sziasztok! adott egy audi melyben van gyárilag állófűtés.maga a szerkezet jó csak valami elektronikai baja lehet.tudnátok nekem segíteni ajánlani valakit aki megnézné és üzembehelyezné.pesten lenne a legjobb. Köszönöm. Gábor
Legalább van némi tapasztalatod! :o) És nem kell túlaggódni mindent, bár elméletileg az agyad tornászása bionyos fokig épitő! ;o) Hiba, a tapasztalat és a szaktudás..... :oD
Üdv! 3-4 napon keresztül több alkalommal is légtelenítettem és jó lett! most már mindegy , hogy megy a kályha , vagy nem. ugyanúgy működik minden , mint a kályha beszerelése előtt.
üdv! tegnap bekötöttem végre a vízcsöveket is és be is üzemeltem a gépet.
minden elsőre klappolt! az összes cső , tartókonzol , bilincs , minden oda , ahová kigondoltam , elterveztem(csak az üa.szivattyút kötöttem elsőre fordított irányban , mert semmilyen jelzés nincs rajt). tökéletesen működik , de úgy néz ki , hogy a gyanúm (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=62466347&t=9076685) beigazolódni látszik. ha nem megy a kályha és alapjáraton ketyeg a motor , akkor bizony még üzemmeleg állapotban is csak langyosat fúj. igaz még csak néhány kilométert mentem vele és a szerelő barátom szerint még néha légteleníteni kell egy kicsit. majd meglátjuk... szerintem az sem egy hálás dolog , hogy a kályha egy pár centivel magasabban van mint a kiegyenlítő tartály. bár a hivatalos beszerelő műhely szerint ez nem lehet gond. ha egyszer le van légtelenítve , akkor jónak kell lennie. majd ha 'lelégtelenedett' , akkor jelentek:)
ja , mégvalami: reméltem , hogy a távirányító és a kályha oda-vissza kommunikál egymással , de sajna nem. a megszokott helyeken nem lesz gond (otthon , munkahely) , mert csak egyszer kell kitapasztalni , hogy honnan működik és honnan nem. de idegen helyeken csak saccolni tudom majd , hogy valóban elindult-e a kályha.
Még tesztelem a rendszert, mert van egy pár paraméter, amit állítani tudok és a telefontól is függ, pl. be tudom állítani, hogy a telefonakku mekkora töltöttségénél (merültségénél) kezdje el tölteni, de néhány telefon hülyén riportolja a saját töltöttségét kifelé (biztosan ismeritek, amikor sokáig tele akkut jelez, majd hirtelen lezuhan és kikapcsol), szóval ezzel még játszom egy darabig. De élvezem a rendszert :-)
Nekem is hasonló a móka, most az 5 kocsi közül, amit felváltva használok, egy nincs felszerelve állófűtéssel. Nos, annak a kulcsát nehezebb kabátzsebben megtalálni, ha megszokja az ember a távirányító plusz méretét. :)
Én most így utólag szerintema legolcsóbb (nem "okos") távirányítót venném, bár úgy voltam végül, megér 13e-t az okos (akkor még nem tudtam, hogy az intelligens funkciót nem igen használom majd).
Tavalyi árak Cs.Mackától:
T80 távirányitó 67.300 Ft+áfa
HTM inteligens távirányitó (ez a T100) 80.000 Ft+áfa
TTC1.1 telefonos távirányitó 114.000 Ft+áfa
Képek: T80, T91, T100 (a T91 sima távir, olyan, mint a T80-as, csak kb 3,5-4 centi az egész)
Na erre voltam kiváncsi csak nem tudtam megfogalmazni!Hogy ezt a távvezérlő egységet ami a kocsiban van ezt nem lehet utólag belerakni?Gondoltam vhova a műszerfal borítás alá szépen bekötni és onnantól lehetne távirányitós ez is!Vagy hagyjam a picsába és elégedjek meg ezzel hogy legalább van benne és nem kellett még kályhára is költeni?:)))))))
> így a távirányító nem foglalja a helyet a kulcskarikán/zsebben/táskában. Persze ez
> megint csak olyan apróság, ami nem mindenkit zavar. :-)
Nekem nincs óra a kocsiban, csak távirányító, így nekem el kell érnem vezetés közben, mert üzemmelegen - vagy előtte valamivel - már ki szoktam lőni (néha olyan rövid utakon megyek, had szellőztesse át magát, vagy mit is csinál még ott pár percig). Ezért a kulcskarikán van.
Ráadásul a távirányítón csak egy gombnyomás, hogy hol tart, hány fok van bent stb.
Nekem a hagyományos távirányítóssal volt olyan gondom jópárszor, hogy másik kocsival voltam és kocsit kellett váltanom. S félórával a váltás előbb szerettem volna beindítani, no de jópár km-ről ez nem ment. Persze ez csak akkor gond, ha nem mindig egy kocsit használ az ember. A másik apróság: a telefon úgyis ott van az embernél, így a távirányító nem foglalja a helyet a kulcskarikán/zsebben/táskában. Persze ez megint csak olyan apróság, ami nem mindenkit zavar. :-)
> anno én is mérlegeltem a hagyományos távirányítót, de nekem a telefonos jobban tetszik a hatósugár miatt...
Miért? Mekkora távolságról kell használnod?
Nekem úgy is működik, hogy az iroda udvar felőli oldalánál, az ablak mellől kapcsolja az utca másik oldalán nyíló kisutcában (tehát egy saroknyira, takarásban) lévő kocsi kályháját.
Ill. otthon az emeletes házunk homlokegyenest másik oldalán lévő parkolójába is eljut a jel.
Igaz, légvonalban 100-150 méternél nem próbáltam messzebbről, de kemény takarásból is műxik egész szép eséllyel. (Na jó, az épület közepén lévő irodából a múltkor át kellett sétálnom az ablakhoz, de ennyi.)
Baxhatom mert az enyém nem távirányitós tehát se frekvencia jelem nincs semmi!Hacsak ezt igy nem lehet utólag belekötni!De hogy öszinte legyek nemhiszem...