Messerschmitt: Ilyen szíjat eddig még nem láttam. Mindenesetre szebb, mint az előző, de igazából ez sem az esetem. Nekem azok tetszenek, amelyeket egyenletes vékonyodással tömnek ki a szélek felé és egész egyszerűen úgy néznek ki, mintha középen vastagabb volna az anyag.
Egy vastag szíjnak nem kell feltétlenül pufinak lennie (főleg nem duplapufinak), vannak szíjak, amelyek nem vékonyodnak el a szélükön, azokkal semmi gondom.
A mértékletesen pufi szíjak is elmennek; azokat utálom, amelyek olyan vastagok középen, mint egy virsli.
Passionata: vannak ám gyönyörű pufi szíjak is, de Messerschmitt direkte a legrandább képet választotta, hadd menjen el a kedved tőle. Vannak ÓRÁK, általában 10 mm magasság felettiek, amelyeken elég hülyén áll a nem pufi szíj.
oyster ,
természetesen e.IIes volt csak próbáltam ezen illetve a gyártó országon keresztül is érzékeltetni a termék tökéletes gagyiságát, egyébként GMT volt, müködő és pontos automata szerkezettel,csavaros jelölt koronával-a csat is
logos volt,az anyag is abból a mattított acélból készült.Láttam az eredetit is ránézésre uaz. , nyilván ha eg igazi hozzáértő vesti kézbe látja rajta ,hogy copy.
olyan ez mint egy mókás cotton- nem tetszik neked se , a feleségednek se -de felveszed mert ha má megvan ,ki kell próbálni....
Messer
furcsa ,hogy nem jön be a virsli szí , a szídmaszter bőrszíjja is ilyen .
Hát, ha ilyen rendkívül primitív koppintásokra hagyatkozol, ne is csodálkozz a széthulláson. Inkább csak azon, hogy egyáltalán addig is bírta.
Ha már a "made in sziám" iparosok arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább egy pontos típusra hagyatkozzanak, az már alapban is kritikán aluli. (A többi is, de ez így már gyalázkodás. :)
"explorer 2 gmt" ugyanis a Cég választékában nem is létezik !
Akad EXPLORER, EXPLORER II. (így, római jelekkel!), GMT Master és GMT Master II.
Ez pedig itt mindezek kombinciójának tűnik. Ráadásul az említettek többsége (az első kivételével) a 24 órás többletmutatóval is rendelkezik, amit látatlanban is le mernék fogadni, hogy a copy-n nem is volt megtalálható.
Szóval még jól is jártál azzal, hogy lehullott Rólad... ;-)
Jozs: A pufi szíj ki van tömve, mint a párna, középen vastag, szélén vékony, utálom. Legundorítóbb alfaja a duplapufi, ami úgy néz ki, mintha két frankfurti virslit dugtak volna a szíjba:
MESSERSCHMITT: A kronós kérdésedre: minden ugró percszámlálós óra nagyjából 2-3 másodperc alatt "tolja át" egy foggal a percszámláló közvetítőkerekét, és amelyik jól van beállítva, az ezt a váltást pont itt, 57-60mp között végzi el. Bekapcsolási hibája pedig elvileg minden kronónak van, csak akkor nincs ilyen, ha a folyamatosan forgó kapcsolókerék véletlenül tökéletes szinkronban van. Tehát ha itt megállítva az órát gyorsan ki-be kapcsolgatod, akkor mocorog a másodpercmutató, és előbb utóbb átváltja a percmutatót. Ez nem hiba, ez így működik. Ebből a szempontból jó a Pierce szerkezete, mert ott egy dörzskapcsoló elvileg bekapcsolási hiba nélkül dolgozik. Sajna a gyakorlatban épp ez, meg az összetett emelő-mechanizmus hajlamos meghibásodásra (az enyém is kehes volt, de meg tudtam javítani).
(No most örüllyön, maga hulyigán! :))) )
CERTINA: Megéri. Egy ilyen Omega egyre inkább 100 fele szokott ballagni árban.
SÁRKÁNY: Ha a tokja az órának szép, jó állapotú, akkor érdemes megjavíttatni. Ha jól emlékszem valahol az Erzsébet tér környékén van egy nagy japán óra márkaszerviz, de a netről könnyen tájékozódhatsz! De ha a tok nem acél, és már ramaty, akkor nézz inkább új óra után.
alexandrosz: A hamisítványok 99,9%-áról tíz méteres távolságról látszik már, hogy gagyi. A replika pedig teljesen mást jelent (régen gyártott órák újra kiadását), de erre már Messerschmitt pajtás is utalt. A jó ÓRÁK viselésének pedig szerintem kb. 1-2% olyasfalyta élvezetet jelent, hogy pukkasztod vele a szomszéd asztalnál ülőt egy jobb kávéházban (Mo-on az emberek döntő többsége nem is ismeri a jobb márkákat), 98-99% viszont a saját magadnak szerzett öröm. Ezt pedig kamu dolgokkal nehéz átélni... (lásd még: guminő, vibrátor stb.)
Lehet kissé off leszek, mert nem svájci az óra, amiről érdeklődöm.
Szóval meghibásodott az órám és gondoltam megkérdezem a szakembereket érdemes-e javítatni, vagy inkább vegyek újat? Az óra adatai:
CITIZEN AUTOMATIC 21 köves
csavaros a hátlapja,
a hátlapon:
4-039190 HST
917124
GN-4W-S
Igen, a Poljot a korai, zsebórákból átalakított karórákra hajaz, zsebóramű van benne, méretes darab (43mm). A Nomos viszont klasszikus 35mm-es átmérőjű, amit viszont a méretes órák rajongói kicsinyelnek. Nekem is van egy Ludwigom, nekem megfelel a mérete.
Messerschmitt: Köszönöm a választ, mindkét ajánlott óra gyönyörű, bár szvsz egy picit a Poljot olyan "rusztikus". Jómagam fiatal révén inkább a letisztult és egyszerű Nomos-ra szavaznék.
Megnéztem a Nomos Glashutte Ludwig Sapphire Back modellt, minden tekintetben érdemes darab, bár a márka nem régi.
Tiszteletem az Uraknak!
Ismét lenne egy kérdésem, szokás szerint nem túl egzakt.
Ajánlottak egy 1961-es, majdnem tip-top extralapos, dátum nélüli, csavaros hátlapú, tömített, automata Seamastert 40K HUF-ért.A calibert "természetesen" nem tudom, de a kora stimmel a sorszáma alapján.
Szerintetek érdemes lecsapni rá nem viszonteladás
céljából?
Minden véleményt megköszönök!
Jozs: Ha valóban az "egyszerűbb kinézetű felhúzós órák tetszenek", és nem sportórát keresel, vegyél egy Poljot International Kirow-ot, megúszod 400 Euróból. Vagy egy Nomos-t, az 7-800 Euro.
Szóval nekem az első számú cél egy olyan karóra lenne, ami felhúzós, aránylag lapos, egyszerű design. Öltönyhöz viselném nagyrészt, tehát nem a sportos dolgokban gondolkodom. Antik darab (bocs az előző "használt"-ért) természetesen vonz, de a kifogástalan állapot előfeltétel. Emellett antik órában jó lenne azért egy olyan márka, ami ma is megbecsült, de nem lengi be az a túlzott mizéria, mint pl. a Rolexet, v. Breitlinget, inkább akkor IWC, Longines, TagHeuer, Omega jöhetne szóba.
Tehát ezeket összeadva + meg az általatok említett szűkös magyar antikóra-kínálatot figyelembe véve nem sok esélyem van úgy vélem. Biztos érdemes lenne külföldi (osztrák-német) piacot is megnézni, de azt sem tudom, hogy hol kezdjem a keresést.