OYSTER: Köszönöm szépen, ezek szerint érdemes elmennem nekem is!
PASSIONATA: Nyilvánvalóan nem lehetne sport, ha nem lenne vízálló, s ha nem lenne vízálló nem lehetne bármilyen körülmények között használni. Szerintem nagyon jó dolog, ha valakinek a NOMOS a kedvence (és nem akar barátságtalanabb körülmények közötti viselethez másik sportosabb órát venni) nem kell meggondolnia, hogy beülhet e órástól egy csónakba, sétálhat-e az esőben :-) stb.
oyster:
Nem tudom, akkor lehet, hogy más Centro-ról beszélünk, én hétfőn voltam, és azt mondták, nincs már fekete 20mm-es. Kíváncsiságból most felhívtam őket, és azt mondták semmilyen fekete sincs és őszig nem is lesz. Akkor most hogy van ez?
A fly back krono annyival több ,hogy nem kell nullázni ? magyarul ha két folyamat azonnal egymás után indul akkor nincs nullázásra "vesztegetett" idő? viszont így elég gyorsan kell leolvasni a mért adatot .
szutsg: ajanlom APT oldalait, ott talalsz egy komplett es baromi jo Cornavin gatyaba razast. Az alapjan en is neki mertem allni elso oramnak.
APT: koszi az infot. Sajnos a kis Zarja mar teljesen szet van szedve, es igy nem szivesen cipelgetem orastol orasig. Azthiszem hadba fogok egy regi trafot...
Tegnap szetszedtem egy Poljotot, es a hid ami a billego folott van valamint az alaplemez kozott egy vekony acelfolia volt. Ez mi celt szolgal? Netan alatetkent funkcional?
Nem igazan svajci, es nem igazan kar, de ora. Otthon van egy asztali oram, mely 4 labon all. A negy lab kozott egy forgo test van gombokkel, ami egy vekony acelszalaggal van osszekotve a mechanikaval. Tudnal meselni errol a hajtasrol? Mi a neve? Ja, ez nem elemes csoda, ez tisztan mechanikus, es jo nagy, szep porcelan szamlappal.
Vegul meg egy kerdes: azokon az orakon, amit tobb helyen kell felhuzni - altalaban 3, es a szamlapon vannak a lyukak- mit huz fel az ember 3x? Amikkel talalkoztam azok mind zeneltek is, tehat az egyik biztosan a zenemuvet huzta...
p126.fun es tobbiek. Par honapja szo volt az orosz orakat arusito boltorol. Ez pontosan merre is van? A korut paratlan oldalan, a Dohany utcatol az Oktogon fele par 10 meterre van egy ora szakuzlet piros cegerrel, de ott egy csomo kazio volt. A paros oldalon pedig egy hazban is volt egy oras, aki a lepcso ala koltozott. Vagy esetleg egy harmadik?
Nem vitte el JTK az utolsót, higgyétek el, van még Carbon szíj a Centro-ban. (Végig18-asból kék, 18-ra szűkülő 20-asból fekete is, aranyszínű csattal az említett áron.)
Az azonban érdekes, hogy ezeknek a szíjaknak a felülete ugyebár amolyan szövöttmintás. Ezt a megjelenést az Omega hasonló szíjáról - lehet, hogy tévesen - igazi szövött felületként emlékeztem. Itt azonban úgy tűnik, hogy nem is a vékony szálak együtteseként jött létre, hanem amolyan felületi sorminta.
Most hogy is van ez ? Milyen a szerkezete a karbon szíjaknak ?
Ja, kértél valamire JB.
Tehát megnéztem a fekete, tömött bőrszíjak árait is. Átlagos esetben 3.600,- Ft-tól 6.000-ig terjed. Van azonban több színben is gumírozott anyagú, abszolút vízmentes bőrszíjuk is, az azonban 10ezerpénz. :o(
Ezzel szemben azonban van egy tippem. Egy dunántúli, szintén óramegszállottsággal megáldott ismerősöm (aki itt többeknek szintén ismerőse:). Néki alkalmanként teméntelen eladó új szíja volt bagóért. (Hirsch is.) Tel.számot majd magánban küldök.
SZÜCSR: Igazad lehet s mivel én tényleg kicsivel írtam (ezt egyébként értheted úgy is, mint mikor a Casiot káziónak írják) szóval valószínüleg én is arra gondoltam, mint Te :-) de jópár évvel ezelőtt a magyar parákat valóban Parabellum néven árulták, GVASS viszont nagyon régen nem járt erre - legalábbis hozzászólóként.
GLASHUETTE: Azért a kolbászos gyerek és tsai nem csak álmodni, markolni is tudtak jó nagyot :-)
Miért van a panerai koronán az a bazi nagy
csat , nehogy ütést kapjon és beázzon?
Messer
írt a billy gyerek , megírtam neki ,hogy épp most tárgyalok egyről egy ötvenessel ócsóbbért , most aztán sajnálhatja a csigalassúságú válaszolgatást . egyébként e honnan vetted az infot topicon hirdette vagy a szélsz korneren?
Miért van a panerai koronán az a bazi nagy
csat , nehogy ütést kapjon és beázzon?
Messer
írt a billy gyerek , megírtam neki ,hogy épp most tárgyalok egyről egy ötvenessel ócsóbbért , most aztán sajnálhatja a csigalassúságú válaszolgatást . egyébként e honnan vetted az infot topicon hirdette vagy a szélsz korneren?
panerai: Köszönöm én is, de én csak Messerschmitt Bélát ugrattam vele (mármint azzal hogy nekem is kell). Érdekes, ha már nem teszem ki a :P vagy a :) jelet, akkor mindenki komolyan vesz. Tényleg köszönöm.
j_b: :o), tudod mit mondott a Kolbász Viki: nagyot kell álmodni!
En a Te altalad irottakra reagaltam, marpedig Te kisbetuvel irtad. Egyebkent nagybetuvel is minimum pongyolasag. Arabol itelve FEG parara gondolsz, de abbol is van tobbfele. Tudtommal olyan, hogy Parabellum pisztoly, nincs, csak kulonbozo gyarak 9mm Luger kaliberu fegyverei, de majd jon gvass es megaszondja a tuttit. :-)
Találtam otthon két teljesen egyforma svájci karórát, az egyik tök tropa, ez még megy, de kinézetre ez is elég ramaty állapotban van. Sajnos azt a zsebórát nem találom sehol.
HAYLOFT: Köszi a tanácsot, majd megpróbálom.
SZÜCSR: Mivel MESSERSCHMITT nagy P-vel irta ezért az nem melléknév hanem főnév, így tehát óriási különbség, a Parabellum 40 eFt a HK 200, hogy csak az áráról beszéljünk, de ennek meg van az indokoltsága is. Lőttem már jó néhány fegyverrel a HK pedig pl. saját tulajdonom már vagy 4 éve. Egyébként igaz lenne amit irtál de csak kisbetüvel.
Sajnos az elmúlt 2-3 hétben off-line voltam ezért hozzászólásom régebbi dolgokhoz kapcsolódik.
Messerschmitt, Glashütte: kb. egy éve rendeltem 2 tucat katona szíjat a chronometer.net-ről, mert van jó pár 2. világháborús katonaórám. Ezek a szíjak közül maradt pár darab sajna Nato-ból csak 1 szürke, de szövet (khaki, zöld) 2. vh-s replika szíjam is van, ha érdekel írjatok töredék árért oda adom, mert csak a helyet foglalják.
Oyster: A „versta ki ezt a fejedből” örökzöld az nem Három nővér hanem Ványa bácsi paródia, de a Csehov az stimmel.
Nem tudom, hogy ki figyeli az ÓRA MAGAZINOS tanácsokat, de jó lenne, ha a következő számban szóba kerülne az új Audemars Piguet Royal Oak Concept Watch, ugyanis járatom a Chronost amiben már kétszer megjelent róla egy-egy hosszú cikk de még szótározva sem értem az óra funkcióit. A Royal Oak különben is nagy kedvencem.