Keresés

Részletes keresés

Passionata Creative Commons License 2002.06.28 0 0 6159
Messer
ezt ismerem ,nagyon csúf
Se a billy kölyök sem a másik köcsög-marine ,yeah- nem írt , mindjárt feldobok én is egy hirdestést, kapszula USD 78-ért eladó .lesz egy csomó órabuzi email címem :)))))))

Sznobizmus
igén én is erre céloztam , az union biztos = v. >, de nekem nem köll .

Előzmény: Törölt nick (6155)
Passionata Creative Commons License 2002.06.28 0 0 6158
Passio:
Nem sznob vagy, hanem hüje! ;) Az Union lenyomja bármelyik mostani Omegát!

TUDOM

Előzmény: Törölt nick (6143)
j b Creative Commons License 2002.06.28 0 0 6157
GLASHUETTE: Ami azt illeti ahhoz képest, hogy nem létezik ez a SINN pofára IWC és viszont :) az ára azonban a hatoda sincs annak, s olvasmányaim szerint a strapabírása többszöröse az IWC-nek! Azért nem mondod, hogy "csupán" werk alapján választasz órát, a design nem számít? Ezek szerint csak véletlenül lőtted ki a Zenithéktől a lexebbet!?
APT: Ez az UNION ár elgondolkodtató, milyen állapotra vonatkozik?
PASSIO: A német óra minősége (azonos kategóriában) ugyanaz mint a svájci, sznobizmus pedig az, ha valakinek ugyanolyan nem jó csak ugyanaz: MESSER! Meg kellene keresned emilben a Collins, Aldrin, Armstrong trió valamelyikét nemde? Lehet, hogy ma már Breitlinget hordanak vagy méginkább automata Omegát! :-)
szutsg Creative Commons License 2002.06.28 0 0 6156
Ez baromi jól néz ki. De hogyan működik a kilóméterórája :-)))))

Gyula
(tegnap találtam a fórumra, nagy óra-fan vagyok, főleg a mechanikákat csodálom benne, pici és pontos. Sajnos eddig csak műanyag japán csoda-óráim voltak)

Előzmény: Törölt nick (6155)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6155
Passi:
Itt egy igazi autós óra neked, bam+ :)

Előzmény: Passionata (6138)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6154
JTK:
Hirsch szíjakat a Centro-nál lehet kapni, hogy Carbon Sport van-e, nem tudom. T.: 314 1406.
Előzmény: Törölt nick (6153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6153
Messerschmitt

Lehet tudni, hogy ez a karbonos csoda kapható itthon ?

Előzmény: Törölt nick (6142)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6152
Azért kell, mert elsőként a Holdon járt (mivel egyedüliként kiállta a NASA teszteket) ÉS tetszik a design ÉS Lemania kézi felhúzós a werk. A háromból egy sem hiányozhat. Ha pont '67-es (amire van esély, hiszen az ST 145.012-t csak '66 elejétől '68 októberéig gyártották) az már hab a tortán.
Előzmény: glashuette (6151)
glashuette Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6151
Most azért kell mert a Holdon volt, vagy azért mert jónak tartod a werket (esetleg tetszik az óra?). Érdekes, ez utóbbi gondolat eddig fel sem vetődött bennem. Számomra evidens, hogy a werk alapján választunk órát.
Előzmény: Törölt nick (6149)
glashuette Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6150
Aha. Én nem vagyok sznob. Nekem sem tetszik a GP más kezén. Az enyémen már jobban nézne ki. Kartársak (titkosügynökök): nem tud valaki egy vadiúj Chopard 1.96 pt.-t 450.000+ ÁFA HUF-ért? Feltétlen értesítsetek!
Előzmény: Törölt nick (6148)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6149
ath:
Ne tedd félre, megnéztem a képet, sajnos ez a Mark II :( Jó óra, de nem ez a sorozat volt a Holdon...
Előzmény: ath (6140)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6148
Persze, és lehetőleg Camille Fournet-ket, nem?
Előzmény: glashuette (6146)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6147
glashuette:
Ne sivalkodj, nem én voltam. A kép illusztráció a szíjról. A Sinn csak automatákat gyárt, számomra nem is létezik :)
Előzmény: glashuette (6144)
glashuette Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6146
Messerschmitt: Van megoldás! Vegyél hetente új bőrszíjat! :P
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6145
ath:
Ezt örömmel hallom! Engem egész pontosan az ST 145.012 sorozatszámú (a házba van beleütve), lehetőleg '67-ben gyártottak (ez kideríthető a werkre ütött egyedi számból) érdekelnek. Mindenesetre tedd félre, mert most le vagyok égve, mint a Reichstag! :)
Előzmény: ath (6139)
glashuette Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6144
De csúúúúnya ez a kép! Egy Sinnel eltakarták a gyönyörű Parmigiani számlapját. Istenem, hová süllyednek egyesek...
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6143
Passio:
Nem sznob vagy, hanem hüje! ;) Az Union lenyomja bármelyik mostani Omegát!
Előzmény: Passionata (6138)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6142
APT:
Én meg a fémszíjat utálom, beeeee... :P De abban egyetértünk, hogy a bőrszíjak a legszebbek, csak hát ha pacallá izzadod, sokat romlik az esztétikum. Viszont most találtam német katonai stílusú bőrszíjat, ami belül gumival és goretex-szel van bevonva és akár régi fixfüles órára is rá lehet tenni. Sajnos Németországból kell megrendelni.

Vagy a Hirsch Carbon Sport is állja a tacsakot állítólag.

Előzmény: APT (6136)
glashuette Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6141
APT: Az Omega Broad Arrow sem hasonlítható hozzá! Bár az is lehet, hogy csak finoman fogalmaztál. Engem inkább az izgat, hogy tudnál-é e nekem Union Glashütte öröknaptárt szerezni (ily nyomott áron persze), (esetleg LUC 1.96-t). Ahogy elnéztem a 2 öröknaptár werk (mármint a Glashütte Original és az Union Glashütte) teljesen egyforma, max a finiselésben térnek el. Meg persze a GO számlapja és a design sokkal szebb.
ath Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6140
3176-os hozzászólás. linkelni nem tudok.
Előzmény: ath (6139)
ath Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6139
messer!

nekem ilyen első szériás omega speedmaster "moonwatch"-om van. ha érdekel egyszer szívesen megmutatom. valamikor egyébként már belinkeltem, ha akarod vissza tudod itt keresni a topicban.

Előzmény: Törölt nick (6137)
Passionata Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6138
xar dolog ha az ember nem bírja bevallani ,hogy sznob .:)
tehát német órát nem.Bár a Lange&Söhne-k tetsznek csakúgy lárpurlár

Talán már egyszer kifejtettem,hogy az autósporthoz mindenképp kell egy link
namost
HEUER- abból csakis régi
CHOPARD- nekem nagyon ékszer
GP- nem nagyon tetszik
O+A-tudom ez inkább flyer mint driver de teljesen használható az utbbi célra is .
hát ez van

Egyébként a netkereskedelembe teljesen egyetértek azért is fordultam hozzátok tanácsért.

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6137
oyster:
Az ilyen '69-70 körüli SM Pro-k 1000USD körül szoktak elmenni az USA-ban, úgyhogy a 850 ott jó ár. A tokot felújíttathatod mondjuk 10000 Ft-ért (40USD) itthon. Sajnos Mo-on szerintem olyan ritka a régi Speedmaster, hogy hiába lenne itt olcsóbb, ha nem találsz (már ha valaki az erdeti, korabelit akarja, mint én).

j b:
Bizony, genfi csíkozásos rotorú órám sosem lesz! És ez így van jól, így a rotor nem fogja kacskán takarni a genfi csíkozású hidat!

Passio:
Nekem pedig ennél még régebbi kellene, az eredeti cal.321-es '67-es sorozatból, amelyik fenn volt a Holdon! A modern replikák és ETA automatás utánérzések érdektelenek, nincs történeti értékük!

Előzmény: Törölt nick (6129)
APT Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6136
MESSERSCHMITT: Biz' ahogy OYSTER is észrevételezte, rémesen össze van verve a belinkelt Omega. A tokfüleket elnézve nem is vagyok biztos benne, hogy ezt nyomtalanul helyre lehet hozni. Ami a NATO szíjat illeti, nos van egy ilyenem, pillanatnyi felindulásomban anno vettem egyet, de nem teszem rá semmire, mert az életben még a képen látottnál is randább, igénytelenebb. Szeritem még egy jó kis Poljot AVIATOR is többet érdemel. Ha "izzadós" szíjra vágyik valaki, akkor szerintem vegyen fémet. Esetleg kaucsukot, de szerintem az is igénytelen benyomást kelt. A közelmúltban láttam egy arany Patek Aquanautot bűn drága gyári kaucsukszíjjal (rajta arany Patek csattal!), és hát én rögtön lecseréltem volna egy "mezei" Hirsch krokószíjra. De hát ízlések és pofonok...
PASSIONATA: Sem le, sem rábeszélni nem akarlak semmire, de egy "használt" órát én meg nem vennék anélkül, hogy kézbevenném és bele ne kukkantanék. Ha egy ilyen netes, utánvétes boltolásnál valami disznóságot követ el az eladó, akkor még elméletileg sincs esélyed visszacsinálni az ügyet. Az viszont kétségtelen, hogy nem sok esélyed van keríteni ilyen órát idehaza, mint ahogy a nagyvilágban sem gyakori. De ha én rá akarnálak valamire beszélni, az alighanem egy Union Glashütte kronó lenne. -Nem drámaian drágább - újonnan! - mint a szóbanforgó Omegák (acélszíjjal 350eFt körül már tudnék keríteni!), 51!! köves automata kronográf, saját werkkel, és szerintem minőségileg legfeljebb az Omega Broad-Arrow hasonlítható hozzá.

ORAGYUJTEMENY

Passionata Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6135
jó, jó
én a sima automata változatra gondoltam
piece c bubble
Előzmény: j b (6134)
j b Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6134
PASSIONATA: Egyébként ennek az új árához az a "picit több" elegendő annak az új árához is, nem hogy egy használtéhoz! (cca. 120 ezer az újak közti különbség, de nekem fordítottan lenne indokolt)
Előzmény: Passionata (6131)
j b Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6133
PASSIONATA: Engem nem az ár befolyásolt, de nekem ez volt a "jobb", szeretem a komplikációkat (órában persze)!
OYSTER: Omega cal.1151 (Valjoux 7751 alap) egyébként gyöngyözött hidak és genfi csíkozású rotor (MESSER: ilyen Neked egyik órádon sem lesz!!! :)) igényes kidolgozás, pedig nem is látszik, de bele kellett kukkantanom.
Előzmény: Passionata (6131)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6132
J B !
És ez milyen szerkezetű darab ? Csak nem Lemania ? (A negyedik, repülőre emlékeztető mutatóból ítélve. De annál ez nem épp a dátum szokott lenni...)
Előzmény: j b (6130)
Passionata Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6131
Én a tiéd új árát-sőt még egy picit többet is- kiadnám egy használt PRO-ért , ne érts félre te vagy a szerencsés ,de engem zavarna
,hogy nem a jobbat vettem .
Előzmény: j b (6130)
j b Creative Commons License 2002.06.27 0 0 6130
Ha már az ismétlésről van szó, hadd tegyem be még egyszer :)
ha már épp' ez van most a kezemen
ránézésre ugyanaz, mégis full extra (teljes dátum+zafír+aut. usw.) bár MESSER-nek le kellene róla dobni a rotort, hogy még megfeleljen :)

2.) Kicsit off: a héten az egy hónapja említett "postásom" a nyugdíjakkal a táskájában elindult nyaralni, de még aznap délután elkapták a zsaruk, tegnap reggel nagy pofával bemasíroztam a postára a főrevizorhoz aki a múltkor mondta, hogy az ő emberei sok pénzzel járnak és nem lopnak holmi óracsatokat! A csat persze nem lett meg, de sokkal jobban éreztem magam, bezzeg, ha 1 hónapja rám hallgatnak... :)

Előzmény: Törölt nick (6122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!