Hát ez a nap is jól kezdődött. Megálltam a váci úti Tesconál reggeliért, erre egy büdös majom egy Thaliaval meghuzta a parkolóban a Kalosomat. Legszívesebben bezúztam volna neki egyet. Mindegy, majd küldöm neki a számlát.
Viszont azt szeretném megkérdezni, hogy:
1.Hogyan és hol történjék meg az újbóli fényezés?
2.Vigyem szervízbe, és ott csináltassam meg, vagy vigyem maszekhoz? A kocsi kb. 3 hetes.
Törés nem történt, csak 1-2 helyen jött le a festék, kb 1cm2-es területen. A fickóval meg tudom beszélni, de szerintetek ilyen esetben kell betétlapot kitölteni?
Gondoltatok már arra, hogy a szabálytalan égés bizonyos szelepeknél és autóknál lehet amiatt is, hogy nem "húzatják" általában 3000-3500 fölé az autókat ?
Én is most 1 hete rendeltem Daewoo Kalos sedant.Itt olvasgattam az infókat,és engem is igazából a fogyasztás rémít meg.Először Renault Thalia-n gondolkodtam,be is mentem oda,de az értékesítő hozzáállásából egyből lejött,hogy mi is az a jutalék.Aztán bementem a Wallishoz,és ott teljesen korrektek voltak.Remélem a kocsi is ilyen korrekt lesz.
Erről irtam én is a múltkor,hogy ki lehet azokat a pontokat 2-es,3-as sebességben játszani amikor a
gázon tartva a lábad a kocsi ugrál.Jövő héten visszaviszem a szervizbe,kiváncsi vagyok mit szólnak hozzá.
"Gondoltatok már arra, hogy a szabálytalan égés bizonyos szelepeknél és autóknál lehet amiatt is, hogy nem "húzatják" általában 3000-3500 fölé az autókat ? Nem kell ezeket félteni, jó kis motorok ezek, bizonyítottak már eleget a Corsa-ban ....."
Gondolom ezt csak a bejáratós időszak utánra értetted.
Volt már szó a 3000-es fordulat körüli teljesítményről ... írta "valaki", hogy a gyújtás állítódik át abban a tartományban és ezt valóban érezni is egyenletes gyorsulás mellett. Picit mintha gondolkodna 3e-nél és utánna beindul :o))
Gondoltatok már arra, hogy a szabálytalan égés bizonyos szelepeknél és autóknál lehet amiatt is, hogy nem "húzatják" általában 3000-3500 fölé az autókat ? Nem kell ezeket félteni, jó kis motorok ezek, bizonyítottak már eleget a Corsa-ban .....
És a hangjuk is kellemesen duruzsoló 3e felett ...
Téli gumikat tessék lecserélni mert veszélyesek már ilyen jó időben. Aki mostanság megy szervízbe , kérjen szerintem fékdob tisztítást is, kimossák belőle a téli sós vackokat, pfújj ... Elég látványos a metisztulás folyamata.
1 éves szervízen voltam, olaj és olajszűrő csere, légszűrő csere (saját kérésre), fékvizsgálat és tisztítás, karosszéria vizsgálat 28e.
Írjatok sokat, teljesen beindult a topic a téli hallgatás után....
Menjen mindenki nyaralni, fogyasszon kevesen minden Új és "régi" Kalos, vigyázzatok Magatokra !
hamarabb is kitalálhatták volna, akkor most lenne ABS-em a Kalosban.
Számomra biztosan nem jelentene sok előnyz az ABS. Olyan régen vezetek, hogy nehéz lenne az új fékezési filozófiát megtanulnom.
Az ABS nélküli világban az ember megszokta, hogyha csúszik a kerék, fölösleges a kormányt tekergetni.
ABS mellett más a helyzet. Tipord a féket és kormányozz! :))
Mi meg direkt azért vettünk most még az Eu elött új autót, merthogy szerintem a csatlakozás után drágulni fognak az autók. A hírekben is kérdeztek több, ehhez értő szakértőt, és mindegyikük azt mondta, hogy várhatóan az 5-5,5 millió feletti értékű autók olcsóbbak, az ez alattiak pedig drágábbak lesznek. De természetesen mindenkinek szive-joga, hogy mikor vesz magának autot. A beépített ABS biztos növelni fogja a gépkocsi értékét, szerintem.
Hát 60-nál pontosan 3000-en pörög a Kalosom. Biztos, hogy nem a motorfékről van szó, azt megérzem rendes körülmények között is, annyi tapasztalatom van már (már 5 éve rendszeresen vezetek). Alig érzékelhető, és ahhoz tudnám hasonlítani, amikor a gázra lépsz, és érzed, hogy húz a gép. Utána pedig leveszed a lábad a gázról, és egy kicsit visszafog a kocsi. Na ezt szokta játszani olyan 50-55 km/h körül, ha folyamatosan tartom a sebességet. De hangsúlyozom, alig észrevehetően.
Arra vagyok kiváncsi ezzel kapcsolatban, hogy ez akkor alapfelszerelésnek számit ugye, igy viszont emiatt elvileg nem drágulhatna az ár. Kiváncsi leszek majd, mert mi majd csak akkortájt tervezzük a vásárt.
én még rángatást nem tapasztaltam, vagy nem figyeltem eléggé, mert lekötött az újdonság varázsa (27 évnyi csak "keleti" autó tulajdonlás után), de majd megfigyelem jobban.
A nyár közepétől már csak blokkolásgátlóval hozható forgalomba új autó az EU-ban. Az intézkedés egy törvénycsomag része, amelye a gyalogosok védelmére született. Az ABS kötelező bevezetését eredetileg 2001 júliusára tervezték, egy időben a gallytörő rács betiltásával, de az időpont túl korainak bizonyult: sok gyártó alapmodelljéhez még nem állt rendelkezésre az ABS, ezért szabtak új határidőt. A nagyobb gyártók azóta összes típusukhoz kifejleszthették a blokkolásgátlót, azok a kisebb cégek pedig, amelyek tönkrementek volna egy ilyen lépéstől, egyelőre a törvény által biztosított kiskaput használhatják: évi 500 darabos gyártás alatt az ABS nem kötelező.
Nekem az átlagfogyasztás, a legutobb mért adatok alapján kb. 7.2 liter 100 km-n. Ez, ahogy korábban is írtam, kb.870 km 1/3 város, 2/3 vidéki vezetéssel. Szerintem nem rossz, és bízom a jobb eredményben. Amúgy meg teljesen fullosan meg vagyok a Kalossal elégedve.
1. egy ilyen autóval nem tudnék 90-nel totyogni, erre ott a Trabi és a Skoda 105! :)
Vannak bizonyos szabályok, amiket sajna be kell tartani, igaz egy ilyen autóval nagyon nehéz. Az ember legszívesebben száguldana 1000-el. Én is 100-110-el szoktam hajtani általában.
2. Kiábrándító a Kalos fogyasztása
Ez szerintem kocsija és motorja, de főleg vezetője és vezetési stílusa válogatja. Sportos vezetéstől 3500-4000 feletti fordulatszámon ne is várj alacsony fogyasztást.
A Lacetti kisebb étvágyúnak igérkezik.
2007-től talán lesz dízel koreai is!
Erre talán azt tudnám mondani, hogy ha türelmes vagy, akkor várd ki a 2007-et, vagy vegyél egy Lacetti-t.
Nos, megvolt a második tankolás is.
487 km, szintén főleg M3 el-vissza, meg valami 30-40 km Bp-en (nem csúcsforgalomban), fogyi 36,76 l, ami = 7,55 l/100km.
Pályán 130, néha 140km/h, egy jó félórányit a klíma is ment. Bejáratós kocsitól szerintem nem rossz.
De, ha megnézitek a gyári fogyasztási adatokat ott sem közölnek túl kis számokat.
pl. 4 ajtós, 8 szelepes:
város/országút/vegyes:10,2/6/7,5 l/100km
az országútnál max. 90 km/h értendő.
Nekem egy kb. 2 hetes 1.4 Sedan (4 ajtós) Kalosom van, légkondi, közp.zár, riasztó, 13-as kerekekkel, szervoval. Ezen két hét alatt tettem bele kb 870 km, 1/3 városi 2/3 vidéki menettel. A fogyasztás 7-7,1-7,2 körül alakult, és néhány úton a légkondit is használtam, igaz csak kb. 10-20 percig. Nagyon bizom benne, hogy marad ill. csökkenő tendenciát fog mutatni az átlagfogyi, közelítve a 6,5-6 literhez. Azt én is észrevettem, hogy kb.50-55 km/h sebességnél folyamatosan a gázon tartva a lábam,egy kicsit, mondhatni alig észrevehetően lehet érezni, hogy megy normálisan, aztán egy pillanatra húz, aztán megint normálisan megy. És így játszadozik, de hangsulyozom, alig észrevehetően. Nem tudom, mi lehet az oka, remélem hosszú távon nem lesz baj.
egy ilyen autóval nem tudnék 90-nel totyogni, erre ott a Trabi és a Skoda 105! :)
Kiábrándító a Kalos fogyasztása.
A Lacetti kisebb étvágyúnak igérkezik.
2007-től talán lesz dízel koreai is!
Meglepve látom az olyan hozzászólásokat, hogy egyesek nem szokták 3000 fölé pörgetni. Nekem meggyőződésem, hogy ezeknél az autóknál nem a motor fog először tönkremenni!
Az biztos, hogy a fogyasztást elég keményen meg lehet növelni: M3-on végig Polgárig 160 és 175 Km/h óra között az átlagfogyasztás: 11,4L!
(8 szelepes 5 ajtós). De ugyanúgy viselkedik, mint 140km/h-nál! (szélcsendben)
Viszont próbáltam átlag 90km/h-val is ugyanezen a távon: 6,34L-es átlagfogyival!
Szóval nem olyan rossz ez a fogyasztás, ehhez az önsúlyhoz!
Bocs, akkor nem volt világos amit írtam, a fogyasztás decembertől áprilisig volt, és az idő alatt 175/70 R13 Semperit Wintergrip téli gumi volt az autón. A nyárit csak mostanában tettem fel. Egyébként váltóméret a 195/50 R15 a 175-ös guminak, azt hiszem az átmérője mm-re megegyezik, vagy min. az eltérés. És terméstesen a másik autó is télen ment ez idő alatt, február-április között szintén téli gumikkal (Picasso). Tehát az eltérést ne itt keressétek.