Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 6008
oyster:
Természetesen a honlap léte és a "német" Poljotok hivatalos forgalmazása JÓ hír, a design és a képek minősége csak árnyalja ezt. Még jobb hír az lenne, ha valaki nagy választékban az orosz, repülős stílusú Poljotokat is forgalmazná, szerintem arra is lenne kereslet, talán nagyobb is, mint a 500eFt-os aranyórákra.
Előzmény: Törölt nick (6005)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 6007
j b:
Sem a lightbox, sem az óra nem az enyém, csupán illusztrációk. NINCS automata órám, és NEM IS LESZ.
Előzmény: j b (6003)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 6006
APT, emlékszel ugye a Három nővér paródiára ?
"Verszt'a ki a fejedből !" mondatával egyetemben ?

No, tehát ki verszt-em a tudatomból a 2209 (L.B. dácsahossz) típuszsámjelölési közösség gondolataimat.

:-)
Előzmény: APT (5995)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 6005
Szeretném leszögezni, hogy én az említett honlap létét JÓ hírként kívántam közölni. (Egyrészt mindig jó, ha ezen hobby terén valami újról értesünhetünk, másrészt a tartalmát képező márkát igencsak közel érzem magamhoz.)

Szóval az nyilvánvalónak tűnik, hogy egy - már - minőségi kategóriába tartozó órákat forgalmazó cég a tevékenységének kezdetén a mai világban szite elengedhetetlenül fontosnak kell, hogy tartsa a virtuális megjelenését, hírverését is. Ennek nagyon jó megtestesülése volt a poljot.hu. Sőt, tudta hozni a márka nemzetközi honlapjának a szintjét anélkül, hogy az egészet egy magyar fordításnak kellene érezni akárcsak egy pillanatig is.
Annyi közösködés még belefér, hogy a képi állományok azonosak legyenek. És itt jön elő az az érdekesség, hogy ezek a képek a német, vagy angol nyelvű kuncsaftok irányába eddig elegendőnek bizonyultak.

No, de sebaj, valóban egy olyan kis ország vagyunk, akik híresek szürkeállományukról és ezt érdemes a világhálón is megmutatni. Így persze van létjogosultsága a különleges képi állományok beillesztésének. (Aminek szerintem idővel, folyamatos bővítésként nyilván nem volna akadálya.)
De akkor már az is egy érdekes, emelkedett gondolat lehetne, ha az órákról a közben kialakuló, esetleg megjelenő teszteket is fel lehetne majd lelni. Esetleg a jobb történetű darabok (Sztrela, automata aranyórák), szerkezetek (3133; wecker) eredetéről, múltjáról is némi kis tájékoztatás hasznos lehet.
Netalántán a márkát érintő magyarországi cikkek (Ó.M. Szaniszlai Sándor - vajon mikor folytatja ?) is elérhetőek lennének...

De, hangsúlyozom, ezek mind a nemzetközi honlap szintjén túlmutató dolgok lennének. Így aztán első körben ne ezt várjuk el, hanem inkább örüljünk, hogy kis hazánk nyelvén egy legalább olyan jó, de kedvünkre alakított oldalon érhetjük el a Poljot International termékeket.

Előzmény: Törölt nick (5994)
APT Creative Commons License 2002.06.11 0 0 6004
MESSERSCHMITT: Kibújt belőled megint az ördög ügyvédje! SÜKÖSDG hozott anyagból volt kénytelen dolgozni, a képek a Poljot-International weblapjának képei, és olyanok, amilyenek. A weblap is nyilván egy első fázist mutat. Főleg a képeken sajnos valóban komoly kívánnivaló maradt, jóval nagyobb felbontású, gazdagabb képanyag fog kelleni. De ha majd beindul a bolt, áldoznak rá többet, és kicsinosítják, én egyenlőre azon szurkolok B.G.-nak (a tulajnak), hogy egyáltalán elinduljon a dolog, és igyekszem holmi beszerzésekkel ezt előlendíteni. Amúgy - ha majd megjönnek az óráim - szándékomban áll némi képes elemzést elkövetni róluk, felpezsdítendő az amúgyis várható nyári állóvizet.

TACTIC: Lehet, hogy tudok segíteni a vibrográf javításában. Mi a baja? Keress meg mailban!

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: Törölt nick (5997)
j b Creative Commons License 2002.06.11 0 0 6003
APT: Kevesebbnek tünt de logikus, hogy nyolcnak kell lennie. Hiába, egy kis sutaság alól néha én sem tudom kivonni magam :-)
MESSERSCHMITT: Ez nemdebár automata Omega!? Csak nem a Tiéd?
Előzmény: Törölt nick (6001)
tactic Creative Commons License 2002.06.11 0 0 6002
Üdv Mindenkinek!

Lelkes olvasója vagyok a topicnak, és mondhatom, hogy majdnem annyit tanulhattam eddig belőle, mint az órás képzés teljes három éve alatt.
Köszönöm!

Most azonban egy konkrét segítségre van szükségem:
Ha valaki ismer olyan szakembert, aki szalagos, Greiner vibrográfot tud javítani, kérem szóljon!

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 6001
sukosdg:
A helyetekben én vennék egy Canon A40-et, egy kartondobozt, fehér diffúzorpapírt, 3 lámpát mondjuk 100W-os izzóval, csinálnék egy ilyen lightboxot:

és ilyen képeket csinálnék a rendelésre bejövő órákról, pl. APT Nyikolájáról:

Egy idő után már nem lennének szar képek...

Előzmény: sukosdg (6000)
sukosdg Creative Commons License 2002.06.10 0 0 6000
Hát elkövettem... Sajnos a képek minősége nem az igazi, de nem kaptunk egyenlőre szebbeket. Nem rajtam múlik a javítás...
Szerintem kicsit kilógnak megjelenésükkel a többi márkából, remélem a másoknak is tetszik.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5999
Hátha barterben kapsz egy sztrelát, ha szépen megcsinálod az oldalukat ... :-)
Előzmény: Törölt nick (5998)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5998
...vagy egy ilyen... watchbuys.com a mérce!

Előzmény: Törölt nick (5997)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5997
Hmmm... Nem akarok megint degeczi lenni (de itt ez a szerep jutott nekem :), szerintem igen gyenge design a poljot.hu... OK, ez a szakmám, magasabb a mérce, de ez van (most már legalább sukosdg is utál, ha eddig nem tette volna :). A legnagyobb baj pedig az, hogy szarok a képek, így nem lehet órát eladni. Legalább watchbuys.com minőségű képek kellenének (lásd korábban a Strela képet), hogy valaki egyáltalán érdeklődjön egy óra iránt. Egy ilyen kép kit indít be?

Előzmény: APT (5995)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5996
Nekem feltűnt egy érdekes kis felirat a bal alsó sarokban:
(c)Sükösd

Honnan ismerős ez a név? :-)))

Előzmény: Törölt nick (5994)
APT Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5995
J B: A kronónál is 1/8-ad a mechanika lépésköze, de hogy miért tűnik Neked 1/4-nek azt nem tudnám megmondani. A kronónál mindenesetre sok minden beleszólhat a dologba, sok werknél elég jelentős bekapcsolódási hiba lehet, a közvetítőkerék és a másodperckerék kapcsolata is elég "lötyögős" a legtöbb esetben, így simán lehet, hogy egy féllépésköznyi holtjátékkal "terelgeti" az óra a kronó másodpercmutatóját, így úgy tűnik, hogy moccan egyet-lép-moccan-lép, és a lépések már tényleg 1/4-esek. Amúgy teljesen értelmetlen a skálázás túlfinomítása, egy karkronónál a másodperc még értékelhető-értékelendő, ami alatta van, az érdektelen.

OYSTER: A ZUMAC nem tartozik kedvenc napi viseleteim közé... Tényleg elképesztően néz ki, rondának amúgy nem mondanám, van, aki kifejezetten az ilyen darabokat keresi. Dromedár és macho. De én akkor már inkább egy finom orosz aranyórát viselnék... A Vosztok és a Poljot 2209-ese nem azonos. Egészen más konstrukciójú werkek, aligha van közük egymáshoz. De ugyanezzel a 2209-es típusszámmal a Rakétának is van egy werkje, és az is teljesen más. Lehet, hogy ez anno a cucilizmusban valami kultikus szám volt, mondjuk Lenin lábmérete óorosz hüvelykben, vagy Brezsnyev dácsájának hossza versztben, vagy valami hasonló sumákság ;))). Szóval a számok alapján nehéz kiokosodni, de mindenesetre ez érdekes, hogy ez a 2209-es szám mindhárom gyártónál egy többé-kevésbé csúcswerket takar!

- Az új www.poljot.hu lap pedig pompás, főleg, hogy ez a sok szép óra végre elérhető (csak már megjönne a Nikolai II-m)!

ORAGYUJTEMENY

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5994
Blaha - séta az Oktogon irányába bal oldalon - kis kiszélesedő térszerűség a Dohány u. torkolatában - további séta - első v. második kapualjba balra be (ahol a B&O neonreklám is látható) - a szemben lévő lépcsőn nem fölfelé, hanem egyenesen alá benyitni - és az órák között találtatsz.

.

Azonban egy másik, hasonló téma miatt néztem be ismét ide.
Nevezetesen azért, mert pont az imént kaptam egy értesítést arról, hogy új magyar honlapoldallal bővült hobbynk virtuális vadászterülete.

Előzmény: MA_ (5993)
MA_ Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5993
Sziasztok

Meg tudná írni valaki annak a Poljot-ot árusító órásnak a pontos címét. Érdemes még benézni hozzá vagy már kifosztottátok? :)

Köszi
MA

j b Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5992
Igen, azt már régen kitárgyaltuk, hogy a tizedeknek gombnyomkodás meg reakcióidő stb. miatt túl sok értelme nincs, ha pedig a másodperc tiz részre lenne osztva, jó kis(nagy) nagyító kellene, hogy pontosan leolvasható is legyen hol is áll a mutató pontosan, melyik tizedhez közelebb :-) Rövid távon több az emberi sutaságból eredő különbség hatása, hosszú távon meg értelme nincs sok a nyolcad meg a tized között.
Előzmény: Törölt nick (5991)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5991
Nekem a nem kronográfos 28.800 féllengésű órámon ragyogóan látszik, hogy négynél több lépéssel teszi meg az egy másodpercet. (Az tehát biztos, hogy jóval több a négynél, de sasszemem nekem sincs, így ez akár 7-nek, vagy 9-nek is számolható lenne még a nagyító előtt is. Ekkor javított bele a tudatom, amelyik megsúgta a helyes eredményt :)

A 36.000-es kronográf másodpercmérő mutatóján meg már szinte egybemosódik a lépésköz. Egyszerűen elhiszem a tizedenkénti ugrást. Mérni úgysem ezzel fogom...

Előzmény: j b (5989)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5990
Észrevételek ?

- Az egyik IWC iránti mérhetetlen irígységemet egyszer már kifejtettem. (Mindenkinek javallanám, hogy egyszer élőben is nézze meg, mert így képről nem sokat árul el.)

- Ez a Zumac meg egyszerűen egy RÉM ! Ne mondd, hogy viseled is !? ;-)

- Az orosz óráid viszont felvetettek bennem egy kérdést. Azaz érdekes, hogy a Vosztok is, meg a Poljot is 2209 névre keresztelte az akkori automatáját. A kettőnek van-e valami köze egymáshoz ?

Előzmény: APT (5983)
j b Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5989
Nyilván Neked van igazad, de akkor a 4 Hz-esekkel miért csak negyedeket lehet mérni nyolcadok helyett? Öt 4 hertzes automata kronóm van és mindegyiken a stoppert csak négy helyzetben lehet leolvasni s nekem úgy is tünik, hogy "csak" négyet lépegetnek mp-enként!?
Előzmény: APT (5988)
APT Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5988
J B: Nem, nyolcat. A 4Hz-es óra teljes lengésszáma a 4Hz, ez 8 féllengést jelent (28800/órát), és a gátkerék minden féllengésnél emel a horgonyon, s lép egy fogat. Ezért lehet az 5Hz-es 36000/h féllengésű órákkal 1/10-et is mérni.
Előzmény: j b (5987)
j b Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5987
APT: Nem négyet?
Előzmény: APT (5986)
APT Creative Commons License 2002.06.09 0 0 5986
TOMVEIL: Másodpercenként a kvarcórák lépnek. Mechanikus órából az 50-es években készült olyan ("jumping second") mechanika, amely így léptetett, de igen ritka, ma meg ilyen mechanikus óra nem készül. Amúgy az összes mechanikus óra így lépeget, a ma elterjedt 28800-as féllengésszámúak másodpercenként 8 lépést tesznek meg, ez folyamatosnak tűnik. Teljesen folyamatosan kúszni látszik viszont a hangvillás órák másodpercmutatója, mert ott 3-400Hz frekvenciának megfelelően léptetik a mutatót. Ilyet viszont természetesen már csak régit kapsz!
Előzmény: TomVeil (5984)
MAJTee Creative Commons License 2002.06.09 0 0 5985
"Régebben mindig olyan órát akartam, aminek a másodpercmutatója nem másodpercenként ugrik egyet, hanem folyamatosan megy körbe egységek nélkül..."

Minden mechanikus óra ilyen...

Előzmény: TomVeil (5984)
TomVeil Creative Commons License 2002.06.09 0 0 5984
Sziasztok!
Egy kérdés: Régebben mindig olyan órát akartam, aminek a másodpercmutatója nem másodpercenként ugrik egyet, hanem folyamatosan megy körbe egységek nélkül...(remélem érthető),létezik-e ilyen? (léteznie kell mert már láttam, csak nem jegyeztem meg milyen volt:) )

köszi

TomVeil

APT Creative Commons License 2002.06.08 0 0 5983
De nagy lett a nyugalom! Megkezdődött a nyár? Én mindenesetre frissítettem ezt-azt, észrevételek?

ORAGYUJTEMENY

kuoni pasztor Creative Commons License 2002.06.07 0 0 5982
[off]
te_o
egy apro eszrevetel: a linkek oldalon nezd at a linkeket, mert par nem mukodik (apt, sukosdg...)

k.p.

te_o Creative Commons License 2002.06.07 0 0 5981
Hali!

oyster!
Koszi a reklamot. :)
A Nivrel lehet, h. negyvenes evekbeli, en is csak a stilus alapjan tippeltem. A rugos fulek felfurva is lehetnek, egyik oldalon a lyuk kicsit (alig lathatoan) ater a tuloldalra. Amugy a komoly dilemmam jelenleg, h. a felujitasba fektessek, v. uj darabokba. (kisebb gondom meg soh'se legyen). :)

Sajnos egy ideje mar nem frissitettem a lapom, most viszont felkerult par uj ora (Jaeger, Longines, Marvin, oroszok, krono), meg egy felujitas (Certina). A nagy kepek most igen nagyok lettek, modemesek atkait megertem. Ha van javaslatotok, irjatok!
Remelem, hetvege utan sikerul jopar uj darabot feltennem.

te_o
www.teora.inf.hu

te_o

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.07 0 0 5980
Módosítom tegnapi tévedésemet.
Amit megnéztem, az nem a teora.ini.hu névre hallgat, hanem pontosabban teora.inf.hu .
Előzmény: Törölt nick (5977)
speedwagon Creative Commons License 2002.06.06 0 0 5979
Hello.Katt a képre és ilyen órát nyerhetsz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!