Ez az Allen Csaj , Csajzsu , Csajzsunuszovüm (hú, ez nehezebb, mint az útelágazódás :-) ) fontos elvtárs lehet, bár az se kizárt, hogy csak ő nincs szabadságon és/vagy bevodkázva.
Szóval a lényeg, hogy egy darab interjút adott a Time.kz portálnak és annyi frankó infot mondott el, hogy felsorolni is nehéz.
- További egyezkedések vannak folyamatban olyan versenyzőkkel, akik a legjobb 5ben vannak az UCI ranglistán.
No itt megállnék egy pillanatra, merthogy melyik UCI ranglistán?
A WT raglista eleje így fest.
1. Bradly Wiggins
2. Joachim Rodriguez
3. Vincenzo Nibali
4. Tom Boonen
5. Peter Sagan
Wiggot akkor adja a Sky, ha piros hó esik, meg aztán a kis Cápa bebetonoztatná az összes elvtársat aki a nyakára hozná Mr. Barkót.
Nibali már amúgy is van, Sagan pedig már aláírt a Gázosokhoz.
Ergo, ha ez a ranglista a nyerő, akkor a vezetőség Boonennel és Purito Rodriguezzel egyezkedik.
Részemről jöhet mind a kettő, bár Tornádó Tom épp kezd magára találni a csapatában Rodriguez meg a Katyusa alapköve, szóval aranyáron fogják adni mind a kettőt.
Esetleg ki lehet vásárolni Sagant, bár az se lenne olcsó.
Egyébként még Boonenek van a legtöbb realitása, mert ha tényleg szerződteti Cavendisht az OPQS, akkor ott egészségtelenül rossz lesz a dudások és csárdák aránya. Az Astanának meg amúgy sincs egy szem árva kapitánya se a macskakövekre.
Még szóba jöhet, hogy az elvtárs nem tud számolni mert a 6. Froome
He egy kissé tágabban értelmezzük azt az UCI top 5-öt, akkor az Európa Tour ranglista:
1. Marko Kump
2. John Degenkolb
3. Jonathan Tiernan-Locke
4. Anrdé Schulze
5. Szergej Firsanov
Kump szlovén, őt Stangeljen keresztül simán el tudom képzelni.
- A riporter rákérdezett a Schleck tesókra, de az úriember elhárította a választ azzal, hogy ebben a műfajban nem szerencsés kifecsegni bármit is mielőtt alá van írva a szerződés.
(megjegyzem ők a ranglista top 5-tel köszönő viszonyba se legalább is idén)
Azt minden esetre megígérte, hogy még a tinta se fog megszáradni az aláírásokon és máris tudni fogjuk a neveket.
- A csapat 70 százaléka marad, megnevezte Brajkovicot, Max Iglinskijt és Kessiakoffot.
- Kreuzigert szeretnék megtartani, tárgyalnak. Minden esetre Tinkov bátya ellen vizsgálatot folytat az UCI, mert nem ismeri a naptárat.
- Vinoról annyit mondott, hogy megnyerte az aranyat és ez egy remek befejezés egy remek versenyzőnek.
- Végül megnevezte a Vuelta csapatot. Kessi lesz a kapitány, Bazajev, Djacsenyko, Kasecskin, Zejc, Tiralongo, Gasparotto, Szilin valamint Kiolvashatatalannevű Kevin lesznek a segítői.
Azaz kissé értelmesebben:
Frederik Kessyakoff
Assan Bazayev,
Aleksandr Dyachenko,
Andrey Kashechkin,
Andrey Zeitz,
Paolo Tiralongo,
Enrico Gasparotto,
Egor Silin
Kevin Seeldraeyers
A fentieknek némiképp ellentmond, hogy Fugslang Jakabbal is erős egyezkedésben van a csapat, a fő konkurencia a Saxo-Tinkoff és az OPQS.
Miért csak a baszk/spanyol közönség háthassa azt a szerelést?
Tessék azt megmutatni legalább Germániában (Vattenfall Cyclassics), Galliában (GP Ouest France - Plouay), Németalföldön (VB) és Itáliában (Il Lombardia) is. Ott is vannak kíványcsi szurkolók vagy nem? :-)
De akár Kanadánban és Kínában is lehetne divatbemutató.
A Bicicislomo szerint a Kazah kerékpárszövetség alelnöke hivatalosan bejelentette Vincenzo Nibali, Valerio Agnoli és Alessandro Vanotti érkezését. Mindhárman két évet írtak alá.
A tettestársak Alessandro Ballan, Rinaldo Nocentini, Marco Bandiera és Zdenek Stybar voltak. Úgy fest a díszes (és komplett elmebeteg :-)) kompániának a kétezer méter alatti hágók derogálnak. :-)
Az megvan, hogy a kazah bejegyzésű, luxemburgi székhelyű csapat angol nyelvű közleménye úgy jelenik meg a neten, hogy a címsorban olaszul írták be? :-)
Tudom, hogy a brit bulvársajtó szellemi és erkölcsi szintje olyan mélyen van, ahova még a bányászbéka is csak veszélyességi pótlék ellenében megy le. De azért ez... grrr...
Amikor Vino 2005-ben megnyerte a Champs Elysses-i befutót a Touron, elkönyveltem magamban, hogy ez az ember nem normális, ilyen szinten senki nem lehet képes felborítani a papírformát. De ő mégis képes volt rá, vicc volt az egész.
Aztán amikor a következő évben egy teljesen lehetetlen szituációban lefelé megrajzolta Valverdét, és szinte reménytelen helyzetből megnyerte a Vueltát, csak még biztosabb voltam benne, hogy ez az ember nem normális. De mégis megcsinálta.
Aztán amikor 103 évesen, az eltiltásából éppen visszatérve hülyét csinált az összes olaszból a Giron, és magára húzta a maglia rosát, már majdnem biztos voltam benne, hogy Vino nem ember, hanem egy ufo.
És akkor ezek után képes voltam még meglepődni, hogy tegnap olimpiai bajnok lett. Hogy basszam meg a kishitűségemet :)). Le a kalappal az öreg előtt, de tényleg. Egy páratlanul szép pályafutás csodálatos koronája volt ez a győzelem, minden tiszteletem az övé! Meggyőződésem, hogy a lehető legjobb helyre került az olimpiai arany, nála jobban szerintem senki nem érdemelte volna meg! Bravo Vino, rohadtul hiányozni fogsz a mezőnyből!
Most olvastam csak az eredményt, de amikor megláttam, hogy Vino nyert, akkorát üvöltöttem, hogy beleremegett a ház!
Rettentően sajnáltam pedig, hogy nem sikerült a Touron méltóképpen lezárnia a pályafutását, erre tessék, ez lett a vége, csoda az egész, és így kerek az ő története. Annyira de annyira megérdemelte ezt a sikert, főleg a 2000-es olimpiai után, amikor nyerhetett volna, de nem engedték. Mégiscsak van igazság a Földön! Fantasztikusan jó kedvem lett most így hirtelen. :)