Keresés

Részletes keresés

alexandrosz Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6489
Megkérdeztem :o) A Poen árai zafírüveggel értendőek. Üveg cserék:
- zafír: 34.000
- ásványi: 11.000

Ezekből az adatokból az látszik, hogy durván 23e Ft a különbség a két verzió között. Persze ez így nem teljesen fedi a valóságot, de kiinduló alapnak nem rossz. Így már elfogadhatóbbak a magyar árak, bár ha kint visszaigénylem az ÁFÁ-t, akkor megint nagy lesz a különbség - és börtönbe kerülök csempészésért.
;-)

Előzmény: Törölt nick (6488)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6488
Amikor elkezdtem kérdezgetni, a zafírüveg nélkül, bőrszíjjal valahol 70-80k körülire ment le az ár. A zafír mintha olyan 30-40k HUF körül lett volna, de nem biztos. A honlapon nem hiszem, hogy ilyen részletesen fel van sorolva.
Meg kell kérdezni.
Előzmény: alexandrosz (6487)
alexandrosz Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6487
Tulajdonképpen jó érvelés ez (ha igaz, mert a Poen honlapja ilyen szempontból eléggé zavaros), hiszen a zafírüveg drágább az asványi üvegnél. De ennyivel?
NEM akarok bíztani senkit a külföldi vásárlásra, ezért CSAK példaként írom le az árakat forintban:

Magyarország: 126.000.- (ÁFÁ-val)
Ausztria: 83.055.- (inkl. MWST)
Németo.: 72.520.- (inkl. MWST)

Sajnos itt tartunk.

Ettől függetlenül pl. a kiszolgálás minősége a Poen-ban igazán a legjobb hagyományokat idézi.

Előzmény: Törölt nick (6486)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6486
hali,

Lehet, hogy nincs igazam, de ezt egyszer megemlítettem a Poenban, és azt a választ kaptam, hogy pl. ennél a zafírüveg a különbség, itt azzal árulják alapban, ha kéred, megkaphatod olcsóbban zafír nélkül. A Cosmonaut Chronograph meg majdnem annyi, vagy drágább, mint itthon.

Előzmény: alexandrosz (6485)
alexandrosz Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6485
Messerschmitt!

A többi "komolyabb" kereskedő is érdekes árképzéssel dolgozik, pl.:

Fortis Flieger Automatic:

Poen: 126.000.-
Orex: 126.000.-
Németország: 296 EUR
Ausztria: 339 Eur

Minden általam közölt ár ár bruttó.

Előzmény: Törölt nick (6482)
te_o Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6484
oyster!
Koszi a gratulaciot, szamomra kulon orom, hogy aceltokos darab, amit kulonosen szeretek. Es hat ugye azert csak csillagos Zenith. Egyebkent a szerkezet elegge diszitetlen, de preciz, latszik, h. csak a funkcion volt a hangsuly. Azert meg vadaszom egy korabbi darabra a markabol. :)

APT!
Az emlitett Tissot hogyan hasznalja fel a Lemaniat - modositott rajta, vagy csak csiszolgatott?

te_o

Előzmény: Törölt nick (6481)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6483
Nem ismerem igazán a Longines werkjeit, de az biztos, hogy a 30mm-es werk amit az Omega 1939-ben hozott ki, a leginnovatívabb óraműnek számított a chronométer versenyek céljára kialakított szokatlanul nagy balance kerekével (13mm), amit persze aztán a többiek (Zenith, Peseux, Longines) is alkalmaztak.

Egyébként hogy korábban mennyire volt komoly gyártó az Omega, azt nem tudom, mindenesetre az 1912-es 42mm-es werkes zsebórám 3mp-et késik naponta, és még nem fejeztem be a regulációját. Szóval azért nem csinálhatott annyira komolytalan órákat...

Előzmény: APT (6479)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6482
Akkor ez azt jelenti, hogy például a jó öreg La Boutique Suisse még rátesz kb. 20%-ot az 50%-os dealeri haszonrésre, ti. a JLC Reverso Duo SS 1.640.000HUF náluk, azaz:

LBS: 1.640.000HUF - 25% ÁFA = ~7800CHF
Svájc: 6900CHF - 7,6% Mwst = ~6450CHF

Tehát legalább 15-20% engedményt kellene kicsikarni tőlük, hogy egyáltalán felülről közelitsük a kinti induló árat, amiből ott minimum 10%-ot szoktak engedni.

Előzmény: Törölt nick (6481)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6481
Te_O !
Gratulációm a rég áhított Zenith-hez !

A Szedlacsek-féle árak pedig szerintem is rendben vannak. Mármint némi alkudozást követően, amikoris a hasonló használt darabok órásbolti ára alá lehet jóval kerülni. Inkább csak az a gond velük, hogy ugyebár a Tangón az ember inkább szeretne bagóért, tehát ennek a töredékéért beszerezni.

.

Ja, és a svájci katalógusok többnyire a nagyközönség nyálcsorgatására készülnek, így aztán azon kevesek, akik az árat is megadják, az Ő beszerzési lehetőségeik szerint azokat bruttóként közlik. (Pld. a Rolex katalógus árai frankra azonosak voltak az akkori óraszalonokban kirakottakkal.)
Tehát abból mwst. levonásával, meg az itthoni bolti árak nettósításával kijövő két szám alapján megfigyelhető a honi árvarázslat (ami azért jelentős banki többletköltségeket, no meg utaztatást, illetve a kis eladható szériákon megnövekedetten jelentkező fajlagos költségeket is tartalmazza).

Előzmény: te_o (6478)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6480
Sziasztok! Megjelent az Óra Magazin! Jó nyaralást mindenkinek! potyoro
APT Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6479
TE_O: A Record valóban saját werkeket készített, és a cég 60-as évekbeli működéséig (akkor beleolvadt valamelyik nagyobb cégbe, majd utánanézek) kifejezetten jó nevű cégnek számított, olyasminek mint az Omega vagy a Longines (a Longines amúgy szerintem a század derekáig messze verte az Omegát, sokkal komolyabb, innovatívabb gyártó volt). Szerintem amúgy az újabb szerzemények közül a Tissot kronó a legizgalmasabb.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: te_o (6478)
te_o Creative Commons License 2002.07.16 0 0 6478
Hali!
p126fun!
Milyen kepzodmeny az a verseny utcai? Hol van? (az eselyt meg kell adni).

APT!
Sok szep uj darab, szvsz. a Record az egyik legerdekesebb es lexebb. Sajat verkuk volt, ugye? (kicsit hasonlit a Forsterekre). Az orosz verkekrol honnan jutottal infohoz?
Szedlacsek orai pedig szerintem realis aron futnak. (Nemregiben altala szert tettem egy aceltokos Zenith Sporto modellre, bar sajna egy kesobbi 70-es evekbeli verk van benne).

Vizallosagot - nyomasallosagot tud merni idomero topictars is, Papan, sajat keszitesu muszerevel! Azt hiszem, nem art neki egy kis reklam.

Messerschmitt!
A Jaeger mikor dobta ki a legfrissebb szerkezetet? (regen alkottak vmit, mar szerintem lassan varhato, az utolso nagyobb durranas a vilagidos konstrukcio volt, ha jol emlekszem. Reversoba nem teszik).

te_o
www.teora.inf.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6477
Honeckernek meg biztos Ruhla volt a liftjében.
Előzmény: panerai (6476)
panerai Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6476
Valamelyik nyáron Berthersgadenben jártam (ez volt Hitler sasfészke) és ott a liftben egy sárgaréz fali Kinzle volt. Rövid adalék a Kinzléhez.
CHRONOWEB Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6475
Sziasztok!

Feltettem egy pár eladó órát a http://w3.externet.hu/~marton címre!
Nézzétek meg és ha valamlyik érdekel, részletesebb leírást és több fotót is tudok küldeni e-mailben!

DINGO Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6474
off

Üdv Mindenkinek!

Csak azért ugrottam, be hogy megköszönjem mindenkinek aki kb 3 hónapja javasolta a Helvetia órát. miután megjavították teljsen jól műxik, nagyon meg vagyok elégedve vele!
szóval köszönöm!

on

atyesz Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6473
Mindenki: APT sajnos elirta az elozo hozzaszolast.
A helyes ertelmezes: ingyenfalat.
APT Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6472
Frissítettem a készletet, van néhány ínyenfalat is! Észrevételek?

ORAGYUJTEMENY

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6471
Ne kényszeríts, hogy megint elővegyem a marine stylie-t... :) Azt kérdeztem, _általában_ hogy adják meg az árakat egy katalógusban, ha nem tudod, akkor ne gyere alulról felfele! Tudom, hogy kell levonni, vagy hozzáadni X%-ot, csak szeretném pontosan összehasonlítani a JLC listaárat a Lábutikszuissz árával...
Előzmény: Passionata (6470)
Passionata Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6470
Hogy is mondtad? elsötétül tőled egy napóra? :))
Azt én honnan tudjam ,hogy neked nettó árat adztek v.brtót?
De ha az ár
net CHF 100 akkor az ÁFA-val CHF 107.6
de vigyázz ha tax freen keresztül megy akkor azok levonnak némi kezelési költséget tehát nem kapod vissza 100anként a 7frank60at hanem csak 5,6 frankot, általában minnél nagyobb az összeg annál kissebb a kez.költség.
Előzmény: Törölt nick (6469)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6469
Mi az, hogy alulról felfelé? Nettóban vagy bruttóban adják meg a listaárakat? Értelmezhető választ kérek.
Előzmény: Passionata (6468)
Passionata Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6468
Messer
7.6% , alulról felfelé.
Előzmény: Törölt nick (6466)
krivi Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6467
Szia,P126fun!
Revell festéket az Úttörő áruházban lévő makettboltban próbáld meg,Magor shop a neve./tel.2665353/A körtéren is szokott lenni/Replica bolt/,de most kifogytak belőle.Lehet még a Sas Militariában/Sas utca elején/.Az APT által mondott bolt a Keleti mellett a Mega-Modell,de ott inkább akril Tamiya festékek vannak,ill.Modell-Master.
Megkaptad a levelem a festésről? Csőtollal is lehetne pöttyöket rakni-ki kell próbálni.
A IIvh.idején,a Luftwaffe fedélzeti órái között ott volt a Kienzle is.
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.15 0 0 6466
swatch vagy bárki:

A svájci listaár[ak] nettó vagy bruttó ár[ak]? Mennyi a svájci "ÁFA"? 10%?

Előzmény: swatch (6410)
APT Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6465
P126FUN: A KIENZLE régi, nagy múltú cég, az 1830-as évektől létezik, a Kienzle nevet ha jól emlékszem 1880-as évektől használja. Egy időben az egyik legjelentősebb falióraszerkezetgyártó volt, és a XX. század első feléig teljesen átlagosan jó saját szerkezeteket gyártott, volt néhány figyelemreméltó saját konstrukciója is. A 60-as évektől fokozatosan válságba jutott a cég, és elkezdett olcsó, kövek nélküli pecekgátszerkezetes konstrukciókat gyártani, ő lett a "Nyugat-Német Ruhla". Ezek nagyon silány, értéktelen vacak szerkezetek, és a cég hírnevét is a sárba gyalázták vele. Alighanem ilyet szereztél Te is. Ebből a mai napig nem tért a cég magához, bár tudtommal gyárt ma is (természetesen - mint majd' mindenki - ETÁkat tokoznak).
A REWELL festéket próbáld megnézni a Keleti-Pu. melletti nagy modellboltban. Általában modell-makett szaküzletek esélyesek.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: p126fun (6464)
p126fun Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6464
Üdv,

APT, és a Kienzle-ről mit tudsz? Én vettem egyet, unisex, háromszínű számlap, csodás állapotban, de amikor kinyitottam, mintha a legrosszabb GUB-ot láttam volna. Mondta is az órás ismerőöm, hogy ezt a szerkezetet kerüljem el, ha tudom...

Tudja-e valaki, hogy Revell Night Color-t hol lehet kapni?

Üdv

p126fun

Előzmény: APT (6462)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6463
Zsebórák sincsenek?
Előzmény: APT (6462)
APT Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6462
SPEEDWAGON: Kreuzle-ről még nem hallottam, de persze ettől még lehet. De csatlakozva P126FUN-hoz, én is rákérdeznék, nem KIENZLE?

P126FUN: Én is csak megerősíteni tudlak, lassan kezd kialakulni az antik órapiac, és a filléres bolhapiacok lassan kimerülnek. Én főleg a Tangón szoktam szétnézni, de túlzás nélkül állíthatom, tán a Szedlacsek kivételével (aki jobb órákat árul nem is fillérekért) már hónapok óta semmiféle mozgás nincs, ugyanazok a lepukkant órák köszönnek vissza mindenütt. Se eladás, se vétel láthatóan nemigen volt. Ki fog a piac merülni, és a jobb darabok ára el fog kezdeni meredeken emelkedni. Aki még megfizethető áron akar egy gyűjteményt megalapozni, most tegye, lehet, hogy már egy év múlva is sokkal magasabb árakon teheti csak meg (az órabörze árai is legalább 30-40%-ot emelkedtek a tavalyihoz képest).

Előzmény: speedwagon (6458)
mr.Baker Creative Commons License 2002.07.14 0 0 6461
Hali Mindenkinek!
Oyster!

Egy kis segítséget kérnék:
Ezek az árak vajon használtak?

http://tic-tock.com/ROLEXDateWatchMens.htm

(túl jónak tünnek) :(
Az, hogy "Non-Quick Set Date" az jelentené, hogy nem azonnal vált a dátum hanem lassan?

A dátumos modellek tudják, hogy hány napból áll az adott hónap?

+ha tud valaki eladó Rolexet (valami szolidabb dátumost) please írjon (bele szerettem)
A Walthernél 1 db van - telefonon beszéltem az emberrel nem igazán értettem a tipust ahogy mondta (nem magyar az ürge) csak azt, hogy oyster és 570.000 :(

Köszi!!

Előzmény: Törölt nick (5452)
p126fun Creative Commons License 2002.07.13 0 0 6460
Üdv!

Nem Kienzle véletlenül?

p126fun

Előzmény: speedwagon (6458)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!