E minisorozatban benne van egy lehetséges megfejtés, tehát akit ez esetleg zavarna, az olvassa el később!!!
Kezdő még e téli sportban A sípályán nyomot ró haránt
Majd megbotolva a hóra ránt.
Nem gondoltam volna, hogy így zavarba jön, ha kikosarazom Nekem bókokat egy hétig rebegett,
S hogy kidobtam, a rétig hebegett.
Hogy miképp hangozhat eképp vidéki városunk neve? Nos, a megfejtés: köznyelvi használat - méghozzá mediterrán ! Honnan a szó Salgótarján?
Tudom azt is: argó, talján.
Köztéri szoborként is hős maradt az ismeretlen katona Madarakból dől bő kaka
Mégse' rezdül a kőbaka.
Tojás úr bolondnak tetteti magát, hogy ne kelljen vallomást tennie Aztán, hogy mindent bevessen herr Egg,
A rendőr előtt is hevesen berreg.
A legjobb tehén a gulyában Szép patája, lelki bája,
Szebbet sose lel bikája.
Poirot-t nem hatja meg a koldus No money
mon ami...
Batu telente vegetáriánus hot-dogokkal keres egy kis mellékest Virslit főz a kán szójaból,
azt árulja szánkójából.
A bácsi hamiskás mosollyal és nagy sikerrel alkuszik a tokioi gazdapiaconalku
Ámulok a kaján papán:
Nem keres a kapán japán.
Az azeriek már rég várták, hogy ők is online vásárolhassanak Netre kötve Szumgajt,
Be is rogy a GUM-site.
Nem lelkesedik az avitt, piszkos tatai edzőtáborért a kézilabdaválogatott beállósa A hangulat poszt-kádári,
Ne bírja a koszt Pádár I.
A tizenegyest kihagyó csatár kapja a legsúlyosabb fejszét a meccs utáni levezető favágáson A büntetőt fölényeste,
Övé lett a fő nyél este.
Az RKP különleges hagymászóeszközöket oszt ki, hogy a nép minél többet szedhessen a vezér kedvens virágából Legyen még több hóvas! - így a párt.
Hozzatok sok havasi gyopárt
Hiába a hóvas, Valér így is pórul járt Valin a
lavina.
Sus, végre, hogy visszataláltál!
Emléxem, anno gyanajtottam, hogy esetleg ses másodnickje vagy, ez eccersmind sokat elmond arról, mennyire kajáltam a műveidet. Nagyon.
Esse semmi sorozat!
Ugye most nem vársz megint egy évig?
Nincs, mert egy jó feladványhoz először ki kell találni egy jó spéci kecskerímet, azután ahhoz ki kell találni egy jó általános meghatározást. Macerás. Szóval, hozzátok nyugodtan az új feladványt.