Igen, azóta is őrzöm a korongot. Sajna túl bonyolult.
Elvárásom és legtöbbünknek szerintem hogy feltelepítem, elindítom és azonnal jól használható. Ha még mindenféle különböző platformot meg kell nyitni valamihez hogy hozzá lehetne férni, akkor nem vesződöm, mert egy hanxernek és a zenének nem erről kell szólnia.
Stúdiómunkálatok: a stúdióban ugyanúgy rendesen kell zenélni mint egy koncertteremben, otthon. Rendes stúdiók tartanak is ABC-t ennekokáért. Annak meg olyan egyszerű a kezelése mint egy faéknek. Ezt várnám el a digitális klónoktól is, meg a programoktól.
Hát ez van! Becsületükre szóljon, próbálták több stílusban is bemutatni a cuccot, bár nyilván nem tone wheelek közt megőszült rockerek meggyőzésére készült hanem stúdió munkálatokra, :) s mivel ez része a Logic szoftvernek így oda ideális is. Sajnos mióta áttértek mac platformra, a pc piac ilyen szempontból el lett felejtve ugyanis korábban kiadtak a rhodes pluginjukból külön vst verziót is, de ez az orgona program csak a Logicban működik. Viszont pl a laci és vibrato részét a B4hez hasonlóan meg lehet hívni külön is effektként pl egy vonal jelű bemenetre, vagy pl egy audio sávra! Maga a Logic 5.5ös verziója volt az utolsó pc kiadás, rendkívül szerény, 36mb körül foglal helyet a vinyón, úgyhogy nem kér enni, érdemes piszkálni. Egyébként mint már jeleztem is, anno 4-5 éve a Joey koncert utáni mustrán Varga Norbival nálad hagytuk Tube a telepítő cdt, asszem philips volt, tehát biztos megvan vhol... :) Ja, mellesleg sokkal több lehetőség van a paraméterekre mint a B4ben, ráadásul egy 3 sávos eqt is beraktak, talán nem véletlenül :) és a laci szimulációja a legélethűbb a progik között. (persze Te jobban meghallod az ilyet, nem is akarlak befolyásolni, de pl Misibának tudnám ajánlani egy próba erejéig a Hamichordon, ki tudja mit mutatna...)
Jó demó az 1,3,4. Borzalmas a 2. Hiányzik belőle az a picit vibrálóan érdes karcosság. Inkább már tranyós B3000-féle hangzást véltem kihallani belőle. Viszont elég jó dinamikája van, szóval használható hang. Megy ez is lájvban mint a B4, VB3?
Az egymanuálosok terén nem vagyunk elkényeztetve. Valamilyen megközelítésből mindegyik -számomra érthetetlenül- sok kompromisszumot követel.
Az XK1 az 1400Eu (400e) körüli árával, viszonylag legújabb konstrukciós kivitelével szerintem általánosan elfogadható választás ámbár nem olcsó. Sokkal inkább mint a kétmanuálos áron és súlyban mért XK3c.
Továbbra is kőkemény rockzúzásokhoz a VK-kat javasolnám inkább, ill. finomabb, vastag jazzes B3 hangzáshoz a DB3-at. Főleg ha szűkös a keret, mert az majd' féláron van.
Álatalam jelenleg ismert kínálat 200e alatt: Viscount DB3, Voce V5+, duplájáért: Viscount DB5, háromszorosáért: C1, C2
Valamint a 9641-es hozzászólástól a 9651-ig többször. Billentyűzet szempotjából kicsit keményebb, nehézkesebb mint az igazi, de a szintibillentyűs klónoktól sokkal jobb. Szerintem elég jól használható.
Juteszembe, egyhétig feltehetőleg még itthon van EMU B-3 midi-s Hammond modulom, akit vagy bárkit (ismerősök ismerőseit stb) érdekelné megvásárolható! (tel: 70 866-1881)
Hát,,,Nagyon, nagyon köszönönöm mindnyájatok elismerő nyilatkozatát magam, és barátaim nevében is. (9762) Különösen Zsolt, a Te- mindenirányban- kihegyezett füled , szakszerű, de tárgyilagos stilisztikai véleményednek örülök különösen. Bátorít bennünket zenészkollégáink kritikája, úgy + mint - . Információként csak annyit, hogy egyikünk sem Jazz zenész, mindnyájan a klasszikus tanszakokon végeztünk, Zeneakadémián, Főiskolákon. Tehát,csak a JAZZ szeretete, és némi routine ami hallatszik, és látszik, no meg egy kis feeling. Ennyi, és nem több ! Befejezésül még egy szám , melyben ugyan egy zongora passzolna stílusosabban, de szerintem a jó öreg ''Lovely-Hammond '' is megteszi a magáét ! Thank You ! Posaunist http://www.youtube.com/watch?v=H9gBGiNImbY
Éljen és virágozzék a Hammond és a Leslie örök és megbonthatatlan barátsága - Lord JON LORDDAL, aki ma 68 éves! Térjen vissza a színpadra erőben, egészségben, hogy bennünket tovább örvendeztetve - unoláink is onnan ismerhessék meg művészetét!
Letöltöttem a B4 II-t Rapidshare-ről... Most azt próbálgatom laptop klaviatúrával... :) Mivel nincs USB-s midi keyboard-om... :( Nem is rossz ez a kütyü. Egész jó hangok jönnek ki belőle. 147 closed Leslie-vel és az asszem' 26-os Preston! Preset-tel. :) Állat! :D
Gratulálok és örömmel veszem, hogy megint a hazai zenéről szól a topic és ez egyre gyakrabban fordul elő. Igazán megörvendeztettél a feltett anyaggal, azt hiszem többen is vagyunk így, mégegyszer gratulálok hozzá, külön azért, hogy az egy sor billentyűn hoztad, amit kellett, semmi hiányérzetem nem maradt, hogy nem az M3-ad volt a szinpadon (persze úgy biztosabban egy kicsit más lett volna)
Mi is csináltunk egy kis koncertet Kecskeméten a CODE7462 nevű bandánkkal, csak sajnos a felvett hangja csapnivaló lett (digitálisan a keverőpultról túlvezérelve- ne is mondjam tovább, élvezhetetlen), persze ez egy kicsit más műfaj és az én tudásom messze elmarad a tiéd mellett, de Hammond szólt a színpadon (a szegény kicsi L100). Remélem nemsokára meg tudjuk ismételni és akkor néhány hangfoszlányt én is közreadok majd.
Ez bitangjóóó! Hozzátok azt a kivételes fekete hangzást mint 2007-ben az A38-on Pee Wee Ellis és csapata hozott. (ami sok madzsar dzsesszzenésznek nem sikerül) Nektek is az A38-on a helyetek! pl.
1: kíváló a repertoár kiválasztása, 2: kitűnő előadás egyenként is, 3: egyben is.
A DB3 a Soltonnal is jól szólt, megvolt némi B3-féle döge. Tetszett az autentikus igazi jazzes (leslie stop, Jimmy Smith regisztráció) előadásmód, a szólóid meglehetősen élvezetesek. Picit halk volt, de Viscounték demónak nyugodtan használhatnák.
Szóval, kéretik - ha lehet- a fővárosban is jópárszor fellépni!!!
Sziasztok ! Az elmúlt pénteken a keszthelyi zeneiskola egy úgyn. 'nyílt napot' rendezett, melynek zárórendezvényeként zenekarunk a ''Jazzműhely'' egy kis koncertet adott. A színpadon hallhatóan és láthatóan növendékek is közreműködnek, de ez így jó! Sajnos az M-3 at nem tudtam elcipelni, ezért maradt a DB-3. Szeretnék az itthoni vidéki ''Hammondos-életről'' zenei híradás formájában pár számot Veletek megosztani : Üdv ! Posaune
Akkor kéne Neked mégegy Hammond, és akkor a zongora két oldalára lehetne tenni. Többet nem lenne gond a jobb kéz-bal kéz probléma:-) Az már majdnem Wakeman-os felállás. Egy DVD -jét láttam. Több mint tíz hangszeren nyomta. Nem volt semmi.....
:) köszi, szimizso1! Valóban, ennél a számnál nem a legkomfortosabb ez a beállás... Amúgy meg, azért szeretem ha így állnak a klaviatúrák, mert van amikor a bal, van amikor a jobb kéz kell az orgonához v. a zongorához. L alakban nem lenne választási lehetőség. :) Kivéve a Emerson lennék. :) Vagy Wakeman. :D vagy...
Ez nagyon ZSÍR volt Okumoto mester!!!! Gratulálok!:-)
Rendben van a wah pedálod is, csak egy kérdésem lenne. Nem lenne kényelmesebb, ha a Hammond 90fokos szöget zárna be a zongorával? Már én szédültem a szám végén, annyit forogtál!:-)