplő modelleken kívül van másfajta is?

Már hat órából áll a gyűjteményem:Lemania,Poljot,Tudor,Omega,Fortis,női Omega.

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5528
troppauer, APT:
A IIII "nem is olyan ritka"? Minden órán az van, a IV a ritka! Ahogy elnézem, nem sok római számos számlapot láttatok ;)
Előzmény: APT (5524)
APT Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5527
MESSERSCHMITT: Reszkessenek csak! Készül már a Miyota kvarcwerk-gravírozás is, szinte látom magam előtt, ahogy a Lange vésnökei sápadtan, remegő kézzel csomagolnak!!! :)

- A RODINA meg jó kis automata, van is egy pont ilyenem (csak fehér számlappal), és szeretem, még hordogatni is szoktam, de szerintem ez későbbi óra, aligha hiszem, hogy Gagarin ezt viselte volna. Mindenesetre majd megkérdezem Lajka kutyától, amikor hozza nekem az új Szláva időzítőt a Freezerhez! :))

Előzmény: Törölt nick (5526)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5526
APT:
Semmi baj sincs azzal a twotone Oysterrel. 8000 Euróért a tied lehet.

Szerintem Glashüttében már csomagolnak, ha megtudták mire készülsz a BOCTOK-kal! Még egy darabig szorgoskodsz a műhelyedben, és a svájci meg a német óraipar megint válságba kerül...

A BOCTOK-ról jut eszembe, korábban felvetődött, milyen órát viselt Gagarin az első űrutazáson. Sajnos, Lajka kutya már nem mondhatja el az igazságot, ezért rengeteg találgatás van. Egy site például azt állítja, hogy egy ilyen automata RODINA órát hordott. Vajon mi erről a véleménye a KOZMOKREÁTOR OMNIPOTENSnek?

Előzmény: APT (5520)
Grones Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5525
Sajnos a kepet nem tudom letolteni, gondolom eppen pihen a tar.hu. Elkepzelheto, hogy a latvany a szervert is megviselte kicsit.
Mindenesetre koszonom, hogy gyujtemenyed ezen buszkeseget megosztottad velunk! Csak igy tovabb APT!
Előzmény: APT (5522)
APT Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5524
TROPPAUER (HÜMÉR): Ez egy nagyon jó kis werk! A plexit pedig bármelyik órás úgy 500Ft-ért ki fogja cserélni Neked. Ha a tok kopott, azt sem gond újraaranyozni, egy tiszes szíjat is megérdemel az óra. A négyvonásos római számozás pedig nem is olyan ritka, mi több, nem is hibás, így is lehet a 4-est jelölni. Például nagyszámú XIX.-XVIII. századi zsebóra használta ezt a jelölést (a jó öreg Breguet is)!
Előzmény: troppauer (5523)
troppauer Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5523
egy "oroszórás" kérdés:szert tettem kb.2 éve egy régi Rakétára(nem interkontinentális,csak olyan ketyegős):)belül ránézésre csillog villog az egész,su2809ma szerkezet van benne,de elég karcos az üvege,van arra remény hogy ezt kicseréljem-cseréltessem valahol? Van egy képem róla de nem tudom hogy kell feltölteni.Az a vicces benne hogy római számos,de a négyes négy vonással van jelölve rajta.
APT Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5522
GRONES: No akkor legyen:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Az óra a fantasztikus történelmi tradíciókkal rendelkező Hong-Kongi óraipar csodálatos remeke. Külön kiemelném a lenyűgöző minőségű plasztik tok rendkívül kifinomult ízléssel megformált alakját, és a színek diszkrét, harmonikus játékát! Emellett a történelmi tradíciók sem mentek feledésbe, hisz a Maoista "hosszú menetelés" résztvevőinek sanyarú sorsával mintegy szolidaritást vállalva meghagyták a győzedelmesen meredező sorjákat.
Az órában dolgozó csodálatos, kifinomult werkről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni! Járástartaléka egészen lenyűgöző, megfelelő minőségű alkáli elemmel akár 2 éves működése is garantált (lagalábbis az elemé, de a werk is kibír legalább 3 hónapot)! Megemlítendő e remekmívű werk fogaskerekeinek egészen kiváló minőségű műanyag kivitele, amelyet a présgép gondos, kézi olajzásával lenyűgözően finisheltek. Jellemző a csodálatos, Patekot, JLC-t megszégyenítő precizitásra, hogy a csapágyak ütése alig haladja meg az egy millimétert, és csak igen-igen ritkán, legfeljebb percenként egyszer fordul elő, hogy két szomszédos kerék egy-egy fogat átugorjon. Fantasztikus! A werk hőkiegyenlítettsége is pompás, 10-30 °C között egyszerűen tökéletes. Sajnos ez alatt a plasztik kerekek fogai törnek, 50°C felett meg összeolvadnak, no de ne legyünk maximalisták! Ellenben pozicionális hibáról beszélni sem érdemes, csak hátára ne fektessük, mert egyfelől kiesik az elem, másrészt a csapágyaikban elcsúszó fogaskerekek összeszorulnak. No de miféle hedonista igény lenne ezt így járatni! Egy kakas álljon a talpán, büszkén, hősiesen hirdesse gyártójának kifinomult műszaki felkészültségét!
- S külön említést kell tenni a csodálatos ébresztő komplikációról! Közelébe sem ér a JLC Memovoxa, vagy holmi AS Alarmok! Nem kérem, ez igazi piezo buzzer segítségével állít elő szúnyogzümmögés jellegű, rendkívül fülsértő csipogást. Több éves, gályarabokon végzett kísérletsorozattal határozták meg a legzavaróbb hangfekvést, amely képes az alarm elszenvedőjét percek alatt az őrületbe kergetni. E mellett nem lehet nem felébredni! Sőt, ennek veszélyét csökkentendő a tervezők gondos munkája a már említett csapágyhézagokat úgy alakította ki, hogy azok kotyogása miatt az óra olyan hangos nyekergéssel jár, hogy már az elalvásnak is tökéletes hatékonysággal veszi elejét.
- Azt hiszem, konszenzusra juthatunk abban, hogy az óraipar eme csodálatos, történelmi távlatokat nyitó alkotása előtt csak tisztelgő főhajtással állhatunk!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Grones (5519)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5521
Sikerült elpasszolnom egy szállítmányt, így megfelelő tőke áll rendelkezésre ( a szokásos havi arany Daytona vásárlás helyett) arra, hogyha APT átadja a tervrajzokat, akkor elkezdhetjük gyártani sorozatban a KABINROLLER FREEZEREKET:))
Érdeklődők jelentkezését az alábbi címre várjuk: freezer@kabinrollerGMBH.hu :))

Témát lezártam.
Üdv! Conde.

APT Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5520
MESSERSCHMITT: Amúgy ez a Twotone Oyster szerintem teljesen rendben van. Mi vele a baj? Az kétségtelen, hogy az eredeti - szintén bicolor - acél-arany szíj roppantul hiányzik róla, ez így nem az igazi. De ettől eltekintve ez egy szép, elegáns óra! (S ha nem tetszik, akkor kegyeskedj haladéktalanul megpukkadni!) :)

- Más: éppen ülök egy Vosztok Precision üveghátlaposító reszelgetés közepén. Ha megvagyok (és esetleg sikerül is), akkor megosztom optikailag is Veletek az eredményt. Szerintem amúgy a werk minőségileg okvetlenül veri a Nomost, optikailag sem marad el sokkal tőle. Szóval készül az ellen-Nomos a'la USSR!

Előzmény: Törölt nick (5509)
Grones Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5519
Konyorgom! Tegyen be mar valaki egy kepet APT kakasos orajarol. Mar egeszen oda vagyok a kivancsisagtol! :))
Előzmény: APT (5518)
APT Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5518
MESSERSCHMITT: Ha harc, hát legyen harc! Nem futamodom meg e nemes duellum elől! Bosszúm eszközeként - mihelyst időm engedi - hosszabb, képekkel megtűzdelt elemzést fogok fejedhez vágni a kakasos óra erényeit magasztalandó! Remélem ez kellően kedélyrontó lesz rád nézve! (S ne feledd a FREEZERT, mint a Rex Ultima Ratio-t ("királyok végő érvét")!!) :))
Előzmény: Törölt nick (5516)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5517
conde:
Az "újgazdag úrifiú"-t még nem használtam, de a kedvedért felveszem a szótárba, kösz! :P Egyébként van egy programom, a rolexgyalaz.exe ami ebből a szótárból véletlenszerűen mondatokat állít össze, ezeket csak bemásolom ide! Gyorsabban dolgozik, mint ahogy a Rolex gyártja az órákat! ;))))
Előzmény: Törölt nick (5514)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5516
APT:
Minek vacakolsz a motorháztetővel, mikor ott a palacsintasütőórád a disznósajthoz! Na jöhet a Freezer...
Előzmény: APT (5513)
glashuette Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5515
Bizony, bizony, Messerschmitt, alias Kabinroller Béla bácsi amilyen pimaszul robbant ide a topicba (engem MARHÁRA zavart akkor) annyira jókat ír(t), a képekről nem is beszélve, sőt egyeseket mostanság (hehe) zavarba hoz (ez meg nagyon tetszik)! Végre vége az unalmas lötyögésnek. Tessék komolyan venni a dolgokat!

Éljen a Breitling meg a Rolex (és persze a Casio)!

Előzmény: Törölt nick (5514)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5514
Biztos rossz a fogalmazásom és emiatt nem jött ki a mondandomból a lényeg. :))
Tehát, nekem komolyan tetszenek Messerschmitt hozzászólásai.
A másik, eszem ágában sincs senkit semmiféle formában cenzúrázni, csak arra utaltam, hogy a drogdíler, újgazdag úrifiú stb. jelzőket, melyeket szeretettel használnak (legalább itt)elfelejthetnénk.
Egyéb mélyfilozófiai gondolataimat későbbre halasztom:))

Üdv! Conde.

APT Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5513
CONDE,JHARRISON, PASSIONATA, GRONES (no és MESSERSCHMITT): Abban a "szerencsés" helyzetben vagyok, hogy van a gyűjteményemben Rolex is, Breitling is, de ennek ellenére nem sértődtem meg MESSERSCHMITT gúnyolódásától. Egyfelől úgy vélem, hogy ezen gyártók múltja és becse számomra egyértelművé teszi, hogy egy "igazi" óragyűjteményben kell lennie ilyen óráknak, másrészt azért e cégek sokféle modellt gyártanak-gyártottak, és a hivalkodó darabok mellett a visszafogott elegancia is jelen van. Ugyanakkor igaz, hogy ezen órák mai belbecsükhöz képest más, hasonlóan jó minőséget produláló gyártókkal öszemérve igenis méltatlanul nagy presztízsre tettek szert (lám az ügyes marketing), és természetesen ez megjelenik a kizárólag a külsőségeknek élő, extrovertált, sok esetben nem éppen szárnyaló IQ-jú "úriemberek" által eszközölt vásárlásokban is. De azért nem gondolom, hogy ez bármit jelentene, sőt, úgy látom, hogy ezen "urak" körében alapvetően egyfajta stílus dominál (az agresszíven sportos, csillogó megjelenésű, lehetőleg túldimenzionált, messziről feltűnő órákat szeretik), és ezen belül igyekeznek a lehetőségeikhez mérten legdrágábbat megvenni. Nem véletlen, hogy "kopaszkigyúrt urakon" soha nem látni például Patekot v. JLC-t, mivel ezen "macho" stílus nem képviselteti magát a gyártmánypalettájukon.
- Másfelől a korábbi hozzászólásokat szemantikailag elemezve tudni kell megfelelően kezelni mélyen tisztelt Kabinroller topictársunk hozzászólásait. Teljesen felesleges őt holmi udvarias finomkodással megpróbálni árnyaltabb vélemény formálására készetni. Nem, ez nem célszerű, be kell célozni a hátsóját a KABINROLLER FREEZERREL és tűz!!! MESSERSCHMITT reszkess!!!! ;)))))))
- (Ja és a disznósajtot eddig még csak tányérról ettem, de most kiszaladtam gyorsan a garázsba, és megpróbáltan a motorháztetőről is. Pompás! Ezentúl csak így fogom enni! ) ;)))))))

ORAGYUJTEMENY

Grones Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5512
A multkor bementem a Bahnofstrassen egy Patek kereskedesbe es megmutattam nekik a Casio oramat. Mondtam nekik "Idefigyujj apuskam! Ez 4 rugo volt a kinai piacon es ugyanugy mutassa az idot mint a svejci biszbasz!" Teljesen belesapadtak. Gondolom kinos lehetett nekik a tobbi vevo elott, hogy en ennyivel olcsobban vettem egy orat. Hiaba, a magyar lelemenynek nincs parja! Majd nyitok egy forumot ahol leirom, hogyan alazom sorba a svajciakat.
Előzmény: Törölt nick (5508)
Grones Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5511
Nem ertettem felre. Valahogy mindig ereztem, hogy nem vagyok kulturember, de te most felnyitottad a szemem. :)))
(tenyleg nincs harag, csak magas labda volt amit nem birtam nem lecsapni)
Előzmény: Passionata (5507)
idomero Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5510
APT
Ahogyan említettem tiszta Chronsoswiss. Guillochírozott számlap. Svájci szabadhorgony gátszerkezet. Szinte teljesen kövezett az összes csapágy. Nekem látatlanban is elhiheted, hogy nagyon minőségi kivitel. A hátlap és az üveg kicsit gányolt, de majd kicserélem, és akkor újszerű állapotba kerül. Elég, hogy ha annyit mondok, hogy elég olcsón vette.
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5509
Csak őrjöngő Rolex-rajongóknak! Twotone Oyster '41-ből:

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5508
Grones:
Valószínűleg azért néznek rád furcsán, mert ők camembert sajtot esznek a motorháztetőről...
Előzmény: Grones (5505)
Passionata Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5507
Tudtam ,hogy félreértik ...
"pld én is rühellem a breitlinget kocsiban meg a bmw-t mert minden p***szt arra vágyik , ez még nem azt jelent ,hogy akinek breitlingje v. bmw je van az p***szt is de sajnos a mo-i vásárlási szokásokból számomra ez a kép jött le. "

szerintem onnan ,hogy "ez még nem azt jelenti" egyértelmű a dolog

Előzmény: Grones (5505)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.09 0 0 5506
conde:
A sápitozás helyett inkább a Nagy Visszavágáson törhetnéd a fejed! :P Tudniillik az ilyesmi jelek mint ;), vagy :) azt jelzik, hogy nem kell halálosan komolyan venni az elôtte leírtakat. Az az érzésem, a timezone.com fórumain jóval több humorérzéke van a látogatóknak... Mindenesetre van egy egyszerű módszer: scroll!

p.s.
Szociológiai tanulmányokat nem végeztem, viszont a kedvelt timezone.com-on olvastam, hogy valaki a Rolex USA importpolitikájával kapcsolatban rákeresett a Rolex szóra az amerikai birósági ügyek adatbázisában, és az összes találat az elfogott drogdílerektôl lefoglalt tárgyak listái voltak. Úgy tűnik, ez a rendszeresített óra náluk bevetésen! :))))))) Na de aki ezt megfordítva azt gondolja, hogy minden Rolex tulajdonos drogdíler, az... butus :)

Előzmény: Törölt nick (5501)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!