Keresés

Részletes keresés

posaunist Creative Commons License 2009.06.08 0 0 9769
Hát,,,Nagyon, nagyon köszönönöm mindnyájatok elismerő nyilatkozatát magam, és barátaim nevében is. (9762) Különösen Zsolt, a Te- mindenirányban- kihegyezett füled , szakszerű, de tárgyilagos stilisztikai véleményednek örülök különösen.
Bátorít bennünket zenészkollégáink kritikája, úgy + mint - . Információként csak annyit, hogy egyikünk sem Jazz zenész, mindnyájan a klasszikus tanszakokon végeztünk, Zeneakadémián, Főiskolákon. Tehát,csak a JAZZ szeretete, és némi routine ami hallatszik, és látszik, no meg egy kis feeling. Ennyi, és nem több !
Befejezésül még egy szám , melyben ugyan egy zongora passzolna stílusosabban, de
szerintem a jó öreg ''Lovely-Hammond '' is megteszi a magáét ! Thank You !
Posaunist
http://www.youtube.com/watch?v=H9gBGiNImbY
tehtube Creative Commons License 2009.06.08 0 0 9768

Nagy igazság! A legjobb borból Jonathan Douglas Lordnak!

A képen még M100-on és bajusz nélkül :<)

Rhoda Scott július 3-án a 71-et tölti be és 22-én fellép a Margit-szigeten. Sajna egy napon George Bensonnal :-(

Brian Auger július 18-án lesz 70 éves és nagyon aktív, még roadol is ha kell.

Előzmény: topsound (9767)
topsound Creative Commons License 2009.06.08 0 0 9767
Éljen és virágozzék a Hammond és a Leslie örök és megbonthatatlan barátsága - Lord JON LORDDAL, aki ma 68 éves! Térjen vissza a színpadra erőben, egészségben, hogy bennünket tovább örvendeztetve - unoláink is onnan ismerhessék meg művészetét!
okumoto Creative Commons License 2009.06.07 0 0 9766
Letöltöttem a B4 II-t Rapidshare-ről... Most azt próbálgatom laptop klaviatúrával... :) Mivel nincs USB-s midi keyboard-om... :( Nem is rossz ez a kütyü. Egész jó hangok jönnek ki belőle. 147 closed Leslie-vel és az asszem' 26-os Preston! Preset-tel. :) Állat! :D
ozjo Creative Commons License 2009.06.07 0 0 9765
Gratulálok és örömmel veszem, hogy megint a hazai zenéről szól a topic és ez egyre gyakrabban fordul elő. Igazán megörvendeztettél a feltett anyaggal, azt hiszem többen is vagyunk így, mégegyszer gratulálok hozzá, külön azért, hogy az egy sor billentyűn hoztad, amit kellett, semmi hiányérzetem nem maradt, hogy nem az M3-ad volt a szinpadon (persze úgy biztosabban egy kicsit más lett volna)

Mi is csináltunk egy kis koncertet Kecskeméten a CODE7462 nevű bandánkkal, csak sajnos a felvett hangja csapnivaló lett (digitálisan a keverőpultról túlvezérelve- ne is mondjam tovább, élvezhetetlen), persze ez egy kicsit más műfaj és az én tudásom messze elmarad a tiéd mellett, de Hammond szólt a színpadon (a szegény kicsi L100).
Remélem nemsokára meg tudjuk ismételni és akkor néhány hangfoszlányt én is közreadok majd.
Előzmény: posaunist (9762)
okumoto Creative Commons License 2009.06.07 0 0 9764

Nekem a 'Blues Maceo Parker' tetszett a legjobban! Gratulálok! A környéken nem nagyon hallani ilyesmit...pláne nem 'Hammond' kíséretében...

Jól szól a Viscount is.

tehtube Creative Commons License 2009.06.07 0 0 9763

Ez bitangjóóó! Hozzátok azt a kivételes fekete hangzást mint 2007-ben az A38-on Pee Wee Ellis és csapata hozott. (ami sok madzsar dzsesszzenésznek nem sikerül) Nektek is az A38-on a helyetek! pl.

1: kíváló a repertoár kiválasztása, 2: kitűnő előadás egyenként is, 3: egyben is.

A DB3 a Soltonnal is jól szólt, megvolt némi B3-féle döge. Tetszett az autentikus igazi jazzes (leslie stop, Jimmy Smith regisztráció) előadásmód, a szólóid meglehetősen élvezetesek. Picit halk volt, de Viscounték demónak nyugodtan használhatnák.

Szóval, kéretik - ha lehet- a fővárosban is jópárszor fellépni!!!

posaunist Creative Commons License 2009.06.07 0 0 9762
Sziasztok ! Az elmúlt pénteken a keszthelyi zeneiskola egy úgyn. 'nyílt napot' rendezett, melynek zárórendezvényeként zenekarunk a ''Jazzműhely'' egy kis koncertet adott. A színpadon hallhatóan és láthatóan növendékek is közreműködnek, de ez így jó! Sajnos az M-3 at nem tudtam elcipelni, ezért maradt a DB-3.
Szeretnék az itthoni vidéki ''Hammondos-életről'' zenei híradás formájában pár számot Veletek megosztani : Üdv ! Posaune

http://www.youtube.com/watch?v=rrY1Y8colqo

http://www.youtube.com/watch?v=CsCnohoP8sA

http://www.youtube.com/watch?v=TCE5JSdAWOs
tehtube Creative Commons License 2009.06.06 0 0 9761

Ennyi midi billentyűzetet akár egy sorba is lehetne rendezni egymás fölé. 3db az nem túl sok, főleg ha a legkisebbet nézzük, végleg.

Előzmény: szimizso1 (9760)
szimizso1 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 9760

Akkor kéne Neked mégegy Hammond, és akkor a zongora két oldalára lehetne tenni. Többet nem lenne gond a jobb kéz-bal kéz probléma:-) Az már majdnem Wakeman-os felállás. Egy DVD -jét láttam. Több mint tíz hangszeren nyomta. Nem volt semmi.....

Előzmény: okumoto (9759)
okumoto Creative Commons License 2009.06.06 0 0 9759
:) köszi, szimizso1! Valóban, ennél a számnál nem a legkomfortosabb ez a beállás... Amúgy meg, azért szeretem ha így állnak a klaviatúrák, mert van amikor a bal, van amikor a jobb kéz kell az orgonához v. a zongorához. L alakban nem lenne választási lehetőség. :) Kivéve a Emerson lennék. :) Vagy Wakeman. :D vagy...
Előzmény: szimizso1 (9758)
szimizso1 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 9758

Ez nagyon ZSÍR volt Okumoto mester!!!! Gratulálok!:-)

Rendben van a wah pedálod is, csak egy kérdésem lenne. Nem lenne kényelmesebb, ha a Hammond 90fokos szöget zárna be a zongorával? Már én szédültem a szám végén, annyit forogtál!:-)

Előzmény: okumoto (9757)
okumoto Creative Commons License 2009.06.05 0 0 9757
djuice Creative Commons License 2009.06.04 0 0 9756
"túl erős, mintha egy wah-wah pedál is be lenne iktatva"
Misi, ezt már én is írtam, hogy egy vermonára emlékeztető "flanger" szerű hatás hallatszik, főleg mikor breakből felpörgeti a lesliet (mondjuk én azon a demón hallottam még amin csak orgona szól magában nem zenekar)
Végülis Tube azt mondta rá, nincs azon semmi természetellenes. Szerintem szubjektív....
Mellesleg múltkor én is belőttem egymás mellé a B4-1, B4-2 verziókat és a Logic szoftver EVB3-asát (Tubenek odaadtam anno az instalját, el lehet kérni, 35MB!)
1. még indig az EVB3
Viszont a B4-2nek ég és föld a laci szimuja a B4-1hez képest, azt nagyon elkapták és szerencsére már a break állás is belekerült. Viszont a többféle kangfal modell játékkatonafinggá változtatja az amúgy is gyatra perkát! Az az első verzióban jobb volt. Nem hiába, semmi sem lehet tökéletes (és valszeg sosem lesz az! :)
Előzmény: mokusmisi (9729)
tehtube Creative Commons License 2009.06.04 0 0 9755

Egy ajándék, egy komplett lemez Key-B vel feljátszva. Olasz jazz zenekar két jó fúvóssal + gitár, dob, Key-B. Itt

A koncertképnél el tudom képzelni az 1978 augusztus 6-át, amikor az Elektron NDK-s csapattal léptek föl. Itt a BIP komplett műsora, élvezet böngészni.

kozakz Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9754
A Korál koncertjei a Parkban.

1978

Julius 16. Korál, Columbus
Augusztus 6. Korál, Elektron (NDK)
Augusztus 20. Zalatnay, Korál, Panta Rhei
Szeptember 3. Korál, East

Előzmény: tehtube (9753)
tehtube Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9753

Nem kigyomlálta a képeket?!

Namindegy. Kis útmutató, akinek ismeretlen: főbejárat szembe a végén, de a színpad mögül is be lehetett jönni. Jobbra az oszlopok közt szép panoráma a Dunára. Balra a támfal fölött az étterem, a páholy.

Előzmény: tehtube (9752)
tehtube Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9752

BIP, Korál koncert. Talán 1978, már nem Pados István a dobos hanem Papp Tamás. ('79-ben érkezett az utolsó ritmusfelelős, D.P.)  Balázs Fecó a lezlije által takarásban. Egy kinagyított képen talán magamat is megtalálnám az arcok között :-)

De kié lehet a túloldali Hammond, Minimoog összeállítás???

Előzmény: tehtube (9751)
tehtube Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9751

Igen, az A101 (9740)

A BIP rendkívül jó hely volt. Úgy 1977-től az 1983-as zárásig szinte ott laktam. Nagyon sok koncertet láttam, hallottam. 1977-ben keverőről felvettem egy East koncertet. Akkor még nem volt énekesük. Aztán jött a rockos Korál koncert. Aztán az utolsó Vikidálos P.Mobil amit az oldalsó, magas étteremből, vagyis páholyból nézhettem végig. 1979-ben a bemutatkozó Karthágó, ami talán a legjobban tetszett mind közül. Az első félévben más volt a felállásuk: Fehér Lajos jazzdobos, Losó László bassz/ének + Gidó, Szigeti. Aztán a Piramisnak karácsonyra kinyitották a parkot. Azt hittem hogy megfagyunk, de a többezer 38°-os "fűtőtest" kiválóan tette a dolgát :-) Még szárazjéggel, nem olajjal csinálták a "füstöt". Ja, SBB, ős Bikini, Edda, Ikarusz-GM49, HBB, Új Skorpió, Mini még ami hirtelen az emlékezetesebbek közül eszembe jut. Orgonákból ritkán volt, Mobil-M3, Korál-T200, Edda, Karthágó-L100. Dobok gyakran a Ludwig fahangú, de üvegtestűek. Szerintem 1983-ban nemcsak a park, hanem maga ez a jó húzósabb élőzenés korszak is lezárult. Sőt, a Petőfi gőzös is akkor ment utoljára.

Viszont akkor nem tűnt vintage-nek :-D

Talán a Zöld-pardon pótolja egy kicsit, ill. a Margit-sziget északi csúcsán lévő igazán klassz, csak kicsit eldugott hely.

Előzmény: jon lord (9750)
jon lord Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9750

Elég jól hozza az olasz orgánumot. Mint Érosz Ramazotti. Amit a Laurens Úr rakott fel videót a Niemenről ott nem spinetten játszanak.

Jó lehetett régen az ifiparkban. Egy hely ahol nem számít semmi, sok fiatal és sok vintage zenekar. Sajnálom, hogy már nincs. Pedig ha újra belehetne indítani.... :-D

Előzmény: tehtube (9749)
tehtube Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9749

... akkor itt van Niemen ha nem is angolul, de olaszul: Io Senza Lei

Szép Hammond intró van az elején. M100ra tippelem.

Igen, sok magyar nagy sztár volt Lengyelországban is.

Egyszer meg voltam SBB-n az Ifiparkban. 79-ben?

Előzmény: szimizso1 (9748)
szimizso1 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9748

Na jó! Igaz. Viszont ez a mássalhangzó-torlódásos szöveg, sokkal szokatlanabb, mint a magyar:-) Egyébként rengeteg magyar lemezt adtak el Lengyelországban. Legalább olyan sokat kellett sorban állni ott a magyarért, mint itt a Animals Pink Folyd lemezért:-)

Talán van itthon egy pár LP csemege a lengyel lemezekből. Majd túrok valamit, hátha még hallgathatók:-)

Előzmény: tehtube (9747)
tehtube Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9747

Legalább készültek ilyen tévéfelvételek. Azt hiszem a hazai termés csak töredéke a lengyelekének ilyen igényes progrockból.

Szerintem nem gond hogy lengyelül povedálnak, nálunk is legtöbbször elég sutára sikeredett pl. az angol LGT, Piramis... mármint a magyar változat után.

Előzmény: szimizso1 (9745)
tehtube Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9746

Csak meg kell szokni. Vagy tégy egy műanyag lapot a C és H közé ami kissé elválasztja a preseteket.

A forrasztásokat a cugokon bombabiztosan készítették gyárilag, csak az utólagos szervizelések, átépítések módosíthattak rajta. Szóval eredetileg a forrasztásokat rá is hurkolták a lyukra, nemcsak odaillesztették a drótot. Ha ilyen gond adódik, érdemes kis időt rászánni az egész újraforrasztására, elég könnyen hozzáférhető.

Némi információt közzétehetnél több-kevesebb rendszerességgel hogy a C3-addal hol hallhatunk, láthatunk?

Előzmény: jon lord (9742)
szimizso1 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 9745

Nekem élnek Lengyelországban rokonaim. Ismerősen csengenek ezek a dalok. Kár, hogy anyanyelvükön énekelnek csak, és angol szöveget nem írtak hozzá....

Előzmény: LaurensHammond (9744)
LaurensHammond Creative Commons License 2009.06.02 0 0 9744
Welcome back Mr Lord ismet:-)
Igen Ők Lengyelek, es nagyon jok a Czeslaw Niemen lemezek 1970-tol kb 75-ig total progressziv rock! Van is a boltban cd-m tole, dehat senki nem viszi. Biztos letoltik, vagy nem ismerik a unikum zeneket a honfitarsak.
Azert akkor ezt az eleterzest, amikor a Hammond meg alapbol fogalom volt:-)

Czeslaw Niemen Ezt is ajanlom minden zeneszereto topictarsnak, aki nem a az angolszasz szovegvilagot fogadja csak el:-) Zenelieg bomba, imadom!!!
Előzmény: jon lord (9736)
kyobass__ Creative Commons License 2009.06.02 0 0 9743
Képzett, fúziós zenékben és improvizációban jártas zongoristát keresek alakuló triómba. (Dob - Basszusgitár - Zongora)

Egy videó rólam :

http://www.youtube.com/watch?v=q1EUHvsptrc

(A zenénk nem ilyen lenne alapvetően, ez csak egy szóló :-) )

Részletek az érdeklődőknek e-mailben.

Borbély Mátyás kyobass88 (kukac) gmail (pont) com

...
jon lord Creative Commons License 2009.06.02 0 0 9742

....majd elfelejtettem. A leányzót is beszopatta a preset mint engem is minden bulin.

Valahogy Laurensbácsi két dolgot nem gondolt át tökéletesen. Preset billentyű-drawbar forrasztgatás.

Előzmény: tehtube (9740)
jon lord Creative Commons License 2009.06.02 0 0 9741

Nyomulnak a spanyolok! Nem rossz. Ha jól láttam a dobosnak rutin feladat volt ez a dal. Vagy talán egy bobmázót látott a kirakaton túl.... :-D

Előzmény: tehtube (9740)
tehtube Creative Commons License 2009.06.02 0 0 9740

7 Come 11 Hammond trió.

A jól bevált 10b-k mindig dögössé teszik a hammondos zenéket. Szinte kötelező :-) Biztos hallották Lonnie Smith-t is :-)

A B3/122-t itt A100/L45-nek látom. Egysebességes kisebb laci. Jól szól, no chorale.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!