Sajnos sokszor nem lehet kikerülni a permetezést,de próbáljunk tanulni egymástól!Ha hozzáértéssel csinálja valaki,akkor szinte"művészet".Kártevő gondok+megoldások,módszerek,eszközök...Szóval minden!
Az a bajom ezzel a pvc tömlőkkel semeddig sem bírják ,borzalmasan merevek és megtörnek ! A kerti slagokat ki kell mind dobnom ezen dolgok miatt ! A kútban a zöld színű csiga tömlő úgy hogy még napot sosem látott kb 5000 repedés van a külsején ! Az úv sugázást meg egyáltalán nem tűri a sárga 50mm csigatömlő szó szerint elolvadt és a felülete tapintásra ragad mint a fagyos rágógumi ! A szivattyú 32 csigatömlőjét pl egyenlőre semmire se tudom cserélni mert nincs egy normális gumi szívótömlő a neten ! A másik szívótömlőm még Szovjet gyártmányú 30 évnél régebbi de azt hiszem még 30 évet kitart ,bár az 5/4 öntött vas közbetét fogja megadni magát hamarosan ,de majd rezet teszek helyette akkor az már amíg élek kitart !
Nem láttam még ilyet felénk ! Topas ,vagy Folicur Solot ,mindenképp fújjál rá ,de szerintem nem biztos hogy betegség ,inkább hiány tünet lesz . A szárazság ,a nitrogén ,magnézium hiány ,mind okoz a levélzeten különféle elhalásokat .
Persze, meghúztam, ennek ellenére kiesik. Megtudom javítani.
Írtam emailt a cégnek, felajánlották, hogy csomagoljam össze a cuccot, tegyem bele a hiba leírását, a bankszámla számomat és futárt küldenek érte, utána 10 napon belül visszaküldik a vételárat.
Ha ezt megteszem, akkor elbukom a 3000 Ft fuvardíjat és nincs permetezőm se.
Nálam nem volt ilyen hiba. Nincs itthon a gépem nem emlékszem rá hogy a csőcsatlakozásoknál van e gumitömítés talán azokal van a probléma egy új tömités berakása miatt nem veszítheted el a garanciát.
Az én permetezőm hibátlan volt de kb egy hónapja egy barátom rendelt ugyanolyt mint a tiéd és az sem működött reklamáció után kb egy hétre küldtek egy új másik gépet ami hibátlanul működik.
Csak arra gondoltam, hogy esetleg a fenyőkéreg repedéseiben is áttelelhetnek a gyümölcsfák kártevői. A tuják nehéz ügy, én nem szeretem őket, túl sok is van belőlük, de a feleségemnek más a véleménye, tehát maradnak.
Nekem van nem nagy duranás de szerintem megéri a pénzét. Legaláb nem kel pumpálni . Szórófejek nem a legjobak . Kézi pumpás szórofejel egész türhetö. Nem egy stihl de müködik második éve.
Vettem egy 3 literes kínai pumpás permetezőt. A hozzá tartozó permetszóró csövet meghosszabítottam egy ugyanolyan, de méteres csővel, és a házba beszereltem egy tömlőnélküli autókerék-szelepet.
Most feltöltöm 2 literrel a tartályt, a szelepre rá a kompresszor csöve, pillanatok múlva megvan a 3,1 bar, lehet permetezni...gyönyörűen szór, és néhány fa kivételével a tetejüket is elérem.
Szégyen, de a pumpálást nagyon rühelltem...most jobb( a szomszéd is ezt teszi)
Mint az eredeti szövegben is írtam, azzal kezdtem, hogy 1 napot töltöttem a gépet, aztán próbáltam volna beüzemelni.
Két üzemállapota van: egy kapcsolóval lehet bekapcsolni, akkor a szivattyú teljes nyomást produkál, és van egy forgatógombos üzemeltetési lehetőség, ahol a szivattyú a forgatógomb állásától függően csinál kisebb-nagyobb nyomást a szórófejben.
Az a bajom, hogy mindkét világító eszköz egyszerre folyamatosan világít.
A szervizes első hívásomnál azt mondta, küldjem vissza, mert ott valami probléma van.
2 hét múlva -mint írtam- jónak minősítette, de az hogy melyik (zöld és piros) világító mit jelez, és miért ég egyszerre, nem tudta megmondani.
Én mindig azt tudtam, hogy a pirossal valami hibát jelzünk, ha rendben van valami, az zölddel jelzendő.
Ezt az ellentmondást szerettem volna feloldani, ha tudna valaki segíteni.
Ősszel vettem a kertet, a fák tetejét megmetszettem, de öreg, terebélyes fák, még így is kell a létra, meg a teleszkópos gyümölcsszedő. Meg persze a fa-szikla stb. mászó múlt is segít. Permetezni viszont a földről szeretek, és csak végszükség esetén vennék motoros permetezőt.
Ha csak zöld led van, az amikor a töltő méri az akkut, akkor villog még 15-20 perc után is de ha az akku kész akkor sima zödre vált ! Tedd fel tölteni és nézd meg fél óra múlva mit csinál . Lehet tele az akku és nem is kell tölteni, de idő kell míg megméri a töltő mennyi áramra van szüksége az akkunak .