A téma a BKV buszai: járművek, alkatrészek, kiszolgáló létesítmények.
A többi szolgáltató, és a BKK minden más tevékenysége offtopic.
Más szolgáltatók topicjai:
Ez klassz? Na nee. :)) Én is elviselem, de csak az egyedisége miatt, am egy gyenge szívós vacak és az üléshuzatokat sem ártana benne cserélni így lassan 10 év után. Az átlag is elég vegyes, sok jó van, de akad bőven szakadtabb is. Igaz volt már ennél rosszabb is, amikor a sok 00-s itt volt.
Pár napja a délutánosa nem pontosan ebben a formában gondolta, és nem is hasonló szóösszetételű jellemzést adott róla. :o)
Legalábbis a "Mégegy egy ilyen fostalicska gyenge, nehézkormányos sz@rt nem nagyon talál az ember másik garázsba se, én meg pont ezzel vagyok..." nekem nem a klasszágát tükörzöte :oD
A 412-kből ismert "Kelenföldi síp" már az Ikarus 435-öket is érinti... a napokban utaztam haza a (felújított?) 11-16-tal, és a 2. ajtó csengőjét (gyanítom, a többit is) sípolós vacakra cserélték. Pedig ennél a típusnál végképp nem értem, ez miért volt jó... (ha jól emlékszem, a 435-ben egyszerű csengő van, nem valamiféle hanggenerátor).
Szerintem az ex-HV-s buszok érkezésük utáni 1 hónapban néztek ki jól kívül belül (főleg a H-s 263-asok).. A BKV-s 260-asok többsége kritikán aluli.
Szerintem sokat lehetne javítani már azzal az aprósággal, ha legalább a kihasasodott, megsárgult tetődekoritok cserélve lennének. A tisztaságról, firkákról, oldaldekoritokról, festésről nem is beszéltem.
A másik, hogy az állófelületeken (beleértve a lépcsőket is) lehetőleg stabil legyen a padló és a kapaszkodók, mert nem egy nem kettő 200-as van, ahol csak a padlóburkolat tart (főleg a hátsó ajtó és a hátfal közötti részen), illetve ennél gyakoribb kapaszkodók rögzítetlensége jellemzően a vízszinteseké. (Ezzel a két hibával nem szabadna buszt kiengedni szvsz. Főleg, mivel az utóbbihoz csak csavar kell..)
Valamilyen "rendezvény" van a Fehérvári úti piac mellett, a Fehérváriról leforduló autókat egy ideig a egy rendőr & egy polgárőr nem engedte be, a kocsmánál egy polgárőr, hátrébb meg valami "csoportosulás" a piac mellett, s a volt festékgyár fala mellett is. Ez úgy 16:40 körül.