Hülye ez a fegyelmi bizottság. Így most van 300 eFt kárunk, plusz 500 eFt bünti és a megemelt létszámú rendezői gárda miatti pluszköltségek. Köszönhetően a kedves pécsi vendégszurkolók egy részének.
A citált szövegben az áll, hogy a 7. fordulóban történtek miatt kapjuk a büntetést. Márpedig az a Pécs elleni mérkőzés, a Fradival az 5. fordulóban játszottunk.
Ez szemét döntés volt. Nem is a jogosságát vitatom, tényleg a hazai részről repültek be a sörösdobozok, de a mérték az pofátlanul nagy. Velünk mernek szórakozni. Ha jól értelmezem, akkor a Pécs-meccs történései még nem kerültek terítékre. Kíváncsi leszek, ott ki mit kap.
A topik 833-as és 834-es hozzászólásában az általad említett lelátórészen ülő kaposváriak beírték ide, hogy onnan dobáltak be sörösdobozokat a pályára. Gondolom, üveget írtak volna, ha azt dobtak volna be.
Tudtommal ezért még(?) nem kapott a klub büntetést.
Nem adok az NS-re, ellenben ott voltam, láttam, amit láttam. Csak azért néztem utána, mert úgy emlékeztem, ők is említették (egyébként te meg jöhetnél az matyi művekkel, mert ott az online tudósításban az szerepel, hogy a fradisták dobáloztak).
Most nem citálom ide a paragrafusokat, miért kell fegyelmi tárgyalást tartani, miért nem. Az FB impotenciája elég régóta szembeszökő, nem az elmúlt évben, de még csak nem is az elmúlt pár évben derült ki.
Egy kérdésem volt, amire választ vártam, ez végül meg is lett. Nem kell nekem a védekezésed, a mellébeszélésed.
Visszanéztem az NS-ben, ott is üvegeket említenek. Mondom lényegtelen a történet, és nem kívánom, hogy büntessk a Rákóczit, már csak azért sem, mert zöld-fehér!:o))) Meg egyébként is szimpatikus. De azért furcsa...
Visszaemlékezve a Fegyelmi Bizottság "logikus" és "határozott" döntéseire az előző bajnokság végén (Tököli-ügy stb.), van-e esetleg valakinek kérdése a szellemi és morális állapotuk felől?
Az biztos, hogy ennek így nagyon rossz üzenete van! Ugyanis lényegében ez azt jelenti, hogy a hazai klubot teszik felelőssé az egyértelműen a vendégszektorban, a vendégszurkolók által okozott botrányokért. Ha pedig ez így van, akkor a klub abban érdekelt, hogy egyáltalán ne fogadjon vendégszurkolókat, vagy pedig a rendőröket azzal az utasítással lássa el, hogy vagy a rendbontás legkisebb jelére azonnal rohanják le a vendégszurkolókat, vagy lehetőleg már a vasútállomás és a stadion (vagy a parkoló és a stadion) között üssék szét őket! Elég abszurd, nem? Esetleg még azt kellene megvizsgálni, hogy ha azt kérjük, hogy a pécsiekkel legközelebb saját rendezőgárda jöjjön, akkor ők viselik-e a felelősséget. Ha igen, akkor jövőre is jöhet a Mecsek Alja, ha nem, akkor már a vonatról szedjék le őket, bármilyen indokkal! (Félreértések elkerülése végett ezt nem ellenük írom most, hanem a saját klubunk védelmében!)
Mondom nem kötözködni akarok. De. Megállították a játékot. Az ilyen eseteknek be kell kerülnie a jegyzőkönyvbe. Másodszor a bíró nem tudom már melyik volt) elég hosszasan tárgyalt valakivel a játékos kijárónál. S ezért kérdezem, van-e valami nyoma??? Végül is megválaszoltad: nincs...
Egy vicc ez az egész magyar foci, ami körülveszi az meg egyenesen undorító...
Javaslom járjatok ti is csak kosármeccsre, hagyjuk meg ezt a szennyet az olyan állatoknak, mint például a Mecsek Alja tagjai. Bár azt nem mondhatjuk, hogy nem találó a nevük...
Kétszer állították meg a játékot, mert a (félig) fedett középlalátóról üveget dobtak a pályára. A hangosbeszélő kérte is, hogy nem dobáljanak üveget a pályára.
Budapest, szeptember 28., 18.00 A Fegyelmi Bizottság délután folytatta ülését.
Mint arról korábban beszámoltunk, a diósgyőri eset tárgyalását az MLL Fegyelmi Bizottsága péntekre halasztotta, döntött azonban más ügyekben: az Arany Ászok Liga 7. fordulójában Kaposvárott történtek után 500 ezer forint pénzbüntetés befizetésére ítélte a Rákóczi FC kft-t, továbbá arra kötelezte, hogy a következő három bajnoki fordulóban duplázza meg a rendezői létszámot. Az FB az elmúlt fordulóban kiállított játékosokat, Adem Kapicot (FTC), Kalina Tibort (Dunaújváros), Szerovay Mihályt (BKV Előre), egy mérkőzésre tiltotta el, a Fehérvár FC labdarúgócsapatát 20 ezer forint pénzbírsággal büntette. A dr. Horváth Gábor által képviselt Kovács Béla és Mico Vranjes ügyét is tárgyalta a Fegyelmi Bizottság. Előbbi kapcsán a szerződésben foglaltakat nem teljesítő Előre FC kft-t a határozat jogerőre emelkedését követő 8. nap után - nem teljesítés esetén - bajnoki fordulónként 1 büntető pont levonásával, valamint az átigazolásokból való kizárással bünteti, míg a Vranjes-PMFC ügy tárgyalását október 5-ére napolta el.
A számítógépem hibája miatt pont ezen a hétvégén nem tudtam hozzászólni a fórumhoz, így a Góltotóhoz sem, úgyhogy elnézést kedves csapattársak, de valószínűleg ebben a fordulóban, mint csapat, nullpontosak lettünk.
A Pécs elleni győzelemnek természetesen nagyon örülök, bár számítottam rá. A szurkolói dolgokra is számítottam, azonban ennek érthetően nem örülök, de mivel nem voltam ott, inkább nem kezdeném ezt kiértékelni. Annyit írnék csak, hogy a Pécs szerintem is elsőrendű rivális, de nem kellene egyik oldalról sem átlépni bizonyos határokat (a mi oldalunkról itt főleg néhány felesleges, és a tényektől meglehetősen távol álló hozzászólásra gondolok, amit az illetők a PMFC honlap fórumaiban követtek el).
Nade nézzünk inkább előre! A megroggyant ZTE ellen szerintem most jó esély van legalább egy pont begyűjtésére, persze, könnyelműsködni nem szabad, mert akkor beleszaladunk egy olyan pofonba, mint Pápán. Bár a Pécs ellen sem Lórira, sem Jovira nem lehetett panasz (bár a 11-est azért jó lett volna berúgni!), lehet, itt az ideje kipróbálni az első csapatban Galgóczit, aki a ligabajnokságban ontja a gólokat. Legalább a kispadra odaférne Karcsi!
A Kupában megint nehéz (értsd alacsonyabb osztályú) csapat jutott nekünk, ráadásul egyes számúvá előavanzsált megyei riválisunk, a Lelle. Még az is lehet, hogy megpróbálok kivenni egy szabadnapot október 27-re, mert nagyon érdekel ez az összecsapás, ahol nincs mese, mindenképpen ki kell vívnunk a továbbjutást!
28 pécsi szurkolót állítottak elő, 13 széket törtek össze
Több mint háromszázezer forintos kárt okoztak a Rákóczi-stadionban a pécsi futballszurkolók. A szombat esti Kaposvár - Pécs elsőosztályú mérkőzésen a vendégdrukkerek székeket törtek össze és dobáltak be a pályára, majd összecsaptak a rendőrséggel. A baranyaiak nem csak a pályán, hanem azon kívül is veszítettek: a rendőrök 28 embert állítottak elő és csak reggel engedték őket haza.
Szokatlan módon köszöntött be az ősz a Rákóczi-stadionban: falevelek helyett műanyag székek hullottak a földre... A szombat esti Rákóczi-Pécs labdarúgó mérkőzés második félideje a jól játszó hazai csapat mellett a vendégszurkolókról szólt. A baranyaiak letépték vagy -rúgták, majd bedobálták a székeket a pályára. A rendezők többszöri kérése ellenére tovább folytatódott a rombolás, így ezután már a rendőrök is beavatkoztak. A különmérkőzés mérlege öt sérült volt, 28 személyt pedig előállítottak. Ők a városi kapitányságon töltötték az éjszakát.
A vasárnap délelőttöt a romeltakarításnak és a kárfelmérésnek szentelték a cukorgyári gödörben, és kiderült: a Rákóczi-stadion északi szektorában tönkretették a kerítéseket, és 13 széket teljesen összetörtek. Az első vizsgálatok alapján több mint 300 ezer forint az okozott kár. A rendőrség a térfigyelő kamerák és a televíziós felvételek segítségével szeretné kideríteni, kik a felelősök. Addig is ismeretlen tettesek ellen tesznek feljelentést. A rendőrség hétfőn ad ki hivatalos közleményt a történtekről.
Fiacskám, ti nem Mecsekalja, hanem (ahogy a transzparensen is írtátok) a Mecsek alja vagytok. Lehet, hogy ezalól akár a tábor fele is kivétel volt, de nem úgy nézett ki.
Ugyanmár, kisfiam. Ki mert volna a szektorotok közelébe menni? Ha rendőr lennék, és kivezényeltek volna oda, akkor egy széket sem dobáltok le, mert addigra már bevertem volna a pofátokat. Ez ilyen egyszerű.
Amúgy a tető alatt voltam középen, és amíg nem kezdtetek dobálózni, eszembe sem jutott, hogy ott vagytok.
A klubot se szeretem, de mindegy ezentúl inkább csak a fociról írok, nem akarom folytatni a gyűlöletkeltést, az nem vezet semmi jóra. Egyébként előre tudtam, hogy ez lesz és ez sajnos még a győzelem örömét is megkeseríti.