Keresés

Részletes keresés

acid Creative Commons License 2002.08.28 0 0 6969
APT:
Köszönöm a kimerítő választ, már kezdem érteni. Egyébként az egyik óra egy Seiko Sport 150 a másik egy Tag Heuer CT111 (legnagyobb szomorúságomra nem ketyeg, csak jár). Felváltva hordom, ill. hordanám, de a TH-t nem szívesen nyittatnám csak ezért ki, így inkább járjon csak - ha kell ha nem.
Előzmény: APT (6967)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6968
APT:
A Nyikoláj dvá is csinálja, hogy ha megállítod a stoppert 58-59mp körül, majd újra elindítod, és rögtön megint megállítod, ezt ismételgetve a percszámláló elkezd lépni néha? Az orosz Poljotokban a 3133-nál ez típushiba, legalábbis soknál előfordul.
APT Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6967
ACID: Egyáltalán, milyen óráról van szó? Ténylegesen értelmes tanácsot csak a szerkezet ismeretében lehet adni. Ugyanis a korona kihúzása a kvarcwerkek zömében nem szünteti meg a werk áramellátását. Sőt, a legtöbb esetén az égegyadta világon semmi hatása nincs. Ahol megáll ilyenkor a werk, ott is sokszor ez egyszerűen azért történik, mert a felhúzó-mechanizmus ellenállását (főleg a korona tömítését) nem tudja a hajtómotor leküzdeni. Így hagyni az órát olyan, mintha egy kis villanyfúrót nem úgy állítanál meg, hogy kihúzod a tápellátást, hanem úgy, hogy befogod egy satuba és hagyod megszorulni. Megáll, de nem fog neki jót tenni, ha sokáig így hagyod... A fő-fő baj azonban az, hogy az órában hagyott elem kimerülés után átkorrodál és az elektrolit szétfolyik, szinte biztosan nagy károkat okozva. Egy fiókban heverő és álló órán ezt nem fogod soha észrevenni, csak amikor elemcserénél szembesülsz a szétmart szerkezettel. Vedd csak ki az elemet, vagy ha nem akarod megbontatni az órát, hagyd a fiókban járni, de pár hetente nézz rá. Ha megállt, vidd óráshoz, és akkor vetesd, vagy cseréltesd ki az elemet. Amúgy egy kvarcszerkezetnek többet árthat, ha áll - mert a finomacél tengelycsapok esetleg finoman rozsdásodni tudnak, az olaj pedig besűrűsödik - mint ha megy folyamatosan!

JOZS: Miféle órára vágysz ténylegesen? A Panerait ugyanis igen nagy jóindulattal sem merném egyszerű kinézetűnek titulálni, szerintem egy kifejezetten brutális sportóra, gigantikus méretekkel (44mm átmérő, magas, súlyos darab). Egy öltönyhöz majdhogynem alkalmatlan viselet. De 2500 Euróért régi, "használt", antik vonalon már kapsz sok mindent, például pompás arany IWC-ket (akár feleennyiért is), de kapsz jó kis acél ROLEXET, egy komolyabb Jaeger, szinte bármilyen OMEGA kijön belőle. De vehetsz több órát is, ennyiből kijön egy masszív, nagy vízálló acéltokos, sportos OMEGA, meg egy finom mívű kézihúzós arany IWC alkalmi viseletnek stb... Álmodd inkább meg, mifélére vágysz. A lenti linken a gyűjteményemben is szétnézhetsz, ha nem is venni, de tájékozódni jó lehet, milyen stílus is igazán a vágyad!

ORAGYUJTEMENY

kab Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6966
APT!

Na tudtam, hogy valami nem stimmel! Szóval ez a tok akkor nem acél, hanem valamilyen fém, amit egy elég gyenge krómozott felülettel láttak el. Ez a felület pár helyen elvesztette ragyogását, szerintem a hordásnál izzadtság marhatta meg. A P.Kiss nevű mesterről bővebbet el tudnál küldeni mail-ben, ha lehet?

Köszi,

Üdv

kab

Előzmény: APT (6961)
APT Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6965
MESSERSCHMITT: Ott is használták, de ritkán. Ott általában a "gunmetal" néven futó rézötvözet dívott, a "nickel" a nikkekezésre utal. A nikkel nem áll jól ellen a korróziónak, legalábbis messze nem olyan jól, mint a krómozás, ezért szokás a nikkelre keménykróm réteget is rágalvanizálni, de a régi zsebórák sokszor csak nikkelezettek, és elég romos is a többségük. A jobb minőségű aranyozott-krómozott órákon amúgy jellemzően sárgarezet használnak, de szokás az acélt is aranyozni. De krómozni nem, mi a fenének, sokkal jobb polírozni.
Előzmény: Törölt nick (6964)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6964
Akkor ez nem azonos a régi zsebórák 'Nickel' tokjával, ugye?
Előzmény: APT (6963)
APT Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6963
MESSERSCHMITT: Ha jól tudom, igen (de nem esküszöm meg rá). A spiáter cinköntvény, nagyon olcsó, könnyű, nagyon jól önthető, de törékeny, silány valami. Olcsó órák tokjai, meg mindenféle műdolog (olcsó légpisztoly, nem igénybevett fémalkatrészek) készülnek vele. Óratokként a mumusom, nagyon nem szeretem, emberi ábrázatúra nem lehet felújítani!
Előzmény: Törölt nick (6962)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6962
A spiáter az, amit angolban 'base metal'-nak hívnak? Pl. a krómozott Rakéták vannak ilyesmiből, nem?
Előzmény: APT (6961)
APT Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6961
KAB: Acéltokon krómozás? Ilyen állat nincs is! Az nem acél, az szerintem spiáter. Azt le lehet krómozni (pl: P.Kiss). De ha acél lenne, akkor inkább fel kellene polízozni.

CERTINA: Egy ilyen óra értéke a Lajtától nyugatabbra 2-300 EURÓ is lehet. Idehaza 10-30 ezer forint között lehet érte remélni. De el ne add, ülj csak rajta, idővel emelkedik az ára!

ALEXANDROSZ: A hamisítványok zöme hihetetlen gagyi spiáter tokokban van, általában hamar tönkremennek. Amúgy engem nagyon lehangolna ha hamisítványt hordanék, akkor már legyen inkább egy szép, öreg Pobeda, de legyen az, aminek látszik. Elég talmi csillogás van ebben a világban...
- A Diver Poljot elképesztő. Valami brutális. A saját oroszaim vízállóságávak amúgy elvagyok, amelyiket annak mondták, az bírta is a vizet.

ORAGYUJTEMENY

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6960
Passionata:
Gondolom pár éve meg mobiltelefon-utánzatot kaptál a haverodtól, s ha már megvolt, miért ne villantottál volna vele a füledhez tartva a piroslámpánál a Koppány kipufogódobos, leültetett diszkóLADÁdból! :-P
Előzmény: Passionata (6956)
alexandrosz Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6959
Előbb említett haverom Longines Dolce Vita-ját a La Boutique Suisse-ben pofozták szépen helyre. Én sem tapasztaltam náluk semmi negatívat. Címük: talán Zugló és Edison utca. Tel.:252-4740
Előzmény: fghjkl (6958)
fghjkl Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6958
Sziasztok!
Javaslatot kérnék, quartz Longines órám javítási helyszínéhez.
Régebben egy orex üzletben javítattam egy másik svájci órát és elég rossz tapasztalatokkal távoztam, innen az elővigyázatosság.
Előre is köszönöm.
Ákos
Certina Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6957
APT!
Köszönöm az infot-t, még egy dolgot szeretnék kérdezni, bár tudom, hogy fénykép nélkül nehéz.
Ha valóban szép, karbantartott, megkímélt az óra,
és elvonatkoztatunk a kereslet-kínálat alaptörvényeitől, mennyi lehet az értéke a tegnap említett Certinának?
Köszi!
Előzmény: APT (6938)
Passionata Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6956
Te biztos nem kaptál ezért nem érted a szót,
ajándék, azt nem veszik vazze hanem kapják ,ha + már +van miért ne vegyem fel.

te is felragasztottad a skodádra ,hogy turbo ,pedig sosem volt az.:))))))))))))))))))

Előzmény: Törölt nick (6955)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6955
Úgy kellett, káposztába hús kellett! Minek veszel szemetet a csuklódra! Azt gondoltad, bárki azt gondolja, hogy valódi Rolexed van?
Előzmény: Passionata (6954)
Passionata Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6954
Alex
Friss az élméy +osztom, egy haveromtól kaptam egy rolex explorer 2 gmt-made in sziám-, automatát , jól nézett ki tényleg nagyító ,színek formák minden uaz. , ugye evvel me az órával mentek északi déli sarkra felfedezni -70C nem probléma...
pénteken leesett a kezemről,
1.üveg ripittya
2.órajelzések leesve
3.szíj darabokban
mivel a gyártó szvsz.uaz,csak baromi sokat fizetett érte -az enyém 4k volt cca 15usd-,

szóval tanácsom a haverodnak ,kerülje a vizet...

Előzmény: alexandrosz (6950)
alexandrosz Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6953
Azt én sem. Most is inkább egy klasszikus Poljot Sturmanszkije Chrono-ra alkuszom:

Örömmel olvasgattam APT vízállósági tesztjeit. Én ezen óra eredményeire is kiváncsi lennék :o)

Előzmény: Törölt nick (6952)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6952
alexandrosz:
Replika? Kultúrkörökben ezt hamisítványnak nevezik. Én semmilyen célból sem szoktam hamisítványt venni.
Előzmény: alexandrosz (6950)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6951
glashuette:
Az ólmost már te tetted hozzá, kis szadista! Én csak gumibotot javasoltam!
Előzmény: glashuette (6948)
alexandrosz Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6950
Mostanában mindenki el van eresztve pénzileg :o)
Erről jut eszembe: egy barátom csuklóján a minap láttam egy O+A Seamastert (JB-007 kollekció). Mielőtt elkezdtem volna írigykedni, megmutatta az órát és kiderült, hogy replica. A net-ről rendelte. 120 USD volt:o) ÉS nem kvarc, üveg hátlap és valszeg egy myota szerkezet ketyeg benne - egészen elfogadhatóan. Persze azért nem ugyanaz a feeling, mint amit egy oridzsi darab nyújthat. Ő nem "jampeckodásból" vette (van még egy Marvinja, Longines Dolce vita-ja is), hanem kellett egy óra, ami bírja a strapát. Azért kiváncsi vagyok, ez a kivitel mennyire lesz ellenálló.
Ti vennétek replikát ilyen célból?
Előzmény: Jozs (6949)
Jozs Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6949
Sziasztok,

a segítségeteket szeretném kérni. Karórát vásárolnék max. 2,5k EUR értékben, újat v. használtat, de mindeképpen olyat, ami minőségi és még esetleg az értékét is megtartja.

Általában az egyszerűbb kinézetű felhúzós órák tetszenek, mint ez a Panerai.
Persze ez egy alapmodell, de újonnan az árba csak ez fér bele. Használtan meg nem tudom, hogy lehet-e bárhol is ezekre keresni.

Válaszotokat előre is köszönöm.

glashuette Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6948
ACID: Hallgass Messerschmittre és ólmos gumibottal vágd kupán a környezetedben járókelő embereket, hadd kakukkoljanak :) Természetesen 11-kor 11-et húzz a fejükre!
Előzmény: APT (6945)
kab Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6947
Hali,

nem tudtok egy olyan jó mestert, aki egy elég gagyin kinéző acéltokozáson rondává vált "krómozást" fel tud újítani?

Üdv,

kab

acid Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6946
Igenis. Értettem. :-)
Azt megkérdezhetem, hogy miért rossz a módszer (egyébiránt egy órásmester? ajánlotta) ?
Előzmény: APT (6945)
APT Creative Commons License 2002.08.26 0 0 6945
ACID: A lehető legrosszabb módszer. Halgass MESSERSCHMITTRE és vedd ki az elemet!
Előzmény: acid (6943)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 6944
Vedd ki belőle az elemet, garantáltan leáll.
Előzmény: acid (6943)
acid Creative Commons License 2002.08.26 0 0 6943
Mesterek!
Minden elismeresem a tietek, kedvenc olvasmanyom vagytok. Tudom hogy szentsegtores, de talan valaszoltok ra. Ha van egy quarz oram, amit nem szeretnek kidobni, szetszedni, de le szeretnem allitani, mert nem hasznalom, jo modszer ha kihuzom a koronat?
Udv
Acid
APT Creative Commons License 2002.08.26 0 0 6942
PASSIONATA: Így van. Ha egy konkrét - mai - típusra fáj a fogad, csak a véletlen hozhat össze a börzék kínálatában egy-egy darabbal. Én is ezért veszek időnként új órákat, belátom, hiába próbálnék "balkézről" szerezni egy NIKOLAI II-t, vagy egy olyan UNION-t, amit épp boncolgattam. Szerintem mindkettőből ez az egy van az országban (helyesebben a NIKOLAI II-ből biztos, hogy csak ez az egy van, és még egy - nem gravírozott, "alap" szerkezetű - várja a GRAVO-nál új gazdáját).
Előzmény: Passionata (6940)
Passionata Creative Commons License 2002.08.26 0 0 6941
messer
VeryIll-matchedMeasure
Előzmény: Törölt nick (6939)
Passionata Creative Commons License 2002.08.26 0 0 6940
APT
Azért egy 2éves szpídmaszterra nehéz rámondani ,hogy antik.viszont használt így 320k ba kerül az eredeti 500 helyett.

Az viszont 100% ,hogy egy nap után-bőrszíjnál kettő- az égadta világon semmi különbség sincs.
És ha az első tulaj nem volt egy eszementbaromállat akkor soha nem is veszem észre.

Abban viszont nekem van igazam ,hogy a szűkős magyar kínálatban hiába döntöm el ,hogy ebből meg ebből beszerzek egy használtat szvsz. még olyan kommersz órák mint az általam említett o+ák is csak 4-5 évente tűnnek fel.Talán.

Előzmény: APT (6938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!