Keresés

Részletes keresés

Leteremtő Creative Commons License 2008.02.05 0 0 746

A szintetikus, majd a mesterséges élet előállítása nem elsősorban a vallási dolgmák

cáfolatát célozza.

Nagyon is praktikus alkalmazások jöhetnek ezáltal, sajnos a világnézeti visszahúzás

itt is be fog indulni.

Előzmény: űrszél (745)
űrszél Creative Commons License 2008.02.05 0 0 745
Biztos sokan fognak tiltakozni ötletes módon, a változások megvalósulása ellen
De az idő, eldönti mire van szükségünk a létezéshez
Előzmény: Leteremtő (744)
Leteremtő Creative Commons License 2008.02.05 0 0 744

A " teremtés" az az ismerek hiánya miatt az események misztifikálása.

A gyártás, persze még odébb van ezeken a területeken.

Bár a baktériumok ha egyszer megindulnak..........

Előzmény: dr_bubo (741)
űrszél Creative Commons License 2008.02.05 0 0 743
Szerintem a dr. arra gondol ha van elég energia, megfélőbb technologiával, egy fogyasztói társadalmú civilizáció is kiszolgálható
Ahelyett hogy mindenki feladná a reményt , igényei kielégíthetőségére.
S távozna a létsík tapasztalható mivoltáról
Előzmény: elterito (742)
elterito Creative Commons License 2008.02.05 0 0 742
na és?
Előzmény: dr_bubo (741)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.05 0 0 741

E=m*c2, a fizikusok már energiából is tudnak anyagot előállítani, a végén eljutunk majd oda, hogy fényből fogunk életet csinálni, az alábbi rendkívül leegyszerűsített folyamat szerint:

fény ---> elemi részecskék ---> atomok ----> szerves molekulák ----> aminosavak ----> DNS, gének + sejtszövetek ---> sejt ---> soksejt ---> valami
Előzmény: Leteremtő (740)
Leteremtő Creative Commons License 2008.02.05 0 0 740

Az álom, vagy álmodozás : az élet megjelenése valami csodás akármi alkotása.

A valóság: erre az ember is képes megalkotni.

Előzmény: Amida (737)
szegyenloske Creative Commons License 2008.02.04 0 0 739

" persze minden csak látszat és álom ...;) "

ÉBRESZTŐ !!!

Arth_ur Creative Commons License 2008.02.04 0 0 738

Hát akkor a hívők buktak ebben az értelemben is. ;)

Eszerint ugyanis a teremtésben nem hinni kell, hanem csinálni, de rendesen!

(Kooperációban életem párjával én is teremtettem három gyereket!)

Amida Creative Commons License 2008.02.04 0 0 737

szegyenloske

Az ember önmaga is teremtő. Nekem van három gyerekem.

Aztán.

Az én világomat én teremtettem és én tartom fenn.

Régi mondás, hogy az ember Istenhez, az Isten meg az emberhez "konvergál" ...hhh!

Na... itt a lehetőség.

Amida

ps.: persze minden csak látszat és álom ...;) 

Előzmény: szegyenloske (736)
szegyenloske Creative Commons License 2008.02.04 0 0 736

Akkor az a néhány kutató a " teremtő " ??

Nem gondolod komolyan.

A teremtés-hívők arra apelláltak, hogy erre az ember nem képes. Ez megbukott.

Előzmény: Amida (735)
Amida Creative Commons License 2008.02.04 0 0 735

Ez a topiknyitó!

Amerikai kutatóknak sikerült egy élő szervezet, a Mycoplasma genitalium nevű baktérium teljes örökítőanyagát (genomját) mesterségesen megalkotni. A kutatás eredményei a Science című tudományos folyóiratban láttak napvilágot. Elesett az utólsó védőbástya is! "Már nagyon sok hasonló próbálkozás volt. Ez egy jelentős új technológiát jelent, ezek szerint meg lehet valósítani, hogy nem élő anyagból, hanem szerveskémiai eljárásokkal lehessen működő örökítőanyagot gyártani" - emelte ki Falus András. Aki mellesleg tüntetően hívő !

Ez a cím!

A TEREMTÉS-hívők végleges bukása

Ez meg a véleményem:

Mesterégesen megalkotni vagy nem élő anyagból, hanem szerveskémiai eljárásokkal müködő örökítő anyagot gyártani ...ööö... az nem teremtés???

Szóval: ...ööö...ki bukott egy véglegeset??? ...hhh!

Mi a teremtés?

Lektor Creative Commons License 2008.02.04 0 0 734
Kösz!
Előzmény: dr_bubo (733)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.04 0 0 733

A VITA EZEN A LINKEN FOLYTATHATÓ
Lektor Creative Commons License 2008.02.04 0 0 727
A topik témája élő anyag előállítása élettelenből. Legyetek szívesek ehhez tartani magatokat.

A mai hitvitát töröltem, a korábbiakat csak azért nem, hogy lássátok, hogy vannak csodák. Tartsátok magatokat a témához, az egyéb rögeszmék már megszokott ütköztetésére ott vannak a már megszokott topikok.
bélla Creative Commons License 2008.02.03 0 0 706
Minden vallás, akár élő, akár holt, válaszokat keresett, ami dícséretes dolog. Az akkori tudásszint nem tette lehetővé, hogy a teremtéstől jobbat kitaláljanak, ami szintén rendben van. Csakhogy azóta egy kis tudása az emberiségnek összegyűlt. Ezt a tudás dogmák miatt eldobni elég együgyű dolog. Avallások miért nem tudnak befogadóan fejlődni? A legegyszerűbb dolog az, hogy nem vesztek tudomást a Világról. De ez sajnálatos.
Előzmény: Törölt nick (705)
bélla Creative Commons License 2008.02.03 0 0 703
Te tényleg annyira egyszerű vagy, mint egy vasgolyó.
Előzmény: malachy (701)
Leteremtő Creative Commons License 2008.02.03 0 0 702

A vallásos hit az vakhit. A kinyilatkoztatás, amit szajkózol egy nagy nulla. Vakhit.

A tudomány igazolt tényeken alapul, és fejlődik is közben.

A " teremtés " nincs igazolva, csak leírva az ókori emberek tudásszintjén.

De ez nem evolúciós topic.

Előzmény: malachy (701)
malachy Creative Commons License 2008.02.03 0 0 701

"Korábban volt már idézve, hogy a vallásos hit és a racionalitás egymás ellentétei."

- nem, semmi ellentét nincs a hit és a racionalitás között.

"Nézd, ha egy folyamat sok-sok millió évig tartott, akkor hogyan kellne ma néhány

év alatt megfigyelni ???"

- az evós folyamat nem is létezett soha, még az évmilliókhoz való ragaszkodás sem segít ebben...

"Ha éltél volna 7 millió éve, és azóta is, akkor láthattad volna az ember kialakulását"

- na ez az a hit amely valóban nélkülöz minden racionalitást. A ti hitetek valóban irracionális, görcsösen hisztek bizonyíthatatlan dolgokban, hisztek benne, ez amit itt megfogalmaztál egy hitbeli megfogalmazás, semmi más. Az ember kialakulását soha senki nem láthatná, merthogy az ember teremtve lett, a teremtés pillanatában ha ott lettél volna akkor láthattad volna, az ember mindig is ember volt, nem alakult ki majomból vagy éppen menyétből.

Ezt igazolják az írásos emlékek is, ahogy már említettem, csupán néhány évezredes múltra tehető vissza az írásbeliség megjelenése, kérdezem én azelőtt az ember hosszú évtízezredekig, százezer évekig csak bambult meg vegetált, aztán eccercsak - az utóbbi párezer évben - kialakult minden: kultúra, írásbeliség, miegymás????

Ne nevettessétek már ki magatokat, bár felőlem aztán hihettek az evós mesékben ahogy jól esik!

Előzmény: szegyenloske (700)
szegyenloske Creative Commons License 2008.02.03 0 0 700

Korábban volt már idézve, hogy a vallásos hit és a racionalitás egymás ellentétei.

Nézd, ha egy folyamat sok-sok millió évig tartott, akkor hogyan kellne ma néhány

év alatt megfigyelni ???

Ha éltél volna 7 millió éve, és azóta is, akkor láthattad volna az ember kialakulását.

Legalább a matekot ne próbáld már megkérdőjelezni.

Előzmény: malachy (699)
malachy Creative Commons License 2008.02.03 0 0 699
"Láthatnád most is !!

Intézd el a kitalált mindenhatódnál, hogy éljél 100 milló évig egy olyan helyen, ahol még egy sejt sincs, de a feltételek adottak a kialakulásához. Csak folyékony víz kell."

- na ez az a hit, amely "nagyobb" hit az Istenben való hitnél, hiszen az Istenben való hit racionális, Jézus Krisztus valóban élő személy volt, és aki Istenben hisz az abban hisz hogy Jézus Istent mutatta be, általa Isten lépett be a történelemben.

Na most amit te fenn írsz, azt soha senki nem látta, nem is láthatja (pedig látnia kéne, ha egyszer megtörtént napjainkban is ugyanúgy meg kéne történnie), mégis hiszel benne, olyannyira hogy meg vagy győződve afelől hogy ezt látnám ha 100 millió évig élnék. Nagyon meglepődnél, hogy a valóságban mit látnál...

Előzmény: szegyenloske (681)
josag Creative Commons License 2008.02.03 0 0 698

Mindenben igazad van. Ez a te igazsàgod.

Ha te csak a pokolbajutàs félelmétöl akarsz szeretni, akkor az is renben, szàmodra.

Előzmény: dr_bubo (697)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.03 0 0 697

Attòl függ milyen közegben tetted meg ezt a tapasztalatot. Ha egy magasabb szintüben tetted volna, akkor a vàlaszod lehet hogy màs lenne. Példàul szeretet.

nincs olyan hogy magasabb szintű közeg.
a szeretetről meg annyit, hogy ha nem hiszek a pokolra jutok tipusu szeretetre nincs szuksegem.
Előzmény: josag (668)
josag Creative Commons License 2008.02.03 0 0 696
rendben
Előzmény: dr_bubo (695)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.03 0 0 695

na ennek amit irtál tényleg semmi értelme.

az első mondatod pedig mindenfajta vallásosra jellemző. "faith stops debate" a hit megállitja a vitát.
Előzmény: josag (694)
josag Creative Commons License 2008.02.03 0 0 694

No làtod most kezdödne el a süket vitatkozò okoskodàs, amire nem vagyok hajlandò. Nincs szükségem rà.

Én nekem semmi kifogàsom a tudomànyos felismeréssekkel, csak fel akartam hivni a figyelmed arra, hogy esetleg nem is az eszed vagy.

Előzmény: dr_bubo (693)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.03 0 0 693

aha
csak akkor azt nem ertem mire nem vagyok kesz. a marhasag befogadasara? arra biztosan nem, nem is leszek.
Előzmény: josag (692)
josag Creative Commons License 2008.02.03 0 0 692

semmi felsöbbrendüség

mindenkinek a sajàt döntése szerint

Előzmény: dr_bubo (691)
dr_bubo Creative Commons License 2008.02.03 0 0 691

igen valószinű te már iaz igazság birtokában vagy, mentálisan felsőbbrendű igaz?

én maradok az én szintemen, a racionális szintjén.
Előzmény: josag (690)
josag Creative Commons License 2008.02.03 0 0 690
Talàn a làbad le sem lesz vàgva, de mondom, ez màs szinten müködik...amire te még ugy tünik nem vagy kész.
Előzmény: dr_bubo (689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!