Keresés

Részletes keresés

p126fun Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6459
Üdv a topiknak!

Ma kint voltam a Petőfi Csarnokban, hát semmi sem volt, de szó szerint... Még roncsok sem. A Verseny utcai piacon viszont két "halmozottan hátrányos helyzetű, tarkabarka ruhába öltözött idegen nyelven beszélő magyar állampolgár" kínálgatott egy hamis Longines Le Grande Classique-t, 20 ezerért. Ezt az órát különben több helyen is láttam a Petőfi Csarnokban, ott bevallottan utánzatnak árulták alku előtt 8 ezerért. Látott már valaki ilyent? Még a bőrszíjban-csatban is benne van a Longines felirat, az egyetlen különbség ami szemet szúr, hogy a hátlapban a csavarok ezüstszínűek, emlékezetem szerint az eredetin aranyozott a csavar is. Meg persze a hamison plexi van zafírüveg helyett, de szerintem sokakat meg lehet téveszteni vele, pláne ha lopottnak árulják.

(Oyster sporttárs, nem emilezel? )

Üdv

p126fun

speedwagon Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6458
Hello mindenkinek!
Tud valaki valamit mondani a Kreuzle nevu nemet gyartmanyu orarol?
Elore is kosz
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.12 0 0 6457
Sajnos nem volt még szerencsém a cikkben említett órával személyesen is találkozni, de ha ez a képen lévő az, akkor ez egy igen kultúrált, figyelemre méltó, különleges szerkezetű óra.

Habár nem igazán értem, hogy miképp keverték bele a leírásában a DeVille-t, ha már a tokfazon inkább a Speedmaster-re emlékeztető...

És persze nyilván meghatározó lesz a kelendőségében az ára (és abban, hogy lehetőség esetén érdemesebb kedvezőbben megvenni, mélységesen egyetértünk ;), amit még nem nagyon ismerünk.

Előzmény: swatch (6454)
APT Creative Commons License 2002.07.12 0 0 6456
INGLISVUMENKE: Az olvasottak alapján számodra a választás elsődleges szempontja nyilván a külcsín. Így aligha lehetne ajánlani hasonlókat, hisz ugyanilyen nyilván nincs más márkánál, a "csak hasonló" pedig nem biztos hogy tetszene. Ha ez tetszik, vedd meg nyugodtan. Az ár meg szerintem rendben van, tényleg jó minőségű (kvarc) órákat még a japánoknál is csak 30-40eFt-tól lehet venni, ami ez alatt van, az nem az a kategória, amiről mi itt egyáltalán beszélni szoktunk volna...
Előzmény: inglisvumenke (6455)
inglisvumenke Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6455
Sziasztok. Bocs, ha nagyon tudatlannak tűnök, de nem vagyok egy óraszakértő :-))
Szóval nagyon tetszik egy női Tissot óra, aminek a szíja fém, ezüstszínű, (nem titán) és hosszanti irányban 2 vékony aranyszínű csík fut rajta végig. Az óra maga ezüst színű, de körben azon is van arany díszítés, viszont ezzel ki is fújt a "csicsa". Közepes méretű, kerek számlapja van, nem az a fajta, amit nagyítóval se lehet látni. Az üvege zafírüveg (azt hiszem így hívják azt, amikor karcolódásmentes). 40 ezerért láttam kirakatban. A kérdésem: a fantasztikus leírás alapján ráismertek-e, és esetleg lehetne-e róla képet szerezni valahonnan. (A tissot honlapon nem találtam). Továbbá ér-e szerintetek ennyit, nekem kicsit soknak tűnik. Nagyon tetszik ez a stílus, mármint az ezüst-arany kombináció, de csak ez a fajta stílus, ami nem túl elegáns, de nem is Swatchos :-)) szóval más márkában tudtok hasonlót ajánlani úgy 20-40 ezer körül?

Köszi előre is!

swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6454
Oyster erre gondoltál ?

41 mm átmérő

Ref. 2502.50.00

MOVEMENT

Caliber: Omega 2500
Self-winding chronometer, Co-Axial Escapement movement with rhodium-plated finish
Power reserve: 44 hours

DIAL

Black

CRYSTAL

Domed scratch-resistant sapphire crystal

BRACELET

Stainless steel

WATER RESISTANCE

Down to: 150 meters / 500 feet

CASE

Stainless steel
Diameter: 41.0mm

FUNCTIONS

Chronometer
Date

swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6453
Oyster:
Nem sietek, a különben az engedmény, az engedmény. Ha megvehetem a kiválasztott 5000 eurós órát 4000 euróért akkor tágabbak a lehetőségek, és ha még spórolhatok is rajta akkor még jobb. Bocs ezt nem kioktatásként írtam, de a nejem személyes anyagi állapota valójában független tőlem, így órát az ő pénzén nem veszek.
swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6452
Passionata:
Igen, igen Panerai, csak ahol most ülök ott 45 fokot mutat a hőmérő és nem szauna.

Omega America's Cup, bocs én nem fehér számlapost láttam, bár csak képen és kirakatban volt lehetőségem megnézni és talán kék volt a lapja.

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6451
Ha már szóba került az Omega Seamaster gondolata is :

A mostanában újraéledő Óravilág.hu-n említették, hogy "...a Seamaster család egy teljesen új taggal bővült. Az új modell neve Aqua Terra. Ez a karóra 150 méterig vízálló, és egy Seamaster, DeVille szimbiózisát lehet a tokozásban felfedezni. A legfontosabb pedig az, hogy ez a Seamaster a Co-Axial szerkezetet kapta meg."

No, ha ez kijön az említett összegből, akkor mindenképp érdemes a jelöltek listájára felvenni.
(Habár nem tudom, hová az a nagy sietség, meg x%spórolás olyan alapokról, ahol Chopard Mille Miglia-k ajándékoztatnak... :)
.

Más :

Előzőleg szóba került a nyomástűrőség vizsgálatára alkalmas felszereltségű óraszervízek kérdése.
Ebből eszembe jutott az a nagy kérdés, hogy

TI MIKÉPPEN, MINEK ALAPJÁN RANGSOROLNÁTOK A SZERVÍZEKET ???
Előzmény: Passionata (6440)
Passionata Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6450
Pannerai=Panerai
Talán ha Messer kollégát ,kérdeznéd sok szépet tudna mesélni erről a típusról.Talán egy picit úgy van vele mint én a Breitlingel!:)
nekem egyébként tetszik a P. , csak érdekes módon míg autóból csak az olasz ,addig órából csak a svájci ami érdekel.de ez az én hibám.

America's Cup
Szvsz. a legrondább seamaster ami létezik az a nagy csillogó ezüst -v.fehérarany lünetta , baromi ronda fehér számlap .az első dolgom lenne szabadulni tőle .

Előzmény: swatch (6447)
swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6449

swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6448
Ezt nézzétek meg Louis Vuitton a táskagyártó cég órája.

swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6447
Igen, a találkozás/találkozás időintervallum igen fontos, most speciel én sem tudnám előkapni a sógornőmet, hogy utaztassa meg a weckert, de néha meg lehet csinálni.

Más, óra ügyben igen nagy gondolkodásban vagyok, valójában egy örök darabot akarok, ez olyan mint az autó esete, tudja azt amit egy terepjáró, de legyen sportos is, na meg konzervatív is. Majd Bécsben a boltban eldöntöm, hogy Pannerai, vagy JLC, vagy Cartier, vagy bármi más.

Azt tudom nekem a Breitling nem jön be és sajnos az Omegák között is van néhány ami nekem nem tetszik. De például volt egy olyan America's Cup ? nevű Seemaster ami bejött. Létezik még ez a modell?

Passionata Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6446
swatch
persze-persze ,de azért az úgy egy picit macera, mivel kérhetik ,hogy mutassa be az árut a pecsételésnél, különösen akkor szíváss ha repül és csak 3évente találkoztok?:)
Előzmény: swatch (6445)
swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6445
Passionata
Különben ha itthon veszed az órát akkor a legjobb, egy külföldre szakadt rokonra bíznod az Áfa visszaigénylést. Csak sajnos az itthoni kínálat szerintem igen szegényes.
swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6444
Passionata
Nem, sajnos (bár ajándéknak azért nagyon örültem) nekem egy 1999-es króm-világos számlapos MM-em van.
Passionata Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6443
swatch
melyik MM -ed van? a titán ?
Nálam is listán volt ez a típus de aztán itt lebeszéltek róla.
Előzmény: Passionata (6442)
Passionata Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6442

szvsz. 10% mindig jáccik szla.val is kedves beszélgetést követően, egyébként nem tudom ,hogy nyugaton ismeretlenül megy-e a papír nélküli sales , viszont ha ez csak 10% akkor semmi értelme .én egy speed pro-t néztem , reptéren a net,net eur 1990, bécsb 2400 a btto abból mondjuk alkudsz 200-at - az adó = 2k , viszont ezígy 480 k nem pedig 580-600 mint Pesten.
engem nkább az érdeklne papír nélkül megy-e itthon?Mivel ha az Áfat levenném akkor igen-igen versenyképes tudna lenni a hazai ár.
Előzmény: swatch (6441)
swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6441
Passionata
Abban az esetben, ha igaz a számla nélküli variáció (a számla nélküli alku esete) akkor nem kell Mwst. ügyben házalni a vámon, így a lebukás veszélye megoldott.

Különben a feleségemtől kaptam két éve egy Chopard Mille Miglia-t és bevallása szerint a Chopard Shop Bécsben több mint 10 % engedményt adott úgy, hogy számlát is kapott amiről visszakapta az Mwst-t.

A számla nélküli variációt egy kedves barátomtól hallottam, de valószínűleg még ebben a hónapban lechekkolom, és majd megírom nektek is.

Passionata Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6440
oyster
Én inkább 2órát vennék egy seamastert pro-fekete-acél + 1 speedmaster pro-bőr, ez úgy EUR3400 .
Előzmény: Passionata (6439)
Passionata Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6439
oyster, swatch

+néhány gondolat a 4k-s vásárláshoz,
az alkudozás szerintem is jáccik 10% körül ám ami lényeges azaz áfa , amennyiben velünk szomszédos orszában kerül +vásárlásra figyelni kell arra ,hogy ne direktbe hozza az ember mert bukta lehet a határon,
pld. ha Bécsbe veszed ne gyere be Kőszegnél v. Sopronnál mivel a vámos szolidaritás miatt átszólnak egymásnak, 4k-nál kb százezer forint a sporolható összeg ezért megéri elmenni Szlovákia vagy Szlovénia felé ott lepecsételtetni a taxfree papírt oszt uzsgyí haza.

Előzmény: Törölt nick (6435)
swatch Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6438
Oyster:
Igen a Swatch Tourbillon egy megfelelő választás lenne, de szerintem az inkább egy befektetés, és nem hordásra készített óra. A gyűjteméynemben (ami nincs) igen szépen mutatna.

A Rolex-ből viszont a Daytona tetszene, de talán a GMT Master II. sem rossz. A Rolex számomra egy kiismerhetetlen forma, ha látok egyet nem tudom megállapítani, hogy az milyen modell, sőt sokan az egyik típusát a ...-t elkezdték másolni, így a Seiko mellett jónéhány gyártó lekoppintotta már a fazont.

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6437
APT:
Nekem ne küldj békazárat.
Előzmény: APT (6434)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6436
Ha túlcsordulás van a fiókodban bőrszíjra illesztendő acél békazárakból, úgy ...

... NEKEM IS, NEKEM IS küldj egyet !

;-)

Előzmény: APT (6434)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.11 0 0 6435
Jó eljátszani a 4000 eurós óravásárlási gondolattal (habár eddig ez eddig lehetőségként fel sem vetődött bennem, így nem voltak álmatlan éjszakáim miatta :).

Szóval ha épp ennyivel mennék ki, legalább azt elvárnám, hogy ne boltba be - onnan ki - spuri haza utam legyen. Ezért egy kissé alatta költenék magára az órára és az ezt meghaladó összeget egy-két napi szállásra, kajára, körülnézésre, egyszóval túristáskodásra hagynám.
Ha meg már némileg alatta lévő árban gondolkozom, úgy - kiindulva abból, hogy a név kötelez - ha én lennék Te, nyilván egy Swatch-ot vennék. Megfelelően érdemes darabot, azaz egy tourbillon-t.
De persze ennek lehetőségéről nyilván lekéstem volna már. Így visszatérve ahhoz, hogy én én vagyok, maradnék egy oyster tokos Rolex-nél. (Mondjuk egy GMT Master II.)

Előzmény: swatch (6401)
APT Creative Commons License 2002.07.10 0 0 6434
SZUCSR: Ha gondolod, tudok Neked küldeni egy acél 18-as békazárat (ingyen és bérmentve), van egy pár! Add meg a címed mailban!
Előzmény: szucsr (6433)
szucsr Creative Commons License 2002.07.10 0 0 6433
oyster

Koszonom, de amugy is gondolkoztam a bekazaron, ugyhogy elobb korulnezek itt Szegeden.

Robi

Előzmény: Törölt nick (6432)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.10 0 0 6432
Robi, egy 18-as acélszínű Hirsch csattal ki tudlak segíteni, ha kell. (Ugyanolyan fazonú, mint a Carbon Sport szíjon lévő aranyozott.)
Előzmény: szucsr (6424)
szucsr Creative Commons License 2002.07.10 0 0 6431
Mondom j b
Előzmény: szucsr (6430)
szucsr Creative Commons License 2002.07.10 0 0 6430
<>j b<>

Nem, az eredeti az 18/16, a Carbon Sport pedig 18/18. Vagyis az ora feloli vege megegyezik, de a csat feloli az nem. A bekazaron gondolkodom.

Robi

Előzmény: j b (6427)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!