Keresés

Részletes keresés

M-Attila Creative Commons License 2002.05.18 0 0 5661
Régebben valaki említette ezen a fórumon, hogy hol lehet kedvező áron gumi (kaucsuk) óraszíjat vásárolni. Megadnátok újból azt a címet?
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.18 0 0 5660
Én a nagyobbikra szavazok...
Előzmény: p126fun (5659)
p126fun Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5659
Illetve ilyen:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

p126fun Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5658
Üdv a topiknak!

Ma lett kész, elhoztam a kis Cornavint, hát ilyen a nagy mellé téve:

Mijo Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5657

Kösz' APT, hagyd el, semmi gond, az igazság az, hogy én nagyon ritkán lépek ki a Bajai régió fórumból, melynek a sajátossága a beazonosítható nevesség, így ma már meglehetősen nehezemre esik nick-nevekkel "társalogni". Ha nem állt volna szándékomban egyik tanácstalan barátomnak segíteni, nem valószínű, hogy ide vetett volna a sors. Én amikor azt állítom, hogy szimpatikus ez a témakör, akkor ezt nem udvariasságból teszem, lévén mindig is érdekesnek tartottam az órákkal történő foglalatosságot, mint hasznos műfajt, csak sanálni tudom, hogy nem adatott meg nekem is nagyobb jártasságra szert tenni ezen a téren. Pedig régebben volt a baráti körömben komoly gyűjtő is, meg órásmester is ( nagyszerű Birmann Vili Bácska Topolyáról :))!), csak sajna más irányba sodort a sors. Bevallom, egykori érdeklődésem leginkább a faliórákra irányult.
Na, ez van, ha már benyomtam a topikot a kedvencek közé, most már ott is hagyom :)!

Üdv: Mijo

Előzmény: APT (5654)
Gaboca973 Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5656
Na itt egy kis érdekesség. Ismát sikerült egy kicsit feljebb tornászni a "világ legdrágább órája", kategória árát. Ime a kicsike:

Április 15-i árverésen, Genfben, 6.503.500 CHF-en ütötték le a drágát. Persze ez megint egy Patek Philippe. 1939-ben gyártották, világóra, egyedi darab és platina. Mit is mondhatnék. Mindenkinek kívánok egy hasonló árút a karácsonyfa alá :)

APT Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5655
DINGO: S ami az offtopic hülyéskedés miatt nem jutott rögtön az eszembe: az órád drasztikus késésére egyáltalán nem esélytelen, és igen triviális magyarázatot az is adhat, hogy az elem éppen az utolsókat rúgja. De egy újonnan vett óránál az elemcserét is gariban kell megoldaniuk!
Előzmény: DINGO (5649)
APT Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5654
Kedves MIJO! Remélem hosszan tagja leszel topicunknak, s ekkor előbb utóbb kikristályosodik benned az, hogy a szóbanforgó két oszlopos topictársunk hozzászólásait mikor és mennyire érdemes komolyan venni! Amúgy elsőre teljesen normális volt a reakciód, de majd meglátod, nem eszik ilyen forrón a kását! ;-))))
Előzmény: Mijo (5652)
APT Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5653
MESSERSCHMITT,GLASHUETTE: Ne vegyétek sértődősre! Jó volt poénnak a kiskakas, de ami utána jött, az már kicsit izzadságszagú volt. Szerintem itt zárjuk le, és foglalkozzunk a topic eredeti témájával. És ha valakinek nincs érdemi mondanivalója, inkább ne írjon semmit, én sem igen szóltam hozzá két napig - nemigen volt mihez... ;)))

DINGO: Egy kvarcwerk nem így működik. Itt szó nem lehet holmi összekopásról, pláne pozicionális hibáról. A kvarc időalap adjusztálás nélkül is legfeljebb havi 3-4mp pontatlanságot produkálhat. A Te órád egyszerűen hibás, cseréltesd ki!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: DINGO (5649)
Mijo Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5652

De, Apám, ott születtem, szemben veletek :)))...., nem létezik, hogy nem emlékszel rám !?
Mindettől semmit sem változik ama hozzászólásom, melyre ekként reagáltál. Teszek minden szerecsenre, de én valóban abban voltam, hogy valami hülyegyerek szórakozik veletek, ami azért ugye nem egy kifejezetten ritka jelenség a neten.
Na most az, hogy te itt, a saját topikotokban leled örömöd a kísérletezésekben, valamint hogy ezen az úton ajánlod fel a seggedet demonstratíve az Indexeseknek, ez a te egyéni örömöd/bánatod, megjegyzem, mifelénk létezik a "HTML-próba", mint erre rendeltetett terep - HEURÉKA!
Abbéli ismerethiányomat, miszerint a net egyik pozitív figurájának véltelek, rendkívüli módon sajnálom, emiatt kénytelen vagyok megkövetni téged, elnézésedet kérem :)!

Üdv: Muity Mijo
Baja

Előzmény: Törölt nick (5651)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5651
Mijo:
Te tényleg nagyon árulkodós vagy, nem Degeczen születtél véletlenül? :))) Az, hogy nem vagy lakója ennek a topiknak, tisztán látszik pl. a "Messerschmitt [...] komoly tekintélynek tűnt" észrevételedből, ami teljes ismerethiányra utal... :))) Nekem semmi gondom azzal, hogy töröltetted a hozzászólásokat, megtakarítottál nekem némi böngészést a CSS reference-ben. Viszont az index egy hálás csókkal illetheti a tápcsatornám kimeneti nyílását, hogy felhívtam a figyelmüket erre a résre, amit kihasználva bárki, bármelyik fórumban kirakhatta volna mondjuk a saját hirdetését az oldal bannere fölé ingyen.
Előzmény: Mijo (5650)
Mijo Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5650

Hozzászólásodban nem tobzódnak a szmájlik, így úgy vélem, véresre veszed a kérdést. Nekem fogalmam sem volt arról, hogy kik találják szórakoztatónak infantilis módon teleszarni a küszöböt, azt hittem a témakörtől független valakik szórakoznak. Hogy ilyen neves valaki tartotta szükségesnek ezt, mint te, én arról nem tehetek. Messerschmitt segítőkész volt, és komoly tekintélynek tűnt, fel sem merült bennem, hogy ő is érintett ebben. Erről sem én tehetek. Nem vagyok lakója ennek a topiknak, bár ismételten beismerem, hatással volt rám. Eddig ....

Az én észrevételem a "moderálás" című topikban:

"Mijo 2002-05-17 09:18:28

Találtam egy komolynak tűnő, szimpatikus témakört: "Svájci órák" ( http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9002169 ), mely fejléces trancsírozása folyamatban van. Ehhez ti nyújtotok segédkezet, vagy teljes mértékben külső beavatkozással történik ?

Mijo"

És a válasz rá:

"e-papi 2002-05-17 09:44:19

Belekukkantottam, az
glashuette 2002-05-16 10:14:44 (5475)
Messerschmitt 2002-05-14 16:28:46 (5442)
Messerschmitt 2002-05-13 21:24:44 (5438)
hsz-ok a bűnösök!"

Mijo

Előzmény: glashuette (5641)
DINGO Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5649
tanácsok megfogadva, holnap irány a bolt!
köcike!

dingo

u.i.: biztosan jövök még hülyeségeket kérdezni (persze csak ha nem baj:-))

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5648
Érdekes dolgot láttam ma: A Vörösmarty tér - Váci utca sarkon lévő üzlet kirakatában Oris órák voltak. :-o
Eddig azt hittem, csak a Poen foglalkozik Oris-szal...
te_o Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5647
Hali!

Ma lattam a koruti orauzletben ket szep orat, egy aceltokos (!) IWC -t es egy Universal Geneve, szinten aceltokos, a la Nomos kulsejut. Ez utobbi annyira megtetszett, h. majdnem sikerult szert tennem ra, de nem mentek bele egy cserebe. Az egyik szakerton benn egy Jaeger Memovox volt, arany, szep darab. Ha valaki csak sok szep orat szeretne latni, erdemes megnezni a kirakatukat.

te_o

te_o Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5646
DINGO!

Ne varjal vele, vidd vissza! Nagyon sok.

te_o

Előzmény: DINGO (5644)
glashuette Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5645
GYULA KIRÁLY-nak persze pár dologban igaza volt. De hát nem mindenki lehet olyan okos, mint Ti! Most képzem magam Koestler marketing tankönyvéből.
DINGO Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5644
hat ezaz. ezert vagyok egy kicsit elkeseredve en is. anno a kis "vacak" poljotom 100000xer pontosabb volt.
meddig erdemes varni vele, hogy elvigyem beallittatni? (ugyertem, azon gondolkodtam, hogy esetleg nincs rendesen osszekopva, mert igaz, hogy a boltban ki tudja miota allt egy helyzetben, es most ugy mas pozban leledzik a kezemen mint a boltban a kis allvanyon. vagy ez hulyeseg?)
Előzmény: alexandrosz (5640)
APT Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5643
DINGO: Brutálisan sok. Egy kvarcwerk esetén ekkora eltérést a trimmerrel sem lehet kiigazítani (már ha van rajta). Valószínűleg mechanikusan akad, vagy rossz az időalap-oszcillátor. Ez az óra hibás. Vidd vissza javíttatni, vagy kicseréltetni!
Előzmény: DINGO (5639)
DINGO Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5642
ja. ha esetleg szamit vmit, akkor azt meg ideirom, hogy a keses merteket az "atomtime" nevu progihoz viszinyitom (termeszetesen nem ahhoz amit gepidokent jelez, hanem a szerverehez.)
glashuette Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5641
Messerschmitt: Elröpült a kis bronz nagyítód, mint egy rossz álom. Árulkodó Júdások laknak a topicban!
Előzmény: Törölt nick (5633)
alexandrosz Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5640
DINGO!

Az a késés nagyon sok. De az óra nyilván beszabályozható és be is kell szabályozni, mert ennél még egy mechanikus darab is pontosabb tud lenni.

DINGO Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5639
tiszteletem mndenkinek!

megint visszatértem egy (tőlem már mexokott módon) tök hülye kérdéssel:
szerintetek egy Helvetia órától (amit kb 3 hete vettem) ami kárc vezérelt nem sok egy kicsit 5 nap alatt a megközeltőleg 40 sec késés? nekem elég soknak tűnik. kezdem azt hinni, hogy rossz vásárt csináltam :-((

alexandrosz Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5638
...és mintha a chopard napról-napra nagyobb lenne. Talán őt is a kakas tojta?
;o)
Előzmény: Mijo (5637)
Mijo Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5637

Esküszöm, lenyűgözően szimpatikus volt a témakör, még pár nappal ezelőtt, amikor először alaposabban szétnéztem benne. Sikeresen haladtok a szétbarmolás netklasszikus útján :(.

Mijo

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.17 0 0 5636
Módosítom korábbi álláspontomat.
Két korábban általam említett hobbytársunk(?) létezéséről mégiscsak tudomást kellett vennem.
UGYANIS EGYSZERŰEN HASZNÁLHATATLANNÁ TETTÉK A FEJLÉCET !

Könyörgöm, mire jó ez ?
Nőjünk már fel a téma szintjére !
(Kezdem belátni, hogy Gyulának volt igaza...)

te_o Creative Commons License 2002.05.16 0 0 5635
Nem is tudtam, hogy a Kakas brand is a Chopard LUC -ot hasznalja. Pedig most erkezett a leleplezo info a fejlecben. Hat-hat, ez sem igazi manufaktura... :)
Előzmény: glashuette (5632)
te_o Creative Commons License 2002.05.16 0 0 5634
glashutte!
Dehogyis!Messerschmitt gyujt fura Hong Kong kornyeki darabokat, es meg Audemars Piguet Tamas par gyonyoru kakasara is irigykedik. A Jaegereket csak azert teszegeti ide, hogy leplezze, mi is kell neki valojaban. Igy olcsobban megkapja. Kell is neki az a vasora. Nem is tudna, melyik felet nezze. :)

te_o

Előzmény: glashuette (5626)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.16 0 0 5633
Ilyet NEM akarok tanulni.
Előzmény: glashuette (5632)
glashuette Creative Commons License 2002.05.16 0 0 5632
Messerschmitt: Kakast lefejezni :o)
Előzmény: Törölt nick (5631)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!