ha a fegyverbarnító nem fogja meg akkor nem lehet kénmájazni? Vagy az csak az ezüsttel megy? Szerintem az orvosi acélból készült testékszerekhez hasonlóan meg lehet színezni a felületet, de tartok tőle, hogy hőt kell közölni a tárggyal, szóval lünetta le...
tipp: van egy ötvös az asztória burgerking mellett az andrássy-n egy kapualjban, ő nem nemes fémekkel is foglalkozik és színez is. Kérdezd meg!
OFF
Nem parával hanem Heckler & Koch-hal, óriási különbség
Nem latok kulonbseget, a ketto nem zarja ki egymast. A HK egy fegyvergyar, a para pedig egy kaliber (nem oramu!) megnevezese, raadasul nem is pontos (a 9mm Parabellumot ujabban 9mm Luger-nek hivjak). A HK-nak tobb fegyvere is van ebben a kaliberben, en is lottem mar ilyenekkel (USP, USP Compact).
ON
OYSTER: Nézd meg lécci a CENTRO-nál, hogy nagyon pufi szép fekete 18/16-os és főleg 20/18-as fekete marhabőr szíjuk van-é és milyen áron! Nagyon érdekelne és mostanság sajnos nem jutok el arra. Köszike!
Eszerint ezért nem volt sokat mondó a Water Resistant felirat a Hirsch bőrszíjamon.
Azazhogy betartotta a szavát, nem mállott szét a kezemen és nem hullott le az óra. Tényleg vízálló. Jó keménnyé összeállt a víztől (illetve a testnedvektől).
Így mindössze csúnya...
J.T.K. ! Én pedig emiatt épp holnap teszem tiszteletem a Centro-nál szintén egy Carbon Sport szíjért. Remélem nekem is tetszeni fog !
Sikerült beszereznem egy Hirsch Carbon Sport szíjat - Messerschmitt segítségével - és nagyon tetszik. Nagyon tetszik, nem fém, nem is gyagyi műanyag, mégis vízálló. A tapintása inkább textiles, a belső felülete gumiszerű. Azért látszik, hogy inkább sportos órákhoz való.
(Szubjektíve azért nincs meg a bőrszíj varázsa, ami nem nagyon hasonlítható máshoz.)
MESSERSCHMITT: A JLC koronája biztos nem marad a kezedben, de a valóban jól tömített koronájú órát sokszor elég nehéz tekerni, húzogatni, és hát kopik a tömítés. De azért nem beszéllek le a kézifelhúzósról! ;)))
KUONI PÁSZTOR: Elég nehéz ügy. Ha van egy váltóáramú elektromágnesed, akkor lehet vele valamit kezdeni, finoman közelíteni-távolítani kell hozzá a werket, és ekkor a lassan csökkenő térerejű váltakozó mágneses tér a hiszterézisgörbe mentén nulla felé terelgeti a rugóban maradt remanens mágnesességet. Én egy régi crossbar központból való 14V-os AC telefonrelét szoktam használni, egész jó eredménnyel. De inkább vidd el egy jól felszerelt óráshoz, egy perc alatt demagnetizálják szegényt!
J B: Semmivel. Külső felületen csak valamilyen beégetett zománc, vagy vegyi eljárás lehet tartós, és ilyeneket nem tudok csinálni házilag. Lehet kapni diffúziós festékeket, amelyek vegyileg is kötődnek a felülethez, ezekkel kellene tenni kísérletet, de ilyet még nem csináltam.
PASSIONATA: A bőrszíjak sohasem jó vízállóságúak. A kifejezetten vízállónak mondottak nem mállanak szét a víztől, még a sós víztől sem, de néhány áztatás után megkeményednek, idővel meg is büdösödnek, szóval vízbe ne menj bőrszíjjal!
A split-second (uszálymutató vagy rattrapante) részidőmérő kronográfot jelent. Itt két másodpercmutató van fedésben, együtt járnak, de gombnyomásra a felső megáll, míg a kronó az alsó másodpercmutatóval tovább mér. Újabb gombnyomásra az álló uszálymutató utánaugrik a járónak, és együtt mennek tovább. Egy percen belüli részidőmérésre alkalmas komplikáció, a lenti lapom óratörténeti részén olvashatsz róla részletesebben.
A többire meg nem tudok válaszolni, de már MESSERSCHMITT megválaszolta.
MESSERSCHMITT: Eddig még sikerült mindig kifizetnem amit nagyon kívántam, hál'Istennek a többség nem is kér pénzt :) a Jaegerben pedig pont ezek amik nem fogtak meg eddig, túl kicsik és nőiesek :P
j b:
Óraszíjlyukasztásra egy Walther (újság nélkül) stílusosabb lenne... De most már legalább tudjuk, ki rámolta ki múltkor a Vörösmarty téri La Boutique Suisse-t... Nem maradt egy Reverso Duo? :)
Nem parával hanem Heckler & Koch-hal, óriási különbség, az itteni kommandósok kedvence évek óta! De legközelebb nem a bőrszíjnak adok vele :oP
Kifejezetten egy régi és olcsó acélóráról volt/van szó barnítás ügyben, még jó, hogy nem írtad azt, hogy tegyem ki a napra :-)
Ulysse Nardinéktól pedig nekem egy csodás képeskönyvem is van és Mariner Chronometerek voltak felfüzve a kabinrolleremben a csörgőmre 3 hónapos koromban és szépen felhúzódtak miközben ráztam őket, most meg az Omegám húzódik ahogy virtálisan rázom az öklömet feléd, egyébként meg én vagyok az idősebb :-P
Passio:
Okay. :) Pontosíccsunk:
3. A c.1863 ugye a c.863 rhodiumos verziója, a c.1861 pedig a c.861-é. Eképp leegyszerűsítettük a kérdést a mi a különbség a c.861 és a c.863 között-re. Nos, a c.863 Côtes de Genéve díszítéses verziója a c.861-nek, üveghátlapos SpM Pro-kba. Remélem kimerítő a válasz, én teljesen kimerültem tőle... :)
O.K. ezt én is elismerem, a fizikával én sem vitatkozom.
Az összes többi dolog (kézifelhúzósok alkalmazása, marketingcélok, stb.) maradjanak amolyan, a dolgot szépítő és megváltoztató adalékok !
j b:
Fogadjunk, hogy előbb láttam a Mike Disher képeit, mint te... :P
A tanácsodat már megfogadtam előre, van egy Stowa meg egy Omega zsebórám, és lesz még több is.
Fegyverbarnítóval esel az órádnak? Ez jól jellemzi a személyiségedet! A bőrszíjaidba meg Parabellummal lövöd az új lyukakat, mi? :P
Passio:
Néhány válasz:
1. Elvileg lehet, ha magam elé képzelem a két állatkát...
2. Nincs COSC a SpM Pro-hoz, de ha a NASA-nak így jó volt, akkor nekem is :P
3. Azt hiszem, az 1861 még aranyozott volt, az 1863 rhodiumozott, plusz variáltak valamit műanyag alkatrészekkel. De végülis tökmindegy, a profik cal.321-et vesznek... :P
4. Az OM-ben lehet hogy a kisujjukat is hozzámérték...
5. Split second: még egy chronograph másodpercmutató, amellyel a fő másodpercmutatóval párhuzamosan még egy mérést végezhetsz.
Tényleg nem akarok külön vitát nyitni, maradjunk annyiban a fizika törvényei szerint kell működnie az automatának a súlytalanságban, reklám ide vagy oda ....
te_o:
Nénikéd! Eszem ágában sincs eladni a Ludwigomat, épp most vettem rá egy Kaufmann Antique szíjat, hogy még aranyosabb legyen. Automatát meg csak amateur-ök vesznek! :P
MESSESCHMITT: Tudom :-P de legalább láttál néhány szép automatát megfelelő elnevezéssel, hajókronometert meg csak nem fogsz hordani magaddal, inkább vegyél zsebórát, s az sem automata :-P
APT: Nemesacél lünettán mivel tudod tartósan festeni a kopott számokat? Fegyverbarnítóval nem lehet sajnos, túl jó az acél minősége, nem fogja!
Néhány kérdés
1. A cápabőr ,krokodil szíj vízállóság szempontjából zéró?
2.a speedmaster pro -hoz van COSC certifikát?
3.a 1861 és 1863 kaliber között mi a különbség?
4.az o+a site on 38.8mm átmérőt adnak meg , az óra magazinban 42mm , máshogy mérnek?
5.a split second pontosan milyen funkció?
Előre is köszi